STB s hezkým rozhraním

Digitální vysílání DVB-T/S/C/, poskytovatelé, set-top boxy, diskuze kolem HD

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod kvok 31. 1. 2019 10:03

Louskat zahraniční fóra potřeba nebylo, tohle se psalo hned v prvních zprávách: https://www.root.cz/zpravicky/raspberry ... at-dvb-t2/
kvok
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Klamerka 31. 1. 2019 11:35

jj, tento článek jsem také četl. Bohužel, z nynějšího pohledu to zní jako nesmysl, ale pochopil jsem, že na dekódování HEVC nemají Raspberry pi dostatek výkonu a pro sledování bude potřeba ještě další zařízení v síti. Z toho usuzuji, že HEVC tuner umí a jen bude problém s výkonem. Na dalších stránkách jsem se k tomuto zase dočetl, že výkon není dostačující jen u verze 1, ale 2B a 3 by přehrávání měly zvládat. Proto jsem si spojil dvě informace a odvodil, že moje Pi verze 3 to umět bude. Navíc jsem nevěděl, že DVB-T2 neznamená, že umí české TV.

Takže chyba na mojí straně.

Každopádně, budu nyní řešit buď nějaký levný STB a budu muset rozhraní skousnout, nebo uvažuji zase o nějaké androidí krabičce s KODI. Ale zase narážím na to české DVB-T2, ať zase nekoupím blbost.
Klamerka
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 31. 1. 2019 12:22

Rpi3, pokud vím, na HEVC/H.265 nestačí.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bh69 17. 8. 2019 10:20

Jsem celkem spokojeny s combem AB 752 HD - funguje svizne, nic se nehreje, obraz v pohode, jedina moucha na krase jsou drobne nedokonalosti SW. Konkretne mi vadi, ze kdyz je nekolik seznamu favoritnich stanic, prijimac se mezi nimi obcas neocekavane prepne (hlavne kdyz je nejaka stanice ve vice seznamech), ale uz jsem si na to celkem zvyknul, ze se musim napred ujistit v jakem seznamu se zrovna pohybuji. Druha chybka je, ze pri nastaveni nahravani vadi porady jdouci hned za sebou, u nich pri vlozeni hlasi konflikt casu, takze se musi rucne cas posunout.
bh69
Junior

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků