Vyber televize do 20000 55palcu

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod indeshit 30. 4. 2019 21:16

Ryan:hezky napsáno.
Ve finále taky proč si lidi vůbec kupovali jiné telky Samsung H sérii v roce 2014/2015, když Samsung jako jediný uměl přehrát HEVC z USB? Tehdá to lidem ani nedocvaklo, že by to někdo mohl potřebovat a dneska by se z absence takové věci mohli potento. Když jim to prodavači říkali, tak tomu nikdo nerozumněl. Je ale fakt, že tehdá to asi hoši z marketingu nedokázali dobře uchopit a přetavit to v nějaký benefit. Navíc to byla věc vhodná do budoucnosti,tak se divim, že to lidi tehdá moc nezaregistrovali. DIVX a XVID? To je dneska naopak minulost, ale asi je mnoho zpátečníků mezi lidma.
Nicméně chápu, že to někomu může vadit. Teď ve 2019, až od divx, xvid, dts odstoupí LG, tak asi na tom trhu vznikne panika :) (co jsem četl, tak se o tom spekuluje, že LG by mělo byť dalším hráčem na trhu, co od toho ustoupí)
Jedinou "jistotou" zůstane Android TV.
indeshit
Pokročilý

Odeslat příspěvekod spyko 30. 4. 2019 22:12

Lidi přemýšlejte trochu-existuje X krabic od 500-1000kč co to staré přehrají přes hdmi,v bazarech se toho válí tuny za 200,používám na pozemku TS 6820twin-přehraje vše na co si vzpomenete,zustal po testech na panas.50st60,není co řešit!
spyko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 1. 5. 2019 06:05

indeshit píše:DIVX a XVID? To je dneska naopak minulost, ale asi je mnoho zpátečníků mezi lidma.
To nie je o spiatocnictve, ale o lenivosti, pohodlnosti, resp. neochote sa s vecmi vysporiadat a popasovat s problemom. Vsetko chceme na podnose. Ono sa to na prvy pohlad nezda, ale odraza to aj realitu bezneho zivota, taky clovek sa v konecnom dosledku nevie popasovat ani s beznymi situaciami v zivote. Keby sa to nedalo riesit nijako inak, nepoviem ani ň. Lenze v tomto pripade je X inych sposobov.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 1. 5. 2019 09:49

Řekl bych, že na zaříznutí podpory bylo ještě chvíli času. Jedna, dvě sezóny. Že lze stav řešit jinak? To je jisté. Domnívám se, že jednoduché poslání videa přes DLNA, prostřednictvím dobře nastaveného Serviio, umožní přehrání čehokoliv. A není nutné ani nic dalšího dokupovat.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dockalacek 1. 5. 2019 10:41

Ryan má pravdu, je to leností a koneckonců je to tak i u mě. Lidi moc nemají rádi změny k horšímu a myslím, že každý chce, aby ta jeho telka uměla co nejvíc formátů. Jinak kdybyste měl někdo zájem, rád zodpovím případné dotazy na Hisense H39A5600, od pondělka ji mám doma. Vím, že takhle malé úhlopříčky už moc nefrčí, ale já si moc větší dovolit nemohl, třeba by někoho zajímaly zkušenosti s ní (kdyžtak SZ). Za mě obrazově spokojenost, menu příjemně svižné a těch 7 palců navíc je dost znát. Omlouvám se, asi jsem trapnej, ale mám z ní fakt radost, i když podle toho, co zde kupují ostatní, je to těžký low-end. Já jsem ale spokojenej, měl bych prachy i na Sony XF/XG9005, ale pořád je to "jen" televize, takže si myslím, že ten Hisense za necelých 7 000 byl dobrý kup. Na Alze jde po zadání kódu NEJ500 jeste o pětikilo levněji. Takže za mě dobrý, ale já jsem nenáročný, a přecházel jsem z 9 let starého hloupého Samsungu, který měl ještě CCFL podsvícení, takže tak.
dockalacek
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod stormborec 1. 5. 2019 11:29

Je to hlavně vo tom, že v bohatých státech všichni jedou nějaký ty netfixky a nějaký přehrávání kradených ripů nevíc v mizerné kvalitě každý víte co...
My prostě pro ně nejsme relevantní trh, tady jsme levná montovna a skladovna, to že zde i něco prodají aby se neřeklo, je jenom tak bokem.

Ta levná Hisence je OK, akorát nesmí jednomu vadit, že to nemá interpolaci pohybu a to by mě z toho trhanýho pohybu vypadly voči. Sám jsem koupil Samsung za 9 a celkem OK, kromě blikání podsvícení, ale to si už člověk nevybere...
LG 32LH5000 (2009) 120Hz, IPS EEFL
Samsung 40NU7192 (2018) 60Hz, VA LED
stormborec
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 1. 5. 2019 14:02

stormborec píše: nějaký přehrávání kradených ripů nevíc
A to je v tomto ďalšia zasadna vec.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dockalacek 1. 5. 2019 15:01

stormborec píše:Je to hlavně vo tom, že v bohatých státech všichni jedou nějaký ty netfixky a nějaký přehrávání kradených ripů nevíc v mizerné kvalitě každý víte co...
My prostě pro ně nejsme relevantní trh, tady jsme levná montovna a skladovna, to že zde i něco prodají aby se neřeklo, je jenom tak bokem.

Ta levná Hisence je OK, akorát nesmí jednomu vadit, že to nemá interpolaci pohybu a to by mě z toho trhanýho pohybu vypadly voči. Sám jsem koupil Samsung za 9 a celkem OK, kromě blikání podsvícení, ale to si už člověk nevybere...


Díky. Přiznám se, že když tohle fórum sleduji, připadám si jako socka. Trochu jsem za těch pár let s váma tady nabyl dojmu, že jak to nemá VA panel a 100Hz, je to špatná televize. Navíc co tak sleduji názvy vláken, většina tazatelů na 15 tisíc tak zhruba začíná.

Brácha má v ložnici LG 42LF652V, kterou kupoval v dubnu 2016, dlouho sloužila jako hlavní, a loni na podzim si do obýváku pořídil Hisense H55U7A. Když jsem ho viděl zapnutej, chtěl jsem si ho koupit taky, ale prostorově bych ji neměl kam dát. Televizi mám vedle stolu a kousek od okna a 55" už by se mi nevleza na šířku, i ta 39" cca o 4 cm na každé straně trochu přečuhuje. Pozorovací vzdálenost (jsem na vozíku, takže koukám většinou z postele) mám odhadem 4 metry, tudíž ve srovnání s ostatními mám prcka.

To, že nemá interpolaci pohybu, mi nevadí, ten starý Samsung ji neměl taky. Pravda, rychle kraulující titulky v řádku byly na něm občas rozmazané. Ale já jsem laik, nemám takové znalosti jako Ryan, ty, kvok nebo MgX, takže i když bych si koupil telku za 15 tisíc, nebo dokonce za 20, poznal bych rozdíl, myšleno kromě větší úhlopříčky? Ano, díky vám vím, že je lepší VA panel a 100Hz, ale ty hertze nejsou vždy nezbytnost. A já sám bych měl asi problém si to zdůvodnit ekonomicky, a to i tehdy, když by se mi ta 55" bez radikálního přestěhování celýho pokoje vešla. Že jako místo 7 000 dávám 20 000, poroste exponencionálně s cenou i má radost? ;-)

Možná bych si vybral líp, když bych se šel na nějakou prodejnu podívat a nakoukat si obraz, ale přišlo mi to zbytečný. Poprosit rodiče, naložit vozík a blomcat po prodejnách, to mě moc neba. Takže já jsem spokojený.

Ty to máš možná ztížený tím, že jsi odkojen 100Hz panelem, tak určitě na tom Samsungu cítíš asi změnu k horšímu. Zahlídl jsem tady, že se doporučuje na testování plynulosti nějaké video z Hobita, přesto si kacířsky troufám tvrdit, že takhle do hloubky zkoumá vlastnosti a schopnosti televizí spíš menšina uživatelů. Já jsem se díky vám všem tady naučil v telkách (málem jsem napsal v trenkách, haha) trochu orientovat, ale zároveň vím, že za 7 tisíc nelze očekávat hitparádu. Ono je ale asi taky důležité, aby byl člověk spokojený s obrazem subjektivně, což já jsem. Co se týče nastavení možnosti zpracování pohybu, ten můj Hisense nic takového nenabízí, ale to se kolem sedmičky dalo čekat.
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod stormborec 1. 5. 2019 15:19

Ono vždy když jeden koupí něco levně a slouží to ku spokojenosti, tak z toho má lepší pocit, než když koupí něco dražšího a pak hledá mouchy... Každopádně je to vždy na očích toho pozorovatele, pokud vyžaduje jako já plynulý pohyb, tak ta interpolace je nutnost - naopak pokud vidi "telenovelu", tak klidně i něco bez interopolace, jako ten Hisense.
VA panel bych viděl poněkud radikálněji - tedy ano - ten rozdíl je znatelnýb oproti IPS, kdy ta hloubka a realističnost obrazu je někde jinde, než když na IPS televizi je vše zakryto šedým závojem. Co se týká 100Hz technologie - v zásadě je to důležité spíše na sport - a to ještě spíš na ten hokej než fotbal, kde při fotbale již dnes nebývají tak rychlé švenky kamer a také prostředí není tak kontrastní. Každopádně na film a seriál si jeden vystačí i s tím 50Hz panelm, protože ono rozmazání je přítomno již ve zdroji, takže nějaká extra ostrots zobraezní pohybu není až tak zásadní. Jiné je to s plynulostí, kde část diváků ortodoxně trvá na "filmovém efektu" tedy trhaném zobrazní, kdy nevyužijí interpolaci pohybu, a část vyžaduje plynulé zobrazení - ti pak musí volit z TV, kde je možnost této interpolace.
stormborec
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dockalacek 1. 5. 2019 15:48

Já telenovelu nevidím a nevadí mi to, protože na tom Samsungu jsem ji neměl taky. Naopak když mi brácha pustil na Youtubu na tom Hisensu ve 4K trailer na Aquamana, a dal tam "telenovelu" působí ten máslově hladkej pohyb hrozně nepřirozeně. Po pravdě, kdybych neznal tohle fórum, nikdy bych telky asi tolik neřešil = neznalost je někdy sladká. Ale díky tomuhle fóru jsem pomohl bráchovi (LG LF652V a Hisense H55U7A) i manželovi mé nejlepší kamarádky (2014 - Samsung UE48H6200) vybrat asi nejlepší telky v poměru cena/výkon, který vybrat šly, a to mě těší. Někomu je jedno, jakou telku má, pokud se mu líbí podání obrazu té televize, pokud nemá složité ovládání a funguje spolehlivě bez restartů nebo pádů. To, jak se o tom bavíme my, už je dost profi. Pochybuji, že většina populace ví, co je IPS, VA panel, nebo že jsou 50 a 100Hz telky.
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod stormborec 1. 5. 2019 15:56

Vybrat nejlepší poměr cena výkon potěší, bohužel dnes se toto posunulo až na těch 55" úhlopříčky, v menších úhlopříčkách je to spíš o kompromisu.
LG 32LH5000 (2009) 120Hz, IPS EEFL
Samsung 40NU7192 (2018) 60Hz, VA LED
stormborec
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kutil71 1. 5. 2019 16:36

Dobrý den, ono to s těma IPS panelama není tak hrozné. Doma mám LG 3D 100Hz IPS z roku 2011- to je skutečně šedivka, i v mírně osvětlené místnosti jsou případné boční pruhy šedé, černá neexistuje. Potom mám LG 3D 100 Hz IPS z roku 2015 a tam je černá na úplně jiné úrovni. Dále mám Philips 2018 VA. Když porovnávám to LG s Philipsem, tak v mírně osvětlené místnosti těžko poznám VA a IPS, teprve za úplné tmy je lepší VA. Takže ve svých sledovacích poměrech ( mírně osvětlená místnost) LG plně vyhovuje. Co se týče kvalitního dopočtu snímků, teď hodně natáčím 4K kamerou při 30p a pro sledování nahrávek je kvalitní dopočet nutností. Jinak je to má 5. kamera a musím přiznat, že je to velký kvalitativní posun oproti FHD kamerám. 4K nahrávka převedená na FHD vypadá skoro jak originál ve 4K.
Kutil71
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 1. 5. 2019 18:36

dockalacek píše:
Díky. Přiznám se, že když tohle fórum sleduji, připadám si jako socka. Trochu jsem za těch pár let s váma tady nabyl dojmu, že jak to nemá VA panel a 100Hz, je to špatná televize. Navíc co tak sleduji názvy vláken, většina tazatelů na 15 tisíc tak zhruba začíná.

Za tych 15000,- uz je 100 Hz TV, konkretne ten Hisense (v 55"). Takze nejak mi unika pointa tvojej kritiky.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Majky majk 1. 5. 2019 18:45

Mel sem vybranou tu samsung nu8002 ale zdrazili ji. Nejaka jinaci varianta?
Majky majk
Poslední varování

Odeslat příspěvekod spyko 1. 5. 2019 20:11

Do 20tis koupíš bez problémů,mi se to oplatilo,hledej!
spyko
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků