Onkyo TX-NR*** hdmi problém - nejde zvuk

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Sergio_2 29. 10. 2018 14:47

Zdravím ve spolek.

Mám problém s AV receiverem Onkyo TX-NR 575E. Při reprodukci, a to bez ohledu na zdroj audio signálu, přestává hrát levý přední kanál. Receiver je naštěstí ještě v záruce. Prohodit levý a pravý přední reproduktor jsem vyzkoušel a problém je stále na levém předním kanálu, takže v reproduktoru problém není.

Každá dobrá rada nebo typ na odstranění této závady jsou vítány. Taky by mě zajímalo, jestli nejde zase o nějaký "hromadně" se vyskytující problém, jako mělo Onkyo s HDMI deskami. Nějaké problémy s mlčícím předním levým kanálem jsem zde na diskuzi už zaznamenal, ale šlo o jiné modely.
Sergio_2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tom7777 29. 10. 2018 22:18

jeste bych skusil vymenit kabel vedouci k leve reprobedne jen tak me to napadlo

-- 29. 10. 2018 23:20 --

a kdyz toto nepomuze tak reset celeho pristroje a i kdyz to nepomuze tak jedine servis v opravne
tom7777
Junior

Odeslat příspěvekod MatesIV 30. 10. 2018 14:01

Ahoj všem,
Právě mi na tx-nr414 odešla HDMI deska. Chtěl jsem se zeptat, zda někdo nevíte, jestli ještě platí ta pozáruční oprava zdarma od Onkya? Četl jsem, že to má být do roku 2018. Opravář(neautorizovaný), který mi diagnostikoval tuto závadu mi řekl, že už to neplatí.

Mám ho koupený v Německu, takže je mi jasné, že na případný servis bych ho musel odeslat tam.

A je něco pravdy na tom, že Onkyo dává (dávalo) zákazníkům, kteří mají tyto AVR s vadnými HDMI deskami slevu na nákup novějšího modelu?

Díky za rady.
MatesIV
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Sergio_2 31. 10. 2018 13:27

To tom7777

Děkuji za reakci.
Kabel jsem kontroloval pouze z hlediska jeho připojení. Nedovedu si představit, jak by mohl být samotný kabel přerušený. Jde o placatý kabel s průřezem 2,5mm2. Reset mám v plánu ještě vyzkoušet, než podstoupím reklamační torturu.
Sergio_2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tom7777 2. 11. 2018 18:15

Jo dejte potom vedet jak jste dopad
tom7777
Junior

Odeslat příspěvekod johanx 2. 11. 2018 19:15

Mi takhle blblo už první Onkyo z r.2000. Po zapnutí bez zvuku, ale třeba za 2 hodiny už šel. V servisu se jim to prý neprojevovalo. Nejspíš důsledek směrnice EU o bezolovnatém pájení.
Stereo: Naim Supernait 3, Naim Ovator S-400, Technics SL-G700, Tv: TCL65X925, sluchátka: AKG K701, Beyerdynamic Lagoon, Kino: Arcam HDA AVR 11, centr+surr. Swans
johanx
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ALDA._ 19. 12. 2018 14:38

Zdravim, mam Onkyo HTX-22HDX.
Poslední dobou dochází k problémům s obrazem.
Do Onkya mam zapojené MMC a Playstation 4. Hlavně u PS 4 jsou výpadky dost patrné, na cca sekundu se ztratí obraz (děje se to přibližně +- jednou za minutu). Při koukání na filmy přes MMC ty výpadky nejsou až tak moc patrné, ale jsou (že by menším datovým tokem?). U filmů spíš poskočí obraz.
Při připojení MMC i PS 4 přímo do TV žádné problémy nejsou. Vyzkoušel jsem i několik HDMI kabelů.
Myslíte, že je potřeba měnit celý HDMI modul nebo by stačilo jen nějak pročistit konektory? Děkuji za vaše zkušenosti.
ALDA._
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tihlous 7. 1. 2019 17:00

Hlavní vlna problémů s AVR Onkyo a jejich potížistickýma HDMI deskama už asi opadla, zřejmě proto taky se lze na oficiálních stránkách Onkyo Europe dočíst, že ukončujou k poslednímu říjnu 2018 goodwill opravy. No a přesně proto jsem si já, nepoučenej mamlas, musel přesně v říjnu koupit TX-NR609 na aukru z druhé ruky, z nějakýho českobudějovickýho hifi bazaru. A jak na potvoru uprostřed stěhování, takže jsem ho na nové adrese jenom hodil na stolek, a pořádně vyzkoušel až o vánocích, takže šlechetná nabídka 14denního vyzkoušení a případnýho vrácení je v čudu. No a hádejte co? S HDMI jsou problémy. U mě se teda projevujou (zatím) tak, že mizerně funguje HDMI thru při vypnutým receiveru, což se děje často, protože děcka chcou čučet na pohádky, a na to jim přece nebudu zapínat stroj s příkonem 610 W, že... obraz jim jede, ale nejede jim zvuk, a pomůže jenom zapnout/vypnout, zapnout/vypnout HDMI thru v menu, případně vytáhnout ze zásuvky a znovu zapojit. Občas to pomůže, občas ne, pravděpodobně se to s časem zhoršuje. No to jsem se tady asi spíš jenom tak potřeboval vypsat, abych ze sebe dostal tu frustraci jak su blbé. Nicméně pokud někdo bude vědět, stejně se zeptám: když je ta goodwill podpora ukončená, tak ani za peníze mně to nikde neopraví/nevymění? Psal jsem minulej týden do brněnskýho AVI servisu, ale tam asi mejly nečtou, protože mně doteď neodpověděli.. možná dělají inventury, tak jim to trvá, ale stejně už mám trochu obavu, že mě pošlou k šípku... nebo nějakej šikovnej amatér-elektrotechnik..? To je asi blbost, ježto se nejspíš mění celá nějaká deska, a povrtání se v tom s pájkou je k ničemu, což? Díky všem ochotným poskytnout radu. M.
tihlous
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tombas 7. 1. 2019 17:18

Za peníze v Praze dům, jak se říká, nevidím důvod, proč by servis neprovedl pozáruční opravu hrazenou zákazníkem, pokud jsou dostupné náhradní díly. Jiná věc je cena takové opravy a dle některých postižených to není vůbec levná záležitost, když se někteří rozhodli raději pořídit nový AVR.
tombas
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Damyen 8. 1. 2019 11:33

Tady by to měly umět opravit https://www.servispchk.cz/audio-tv , stojí to 1200. Také to budu muset řešit, obraz funguje, ale zvuk nic.
MB: ASUS Z97-K / CPU: Corei5-4590 / GPU: MSI Aero RTX3060 / RAM: 12 GB / SSD: Crucial M4 128GB / HDD WD 3TB
HTPC -> Harman Kardon 3480 -> Mission 781
Xiaomi Redmi Note 9/PC -> V-Moda LP2
Damyen
Junior

Odeslat příspěvekod tihlous 8. 1. 2019 14:50

Dík moc. Už jsem myslel, a i jsem se s tím smířil, že budu muset kupovat jinej receiver, ale jestli to někdo bude umět spravit, tak proč ne.
tihlous
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tihlous 8. 1. 2019 17:04

Aktuální zpravodajství: AVi servis v Brně to opraví, ale za nový díl + práci si u mýho AVR budou účtovat cca 7.000,-Kč, na což jim samozřejmě peču, to je víc, než kolik jsem za ten receiver dal. Ten servis v HK to sice pořešit umí, ale když jsem mu popsal co to dělá mně (viz výše), tak byl pán dost nejistej a naznal, že to spíš velmi pravděpodobně bude špatný nastavení, nebo nějaká jiná závada, protože mně HDMI normálně jede, nejede HDMI thru (nebo pass nebo jak se tomu ještě taky říká). Na nastavení bych to osobně nesváděl, protože to jsem prolezl fakt durchundurch a nic, co by za to mohlo býti odpovědno, tam nevidím. Takže nevím, zkusím ještě jednou zítra ten AVI servis a líp jim popsat závadu - popravdě já se rovnou zeptal na výměnu té desky a detaily nerozebíral...
tihlous
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tombas 8. 1. 2019 17:25

Zkus to zařízení, u kterého dochází k výpadkům obrazu, připojit přímo do TV a vynechej AVR, je možné, že není problém v AVR, ale přímo ve zdroji, případně v TV.
tombas
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tihlous 8. 1. 2019 17:40

Asi myslíš výpadky ne obrazu, ale zvuku..? Obraz mně totiž jede bez problémů, pouze zvuk tak v 80 % případů nejde při vypnutým AVR a zapnuté funkci HDMI standby. Sem tam se zadaří, ale většinou ne, občas tomu pomůže AVR vypnout/zapnout, nebo vypnout/zapnout funkci HDMI standby, nějakou závislost na něčem jsem bohužel nevypozoroval. Mám zatím připojen Blu-ray přehrávač a notebook přes HDMI, a dělá to u obojího, takže bych řekl, že zdrojem signálu to nebude.
tihlous
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tombas 8. 1. 2019 18:27

Jo sorry, to měl ALDA. výpadky obrazu.
tombas
Pokročilý
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků