Audio-gd R2R 11

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod dropadred 21. 12. 2018 20:31

Zaujímavé. Nebudem klamať, ja sa tiež nemôžem sťažovať, naozaj jediné mínus je to, že ak na chvíľu pauznem zvuk a mám slúchadlá (u mňa Alpha Dog), tak pri hlasitostiach, ktoré používam (skôr vysoké hlasitosti na nízkom gaine) počujem taký šramot ale to som dostal aj potvrdené, že je práve R2R záležitosť a vo všeobecnosti horší SNR a vyšší noise floor (inak, ako sa tomu zvykne nadávať u nás? že by minimálny šum? spodný šum? temný šum?).

Inak ale Ď za link, myslím, že okolo toho webu som raz preletel ale teraz som začal pozerať bližšie a je to zaujímavý webík.
Audio-GD R2R-11 > MrSpeakers Alpha Dog, Hifiman Edition XS; Dragonfly Red > ...Noble Uni, Fiio FH5
dropadred
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod razerfan 3. 1. 2019 11:46

Konečně jsem rozchodil zase Mojo, a porovnám-li s R2R11 na mých vintage sennheiserech HD540 s úžasnými výškami a čistotou zvuku a vším tím super zvukem, tak zní mnohem lépe na hutnějším - tělnatějším, a také nabasovanějším a klidnějším zvuku vytuněného R2R11, oproti tenkému, energickému a světlejšímu zvuku Chord Mojo. Slyším textury nástrojů, které s Mojo neslyším. Slyším emoce a lehkost, a to vše na úžasně čistém pozadí. Slyším více basů, které těmto světlejším starým sennheiserům velmi svědčí. Slyšim výbornou synergii. Za mne jednička s *.

A negativa? Ale bať. Ne teď vážně - s R2R11 určitě trochu schází detaily a čistota. Resp. ta čistota zvuku je, ale má tmavší ráz. Asi narážím na strop toho co R2R11 umí - má trošku tmavší charakter a z h--- pomlázku neupleteme, že jo? A vnímám to jako negativum? Ani ne. Zvuk má oproti Moju výrazně větší tělo, a kvůli výraznějším basům slyším na svých 540kách krásně textury nástrojů. Prostor je taky plastičtější. Mojo jak se nemá jak opřít u těchto světlejších sluchátek o basy, tak se mu špatně vykresluje celková informace. Je to tedy opět o dobré synergii.

Možná že ti kdo vnímají negativa R2R11 si na něm pouští moderní nabasovaná sluchátka? A pak se diví že tam není dost čistoty :-). Já si na něm pouštím průzračně čistá sluchátka, a pak se divím, jak krásně tim dodala tělo a bas, texturu a emoce. No a za ty peníze - neberte to, když to na sebe pasuje jako špunt do necek.
Naposledy upravil razerfan dne 3. 1. 2019 12:01, celkově upraveno 1
razerfan
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dropadred 3. 1. 2019 11:57

"vytuněného R2R11", co tam máš? Čtyřválec, nebo rovno osm? Nebo si přehazoval vnitřní přepínače? Pamatuji si takoví zmínky kdysi v minulosti...nebo né, to asi bylo ve spojitosti s NFB-11.28...a jo, tak to bylo, ale R2R11 to má taky,
http://audio-gd.com/R2R/R2R11/R2R116.jpg
tak jestli si se doopravdy nehral s čudlíkem.
Naposledy upravil dropadred dne 3. 1. 2019 12:01, celkově upraveno 2
Audio-GD R2R-11 > MrSpeakers Alpha Dog, Hifiman Edition XS; Dragonfly Red > ...Noble Uni, Fiio FH5
dropadred
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod BabetakCZE 3. 1. 2019 12:00

Paráda, tak hlavně že se ti zvuk líbí.
Ani já jsem nebyl z Moja nijak zvláště nadšený, nehraje špatně, ale ani "zázračně".

Magni 3 obě tyto zařízení (Mojo, R2R11) předčí v transparentnosti a tmavosti pozadí, ale zase má špatně vyřešený prostor a ustřelené výšky. Mám na cestě další 100$ zázrak - JDS Labs Atom, tak jsem na něj zvědavý.

@Dropadred: Moje (ted Razerfanova) R2R11 od Magnahifi nálepku neměla.
Naposledy upravil BabetakCZE dne 3. 1. 2019 12:02, celkově upraveno 1
Gustard A26 - Headamp GS-X Mini - Sennheiser HD 800
BabetakCZE
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dropadred 3. 1. 2019 12:01

A jinak, toť otázka pro všechny, mají vaše jedenáctky klasickou "neotvírej, nebo jde záruka oknem" nálepku?

Pak, když ho zapnete, slyšíte hlasitý brum transformátoru nebo je to čistě u mně? On tam je ale když se už zahřeje, tak už to slyšet doopravdy z jenom velmi krátké vzdálenosti.
Co volič hlasitosti, když je jedenáctka vypnutá (a vychlazená), tak má takový fajnový odpor při otáčení ale když sa krabička zahřeje, tak ten odpor jako zmizne, tak jakoby se volič v některých polohách zasekával.

Jinak Atom vypadá hezky ale ja začínám (rozhýčkán z A-GD) být doopravdy anemický když někdo píše, že taká a taká krabička je předzesilovač ale nevidím žádný přepínač výstupu...nenávidím automatické přepínaní...
Naposledy upravil dropadred dne 3. 1. 2019 12:03, celkově upraveno 1
Audio-GD R2R-11 > MrSpeakers Alpha Dog, Hifiman Edition XS; Dragonfly Red > ...Noble Uni, Fiio FH5
dropadred
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod razerfan 3. 1. 2019 12:03

dropadred píše:"vytuněného R2R11", co tam máš? Čtyřválec, nebo rovno osm? Nebo si přehazoval vnitřní přepínače? Pamatuji si takoví zmínky kdysi v minulosti...nebo né, to asi bylo ve spojitosti s NFB-11.28...a jo, tak to bylo, ale R2R11 to má taky,
http://audio-gd.com/R2R/R2R11/R2R116.jpg
tak jestli si se doopravdy nehral s čudlíkem.


Jen kabely (usb a napájecí) a PCIe USB kartu s napájecím 5V adaptérem od iFi :-). A trošku lepší prodlužku (lištu), a napájecí kabel k pcčku. :mrgreen:
Naposledy upravil razerfan dne 3. 1. 2019 12:08, celkově upraveno 1
razerfan
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod BabetakCZE 3. 1. 2019 12:08

dropadred píše:Jinak Atom vypadá hezky ale ja začínám (rozhýčkán z A-GD) být doopravdy anemický když někdo píše, že taká a taká krabička je předzesilovač ale nevidím žádný přepínač výstupu...nenávidím automatické přepínaní...

To mi nevadí, chci ho využívat klasicky pouze jako sluchátkový zesilovač. Pokud ani Atom nebude dle mých představ, tak asi přitvrdím a půjdu do Lyru 3, který by měl být vylepšený Magni 3 bez chyb.
Gustard A26 - Headamp GS-X Mini - Sennheiser HD 800
BabetakCZE
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Brothell 3. 1. 2019 22:52

Co THX AAA 789? Trochu doufám, že obnoví massdrop. Podle recenzí je to paráda
Brothell
Junior

Odeslat příspěvekod BabetakCZE 3. 1. 2019 22:53

Ano, bude super, v podstatě jeho levnější alternativou je JDS Atom.
Gustard A26 - Headamp GS-X Mini - Sennheiser HD 800
BabetakCZE
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zino333 7. 1. 2019 17:28

Zaujímavé čítať, že Mojo zaostáva. Ten chýbajúci objem môže robiť aj výkon. R2R 11 je výkonejší.

Ja som chcel kúpiť alternatívu k R2R 11. Niečo druhé na čom by som mohol porovnávať. Mám doma Chord 2Qute ako DAC a k tomu som mal objednaný Lyr3. Práve som ale zrušil objednávku, lebo mi z Holandska napísali, že ho nemajú skladom (objednál som pred týždňom a na stránke mali dostupné) a ani nevedia kedy Schiit bude zásobovať EU 230V verziami. Tak som na začiatku. Tiež som veľmi chcel pôvodne THX AAA 789 z Massdropu, ale tiež je drop neaktívny. Takže idem do tretice hľadať ďalej. Len tak nejak neviem čo by som namiesto 789 alebo Lyr3 volil. Mal som rozkomunikovaný nákup SPL Phonitor cez bazár, ale bol už pomerne starý a bál som sa toľké peniaze vyhodiť za pomerne starú elektroniku. Mal minimálne cez 10 rokov a predajca chcel za to stále cez 700€ a to mi prišlo jednoducho veľa aj keď viem že SPL robí top elektroniku.

@dropadred: Môj R2R 11 nemá nálepku. Mal som ho aj otvorený, ale po nejakej záručnej plombe ani pamiatky. Je to zbytočné. Sami odporúčajú šaškovanie s prepínaním jumperov na voľbu medzi normálnym alebo teplejším zvukom a dokonca pribaľujú aj červenú diódu, ktorú som ale vzdal vymeniť, nakoľko je pôvodná prilepená k saši.
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kocmeister 14. 1. 2019 13:33

Četl jsem ten test z konce prosince až dneska, ale teda něco tak strašně špatnýho ve smyslu měřenejch parametrů jsem ještě neviděl. To snad musí být nejhorší dac a sluchátkový zesilovač na světě. Ne vážně, vždyť i ten nejlacinější lowend by tomu měl teoreticky dát na frak. Což se i v přiloženém porovnání stalo (i v porovnání s mobilem a laptopy). Šílený zkreslení všech druhů svědčící o kompletně špatném návrhu, velmi nízké dosažitelné rozlišení (nepřenese ani CD kvalitu). Výstupní impedance 9 Ohm místo uváděných 2 Ohm pěkně zahýbá frekvenční charakteristikou sluchátke (to mohutné tělo nástrojů sedí). Když si vzpomenu jak u nějaký majitel před časem napsal jak na IC dacech je slyšet h.ovno a r2r je správná cesta tak se musím smát.
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod razerfan 15. 1. 2019 19:46

Nevidím tam moc rozdílů proti recenzím multibit DACů od Schiit. A v těch si lidé taky libují. Možná měření nejsou všechno.

1, pár slov o R2R
2, mimochodem, odsud je to zajímavé. Ale i když mám pro něj pochopení a souhlasím s ním, že rýpat do Schiit se nevyplácí, tak R2R-11 považuju za dobře znějící kombo - trochu tmavší, pomalejší - ale ke světlým sluchátkám dobrá volba, ať už měření vychází jak chtějí..
3, nedávno jsem vystřelil do threadu Mojo na Headfi otázku jak je možné, že řada lidí upřednostňuje jiné DAPy (např. od Sony) před Mojo, když je ta custom-chip architektura o míle před nimi, a Rob Watts mi tam vysvětlil, že pokud někdo tvrdí, že konkurence zní lépe tak se mýlí. On velmi věří ve svůj algoritmus. A podobně lidé na audiosciencereview věří v měření. U Moja tam v závěru Amir píše "There is really nothing broken in Chord Mojo. It performs well in a variety of tests. The issue with it is so much technical hype about its superiority that one is left empty after seeing performance that is well below state-of-the-art. We have DACs at less than half the price easily outperforming it on many tests. I cannot see any technical benefit to its design approach." Jak je vidět, ti dva lidé vidí jen svůj kus koláče. Oba jsou špičkoví experti a oba to vidí jen ze svého úhlu pohledu. Jeden z pohledu autora algoritmu, a druhý z pohledu měřiče frekvenční charakteristiky. A nyní reálný problém - tedy hledání vhodného aparátu, z hlediska potřeb posluchače: ani jeden z nich, a tím myslím pana Wattse a Amira, se nevyjádil k synergii mezi zvukovým charakterem sluchátek a zvukovým charakterem aparátu. Dnešní sluchátka obvykle mají mnohem tělnatější projev než staré Sennheisery, a pro staré Sennheisery je výhodné aby aparát dával tělnatější zvuk. Staré Sennheisery s Chord Mojo jsou neposlouchatelné. Jasně, ve zvuku je více detailů, ale vůbec se k sobě zvuk těchto dvou generací věcí nehodí. Zatímco s R2R-11 tyto Sennheisery hrají fajn. A o tom bych se v threadu na audiosciencereview nedočetl ani slovo, a vlastně ani v threadu u Moja. Takový malý námět k zamyšlení o tom, co je dobrý aparát, a čemu všemu se lze smát.
4, Zvažuji k Moju pořídit přenosný amp, který by se zvukem udělal něco podobného jako R2R. Moje oko spočinulo na německých zesilovačích Vorzuge. Duo2 má bass switch, Pure2 jsou bez switche. A dumám, na Duo2 je výstupní impedance pod 0.1 Ohm, zatímco na původním Duo je výstupní impedance 1 Ohm. Co to udělá se zvukem mých Sennheiserů? Bass boost se bude hodit k dodání robustnějšího těla sluchátkům, takže určitě ne Pure ale Duo. Ale Duo nebo Duo2? První duo má 2 switche - jeden na basy a druhý na výšky. Druhé duo má jeden switch se třemi pozicemi na basy. Tíhnu ke dvojce, ale nevím jak se projeví snížená výstupní impedance na zvuku mých Sennů.
razerfan
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bacil2 15. 1. 2019 22:41

razerfan píše:... Staré Sennheisery s Chord Mojo jsou neposlouchatelné. Jasně, ve zvuku je více detailů, ale vůbec se k sobě zvuk těchto dvou generací věcí nehodí. Zatímco s R2R-11 tyto Sennheisery hrají fajn...

Chord Mojo nie je určite žiaden neprekonateľný zázrak, ale Tvoj zásadný problém je v tom, že sa snažíš vyháňať čerta diablom. Zvuk tých tvojich upižlaných starých Sennheiserov si kompenzuješ totálne pribrzdeným r2r-11.
Mne osobne to všetko môže byť úplne jedno - viem si urobiť vlastný názor. Hodne ma ale s_e_r_e to, že tu neúnavne skoro všade šíriš tie svoje uletené psychoakustické fantázie ... ;-]
bacil2
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod martas38 15. 1. 2019 22:47

Nepřemýšlel jsi bacile o tom, že bys začal provozovat svoje fórum, kde bys mohl šířit svoje vlastní fantazie a ty cizí cenzurovat?
Eversolo DMP-A6->Chord Qutest->Cayin HA-1A->Forza Noir Hybrid HPC->Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000->Dunu Blanche->Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+->Pioneer SX-S30DAB->Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bacil2 15. 1. 2019 23:20

Netrpím žiadnymi fantáziami, nemám potrebu nikoho oblbovať alebo cenzúrovať ... mám jednoducho na určité veci vlastný názor, a ten si tu občas dovolím vyjadriť ... nemyslím, že by to bolo v rozpore s pravidlami tohto fóra
bacil2
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků