Co vybrat za RHA T10i - do 10k

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod VojTEKK 11. 12. 2018 11:36

Přemýšlím, že vyměním své stávající IEM za něco lepšího. Nutno dodat, že RHA T10i mi vyhovují, jak na nošení, tak i zvukově, i když jsem na slyšel hodně kritiky, ale i spoustu chvály, kde je pravda nevím, ale moje uši byly vždy spokojené. Poslouchám přes FiiO M7 a zvažuji, že ho doplním o Chord Mojo, proto bych rád vybral sluchátka, která si budou rozumět i s Mojem. Hudba je 90% flac, pak nějaký ty DSD, mp3 a taky přes PC a mobil Tidal Hifi.

Co od nových IEM očekávám:
- Kvalitní zvuk, který bude zase o kus lepší než byl u předchozích sluchátek.
- Velký konfort, nechci, aby mne IEM po pár hodinách tlačily.
- Slušnou izolaci.

Zatím jsem si udělal menší průzkum a našel jsem abonentů, ale nějak se nemůžu rozhodnout:
- Sennheiser IE 80 - Senny mne provázely od mládí kdy jsem si koupil CX300, doma mám také HD559, které mám rád pro jejich příjemný zvuk, ale hlavně kvůli jejich neskutečnému komfortu. Myslím si, že jejich charakteristika by mi mohla sedět. Stejně jako RHA mají prý příliš basu v základu.

- ASTELL&KERN BILLIE JEAN - Za prvé se mi hodně líbí, dál jsou prý velmi pohodlné a na špunty i otevřené s velmi slušnou prostorovostí. Bas mají taky a navíc i velmi slušné středy a výšky. Četl jsem, že se velmi dobře doplňují s Chord Mojo.

- GRADO GR10 - Zvukově by měly být na tom ještě lépe než oba předchozí zástupci, trochu se bojím přílišné neutrality - stále chci, aby mne hudba furt bavila. Také jsem četl, že jsou sluchátka náchylná na zdroj zvuku...

- iBasso IT04 - Tady už jsem trochu mimo budget, ale tak nějak jsem přesvědčen, že kdyby opravdu za to stály (což by podle recenzí mohly), tak bych se asi hecnul a šel do nich...

Máte někdo s těmito sluchátky zkušenosti, pokud by se někdo našel, kdo by měl v uších vícero špuntů a mohl je porovnat byl bych vděčný... Samozřejmě se nebráním dalším nápadům, Customy? Mají cenu v této cenové relaci?

Na závěr ještě dotaz ohledně Chord Mojo, je to opravdu trefa do černého a má dostatečný výkon na rozehrání i otevřených sluchátek kolem 150 - 300 Ohm slyšel jsem jak názory, že v pohodě, ale i takové, že na takové sluchátka potřebuji silnější zesilovač...
VojTEKK
Junior

Odeslat příspěvekod zino333 11. 12. 2018 11:56

Mojo je fajn na IEM, resp. vynikajúci. Na veľké otvorené slúchadlá už stačiť nemusí, ale tiež záleží od jednotlivých typov. Niektoré sú menej a iné zasa viac pažravé.
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kostival 11. 12. 2018 12:21

Ahoj,
doporučuji poslechnout Audio-Technica ATH-E70. Zvukově jsem z nich nadšený, mají ovšem vyrovnanější zvuk než T10. Nevýhoda je mizerná kvalita přibalených nástavců, po výměně za nějaké základní od Sony (cca. 150,- investice) jsem spokojen i v oblasti komfortu.
kostival
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod my.dre 11. 12. 2018 12:27

Já bych ještě do výběru zařadil Flares Pro (2). Zábavný zvuk kombinovaný s technickou přesností.
my.dre
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod NOWOCAYN_2 11. 12. 2018 13:29

Dat do vyberu X rocnu vykopavku predrazenej znacky Sennheiser, model IE 80 spolu s novinkou iBasso IT 04, ktora ma X nasobne lepsi zvuk od IE 80 (ktore maju horsi zvuk nez 20 Eurove KZ ZS5 ver. 1)...to mi hlava neberie....
Kedy uz date zbohom in-earom Sennheiser ???? Su X nasobne prekonane lacnejsimi spuntami...
Treba si uvedomit, ze to co u in-earov kralovalo pred 5 rokmi, je teraz uz v porovnani s podarenymi lacnejsimi in-earmi, s prepacenim, *****...
A spunty A&K za svoju cenu su horsie nez priemerne..... A&K su dobre len DAPy...
NOWOCAYN_2
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod SSakul 11. 12. 2018 16:47

Nowocayne Kolik z těch špuntů a dapů jsi slyšel , že tady rozhazuješ rozumy ? Nedivím se , že je na tebe kotel lidí vyloženě naštvaných . Co kdyby ses konečně zbalil , šel někam kde o tebe vůbec někdo stojí a přestal tady srát lidi ( Jdi už konečně do hajzlu ) . Jako obvykle má tvůj příspěvek naprosto nulovou hodnotu . Jsi jen hovado , co si nevidí do huby když není po jeho a rozdává rozumy , co někde akorát max vyčetl .

Tím se omlouvám za offtopic a ostatním , které mohl můj příspěvek pohoršit .

Vojtekk : Pokuď si z Ostravy a okolí , do konce roku bychom měli snad udělat sraz a bude tam dost zajímavých kousků , třeba se ti něco bude líbit .
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 11. 12. 2018 19:40

Reakci respektuji, nicméně netřeba na poměrně nekonfliktně laděný příspěvek, reagovat s vulgaritou. Ještě opakovaně. Děkuji za pochopení.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod NOWOCAYN_2 11. 12. 2018 20:36

Ssakul : nemusim spominane sluchadla pocut, mam perfektnu pamät, pamätam si vsetky vase (uzivatelia na tomto fore) postrehy ohladom sluchadiel, ci lacnych, alebo tych najdrazsich. IE 80 maju velky priestor (no nie väcsi nez ZS5 za dvacku), ale su prilis temne, so slabsim detailom, a s pomalym basom. Skratka dnes si ich kupi len niekto, kto veri len znacke (cize ovecka), ale ma takmer nulovy prehlad... Divim sa, ze ty ma stadial vyhanas, ale nenapisal si vojTEKKovi, aby IE 80 hned vyradil zo zoznamu (uplne ZLA umera "zvuk vs cena").
NOWOCAYN_2
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod The Wolverine 11. 12. 2018 23:58

T10i jsou spíš basově zaměřené špunty, takže z toho, co lze koupit u nás, bych zmínil FiiO FH5, iBasso IT04 a možná s trochou opatrnosti i ty Billie Jean. Ale špuntů v téhle kategorii je opravdu hrozně moc. Z venku by mohly připadat v úvahu např. Brainwavz B400, Earsonics ES-3, Oriveti New Primacy a určitě jsem nezmínil všechny. Z customů můžeš mrknout na Custom Art (v úvahu by připadaly Fibae 1, Fibae Black, Ei.3), ale tam je to ještě větší sázka do loterie, navíc totiž musíš počítat s tím, že když ti nesednou, tak resale value je nic moc.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod VojTEKK 12. 12. 2018 09:09

Dobrá, takže IE 80 mažu ze seznamu. Je pravda, jak píše NOWOCAYN_2, že úplně orientován v tomto oboru nejsem. Když jsem kupoval ty T10i zaujala mne recenze na hifi-voice.com, kde je chválily a musím říct, že i ja jsem byl v kombinaci s FiiO X3 gen II spokojen. Taky si pamatuju, jak byly v té době schválené IE 8. Takže jsem IEM přestal sledovat A teď jsem se rozhodl, že RHA vyměním a půjdu dál a rád bych i víš za vyšší kvalitou.

SSakul díky za pozvání, ale jsem z východních čech navíc na elektrickém vozíku, takže to je komplikovanější. Proto také přistupuji k nákupu tímto způsobem, že to budu kupovat na slepo a pokud mi sluchátka nesednou tak je zkusím vrátit ve 14 denní lhůtě - jen nevím, jak k tomu shopy přistupují kvůli hygieně, přeci jen si IEM strkáte do ucha, tak aby se pak necukali při vrácení...

Na Audio-Technica ATH-E70 rozhodně mrknu, případně zařadím do výběru... Na ty FiiO H5 určitě taky kouknu přeci jen s DAPem by si měly sednout...
VojTEKK
Junior


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků