Sony KD-55XF9005 [obecná diskuze]

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod fajn.snek 13. 2. 2019 13:14

Nemáte k této TV někdo připojený soundbar XF9000 ? Docela nad ním uvažuju jako náhradu za staré a pomalu dosluhující Logitech Z906... Chci vědět zda ten Soundbar dobře funguje a funguje ta synchronizace přes HDMI ARC... Díky
fajn.snek
Junior

Odeslat příspěvekod wlamik 13. 2. 2019 19:06

Zdravim majitelov XF9005. Prave riesim kupu novej TV. presiel som dost recenzii, nazorov a parametrov. OLED nechcem, nemienim riesit vypalovanie a degradaciu farieb. Viacmenej som sa rozhodol pre XF9005 ale! Moj budget sa hybe +- 1300 eur. Xf9005 je za 1150 v 55palcoch. TV bude v obyvacke cca 3,5-4 m od gauca a koketujem s 65 palcami. Nejak sa mi vsak nedari najst parametrami podobny TV v 65" za cca 1300 eur. Je mi jasne ze kvalita obrazu bude o nieco nizsia, nerad by som vsak isiel prilis dole. Ma tu niekto tip na alternativy? pripadne mam radsej zobrat 55' a tie palce za to nestoja? dik za nazor. pozerat na to budem hlavne Kodi HD RIPY A NETFLIX. Obcas HD vysielanie cez orange
wlamik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod BLAZ67 13. 2. 2019 19:50

Já mám Sony HTS-150, připojen do HDMI-ARC, ale funkčnost je diskutabilní. Většinou se nespustí s TV a televize se automaticky přepne na TV reproduktor s hláškou "chyba komunikace". Pokud ale po zapnutí TV zapnu ještě externí mediabox, tak se soundbar spustí a funguje. I se pak vypne zároveň s TV. Dělal to android 7 i teď 8. Snad 150x jsem soundbar resetoval a znova všechno nastavoval, ale dělá to pořád. Už na to nemám nervy a soundbar nechávám většinou vypnutý. Naštěstí zvuk TV reproduktorů není až tak hrozný :-)
BLAZ67
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 13. 2. 2019 20:17

BLAZ67 zkusil jsi připojení současně přes optiku? Jestli taky chybovalo spojení - hned bych psal dotaz na Sony podporu, nechť vysvětlí.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod paulo78 13. 2. 2019 21:19

Ja aj po aktualizácii na Oreo nemam problem. Mam soundbar Sony HTS-200, vzdy sa prepne na soundbar,ide to tiez cez hdmi arc.
paulo78
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod fajn.snek 14. 2. 2019 17:57

Ve zvukových systémech jsem jeste větší lama než v televizích. Tak se ptám - na podtrhnutí kvalitního zážitku této skvělé TV mám zvolit Soundbar XF9000 nebo připlatit za ZF9 ? Díky za rady
fajn.snek
Junior

Odeslat příspěvekod fofer 15. 2. 2019 11:25

takový dotaz je v této tv zabudovaný satelitní přijímač už ve 4k? dík za info
fofer
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Torbal-max 15. 2. 2019 12:16

fajn.snek píše:na podtrhnutí kvalitního zážitku této skvělé TV mám zvolit Soundbar XF9000 nebo připlatit za ZF9?

Opravdu kvalitní zážitek Ti nikdy neposkytne soundbar a podobné výtvory, to jsou dle mě naprosto vyhozené peníze - kor jestli bys uvažoval dát do podobné věci 21 tis.Kč. Za podobný rozpočet bys měl už velmi slušné bazarové stereo i se zesíkem ... ;-]

Jinak tohle není moc vhodné vlákno - zkus se více rozepsat o svém přání a představách, reálný rozpočet a využití a příspěvek postni do sekce "Kompletní sestavy a All in one systémy"
Torbal-max
Junior

Odeslat příspěvekod paulo78 15. 2. 2019 13:03

Hocijaky aj najlacnejší soundbar za 150 euro poskytne lepsi zvuk ako z reprakov tejto tv.
paulo78
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Torbal-max 15. 2. 2019 13:38

paulo78:
To jsem ale nikde netvrdil, že není pravda. Navíc u této diskutované TV, kde je zvuk opravdu trága, to vůbec není nic podstatného. Upřímně - soundbar nepřinese zas až tak významné zlepšení - a zcela rozhodně ne takové, kolik by si za vynaložené finance zasluhovalo ...

Obecně soundbary jsou jen předražená designová pozlátka, která se pouhou reklamní masáží prosadila poměrně významně na moderním trhu, což je katapultovalo cenově do nebeských výšin. Ale ve skutečnosti jsou to opravdu jen plastová chrastítka, chlubící se (pouze softwarovou) podporou všech nejmodernějších kodeků, ale reálně je i prostorovým přednesem (o kvalitě zvuku samotné nemluvě) zadupou do země bedny za čtvrtinu ceny ... ;-)

To si ovšem musí zvážit každý sám, jestli z pohledu kvality zvuku za skromný upgrade s tím bonusem, že "to" dobře vypadá, je to "IN" a nemá to nikde žádné káble - přebije to,že za stejnou sumu může mít člověk audiosystém nesrovnatelně vyšší kvality ...
Torbal-max
Junior

Odeslat příspěvekod kolecko 16. 2. 2019 00:17

Namiesto soundbaru odporúčam radšej aktívny subwoofer. Audio výstup na tv sa dá označiť okrem iného ako výstup na SW, dal som tam starý yamaha sw a je to lepšie.
kolecko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 16. 2. 2019 10:58

fajn.snek píše:Ve zvukových systémech jsem jeste větší lama než v televizích. Tak se ptám - na podtrhnutí kvalitního zážitku této skvělé TV mám zvolit Soundbar XF9000 nebo připlatit za ZF9 ? Díky za rady

XF9000 hraje ve své kategorii výborně. Zvuk valné většiny TV výrazně posílí.

fofer píše:takový dotaz je v této tv zabudovaný satelitní přijímač už ve 4k? dík za info

Nechápu přesně význam dotazu, ale... Tento TV dokáže přijmou TV satelitní vysílání ve 4K/UHD i s HDR. Lépe bude se přímo podívat na web výrobku a projít technické parametry.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod fofer 16. 2. 2019 13:49

MgX: díky za info to jsem potřeboval vědět: je třeba na ten příjem nějaký speciální CI modul pro příjem 4k? a co karta od skylinku musí být taky nějaká nová co přijímá 4k?
fofer
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod spyko 16. 2. 2019 19:36

Nevím jestli vůbec skylink poskytuje něco ve 4k,nová tv bude mít CI+,karta bude v pohodě,dal bych si pozor jen na systém viacess orca-tam se mluví něco o částečném párování,byť si nejsem jist-zjistit na jejich stránkách,vypíná se 0b96 -uni čtečky,použij jen IRDETO modul!
spyko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 16. 2. 2019 20:40

fofer píše:MgX: díky za info to jsem potřeboval vědět: je třeba na ten příjem nějaký speciální CI modul pro příjem 4k? a co karta od skylinku musí být taky nějaká nová co přijímá 4k?

Kartu můžeš zachovat a modul taky. Nic speciálního není třeba. Platforma Skylink v rámci FastScanu předloží několik UHD/4K stanic, z nichž tuším jedna má kódovaný přístup, ovšem spadá do základní nabídky.

Tudíž, pokud se Tvá představa koupe v teorii, že Skylink = mnoho UHD kanálů... to určitě ne. Z druhé strany Skylink dodává hodně stanic v HD mutaci a slušné kvalitě, kdy i 4K/UHD televizor nižší rozlišení přechroustá dostatečně jakostně, aby divák nebyl zásadně pohoršen.

spyko proč vadí párování karty s modulem, když se jedná stejně o integrovaný čip? Spíše bych řešil, jak který modul pracuje s konkrétně vybraným televizorem. Protože nebude karta vkládána do UNI čtečky nějakého zařízení, ale do CI slotu, je nekompatibilita výrazně snížena.

Mimochodem... není párování, jako párování. Páruje se každý modul s každým TV. Jen k sobě nejsou následně vázány tak, že by obdobně párovaný modul nebylo možno vyjmout a použít jinde. Pokud máš k tomuto další informace, sem s nimi.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků