Moje Onkyo TX-NR686 + Q Acoustics

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod pekr77 30. 4. 2019 13:49

Včera jsem se hrabal na netu v info ohledně streamovacích aplikací. Mám už nějakou dobu Spotify rodinnou edici, čili teoreticky 320 kbps, ale zajímalo mě rádio. Na inTune je max 128 kbps a na větší kvalitu jsem nenarazil. Při tom jsem četl srovnávačky Tidal, Deezer a Qobuz. U Tidalu byly většinou narážky právě na těžkopádnost aplikace. Vím, že má asi nejvyšší kvalitu, ale řada lidí preferuje kompromis a přijde mi, že více fičí Deezer. Ale také to může být módní záležitost, nebo provoz čistě na mobilu. Vyzdvihují třeba jeho Flow funkci, kdy to doporučuje podobnou hudbu, nebo tak něco. U Tidalu mě štve, že tam občas u některých interpretů chybí pro mě zásadní album. Zatím zůstávám u Spotify ...
pekr77
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tombas 30. 4. 2019 14:07

U mě je to prozatím jednoznačné - Spotify, protože můj streamer/BD/CD/DVD/síťový přehrávač Sony nic jiného neumí. Ještě teda YT, Netflix a nějaké filmové služby, ale to je asi tak vše.
Kvalita Spotify není tak špatná, srovnával jsem některá alba přímo s vlastními CD, které jsem současně pouštěl na CD Rotel a přepínal jen vstup na zesilovači, takže srovnání v reálném čase na stejné skladbě současně hrající.
V nejvyšší kvalitě 320kbps se zvuk opravdu hodně blíží CD i s tím, že Rotel byl 2x dražší než to sony a má i lepší propojovací kabely.
Spotify má trochu ostřejší výšky a méně, nebo spíše potlačené prostorové ruchy a detaily. Zvuk je takový digitálnější než z CD, o vinylu nemluvě.
Ale bez přímého srovnání bych to ve slepém testu asi těžko poznal.

-- 30. 4. 2019 14:10 --

Samozřejmě hodně záleží na kvalitě samotného alba, tam jsou rozdíly propastné a něco se nedá skoro poslouchat, ale to asi není chyba samotného Spotify, ale nahrávacího studia.
tombas
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod rosswell 30. 4. 2019 20:28

Jeste bych mel otazku na to cvakani u Onkya pri prepinani funkci.Cvaka treba yamaha nebo marantz?prave projizdim netova radia a mam i kvalitu 256kbs :)
SONY 55XF9005
Playstation 4
Onkyo TX-NR686
Q Acoustics 3050i 5.1
rosswell
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod malabar 30. 4. 2019 22:55

...to se picnu ! @rosswell, oni nakupujou na vedlejsim vlakne a kdyz doma zacnou hrat, si tu zalozej jiny... :D
-za me palec nahoru, jsem rad, ze jsi spokojenej a doufam, ze i ta tvoje - kdyz's sundal's mrizky ! :D :D

Mimochodem, panove tombas a pekr77 - oba jste /OT/ zacali zajimave tema poslouchani muziky via stream. Dalo by se to rozsirit na mobilni stream doma u pc, doma na hifi sestave, v aute a ve sluchatkach pri chuzi. Vzhledem k tomu, ze se pripravuje "par" vylepseni streamu pres mobily (Tidal bude MQA, Winamp, etc ), a hodne lidi dnes prakticky vse ( i muziku) jede pres telefon. Mozna by stalo za to zalozit vlakno ? ;-)
malabar
Junior

Odeslat příspěvekod pekr77 1. 5. 2019 08:00

rosswell píše:Jeste bych mel otazku na to cvakani u Onkya pri prepinani funkci.Cvaka treba yamaha nebo marantz?prave projizdim netova radia a mam i kvalitu 256kbs :)


V cem projizdis ta netova radia? Na TuneIn jsem nenarazil na kvalitu vetsi nez 128kbps. Ma Tidal snad radia? Jeste muzu zkusit FM ladeni, ale tam vubec nemam tucha, v jake kvalite to pak hraje (je to analog, je tak?) no a DAB+ muj Denon neumi a stejne pochybuju, zda v nem vsechna radia vysilaji.
pekr77
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod rosswell 1. 5. 2019 09:14

Rádia jedu zatím jen přes TuneIn :)
SONY 55XF9005
Playstation 4
Onkyo TX-NR686
Q Acoustics 3050i 5.1
rosswell
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod malabar 1. 5. 2019 23:54

Par mobilnich vyrobcu montuje od lonska slusne dacy do svych vyrobku (az 32bit hi-res audio), TuneIn ma par stanic az do 320kb, Deezer 320kb a Tidal MQA. Mezi internetovymi radii jsou dobri anglicani (az do 320kbps), a na NZ jsou radia jdouci az do 2000kbps (ale ty jsem osobne nezkousel).
Ve spojeni mobil(data/wrls) > aveerko(bluetooth) to je docela pekna kvalita, doporucuju zkusit. ( sam takhle jedu uz pres rok )
malabar
Junior

Odeslat příspěvekod dracul77 2. 5. 2019 21:17

Nemáte niekto skúsenosť s nakupovaním z tohto shopu na firmu?
https://exceptional-av.co.uk/speakers/h ... -5745.html
dracul77
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod shamp1x 3. 5. 2019 07:58

offtopic:

máš to pěkný, akorát ten centr bych vyhodil z toho stolku a dal ho na držák třeba nad TV, musíš to mít hrozně zahuhňaný ten zvuk
PC:9900k,16GB Tridentz, 500SSD,RTX 2080 X Trio,Acer Predator XB271HUbmiprz, R6 Fractal
DK: Sony VPL-VW260ES, Denon AVR-X6400, 7.1.4 QAcoustics, Shield TV
OBYVAK: 65PUS7601, Onkyo 646 + atmos sestava 2.0.2
shamp1x
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod pekr77 3. 5. 2019 10:59

Centr nad TV se mně osobně třeba vůbec nelíbí. Navíc by měl být max ve výšce uší sedícího člověka. Ideální místo je podle mě těsně pod TV, ale já bych to nechal tak, jak to má. Pokud dal zezadu pryč sololit, tak to podle mě nutně "huhňat" nemusí :-)
pekr77
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod rosswell 3. 5. 2019 14:44

:D Takže aby bylo jasno, centr mě vůbec netrápí že je zabudovaný ve stolku protože:
1)když poslouchám čistě hudbu tak poslouchám přes stereo (mám zapnuté pure audio)

2)Dialogy při sledování filmů a TV mám puštěné přes velké sloupy, zní to pro nás přirozeněji a je to taky pro nás zřetelnější.

3)Manželce se to tak líbí a mne taky :) Ve stolku nemám zadní sololit a v centru mám pro sichr dané pěnové ucpávky, ale že bych pociťoval nějaké omezení v poslechu tak to vůbec! Ty sloupy 3050i hrajou famozně a ostatní repro mám spíše pro efetky k videohrám a k filmům.

4)jestli to nemůžete i přes moje argumenty přenést přes srdce tak je mi vás líto :mrgreen:


5)Sám když koukám na nějaké fotky ostatních uživatelů jak to mají zařízené u sebe doma, tak jim taky nekritizuji jaký mají styl nábytku atd.S manželkou máme krásně zařízený byt, který nám každý chválí.Sice to není každého styl ale sami si budujeme domov, který je útulný, funkční a cítíme se v něm úžasně.Někteří uživatelé by se sami nad sebou měli zamyslet, že mít drahé stereo není všechno na čem to doma stojí :mrgreen:

Hudbě zdar :D
SONY 55XF9005
Playstation 4
Onkyo TX-NR686
Q Acoustics 3050i 5.1
rosswell
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bazi 36 4. 5. 2019 11:11

Takze jestli to dobře chápu,máte s manzelkou rádi,kdyz vám ostatní lidé vsechno jenom chválí a pokud nekdo prijde s nejakou logickou věcnou poznámkou(vubec nechapu,jak si to muze dovolit) o jakémkoli detailu,ktery by se dal změnit či vylepšit,tak by se nad sebou mel zamyslet a je ti ho líto? No,trochu mi to pripomíná Ivánka. "Kdyz se kouknu na sebe,
musím se hned pochválit,
nevypadám já věru zle,
zkrátka chlapík,jak má být."

Tak neprehnanemu sebevedomi zdar!!!
PS. Rosswel píše:
"Nekteří uživatelé by se sami nad sebou měli zamyslet, že mít drahé stereo není všechno na čem to doma stojí."

Máš stoprocentní pravdu a proto být tebou,urcite uz bych nikdy nežebral o rady (na fóru o hifi) u lidí,kteri tomu sice rozumí,ale jsou vlastne politování hodní,protoze to se stereem a hifi myslí vážně. Priste bych hledal rady u tech,co vam doma vsechno tak chválí.
Bazi 36
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod pekr77 5. 5. 2019 17:51

Pokud ponechám stranou ty osobní půtky, jak je kdo komu užitečný :-) , tak neměl by centr sloužit právě dialogům u filmů či TV? Alespoň s tímto záměrem o rozšiřování svého systému uvažuju já - ne dojde na surround, tak chci koupit střed.

Co se týče Pure či Pure direct módu, tak možná je to tím mým Denonem, ale přijde mi laicky samozřejmě, že to akorát hraje tišeji a že by se mi nějak více otevřela scéna či slyšel nějaký další benefit, to zatím ne. Ale možná jsem to zatím jen málo osolil, což se s miminem v domácnosti hůře realizuje.
pekr77
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod sozi 6. 5. 2019 11:26

Priklanam sa k nazoru Baziho. Kedze pises "Dialogy při sledování filmů a TV mám puštěné přes velké sloupy, zní to pro nás přirozeněji a je to taky pro nás zřetelnější.", je jasne, ze ten center mas umiestneny zle. Pretoze center je najdolezitejsi repro pri filmoch. Vsetko dianie na scene a dialogy z neho maju byt zretelnejsie ako z velkych stlpov a umiestnene presne v strede sceny. Z velkych bocnych repro maju ist len stranove efekty, hudba a LFE (basova zlozka pod 80 Hz).
sozi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 6. 5. 2019 11:34

Především záleží na tom, v jakém formátu ten zdroj do AVR ten zvuk pouští. Pokud je to v případě TV nebo filmů 2.0 stereo, tak to s centrem prostě hrát nebude.
Já používám na filmy i TV pouze 2.0 stereo už řadu let a nikdy jsem neměl problém se srozumitelností dialogů, ať už je vstupní formát jakýkoliv, moje multimediální centrum si to přelouská a pošle do výstupu vždy plnohodnotný stereo signál.
Samozřejmě je to "pouze" stereo, ten všeobjímající prostor tam není.
tombas
Pokročilý
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků