Philips TV 2018 [podrobný přehled modelů]

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod MgX 23. 12. 2018 13:26

Píšeš to rozumně. Určitě nehaním OLED od Philipsu. Ale vadí mně tvrdá vyjádření, jak se na Panasonicu nekonal obraz z Hollywoodu... a ještě nejlíp s několika vykřičníky.

Ono někdy stačí si pustit na televizi reálnou scénu, kupříkladu záběr kytky, no a pak vedle TV postavit v květináči živou kytku. A bác ho. Jak je možné, že se mně ta „rentgenová“ zelená tak líbila, když vůbec neodpovídá realitě, kterou teď mohu porovnat? Jo, on ten Panasonic (u příslušných modelů) nemá THX certifikát jen tak pro strejdu příhodu. Zrovna tento certifikát je postaven na reálném základu.

No a pak se tam nepustí jen demonstrační 4K/UHD HDR video, ale třeba něco od Skylinku v HD. Prásk ho, jak je možné, že u Paňase se obraz zdá být OK, ale u mnohých dalších je poměrně dost frázovitý, zašumělý, barevně přebujelý. A kdo chce ještě více trápení, nahodí cosi v SD. Ufff, tady se na to nedá koukat, tady je to lepší, ale ten Panasonic - jo tam je to sice nic-moc, ale pořád použitelné.

Často je potřeba si stoupnout nohama na zem a říct si, čím vším to reálně budu krmit.

Jasně, někdo jde, koupí OLED. Zavolá kalibrátora - myslím profíka, ne Frantu s ofoceným nastavením z dTestu. A za nemalý peníz nechá vytáhnout z obrazu maximum. Jde o to, zda ono maximum mu bude vyhovovat. U Panasonicu vytáhne TV z krabice a nikoho volat nemusí. Může, ale nemusí. Obraz je často tak dobře pro oko naladěn, že posun při kalibraci pro obyčejného smrtelníka je naprosto zanedbatelný.

Důležité však je. A to platí vždy a pro všechny. Vybírat takové zařízení/televizor, který mně obrazově nejvíce sedí. Nehledě na recenze, testy, nastavení atp. Když bych se u Panasonicu trápil, proč nekoupit konkurenci... a naopak.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod stormborec 23. 12. 2018 14:16

Myslím že není na trhu OLED co by měl špatný obraz
LG 32LH5000 (2009) 120Hz, IPS EEFL
Samsung 40NU7192 (2018) 60Hz, VA LED
stormborec
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kvok 23. 12. 2018 15:52

Všechny OLED co jsou u nás jsou v podstatě high-end, ale dá se vyrobit i horší: https://www.avforums.com/review/electri ... view.14954 Mimochodem na té recenzi je vidět, že na kvalitě obrazového procesoru záleží.
kvok
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod governante 4. 1. 2019 07:04

Nemáte někdo optimální nastavení Philips 55oled803? Co zapnout, vypnout a na jaké hodnoty...
Díky
governante
Kolemjdoucí


Odeslat příspěvekod governante 4. 1. 2019 11:43

Díky a ještě se chci zeptat na nějaký nejlepší způsob lezení sat. programu a následné srovnání...
governante
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 4. 1. 2019 12:00

Ladeniu sa trochu obsirnejsie venuju napr. tu v recenzii. Je to sice na starsi model Philisu, ale ten postup je v podstate totozny s tvojim TV.
https://avmania.e15.cz/philips-55pos900 ... est#part=1

A triedenie programov je najpohodlnejsie urobit v PC. Hodit zoznam kanalov z TV na nejake usbcko, zoradit v niektorom programov (napr. Chansort...), a hodit spat do TV.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 4. 1. 2019 16:28

governante píše:Díky a ještě se chci zeptat na nějaký nejlepší způsob lezení sat. programu a následné srovnání...

Nejjednodušší způsob u Skylinku a teoreticky DIGI TV je využít FastScan. Ten udělá vše za Tebe. Jen si musíš zvyknout na pořadí stanic. Anebo je naházet do listu oblíbených a tam seřadit dle svých preferencí. Samozřejmě platí výše uvedené - lze provést na PC. Ovšem pokud jsi ladil přes FastScan a stanice importuješ zpět, může si je teoreticky TV následně opět přeházet dle svého. Netvrdím, že přehází, ale čas od času to telky takto udělají. U FastScanu je nejlepší si zvyknout na poskytovatelem definované pořadí. Výhodou je, že když dochází ke změně programové nabídky, televizor by si nové stanice měl přiladit sám, stejně tak staré zahodí a vymaže.

Máš to bez práce.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kvok 8. 1. 2019 16:27

Přes DVB-T2 ověřeno unikly nějaké chystané modelové řady pro tento rok, asi nejzajímavější je OLED754 – v 7000 series ještě OLED nebyl, mohlo by se jednat o dostupný model.
kvok
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kvok 9. 1. 2019 15:21

Pravděpodobně se bude jednat o OLED se systémem Saphi, tedy bez Android TV: https://toengel.net/philipsblog/2019/01 ... n-planung/
kvok
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod wombat88 9. 1. 2019 18:13

Zdravím,

Mám novou 8503, vše je "v pořádku" (obraz,..), ale dálkové ovládání je strašné. Máte taky takovou zkušenost? Pokud nemám ovladač přímo namířený na televizi, nebo v nějakých mírných úhlech reakce jsou pomalé, nebo žádné. Ve většině případů se na něco trefit je až 2-3 pokus. (Firmware poslední, baterie se několikrát měnily) Pokud srovnám např. s Nvidia Shieldem nebo s předchozí TSony, kde jsem mohl mít ovladač jakkoliv, tak tohle je velké zklamání. To je důvod, proč jsem koupil Nvidia Shield, televize s tímto ovladačem je nepoužitelná.

P.S. vím, že to má senzor náklonu kvůli klávesnici, to vše co jsem psal je v případě kdy je ovladač úplně rovně :-)
wombat88
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ivotv 11. 1. 2019 13:42

Myslim ze ta predni strana ovladace funguje na IR, takze musis mirit primo. Klavesnice + hlasove ovladani funguje pres bluetooth, takze u toho mirit nemusis. Senzor naklonu resi to, aby si nemackal klavesnici kdyz pouzivas predni stranu.

Trochu se divim, ze k jejich nejvyssi rade LCD TV nepribalili i ten maly smart ovladac, ktery dostanes u OLED.
ivotv
Junior

Odeslat příspěvekod fybyfyby 13. 2. 2019 14:15

Nemáte někdo oled 873? (resp. 9002, měly by být v podstatě stejné, jen přeznačené) Kámoš si ji koupil a stěžuje si, že má okolo světlých objektů jakoby svatozář (glow). Viditelná je hlavně při pohybu a při nižší kvalitě zdroje. Když vezmeme 4K HDR je to ok. Jenom jsem rychle zkoušel různý režimy pohybu ale nezdálo se, že by to úplně pomohlo. Ještě tam zajdu a zkusím ještě poladit jas, kontrast, znovu pohyb a další nastavení. Napadlo mě, že to tu třeba někdo už mohl řešit.

Firmware je poslední (září 2018), uvidíme, jestli to v Oreu bude lepší - pokud se nám to nepodaří přenastavit.
fybyfyby
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fybyfyby 5. 3. 2019 10:32

Tak po upgradu na Oreo problémy s 873kou ustaly. Vše se povedlo vyladit a nejsou ani záseky.
fybyfyby
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod selicz 7. 8. 2019 11:49

mohl bych Vás poprosit o info zda je dobrá volba jít do 65PUS7303 rok 2018 ? Je teď za nějakých 17tis co se teď nabízí?
Momentálně nám byly vráceny peníze za rok reklamovaného panáka 65EX703 myslím a momentálně moc z panasonicu na výběr není a docela mne to mrzí, protože vždy byly doma panasonicy.
Hledal jsem něco v 65-75 do 30tis s tím, aby byl svižný systém, VA, DLNA, wifi, BT, s rozumným zvukem a moc na výběr všeobecně v tuhle dobu není. Napadlo mě ještě vydržet do dnů mariane a nebo jak se to jmenuje nebo dnů LG, ale zase 17tis vs třeba 28 za 7304 je dost velký a nenašel jsem zase až tolik rozdílů, ale nevím co až hledat. Zúžil jsem výběr na Phillips a LG s VA panelem.
Od obrazu čekám nějaký průměr, protože to krmíme buď IPTV nebo z 90% DVBT2 a filmy přes DLNA.

Díky
selicz
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků