Vylepsenie sluchadlovej zostavy.

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod vadis 21. 4. 2019 13:34

Dobry den.
Po dlhsom obdobi som sa rozhodol vylepsit si svoju zostavu,aleneviem, ktore zo zariadenia by bolo najvhodnejsie vylepsit. Ci je to CD, alebo DAC alebo sluchadla. Mojim snom je mat elektronkovy sluchadlovy zosilovac, ale neviem, ktory by nahradil moj doterajsi polovodicovy sluchadlovy zosilovac Vlastnim SPL Phonitor 2. Akby som ho chcel vyuzivat aj nadalej, mozem ho pouzit ako predzosilovac a elektronkovy zosilovac ( sluchadlovy) by som napajal cez vyvazene vstupy. A tu je ten problem. U nas, alebo v EU elektronkovy sluchadlovy zosilovac s vyvazenymi vstupmi som v cenovej relacii 1000 - 2000 eur nenasiel s tym vedomim, aby som nedegradoval SPL. Viete, co tym myslim. Existuje XDuoo TA-20,Little dot mk vi+,Quad PA-one- ten ma v sebe aj dac,ale chcem oddeleny dac, ktore neviem ci by mali zmysel ich spojit s SPL. Alebo radsej zostat pri SPL a vymenit DAC v cenovej relacii 1000 - 1500 Eur, alebo ist do novych sluchadiel v cenovej relacii okolo 1000 _ 1500 Eur. CD by som si asi nechal. Mam ho iba rok. Alebo by bolo najlepsie vymenit CD?
Moja sluchadlova zostava sa sklada z CD - Cambridge audio CXC, DAC - Musical Fidelity M1 dac, Spl Phonitor 2 a sluchdla mam Hifiman HE560 alebo Beyerdynamic Amiron Home. Pocuvam klasicku hudbu, soundtracky, Dianu Krall, Oldfield, stary Genesis,Pink Floid atd.Prosim o radu.Dakujem vam za vase prispevky.
vadis
Junior

Odeslat příspěvekod ondrasheq 21. 4. 2019 15:49

Zajeď do Prahy/Brna do Audiga a poslechni si vystavená sluchátka, od toho se odpíchneš dál, protože teď máš možností asi tak milion a půl.
Osobně bych hrábnul do sluchátek, ale kdo ví, třeba zjistíš, že ty co máš ti vlastně maximálně vyhovují.
ondrasheq
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vadis 21. 4. 2019 16:19

Som z Bratslavy. Mam moznost ist si ich vypocut. Len som chcel vedet s cim mam zacat najskor.
Dakujem.
vadis
Junior

Odeslat příspěvekod pavel1756 21. 4. 2019 16:52

Tvoje sestava je dost nadprůměrná. Nebude snadné dostat se na vyšší úroveň bez toho, aby to stálo pořádný balík peněz. Doporučoval bych zaměřit se buď na DAC, nebo na sluchátka. Je zde něco, co ti na zvuku stávající sestavy nevyhovuje?
Napájení: AudioQuest Niagara 1200
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager
Sluchátka: HiFiMAN Susvara | Focal Utopia
pavel1756
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod The Wolverine 21. 4. 2019 18:38

Přesně tak. Doporučoval bych si ujasnit, co konkrétně ti vadí a co chceš vylepšit. Pokud chceš vylepšit něco, ale nevíš co, tak to zavání kolotočem nákup/prodej a vyhozenými penězi. Nejlepší je imho postavit sestavu jako celek najednou, kdy jsou všechny komponenty vybrané k sobě, než to různě po částech skládat a plácat se v tom.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vadis 21. 4. 2019 18:48

Neviem posudit. Nemal som moznost porovnavat.Ostatny maju vacsinou aparaturu klasicku, nie sluchadlovu. Tak nevem.Nehovorim,ze zvuk my nevyhovuje,len by to mozno, chcelo trocha zmeny. Trochu vylepsenia a potom tu je ten elektronkovy zosilnovac. Uz dost dlho pocuvam na vstavajucej zostave, tak ma uz nic neprekvapuje. Ako by som to povedal - nic nove.Tak troska vylepsit vramci svojich moznosti, ktore som uviedol a dufam, ze nie som sam kto o tom premysla. inac dakujem za radu. Mysle som tiez na dac.

-- 21. 4. 2019 19:03 --

The Wolverine.
Myslym si,ze kazdy kto do tohoto segmentu ( audia) raz spadol vie, ze zostat a nic nevylepsit uz nie je to prave orechove. Verim, ze aj ty si uz posunul dalej nieco, co uz ta tak moc neutesovalo a isiel si do niecoho lepsieho alebo do noveho.Povedat si, ze toto je konecna je dost dobre tak mozno na dva roky ( u niekoho mozno aj viac),ale skoncit? Jedine si najst noveho konicka. A tak dookola.
vadis
Junior

Odeslat příspěvekod pavel1756 22. 4. 2019 11:33

Podle toho, co píšeš, bych spíš doporučil zkusit další sluchátka. Za mě například Mr.Speakers Aeon Flow Open, Focal Clear, Grado PS 500 (ty Grado mají navíc takový “lampový” charakter zvuku), nebo některé modely Audeze LCD (2C,X).
Co se týče převodníku, z mé zkušenosti, pokud už máš kvalitnější převodník, tak aby ses dostal na znatelně vyšší úroveň, bude spíš potřeba více peněz, než kolik jsi psal.

Lampové zesilovače mají své nezaměnitelné kouzlo, svůj charakteristický zvuk, ale abys pak nebyl zklamán určitými nedostatky ve srovnání s tvým SPL Phonitor 2. Aby jej ten lampový celkově překonal, bude to chtít ještě víc peněz (než u toho převodníku), zhruba dvojnásobek. Sám se teď po nějakém rozhlížím a cena se pohybuje okolo 4000$ a více.
Kdybych měl doporučit něco levnějšího, pak by to byl Schiit Mjolnir 2. Ale na slepo bych jej určitě nekupoval, nejdřív vyzkoušej, jak to dohromady hraje.

Ale jak jsem psal na začátku, vzhledem k tomu, že ti na stávající sestavě asi nic nevadí a chceš spíš nějakou změnu, tak další sluchátka jsou asi nejlepším řešením.
Napájení: AudioQuest Niagara 1200
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager
Sluchátka: HiFiMAN Susvara | Focal Utopia
pavel1756
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vadis 22. 4. 2019 11:51

Dakujem za radu. Asi najskor tie sluchadla.Tak sa vydam touto cestou. Este raz,dik.A budeme dalej setrit, ze?
vadis
Junior

Odeslat příspěvekod pavel1756 22. 4. 2019 12:20

Není zač. Tento koníček je taková bezedná studna, je pořád na co šetřit. :D
Napájení: AudioQuest Niagara 1200
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager
Sluchátka: HiFiMAN Susvara | Focal Utopia
pavel1756
Pokročilý
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků