Vyber budget zosilnovaca (repro KEF Q300)

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod cerwik 12. 1. 2019 16:18

To Onkyo TX-8130 na amazone vyjde s postou 280€. Nie je to zbytocne s tymi sietovymi
funkciami ak ich asi ani nevyuzijem?

Neplatim skor za tie funkcie ako za samotni kvalitu zosilnovaca?
cerwik
Junior

Odeslat příspěvekod Bazi 36 12. 1. 2019 16:30

Na ty kabely udelej vzadu otvor,i tak musi zesilovac dýchat,nemuze byt zavrený. A narovinu,pripojovat k daným repro treba zvukove nekompaktibilní zesilovač kvuli skříňce,je zrůdnost.
Bazi 36
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod tombas 12. 1. 2019 16:35

Když nepotřebuješ funkce receiveru, tak vem samostatný zesilovač.
tombas
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Denkez 12. 1. 2019 20:46

Bazi 36 píše:Pises nesmysl,ale nedomnivam se,ze jsi mel dva takove zesiky vedle sebe doma,jako ja. Konkretne rn803D a pm 6006. ...chybi jim muzikalnost a trochu toho spodku, jsou technicistni, uplne stejne jako yamaha.

Měl jsem asi 1,5 roku Yamahu R-N500, pak Marantz PM6005 a v současné době hraji na na R-N803D. Nic z toho, co píšeš nemohu potvrdit. Že by Yamaze chyběla muzikálnost (co to je?), byla "technicistní" (co to je?) a měla slabé basy?
Hloupost.
Obě Yamahy byly a jsou plně srovnatelné s Marantzem PM6005 a rozdíly mezi nimi menší než malé.
Asi každý žijeme v jiném světě.
Ale cerwik je omezený hloubkou skříňky, zjevně vybírá zesilovač ne ušima, ale metrem a Yamaha se mu tak nehodí. Inu každému co jeho jest.
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod cerwik 12. 1. 2019 22:57

Bazi 36 píše:Na ty kabely udelej vzadu otvor,i tak musi zesilovac dýchat,nemuze byt zavrený. A narovinu,pripojovat k daným repro treba zvukove nekompaktibilní zesilovač kvuli skříňce,je zrůdnost.


Skrinka je zavesena na stene. 39cm je od dvierok po stenu - na skrinke aj v skrinke. Ak by bol v skrinke, tak nad zosikom bude asi 30cm miesta, takze dychat bude. Myslim ze za nim ani pred nim miesto byt nemusi. A vyuzil by som antenu RI.
Otazka: Staci tam pripojit hociaku antenku, vyviezt von zo skrinky a dialkove bude na to fungovat?

tombas píše:Když nepotřebuješ funkce receiveru, tak vem samostatný zesilovač.

Potrebujem to co pisem v povodnej sprave.
Zosilnovac pre KEF + TV (optical in na zosiku) + Apple TV (optical in alebo coax in na zosiku) + Phono + min. 1-2 audio in.

Denkez píše:Měl jsem asi 1,5 roku Yamahu R-N500, pak Marantz PM6005 a v současné době hraji na na R-N803D. Nic z toho, co píšeš nemohu potvrdit. Že by Yamaze chyběla muzikálnost (co to je?), byla "technicistní" (co to je?) a měla slabé basy?
Hloupost.
Obě Yamahy byly a jsou plně srovnatelné s Marantzem PM6005 a rozdíly mezi nimi menší než malé.
Asi každý žijeme v jiném světě.
Ale cerwik je omezený hloubkou skříňky, zjevně vybírá zesilovač ne ušima, ale metrem a Yamaha se mu tak nehodí. Inu každému co jeho jest.


Takze podla teba nie je az taky rozdiel vo vybere zosilovaca co sa tyka zvuku? Lebo uz som cital take nazory, kedy ludia zostavovali stereo, boli skusat repro a zosiky a medzi repro ze rozdiely boli obrovske ale medzi zosikmi len minimalne a casto ani nepoculi rozdiel - podla toho kto.
Cital som, ze Marantzy su teple. Tahama zase viac technicka.
Nevyberem rozmerom skrinky, ale keby mam na vyber tak volim taky, aby sa mi zmestil tam kde potrebujem. Mam novu obyvacku a nechem mat zosik na zemi :).
cerwik
Junior

Odeslat příspěvekod Denkez 13. 1. 2019 00:38

Zvuk z daleko větší části dělají a ovlivňují bedny. Názory těch, kteří při zkoušení stereosestav slyšeli mnohem větší rozdíly mezi bednami, než zesilovači, pokud vůbec nějaké rozdíly slyšeli, bych podepsal.
Ale pokud se o tom sám na vlastní uši nepřesvědčíš, těžko tomu budeš věřit.
Jedno pravidlo ale platí univerzálně. Zesilovač by měl především jen a pouze zesilovat, a to co nejvěrněji, jak to jen je možné. A pokud "technicistní" charakter zvuku má zesilovač, který zesiluje neutrálně, nic do zvuku nepřidává (žádnou muzikálnost ani teplost), ani z něj nic neubírá, a tedy hraje "technicky", pak to bude dobrý zesilovač, který zajistí věrný zvuk. A o to snad jde.
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod cerwik 13. 1. 2019 02:32

Ano - zosilnovac ma z bedni vytiahnut to ako maju hrat a nie ich okresat. To chapem.

Ja vlastne rozmyslam, ci budem poznat nejaky rozdiel medzi tymi zosilnovacmi vo zvuku. Ci mozu nejako ovplivnik moje KEF Q300. Mikrodetaily riesit nehcem a asi ich ani nebudem pocut. Kupujem prve stereo.

Ak by sa ozaj jednalo len o mikrodetaily, tak radsej zoberiem nejake Onkyo 9050 za 170€ z bazaru alebo priplatim za vychvalene Marantz 6005 za 240€ z bazaru. Ako kupovat Marantz 6006 za 300€ a viac. Ked tam rozdiel bude minimalny vo zvuku.

Skusim ist niekde vypocut rozdiely aspon medzi znackami v rovnakej cene napr. Onkyo vs Marantz.
cerwik
Junior

Odeslat příspěvekod Bazi 36 13. 1. 2019 18:00

For denkez: pokud nejsou mezi zesilovaci zvukově rozdily,tedy slysitelne,tak v tom pripade mame vsichni halucinace a muzeme zesilovace vybirat podle barvy. K takovymto hovadinam uz nema cenu se v tomto vlakne vyjadrovat. Hodne stesti pri vyberu cerwiku.
Bazi 36
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod petison 13. 1. 2019 18:17

Bazi Denkeze nebrat vážně.Pro něj všechny zesilovače i AVR hrají stejně.
petison
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tombas 13. 1. 2019 18:52

To co píše Denkez, že zesilovač by měl pouze zesilovat a nic jiného nedělat je pravda, jenže toho je prakticky nemožné dosáhnout a už vůbec ne v cenové třídě, o které je tady řeč.
Charakter zvuku ovlivňuje taková spousta věcí, od základní konstrukce, přes obvodové řešení, použité součástky a jejich kvalita, hodnotové tolerance, napájení a jeho stabilita až po délku signálových cest. Barvu čelního panelu nevyjímaje :D.
tombas
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Denkez 13. 1. 2019 19:59

Bazi 36: nikdy jsem nenapsal, že mezi (všemi) zesilovači nejsou slyšitelné rozdíly. Vyjadřoval jsem se pouze k Yamaha R-N500 a R-N803D a k Marantz PM6005, které jsem důvěrně poznal, protože jsem je měl a mám. Vyjádřil jsem svůj subjektivní názor, tak jako ty jsi vyjádřil svůj. Problém u tvého hodnocení je ale ten, že se vyjadřuješ nic neříkajícími slovy jako "nepohodový", "muzikální" a "suchý". Až tyto pojmy definuješ, bude tvé hodnocení (snad) srozumitelné.

Petison: Nikdy jsem nenapsal, že všechny zesilovače a AVR hrají stejně.
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod cerwik 13. 1. 2019 21:08

Chlapci, nehadajte sa. V kludku :)

No, vlastne ste mi moc neporadili. Uz pisem na druhe forum tuto otazku a nikde vlastne nic. Resp. pochopil som, ze kazdy ma ine preferencie, ine usi a treba si to vyskusa, lebo za mna mi to nikto nekupi kedze nevie co chcu moje usi :). Tak ja si to pojdem dat niekde vyskusat. V Bratislave snad najdem niekde moznost otestovat aj Marantz, Onkyo a prip. Yamahu.

Co sa tyka vybavenia zosilnovaca, v tom mam asi jasno. Potrebujem Phono na gramo, optiku na TV, dalsiu optiku, prip. koaxial na Apple TV a idealne mat este 1 digital in do buducna. Ostatne funkcie ako wifi, ethernet, airplay, bluetooth su mi zbytone aby som za ne priplacal. Kedze do toho napcham aj tak Apple TV 4, ktora toto vsetko ma v sebe.
Dalsie kriterium je aj hlbka samotnej kasne, aby som ho dostal do skrinky a moznost pripojit antenku na dialkove, aby som mohol ovladat ked bude v skrinke - teda vstup RI.

No rad by som sa Vas spytal este na nieco, na co mi nikto neodpisal z mojho uvodneho dotazu:
Kedze Apple TV 4 ma len HDMI out, momentalne pripojeny do HDMI in na TV, a ja chcem pocuvat hudbu cez apple tv bez toho aby som musel mat zapnutu TV, tak potrebujem napriamo prepojit Apple TV zo zosikom.
Jedine riesenie je prikupit HDMI covertor - ten ma HDMI in a nasledne rozdeluje video a zvuk na HDMI out (do TV) + otpical/coax out (do zosiku).

Vyzera to takto:
Obrázek

Moze nieco taketo znicit vystup z apple tv cestou do optical in/coaxial in na zosiku? Alebo sa to nema kde pokazit kedze stale ide len o digital na digital?

A dalsia vec, ci kupit znackovy drahsi za 30-50€ alebo staci takyto lacny za 10-20€
https://www.ebay.com/itm/4K-HDMI-to-HDM ... :rk:2:pf:1
cerwik
Junior

Odeslat příspěvekod petison 13. 1. 2019 21:21

Možnost je stereo receiver co má HDMI vstupy :

https://www.amazon.de/Onkyo-TX-8270-B-M ... ereo-Verstärker-Schwarz/dp/B06Y1S5R9S?th=1

https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... yo-tx-8270
petison
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod cerwik 13. 1. 2019 22:05

Ano, ale tam ked do jedneho USB pichnem TV a do druheho Apple TV, tak vsetok zvuk pojde cez receiver?
Ked budem mat zapnutu TV, zvuk pojde cez receiver - To je jasne.
Ked budem mat zapnutu Apple TV, tak zvuk pojde cez receiver - To je jasne. Ale pojde mi aj obraz do TV? Resp. ked TV zapnem, budem mat obraz. Ked nezapnem tak budem mat len zvuk?
cerwik
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 13. 1. 2019 23:09

Nebo levnější a dobře hodnocený Pioneer
https://zesilovace.heureka.cz/pioneer-sx-s30dab/#
a je to tak, že TV pichneš do HDMI-ARC, Apple TV pichneš do HDMI - IN a ostatní do příslušných vstupů.
tombas
Pokročilý
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků