Tansio Mirai TSMR3

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod _daRK 2. 3. 2019 10:37

Áno, pravdepodobne to bude tak ako píšeš, Whizzer to napr. posiela cez Estónsko a daň ma neobišla. Ale na jednej stránke k akciám gearbestu pravidelne doporučujú vybrať NL registered, aby sa človek vyhol ďalším poplatkom. Aj keď sami dodávajú, že ak to náhodou na colnici skončí,tak GearBest poplatky preplatí. Uvidíme... dám vedieť.
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,LinkBuds S
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod mrazíkovo 2. 3. 2019 10:41

To jsou jen vábničky na naivní zákazníky. Nechápu jak na takovou volovinu může někdo skočit. Lidi jsou čím dál víc líný přemýšlet.
Jedinou výjimkou je, že občas některé shopy posílají ze svých skladů v Evropě. Tam by to fungovat mohlo. Jak to ale jde z Asie, tak je to buď a nebo.
Nejsem recenzent, jsem dojmolog
mrazíkovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Brothell 2. 3. 2019 11:52

Mám zkušenost s Gearbestem a jejich pojištění proti clu zatím jen pozitivní, už 2x mi poslali peníze zpět :)
Brothell
Junior

Odeslat příspěvekod mrazíkovo 2. 3. 2019 13:45

Tý poznámky o vratce poplatků jsem si ani nevšiml. Spíš jsem reagoval na přesvědčení, že volbou dopravce lze poplatky vyloučit.
Nejsem recenzent, jsem dojmolog
mrazíkovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod _daRK 2. 3. 2019 17:29

Ja zase nechapem, preco je nutne hned robit z niekoho naivneho hlupaka :hm
Malo by to byt to jednoduche, colnik hlada zltu nalepku "Goods not fulfilling the conditions...", ak ju tam najde a odhadne cenu na viac ako 22e (alebo je uvedena vyssia hned na balicku), zacne colne konanie. Nakupujem vsak na GB uz par rokov a skoro vsetko posielam ce EU registred, EU priority alebo NL postu a este sa mi nestalo, ze by zasielku odchytili - ci uz tam nalepka bola alebo nie. Z tych vsetkych XY zasielok z Ciny som platil dan len raz pri Whizzeroch z Ali, a to slo prave cez Estonsku postu (su v colnej unii). Keby mi prislo 10 zasielok, nepoviem, ale pri takom kvante ? Aky by bol iny realny benefit posielat nieco z Ciny cez postu v NL, DE a pod. ? Ak niekto realne vie, ako to funguje, budem rad, ak mi to vysvetli (idealne bez poklepania na celo... :-) ).
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,LinkBuds S
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod mrazíkovo 2. 3. 2019 17:57

Nikoho jsem urazit nechtěl a vysvětlení jak to funguje jsem již poskytl. To, že drtivá většina zásilek z Asie proleze je spíš zapříčiněno tím, že ani celníci si nechtějí dělat pakárnu a totálně se zahltit kvůli clu v desetikorunách. Dávat to do spojitosti s čímkoliv jiným smysl nemá. Těch zásilek z Asie jsou denně kvanta. Pošta to jen přendavá z místa na místo a jak to funguje je evidentní. Představ si, že by poctivě vše dali do celního řízení, aby adresáti doložili hodnotu atd. To by byla totální paralýza.
Nejsem recenzent, jsem dojmolog
mrazíkovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 2. 3. 2019 20:36

Taky s myslím, že je to na náhodě. Já jsem teda zatím proclíval akorát makro blesk na foťák, jinak z těch desítek i docela drahých věcí mně prošlo z Asie zatím vše. Právě mně došly sluchátka FiiO FH5. Kupováno z oficiálního FiiO Store na Ali, cena uvedena přímo na dodáku 269USD, dodáno přes DHL za tři dny. Prošly a neplatil jsem nic. A to jsem byl smířený s tím, že tentokrát platit budu, byť několik uživatelů z celého světa na head-fi psal, že taky nic neplatili z tohoto konkrétního obchodu. Úplně jiná situace je z USA. Tam mám pocit se hrabou naprosto ve všem. Naposled jsem objednával HiBy R3 a už při nákupu na eshopu na ebay na mě vyskočil poplatek za celní řízení. Šlo to přes DHL a celník to chytl. Jen jsem vygeneroval na stránkách Celního úřadu nějaké číslo, poslal mailem fakturu, objednávku a výpis z účtu (ten poplatek se účtoval zvlášť) a poslali to dál a už jsem nic víc neplatil.

Ale abych se vrátil k původnímu tématu.
Chtěl jsem se zeptat zda už někdo předobjednal novou PRO verzi? Přeci jen ne vždy dosahuje nový "vylepšený" model kvalit původního.
Taky by mě zajímalo, jak jsou na tom Mirai s basem? Nikdy jsem neměl sluchátka s pouze tlakovými měniči a trošku se obávám, jestli mně budou basy stačit.
Díky za odpověď.
Eversolo DMP-A6->Chord Qutest->Cayin HA-1A->Forza Noir Hybrid HPC->Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000->Dunu Blanche->Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+->Pioneer SX-S30DAB->Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ondrasheq 2. 3. 2019 21:59

Martas, sry, že zase od původního tématu odbiham, ale jak jsi spokojený s FH5? Moc by mě zároveň potom zajímalo i srovnání s TSMR. Díky
ondrasheq
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod martas38 2. 3. 2019 22:23

ondraseq: mám je od čtvrtka, takže nebudu předbíhat. První den jsem z nich byl trošku rozpačitý. Ale asi jsem zapomněl, že se musí rozehrát. Včera jsem je poslouchal celou noc a začínám z nich být unešený. Hutný barevný zvuk s nádherným prokresleným, ale současně rychlým basem. Charakter není do V jak to mám rád, píší že do M. Asi se s tím dá souhlasit. Nejvyšší výšky jsou mírně utlumeny. Středy nejsou tak potlačeny jako u Dunu, nebo LZ-A4. Rozlišení a detail též dobré. Dobře si rozumí s elektronikou, rockem i rychlým technickým metalem. Ale jak říkám, nebudu zatím předbíhat.
Zpracování včetně kabelu opravdu luxusní, v uších drží dobře,pravé mě z počátku trochu tlačilo, ale už jsem si zvykl. Mám černou verzi se stříbrným lemem, mám pocit že do Evropy se vozí pouze šedá se zlatým.
Až si na ně zvyknu a opadne nekritické nadšení, asi jim založím vlákno a popíšu je. Každopádně je zvuk na teplé straně se solidním basem, pro dlouhý zábavný poslech. Nic pro milovníky světlého suchého zvuku.
TSMR jsem zatím neslyšel.
Eversolo DMP-A6->Chord Qutest->Cayin HA-1A->Forza Noir Hybrid HPC->Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000->Dunu Blanche->Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+->Pioneer SX-S30DAB->Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jozo218 5. 3. 2019 16:21

Nejaké nové dojmy, alebo poznatky niekto ? :-) kto mal možnosť ich počuť na stretnutí od venca.
jozo218
Junior

Odeslat příspěvekod _daRK 5. 3. 2019 16:32

_daRK píše:Malo by to byt to jednoduche, colnik hlada zltu nalepku "Goods not fulfilling the conditions...", ak ju tam najde a odhadne cenu na viac ako 22e (alebo je uvedena vyssia hned na balicku), zacne colne konanie. Nakupujem vsak na GB uz par rokov a skoro vsetko posielam ce EU registred, EU priority alebo NL postu a este sa mi nestalo, ze by zasielku odchytili - ci uz tam nalepka bola alebo nie.

Len pre info, dnes dorazila zasielka z Penonu cez NL postu (treba uviest do poznamky). Zasielka mala na sebe tu malu zltu nalepku "Goods not fulfilling the conditions...", no colnik sa rozhodol pustit to dalej :tleskani . Obal zasielky nema na sebe ziadne znamky, ze pochadza z Ciny (ziadnu rozsypanu ryzu som nenasiel), cena je uvedena 15$. Kedze tam ta zlta nalepka je, je to uz skor o nahode, ale ja si aj tak myslim, ze tym, ze zasielka vyzera ako by odisla priamo z NL, moze to pomoct... no nemusi to byt pravidlo.
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,LinkBuds S
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hanysek3099 5. 3. 2019 20:31

Tak dnes dorazilo Fiio M7 a musím poděkovat Mrazíkovi za konzultaci, protože v kombinaci s Tansio Mirai je to zatraceně funkční varianta. V porovnání se Shanlingem M0 výrazně lepší separace nástrojů a oddělení jednotlivých pásem. Basů dostatek, ale ne přebytek (Mirai mám nastavená v bass modu, ten mi zvukově vyhovuje nejvíc, ale schválně zkusím přehodit i na ballance mod pro srovnání). Středy krásně prokreslené, výborné ženské vokály. Výšku mají jiskru a jsou proti M0 ostřejší, nicméně není to nic nepříjemného. Každopádně zvukově jednoznačně pokrok. Jsem moc zvědavý až z Číny dorazí Hidizs AP80 (už se tam probrali z kómatu a měli by ho během tohoto týdne poslat). Až dorazí udělám přímé srovnání. Jinak Fiio M7 je skvělá volba pro majitele BT sluchátek, podporuje všechny existující kodeky a i v kombinaci s Plantronic BackBeat Pro 2 je znatelný posun v kvalitě proti LG V30.
zdroj: Samsung Z Fold 5
Over-ear: Sennheiser Momentum 4 wireless
TWS: Technics AZ80E-K
hanysek3099
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mrazíkovo 6. 3. 2019 06:49

Trošku jsem pátral a zjistil následující. TM má oficiálně v nabídce i řadu jiných modelů, nicméně pro trh byl zatím uvolněn pouze TSMR4, což je model osazen čtveřicí tlakových driverů, kombinovaného původu ( Sonion, Knowles ). Další modely by měly být uvolňovány postupně. Zatím nejsou známé ani ceny. A ještě jsem objevil další zdroj k nákupu. Je jím Linsoul audio. Nákup lze realizovat na Amazonu nebo přímo na jejich shopu. Tam je k dostání i verze se 4 drivery.
Nejsem recenzent, jsem dojmolog
mrazíkovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ramones 6. 3. 2019 09:03

ramones
Junior

Odeslat příspěvekod ondrasheq 7. 3. 2019 11:31

Tansio Mirai TSMR-3 Pro vs TSMR-3 - The battle of the siblings ;)

Here are the differences I heard right off the bat. They are certainly not night and day. The 3 Pro is a tasteful refinement and update to the 3.

1. Bass definition is slightly better and more defined on the 3 Pro.
2. 3 Pro has better separation between instruments and the soundstage is wider too.
3. Treble is cleaner now and sounds airier. Some users had reported slight sibilance in sibilance prone tracks in the TSMR-3 earlier. Now even that is almost non-existent. Some tracks with sibilant vocals will always sound sibilant.
4. Mids tonality is more natural now. Initially in TSMR-3, I felt that the 3kHz peak occasionally made some instruments containing that frequency, sound a bit peaky (Alert: This is me nitpicking now). Well that peak is now better balanced on the 3 Pro and gives guitars a nice character. As a result, upper middle frequencies have better tonality, therefore sounding more natural.

Here is an explanation from a technical standpoint for whoever is interested.

TSMR-3 Pro's low frequency unit has a lower internal impedance, which makes it sound more energetic. It improved 3 Pro's ability to express the details of the voice better. Coupled with the high-frequency unit's impedance values, their impedance matching is better than in TSMR-3. When integrated, more current is absorbed by the lower frequency unit than the one in TSMR-3. As a result the treble character is cleaner. The energy distribution on the whole is more evenly distributed and the frequency bands are better balanced.

All in all a good update to the existing TSMR-3 for just a little more money.

As for the TSMR-3, it has its own nice character and sounds absolutely fine. Unless you have them both and sit down to compare them intensely back to back, I think you would be happy with either of the two for listening to music in detail.
ondrasheq
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků