Nová rodinná kamera

Analogové a digitální videokamery, záznamová média

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod marts 13. 3. 2019 10:48

Jenom škoda, že ty klipy na porovnání nejsou točeny v podobných podmínkách. Až úplný závěr u Osmo je někde na noční ulici, a tam to pak vypadá v podstatě stejně jako u té SONY.
"Life is a game you can't win. But it may be quite a lot of fun playing it."
marts
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kutil71 5. 4. 2019 15:51

Dobrý den, test Sony FDR-AX100E (předchůdce FDR-AX33) je na:
https://www.digilidi.cz/sony-fdr-ax100e ... recna-cast
Jsou tu i ukázky : originál videa XAVC S 50p a originální videa 4K 24p
Pokud na přehrávání použijete TV s kvalitním dopočtem snímků, potom je 4K 24p bez problému. Jinak je to špatné. Však si to vyzkoušejte.
Kutil71
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Marian86 16. 4. 2019 14:35

Po pravde zacinam o tom DJI Osmo Pocket uvazovat. Je to malicke, na vylete vytahnes z kapsy a tocis rodinu.. to je to na co to potrebuju.

Kdyz uz jsem se dostal od normalni kamery k Dji Osmo Pocket, tak jsem mrknou i na Go Pro 7 Black. Ma horsi stabilizaci v zhorsenych svetelnych podminkach (treba test tady: https://www.youtube.com/watch?v=JYQxjpwXv2Y&t=2s), ale je zase odolny, vodeodolny. Dalo by se pouzit i na toceni na dovolene pod vodou. Na nekterych videiich se mi vic libi zabery Go Pro, na nekterych (hlavne vecernich) zaberech se mi libi vic Osmo Pocket. Dost tezke rozhodovani. Pokud jsem dobre pochopil, tak Osmo Pocket ma mikrofon ze strany displeje, takze horsi zvuk kdyz nekoho tocim, spis je to udelane pro vlogery, kteri drzi pristroj v ruce a toci. Tak nevim.
Marian86
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martasblade 17. 4. 2019 06:50

Osmo pocket mám doma a mohu doporučit. Všem bych doporučil zakoupit si příslušenství a to držák osmo/mobil - např. Ulanzi OP-1. Samostatně bych kamerku používal pouze v případě nouze, protože si rukou zakrýváte mikrofon a za druhé je ovládání na displeji určené spíše pro "miminka". Standardně se mobil připojuje skrze usb-c konektor, ale na internetu se dají koupit neoficiální micro usb konektory. Ovládání z mobilu je pro mě ideální. V jedné části je roletka na nastavování obrazu a na druhé je virtuální joystick pro pohyb gimbalu. Panoramatické fotky a motion timelaps fungují skvěle. Voděodolné pouzdro se zatím neprodává, ale na internetu se objevují návody, jak použít pod vodou - např. použitím Ricoh Holaca. Nevýhodou Osma je pro mě cena originálního příslušenství (jinak na aliexpress a jiných obchodech je spousta příslušenství). Pokud mám srovnávat s Gopro a nevíte, kterou kamerku koupit, tak to shrnu následovně: Chcete kameru na dovolenou, natáčení zážitků a rodiny - Osmo. Chcete natáčet jen sport - GoPro. Ono se dá použít osmo i na sport, ale musí se dát pozor na to, že je trochu větší než GoPro. Dále si můžete položit otázku, jestli se dá použít místo klasické kamery? V cenové relaci do 10. tis. neseženete klasickou kameru s tak pěkným obrazem a stabilizací. Samozřejmně je největší nevýhodou absence Zoom. Nejbližší konkurent v segmentu klasických kamer je Sony FDR-AX33 nebo 53, ale ten natáčí pouze ve 4k/30fps. Srovnávací videa najdete na youtube a obrázek si můžete udělat sami...
martasblade
Junior

Odeslat příspěvekod Marian86 17. 4. 2019 15:08

Diky moc za nazor. Pokud bych bral Osmo, tak bych to asi pouzival bez mobilu. S mobilem uz to pro mne ztraci ten smysl v jednoduchosti "vytahnout a tocit":) Akorat si treba davat pozor na ten mikrofon. Kdyz tocis ve 4K60, jak dlouho vydrzi baterka?
Marian86
Kolemjdoucí

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků