Sony KD-55XF9005 [OT diskuze]

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Torbal-max 28. 2. 2019 13:38

Cuco6:
Jejda, a ani vtipný nejsi ...

Cuco6 píše:Cize to mas pripojene ako monitor s obcasnym vyuzitim nejakeho playera. No tomu hovorim zatazkavaci test

TV majoritně využívaná jakožto monitor - to je ale překvapení, co? Vytáhni prosím hlavu ze svoji zadnice a pročti si to fórum pořádně ... Poměrně dost diskutérů a majitelů této TV zde mají TV krabičky typu NvidiaShield, Xbox apod. zařízení, případně propojenou s PC a provozují ji de facto jako monitor. A kupodivu si tuto TV většina z nás koupila kvůli špičkovému obrazu v rámci LED technologie a poměru cena/výkon. Tuším -troufám si říct- správně (a pokud ne, ať mě zdejší klidně opraví), že si nikdo z nás tuhle TV nekoupil kvůli OS, který ty tu neustále kritizuješ a je to hlavní důvod pro označení této TV jakožto žumpa z tvé strany.

Navíc já jsem nikde netvrdil, že jsem příkladným zatěžkávacím testem OS TV, naopak když jsem tu konstruktivně diskutoval se zájemci o tuto TV a odpovídal jsem jim na dotazy (případně psal své postřehy), tak jsem VŽDY zmiňoval, že já opravdu nejsem případ, kdy bych OS této TV plně využíval a ždímal z něj plný potenciál. Takže znovu šup s hlavičkou ze zadnice a pořádně čti ...

Cuco6 píše:Uz si updatoval na OREO ??? Cital si to ???

Je moc dobře, že ty jsi cital ... a reálně jsi taky skúšal?

Cuco6 píše:Cize riesis primitivny bug po svojom. Este niekto to riesi takto kladivom ?

Jakým kladivem? Je to opravdu vrchol složitosti a největšího opruzu, co existuje - zvednout p*del z gauče a palcem nohy vypnout zásuvku k HDD. To je mi ale výkon, na cca 5 vteřin ... A neřeším tím žádný primitivní bug, dělal jsem to tak i mnoho let předtím a dělám to tak i u PC po softwarovým odpojením disku ...

Cuco6 píše:Pirek, ale pisal, len nevies citat.

Ne, nenapsal. Napsal jsi jen neurčitý blábol "stary Samsung trubka (typ uz neviem) s PVA panelom" - přičemž typ nemůžeš zjistit, protože TV máš zabetonovanou ve zdi, že? Nebo copak je za problém?

Na závěr bych se tě zcela vážně zeptal, co vlastně sleduješ těmito diskuzemi a co konkrétně mají přinést tvé příspěvky? Jsi rozhodnutý, že tato TV není z mnoha důvodů pro tebe - OK, my se s tím tady tuším všichni nějak vypořádáme a můžeš jít do p***. Nebo naopak o tuto TV tak strašně stojíš, ale jsi tuze špatný z toho, že na ni nemáš, tak ses ji rozhodl všem zprotivit? Uklidním tě - to se ti nepodaří a můžeš jít zase tam, kam jsem tě poslal již v předchozí větě ... Já zcela chápu názor pirek.jan - a proč? Protože tu doslova zasí*áš vlákno příspěvky úplně o ho*ně a navážíš se z nějakých pofidérních důvodů do majitelů této TV. Copak ti tady tuto TV někdo vnucuje proti tvé vůli? Opravdu nechápu, o co ti jde ... Krom toho, že sis očividně oblíbil termín "betatesteři" a rád jím tituluješ uživatele androidu ... Tak GL.
Torbal-max
Junior

Odeslat příspěvekod _daRK 28. 2. 2019 13:56

Asi by bolo fajn, keby to tu admini trochu prečistili a výplody Cuca6 prehodili do vytvoreného vlákna do Smetiště, kde môžu otrlí záujemcovia naďalej odolávať neštastnému Cucovi6.
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,LinkBuds S
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod paulo78 28. 2. 2019 14:05

ja neviem...nie som za ban ani za zmazanie prispevkov, nech si píše,najlepsie je nereagovat na jeho prispevky asi a bude...
TV Sony KD-49XF9005---Sony Soundbar HT-SF200--Sony Xperia XZ3
paulo78
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Cuco6 28. 2. 2019 14:12

Torbal-max píše:Jejda, a ani vtipný nejsi ...

Tak comu sa smejes ako ... ???

Torbal-max píše:TV majoritně využívaná jakožto monitor - to je ale překvapení, co? Vytáhni prosím hlavu ze svoji zadnice a pročti si to fórum pořádně ... Poměrně dost diskutérů a majitelů této TV zde mají TV krabičky typu NvidiaShield, Xbox apod. zařízení, případně propojenou s PC a provozují ji de facto jako monitor. A kupodivu si tuto TV většina z nás koupila kvůli špičkovému obrazu v rámci LED technologie a poměru cena/výkon. Tuším -troufám si říct- správně (a pokud ne, ať mě zdejší klidně opraví), že si nikdo z nás tuhle TV nekoupil kvůli OS, který ty tu neustále kritizuješ a je to hlavní důvod pro označení této TV jakožto žumpa z tvé strany.


Tak toto je bomba, naco potom je toto vlakno k tejto telke ? Nech sa paci riesit problemy vo vlakne NvidiaShield, Xbox apod. ze ... pan mudry. Riesi ti niekto HW ???

Zumpu som oznacil ANDROID, nie TV. Unikaju ti suvislosti. Co si manager ?

Torbal-max píše:Navíc já jsem nikde netvrdil, že jsem příkladným zatěžkávacím testem OS TV, ...

ALE mas tu drzost kritizovat skusenosti inych, na zaklade coho ? Tych skusenosti co tiez nemas ?
Torbal-max píše:Když to čtu, tak každým jeho příspěvkem se jedná o cílenou kritiku nepodložených věcí, bez naprosto jakékoliv osobní zkušenosti, tipuju jen seskládané střípky kritiky že všech fór světa ... Bez jakékoliv konstruktivní snahy normálně diskutovat pořád jen samá kritika a navážení.



Torbal-max píše:Je moc dobře, že ty jsi cital ... a reálně jsi taky skúšal?

Ne a ani nechci. Ale ty se bojis.

Torbal-max píše:Jakým kladivem? Je to opravdu vrchol složitosti a největšího opruzu, co existuje - zvednout p*del z gauče a palcem nohy vypnout zásuvku k HDD. To je mi ale výkon, na cca 5 vteřin ... A neřeším tím žádný primitivní bug, dělal jsem to tak i mnoho let předtím a dělám to tak i u PC po softwarovým odpojením disku ...


No jasne nastavim SLEEP timer a potom utekam poodpajat. To dava zmysel. Sice taky ako z Bohnic, ale ...

Torbal-max píše:Ne, nenapsal. Napsal jsi jen neurčitý blábol "stary Samsung trubka (typ uz neviem) s PVA panelom" - přičemž typ nemůžeš zjistit, protože TV máš zabetonovanou ve zdi, že? Nebo copak je za problém?


A toto ti pomoze ako ? Ides skritizivat, ze mam staru rarohu ??? Ano mam ! Typ neviem, nie som pri tom.
Ale viem co tam mam za panel, ake ma nedostatky, ako funguje FW. Mozes povedat to iste ?
Daj si pivo a zapni si Sonyho.

Torbal-max píše:Na závěr bych se tě zcela vážně zeptal, co vlastně sleduješ těmito diskuzemi a co konkrétně mají přinést tvé příspěvky?


Snazim sa zistit uzivatelsky komfort a potvrdit, ci vyvratit skusenosti z inych for (celosvetovo). Ti co to maju defacto ako monitor, nemusia reagovat. Vobec ma nezaujima, ze NvidiaShield ma problem preniest cez HDMI obsah cez 18 Gbps, co je pisane inak v ENG recenzii.

-- 28. 2. 2019 15:21 --

_daRK píše:Asi by bolo fajn, keby to tu admini trochu prečistili a výplody Cuca6 prehodili do vytvoreného vlákna do Smetiště, kde môžu otrlí záujemcovia naďalej odolávať neštastnému Cucovi6.


Co keby si miesto tahania cenzury, napisal skusenosti s OREO vs NTFS ? Vies co to je ?
Cuco6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod _daRK 28. 2. 2019 15:15

Cuco6 píše:Co keby si miesto tahania cenzury, napisal skusenosti s OREO vs NTFS ? Vies co to je ?

Jasne, ze viem, OREO su susienky a NTFS to bude lietadlo, ze ? :-) A co keby si radsej ty namiesto tychto hovadin siel uz jednoducho do p* ?
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,LinkBuds S
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Cuco6 28. 2. 2019 15:45

_daRK píše:A co keby si radsej ty namiesto tychto hovadin siel uz jednoducho do p* ?


Ano toto je prejav inteligenta. Co takto tebe BAN za ten prejav.
Cuco6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod MgX 28. 2. 2019 16:29

Hoši tak to celé uklidníme. Chápu, že některé výroky dokážou nadzvednout i kliďáka, ale není nutné se vyjadřovat vulgárně. Byť na adresu uživatele, který očividně umí vyvolat hádku. Nejeden vhodně doplněný emotikon ještě podtrhne chuť vyvolat flame.

Cuco6 sám využíváš vulgaritu a byť skrytě, tak tu některé další trochu urážíš. O BANu nerozhodují uživatelé, ale moderátoři. Věř, že uživatele s formou podobných provokativních výroků a chutí provokovat ostatní zde nepotřebujeme. Proto se buď uklidni a své námitky řeš v rámci korektní diskuze, nebo si je řeš někde jinde. Já jsem psal, že chápu část Tvých kritických slov, ale také jsem psal o Tebou vytvořeném mixu. No a teď ještě přidám, že diskutovat o negativech lze různě... že ano.

Toto vlákno jsi zbytečně uvrhl do flamu.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Cuco6 28. 2. 2019 16:56

MgX.
Kludne daj BAN. Uz len same pozitiva a svetle zajtrajsky. Nevnimas to dost subjektivne ?
Kto reagoval na co ? Pozri si kludne historiu.
Cakal som viac objektivity ako subjektivneho vnimania, ale to je asi problem.
Ja nemam namietky na majitelov, ale akceptovat zhorsovania stavu zo strany vyrobcov ... ako sorry. Viem ako to funguje v tychto firmach, vsak IPcku si si uz cekol ...
BTW Preco nemate secure connection ?
Cuco6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod MgX 28. 2. 2019 20:01

Všechno, co neřekneš Ty, je problém.
Všechno, co znáš a viděl jsi, je pravda, co znají, zažívají a vědí ostatní pravda není.
Tobě přepnutí trvá 6-13 sekund, což zde nikdo nepotvrdil, dokonce se o tom nepíše ani v testech.

Máš námitky na majitele, ale píšeš, že nemáš. Oni Ti píšou, proč si TV koupili a jak ji používají. Ty ses na ni byl možná podívat někde v obchodě... teoreticky.

Nevím proč nemáme „secure connection“. Ale myslím si, že to s Tvým stylem vyjadřování a rozumování nemá co společné. Pokud Tě cosi takového moc zajímá, napiš SZ hlavnímu administrátorovi - hledej uživatele miho.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Cuco6 1. 3. 2019 09:29

MgX,
aha, ty si skor supervisor ako realny root admin, tak to mam chapat ?

MgX píše:Všechno, co neřekneš Ty, je problém.

Nechcem mat problemy so zakladnymi funkciami, ktore nemam ani teraz. Aky zmysel by mala kupa noveho TV ? Kde je ten progress ?

MgX píše:Všechno, co znáš a viděl jsi, je pravda, co znají, zažívají a vědí ostatní pravda není.

Ty v inom vlakne pises, kontext chpaes, je to tvoja myslienka:
" Takže jsem subjektivně spokojený s výsledkem, který je teoreticky špatný, bo mně potlačil detaily a já si nemůžu naměřit původní počet ruchů, který tam měl být."


Z coho potom mozem vychadzat, ked moje subjektivne hodnotenie je inde ??? Ako sa da vobec realne nieco porovnat ? Budeme sa hadat, kto ma krajsiu realitu ? Tak to tu vyzera.

MgX píše:Tobě přepnutí trvá 6-13 sekund, což zde nikdo nepotvrdil, dokonce se o tom nepíše ani v testech.

Poslal som linky, problem s anglictinou, nemcinou, rustinou ?
V testoch nie vzdy simuluju bezne uzivanie. Ale celkovo opisany stav je TERRIBLE.
A prave preto som sa pytal aj tu. Ak ludi nevyprovokujes, tak nereaguju. Cize to bolo cielene.
Faktom je, ze som na TV nic nepripajal (USB, CI) a tak som potreboval feedback.
A nasieraju sa za pravdu ?

Toto je pre mna dost podstatna info od pirek.jan:
"Já za sebe musím říct, že Android 7 byl trochu opruz a k restartům docházelo. Objektivně musím říct, že jsem TV dal dost zabrat s častou instalací aplikací. Ale po aktualizaci a OREO je to paráda, systém šlape naprosto v pohodě, přepínání mezi kanály 3-4 s., mám UPC CA."

Mne z toho celeho vychadza, ze Android 7 ma zumpacky task management a nevypina USB (rovnake problemy boli v 90 tych rokoch ... ehm).
Pardon, aby sa niekto neurazil, opakujem, ide o objektivny zdokumentovatelny stav (source code) vyrobcu, ale da sa to obist resetmi a fyzickym odpajanim USB devices. Diky za tip Torbal-max.

MgX píše:Máš námitky na majitele, ale píšeš, že nemáš. Oni Ti píšou, proč si TV koupili a jak ji používají. Ty ses na ni byl možná podívat někde v obchodě... teoreticky.

Vid hore. A realne som sa s tym hral hodiny, vratane aj inych modelov XF8xxx (android) a XF7xxx (Linux Opera).

Mna by zaujimalo, co vlastne OREO priniesol (rychlost, stabilitu) a co odniesol (NTFS, USB?, DTS, ARC).
Je niekto ochotny objektivne otestovat ?
DTS myslene prehravanie cez interny player a dekodovanie z HDMI = vylucit dekodovanie na AV receivery.
Moj stary kram stale dekoduje DTS bez problemov (zvuk ide aj z reprakov TV).
Cuco6
Poslední varování

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků