iBasso IT01

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod _daRK 13. 3. 2019 11:07

Zalezi, co znamena "cerstve" dojmy. Ja som tiez nevydrzal a vlozil IT01s po hodine rozohrania do usi a ostal sklamany ako uz viac krat, no nepoucil som sa. Uz mam par desiatok hodin rozohravania v sufliku a je to daleko lepsie.
IT01S a FH5 su cca rovnaka "trieda", no kazde pre inu cielovu skupinu. IT01s by mohli byt podla recenzii univerzalnejsie na rozne styly, snad sa mi niekedy podari vypocut FH5.
Tiez mam k iBasso Shanling M0 a som presvedceny, ze by im pasoval lepsi DAP.
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,LinkBuds S
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ondrasheq 13. 3. 2019 11:30

Jo, nechci to podcenit, už mi taky hrají v šuplíku.
ondrasheq
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod martas38 13. 3. 2019 16:14

Já jsem z FH5 stále víc nadšený. Z počátku se mně zdálo, že byl bas až příliš dominantní a měly málo výšek. To se ale rozehráním srovnalo, svoji roli bude asi taky hrát zvyk.
Jejich silnou stránkou jsou basy a středy. Zvuk zní velice živě a má zvláštní těžko popsatelné zabarvení. Je opravdu radost s nimi poslouchat a zjišťuji, jak mě najednou baví skladby, které jsem slyšel už tisíckrát a které mě trochu nudily. Nedělá jim problém žádný žánr od vážné hudby, přes meditační hudbu, elektroniku a rock až po rychlý technický metal. Po nasazení by člověk řekl, že ten jejich bas bude dost líný, ale není tomu tak. Třeba u Dream Theater je rychlost a údernost basu při současném zachování hloubky naprosto fascinující.
Zpracování jak píše ondrasheq, zejména kabel je opravdu parádní. Hodně uvažuju o Mirai 3 PRO a pokud by FiiO dělalo stejný kabel s 2pin koncovkami, určitě do něj půjdu.
Eversolo DMP-A6->Chord Qutest->Cayin HA-1A->Forza Noir Hybrid HPC->Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000->Dunu Blanche->Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+->Pioneer SX-S30DAB->Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod brodus 13. 3. 2019 16:18

To ja zahoření nepřeceňuji..:-).Sluchatka vytahuji hned..jen cirka než do 2h vyberu ty správné nastavce.To je u mne větší alfa a omega poslechu.Po rozehrání se zvuk lepší trochu ale při rošádě s nastavci,je to kolikrát mazec..Ať u F9pro či IT01.
brodus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 13. 3. 2019 17:02

brodus: jsou sluchátka, která to prakticky nepotřebují a jsou sluchátka, která máš bez rozehrání chuť vyhodit. Některým stačí dvě tři hodiny, jiná potřebují 20+ hodin. Nedílnou složkou zahoření je i psychika - zvyk na projev sluchátek. Někdo zahořuje v šuplíku, já to hrdinně snáším na uších. Snad jen Oriveti Basic musely doutnat v šufleti, protože ze startu se to fakt nedalo.
Co se nástavců týče, tak u mě je často proces výběru v řádu dní, nikoliv hodin. A už se mi i stalo, že po roce jsem zjistil, že sluchátka poslouchám s naprosto nevhodnými nástavci a změnil jsem je.
Eversolo DMP-A6->Chord Qutest->Cayin HA-1A->Forza Noir Hybrid HPC->Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000->Dunu Blanche->Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+->Pioneer SX-S30DAB->Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ondrasheq 13. 3. 2019 17:06

FH5 se v tomhle duelu snadno vítězí emočně - poklepávám si do rytmu, vyzývají k tanci, jsou živé. IT01s jsou jakoby nudné/stydlivé.
Když poslouchám na IT01s akustickou hudbu, jazz, cokoliv komornějšího, tak mi ty středy přijdou celkem pěkné, ale jak je na scéně narváno a má to šlapat, je to zmrtvené.

IT01s mají nástavce zatavené v sáčcích. Nevím, jestli je pak budu moct ještě vrátit když je rozdělám. Používám zatím jen omezený výběr nástavců co mám z dřívějška. Přemýšlím právě kudy do nich (těch pytlíků :) ).
ondrasheq
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod brodus 13. 3. 2019 17:12

To martas38:Souhlas. .taky zkouším nástavce déle nebo i vyměním.i rozehrání je krapet znát.ale u sluchatek to zpravidla mám když se mi zvuk nelíbí hned pak už se to nezlepší..psychika nepsychika.:-). Ale každý jsme originál a máme to jinak,co zní fajn jednomu,druhému se libit nemusí...To by jsme pak neměli o čem diskutovat že???;-)
brodus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ondrasheq 16. 3. 2019 15:04

Po intenzivním poslechu obou sluchátek a porovnávání se dojmy od těch prvních moc nezměnily. IT01s zní ve středech méně podivně, ale pořád nedostatečně. Chvílema mi to připomínalo dávné doby v garáži, kde nám hrála hifi věž Aiwa - dunící mid bass, šustivé výšky jak vánoční prskavky a vpadlé tenké středy bez života znamenaly svatý reprodukční grál každého puberťáka s prázdnou kapsou poslouchajícího Twenty 4 Seven a Ace Of Base.
FH5 jsou jinde. Crinacle dává IT01s hodnocení C+ - "good" a FH5 má v B= jakožto "very good", s čímž nezbývá než souhlasit. Totéž pokud jde o poměr cena/výkon. FH5 jsou dražší jen o nějakých sedmnáct stovek, což je nic v tom, co nabízejí navíc.
IT01s vracím, FH5 si nechávám a netrpělivě budu očekávat FH7, které se objeví v prodeji na konci června.
ondrasheq
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod NočníChodec 1. 4. 2019 12:04

Podlehl jsem podezření, že mne filtry ve sluchátkách připravují o část zvuku.
Takže jsem je vyjmul a výsledek je následující:
Stereo báze a výšky přibyly tak, že to nemohou zdravé uši přeslechnout.
Detaily a dozvuky přibyly, takže stojí za to opět poslouchat starší nahrávky.
Poněkud přehnané basy jsou nyní poněkud přehnané+.
*
Pro pořádek - poslouchám skrze DAC FiiO-E10 a testováno na souborech FLAC 768 kBits/s.
Znečištění vnitřku sluchátek mi sice nedělá radost, ale očekávám, že mi vydrží dva roky a pak skončí v šupleti, jako ostatní. Pak přijdou nová a lepší.
NočníChodec
Junior

Odeslat příspěvekod LOPO_X 1. 4. 2019 14:24

Prosimtě a jak jsi tenhle zločin spáchal
LOPO_X
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod NočníChodec 1. 4. 2019 14:42

Já mám první verzi IT01, kde je filtr jen zamáčklý do kovového nátrubku.
Vzal jsem modelářský minišroubováček a drze ten filtr vydloubl.
Kdybych to dělal teď, použil bych jehlu, nebo špendlík.
NočníChodec
Junior

Odeslat příspěvekod LOPO_X 1. 4. 2019 15:03

Jako... Zkusil bych to ale raději mít ještě druhé it01
LOPO_X
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod brodus 1. 4. 2019 18:26

No ja dnes jinou jobovku.Přestalo mi hrát jedno sluchatko u Ibass .tak jsem prohodil kabel od F9pro..a hrálo,takže kabel V Audigu to manik vrazil na jejich kabel a potvrdil to .Ale představte si co mi řekl,že se záruka vztahuje jen na měniče a na kabel ne.???Že to technik na 99% neuzna.Ja na to že mne to nezajima,bo kabel je součástí sluchatek a nikde nebyl narušený,navic je nosim v tom pouzdře a choval jsem se k nim košer. Tak jsem nato zvědavý..:-((.Navic je mam teprve od začátku října a vic poslouchám F9pro
brodus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod LOPO_X 1. 4. 2019 18:56

Ono to je častý neduh it01. Mi třeba hrají už jen s jedním kabelem z Číny. Na origo kabelu mi vypadává levá strana a na jiných kabelech práva. Je to loterie. Já kupoval přímo na ibasso.com
LOPO_X
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod NočníChodec 3. 4. 2019 10:34

Přidávám poznatek z „bezfiltrového” poslechu. V této konfiguraci je možné přesným usazením v uchu opravdu hodně získat. Dříve mi to nepřišlo tak důležité, ale nyní mě to odrazuje od poslechu venku a obecně za pohybu. Kdo viděl IT01 a jejich super měkký kabel za uchem, tak pochopí. Stačí malé pootočení a člověk je tam, co byl před tuningem.
NočníChodec
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků