Jsou ještě vůbec potřeba externí DACy pro mobily?

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Linuxing 14. 5. 2019 12:27

@pseudomagick:
"Nepochybuji,že to bude hrát výborně,neboť oboje jsou upgrady již známých a vysoce uživatelsky hodnocených produktů.Je to něco jako sázka na jistotu."
Teď naposledy jsem četl o bazarových Infinity Kappa 7.2i, které byly vychvalovány, a naopak Kappy řady 8 byly kritizovány. Před tím to byla jiná značka (už si nevzpomenu), kde v recenzi byla také chvála a byla tam zmínka, že již netrpí nějakým neduhem co byl v předešlé řadě daného produktu. Firmy své produkty vyvíjí a nikde (ani u značek které jsi jmenoval) není záruka, že to vylepšení nebude k horšímu.

"Který audiofil by např. pochyboval o Devialet Phantom Gold?"
"Tvrdím tedy,že je lepší si ušetřit na kvalitní věc o které se nediskutuje a nepochybuje."

Tak to si dovolím nesouhlasit. Věc o které se nediskutuje = věc co moc lidí nemá, tzn. není prověřená nebo věc kterou se člověk odmítá pochlubit.
Devialet Phantom Gold je určitě skvělá kundolapka a bavilo by mě se na to dívat jak ty bočnice lítají, ale nemám pocit, že by se z toho audiofilům podlamovaly kolena - https://www.whathifi.com/devialet/gold-phantom/review . Mám dojem, že jsi hrozně zaměřený na design. Všechny ty soundbary co jsi mi nabízel ....vždyť to je totální zabíjení kvalitní hi-fi hudby.

"Už jenom úvaha o nákupu Chromecast Audio ukazuje kam míříš...
Takovou věc si koupí někdo,kdo má doma např. starou věž,nechce utrácet(nebo na to nemá)a chce prostě streamovat."

Kam mířím? No ke kvalitnímu zvuku. Každý kdo má tento cíl nechce utrácet za věci okolo (hdmi switche v receiveru, 7 zesilovačů v 7.1 sestavách atd.), ale snaží se největší částku dát do stereo repra, stereo zesilovače a DACu. Takže ano máš pravdu nechci utrácet tisíce za vymazlené build-in wireless v all-in-one když vím, že mi stejnou funkci udělá piškot za 800 Kč.

"Kup si k nim subáč,pokud nebydlíš v paneláku."
Pokud víš ty nebo ostatní o kvalitní sestavě aktivních regálovek a subwoferu, která bude hrát lépe než Dynavoice DF6/Wharfedale Diamond 230/Q Acoustics 3050(i) se zesíkem, v celkové ceně také do 30tis. Kč, tak doporučte. Co jsem se díval na Naim Mu-So, tak ten byl dobře hodnocený pouze ve srovnání s ostatními all-in-one, ale nikoliv ve srovnání s ostatními repro v dané ceně.

"Uvědom si,že tvůj rozpočet je dost omezený a ke špičkovému zvuku se ani náhodou ani nepřiblížíš."
To si uvědomuji. O špičkovém zvuku to není. Je to o nejvýhodnějším nákupu hi-fi techniky za danou cenu.

"Náhlavní sluchátka,abys nemusel vést kabel? Asi bych si šel do Audiga.cz poslechnout tyto: https://www.audigo.cz/Sluchatka/Radiova ... ser-RS-195"
Dík, zahrnu do svého zkoumání. Zatím jsem v recenzích narážel především na tyto https://sluchatka.heureka.cz/sony-wh-1000xm3/#

"Ani drahé repro nemám. Hudba ale přeci není především o detailech."
Moje současné dvoupásmo sice má středobas 20cm v průměru, ale za hi-fi bych ho také neoznačil. Asi to není jen o detailech, ale mělo by to být především o high-fidelity - zvuk bez příkras, bez zvýrazněných basů (což často u levných bývá), bez zvýrazněných výšek. Prostě tak, aby se to co nejvíce přiblížilo originální nahrávce a pokud v nahrávce detaily jsou, tak by také měly být slyšet.

"Požadavky byly 40-22000Hz,výkon min.150W,citl.min.cca 90 dB/mW a našel jsem ještě lepší.
YAMAHA NS-777 zde: https://www.alza.cz/yamaha-ns-777-cerne ... tm#recenze
Magnat Monitor Supreme 1002 zde: https://reprosoustavy-reproduktory.heur ... e/#section"

Přiznám se, že recenzema v eshopech jsem se nikdy neřídil. Na ty Yamahy jsem už narazil, ale vyřadil jsem je ze svého listu. Žádné ocenění, žádná velká chvála. Po boku Jama bych je zařadil spíše k supermarketovským repro, ale poslechnout si je mohu, alespoň budu mít srovnání.

https://www.hifi24.cz/magnat-monitor-su ... dern%c3%bd - celá sestava 5.1 stojí 17tis. Né že bych nechtěl ušetřit, ale opravdu si myslíš, že s tím dosáhnu stejně kvalitní hi-fi zvuk jako u těchto třech stereo repráků co mám ve výběru?

-- 14. 5. 2019 13:33 --

janekh píše:Spíše mi na takovém řešení vadí dvouúrovňové nastavování hlasitosti. První úroveň nastavení hlasitosti je prostřednictvím ovládací aplikace Chromecastu a v tom případě funguje jako nastavení úrovně na vstupu zesilovače, druhá úroveň je pak samotné nastavení hlasitosti výkonového stupně připojeného zesilovače (v mém případě aktivních reprosoustav). A to je podle mne problém.

Když plánuji z Chromecastu vyvést optický kabel do externího DACu, tak bych s tím dvouúrovňovým nastavováním hlasitosti neměl mít problém. Je to tak?
Linuxing
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 14. 5. 2019 18:51

"Tak to si dovolím nesouhlasit. Věc o které se nediskutuje = věc co moc lidí nemá, tzn. není prověřená nebo věc kterou se člověk odmítá pochlubit.
Devialet Phantom Gold je určitě skvělá kundolapka a bavilo by mě se na to dívat jak ty bočnice lítají, ale nemám pocit, že by se z toho audiofilům podlamovaly kolena - https://www.whathifi.com/devialet/gold-phantom/review . Mám dojem, že jsi hrozně zaměřený na design. Všechny ty soundbary co jsi mi nabízel ....vždyť to je totální zabíjení kvalitní hi-fi hudby."

Já ti žádné soundbary nenabízel. :pozor
Asi myslíš toto(je divné citovat sám sebe):
"Pokud bych byl ochotný utratit cca 65k,tak bych volil zřejmě nejlepší soudbar s prostorovým zvukem Sennheiser Ambeo(basy od 30Hz)."
Zde: https://insmart.cz/na-vlastni-usi-sennh ... pi-zvukem/

Nepíšu nic,že bych ti to doporučoval,ale že bych si to koupil pro sebe. 8-)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

martas38 píše:pseudomagick: jednak v místnosti se špatnou akustikou (holé zdi, podlahy bez koberců, okna bez záclon, různé výklenky apod.) budou hrát mizerně repro za pět tisíc i repro za půl milionu. Akustika místnosti je velice důležitá a dělá se zvukem divy. Je nutno především zamezit odrazům a tříštění zvuku a má smysl to řešit i u repro za deset tisíc. Tím nemyslím poslechovou místnost za miliony ale drobné úpravy běžného obýváku. Protože v těch moderních vzdušných "holobytech" je často poslech repro vyloženě utrpením.
A dál si nemyslím, že repro za 30-50tisíc jsou základní hifi level. Už kolem dvaceti tis. (i méně) se dají sehnat slušné repro např. od firmy Focal JM Lab. Samozřejmě je třeba je krmit odpovídajícím zesilovačem.
Ono možná chce víc poslouchat, než pouze číst recenze a teoretizovat.
Jinak samozřejmě souhlasím, že kvalitní poslech se sluchátky je o dost levnější, než srovnatelný s repro.


Pokud jde o akustiku,tak samozřejmě souhlasím.
Jenže asi a pouze fajnšmekři u beden za 20k na to kladou důraz.
Běžný posluchač to moc neřeší. :pozor
Slušné repro za 20 tisíc? To je velmi relativní. :roll:
Bohatý audiofil byl s tebou asi nesouhlasil. :pozor
Bohužel já bohatý nejsem,takže i ty bedýnky za 20k by mi zněly slušně(pokud bych si předtím neposlechl bedny za mega). :D
Pokud se mnou stále nesouhlasíš,tak doporučuji návštěvu hi-end studia a poslech sloupových reproduktorů za 300.000,-(dal jsem schválně tuto "nízkou" částku,abych to nepřeháněl).Jejich zvuk si ulož v paměti a srovnej ho s bedýnkami za 20k.
Ve tvém zájmu ti to ale moc nedoporučuji... :pozor
Tvému sluchu se otevře nová dimenze zvuku,o které jsi ještě před návštěvou hi-fi studia neměl ani ponětí.
Smutné bude,že do této zvukové dimenze již nedostaneš přístup(z hlediska finančního)a nezbude ti nic jiného,než se spokojit s tím co máš doma...

Přiznám se,že toto je můj případ. :D
Jednou jsem si takové bedny byl poslechnout v poslechovém studiu.
Popravdě už ani nevím jak se jmenovaly...a raději to ani vědět nechci,páč byly silně nad můj finanční limit. :pozor
Jejich zvuk mi však v paměti zůstat dodnes. :roll:

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Devialet Phantom Gold je určitě skvělá kundolapka a bavilo by mě se na to dívat jak ty bočnice lítají, ale nemám pocit, že by se z toho audiofilům podlamovaly kolena - https://www.whathifi.com/devialet/gold-phantom/review . Mám dojem, že jsi hrozně zaměřený na design."

Devialet Phantom Gold nejsou tak úplně o tom jak vypadají.
Ostatně se mi ani moc nelíbí. :pozor
Věřím,že kdybys je slyšel ve stereu v místnosti,tak k podlamování kolen nebudeš mít moc daleko.
Tato francouzská společnost je prostě revoluční.V jistém smyslu mají know-how,které nikdo jiný na této planetě nemá.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Co jsem se díval na Naim Mu-So, tak ten byl dobře hodnocený pouze ve srovnání s ostatními all-in-one, ale nikoliv ve srovnání s ostatními repro v dané ceně."

Ano v tom máš jistě pravdu.
Ostatně jsem taky netvrdil,že Naim Mu-So se může srovnávat s repro v dané ceně. :pozor
Naim Mu-So je pro minimalisty,kteří chtějí v bytě ušetřit prostor.
Jak už sis asi všiml,poohlížím po malých systémech s velkým zvukem,pokud možno all-in-one.
Pokud bych bydlel v nějaké vile či velkém bytě,tak by moje požadavky byly jiné. 8-)
Chci prostě něco(pokud možno jeden kus)co se dá přenést ve velké tašce. :D

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Už pouze věta tohoto vlákna("Jsou ještě vůbec potřeba externí DACy pro mobily?")naznačuje,že o současné elektronice nemáš aktuální přehled.
Pokud bys uvažoval racionálněji a pokud máš nějaký "lepší" mobil,tak ho prostě vezmeš a zaskočíš si na poslech do Audiga.cz.
Tvá otázka by byla zodpovězena praktickým poslechem.

-- 14. 5. 2019 19:46 --

Věcí,o které se nediskutuje jsem myslel poněkud něco jiného.
Jsou prostě značky či konkrétní hifi výrobky,které se nezpochybňují.
Tím myslím,že existuje mezi lidmi(v "audiofilní společnosti")jistý a obecný konsensus o kvalitě zvuku.
Např. vyšší modely DAPů od Astell&Kern apod.
Přiznávám,že tyto značky či výrobky jsou pro bohaté či šetřílky,kteří to myslí s poslechem fakt vážně.
Tj. lidé,kteří chtějí(pokud možno bezkonkurenční)kvalitu zvuku,aniž by před nákupem moc kalkulovali.

Přiznávám,že ne všechny značky či výrobky jsou mi milé. :pozor
Nemám rád např. Bose či IPhone. :grr:
Naposledy upravil pseudomagick dne 14. 5. 2019 20:49, celkově upraveno 1
Astell&Kern A&futura SE200, Noble Kublai Khan, 64 Audio U12t, Shanling M6 Pro, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-50
pseudomagick
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod martas38 14. 5. 2019 20:48

Bože co je to za řeči, že bohatý audiofil by se mnou nesouhlasil. Takřka vždy existuje něco lepšího a nemusí to být jen o penězích. S poslechem to můžeš myslet vážně a můžou ti k tomu stačit bedny za dvacet tisíc a nebo sluchátka za pět. Stejně tak si můžeš pořídit bedny za milion a krom toho, že se vždycky najde někdo, komu to bude málo, protože sám má bedny za dva, tak tebe to automaticky nepasuje do nějaké šlechty. Nebo s auty to myslí vážně jen ten, kdo kupuje vozy od patnácti mega výš? Asi ne.
Jsou výrobky které se nezpochybňují. A pak se objeví nový výrobce, který je zpochybní. Např. spousta čínských značek, jako třeba Hifiman. Nebo i ten korejský Astell&Kern. Kde máš jistotu, že to nebude za pět let překonaná značka, na kterou bude vzpomínat pár nostalgiků a světu nepovládne něco např. z Malajsie?
Omlouvám se za offtopic, ale tady to škatulkování věcí a lidí jen podle toho kolik to stojí a jak drahé věci si kdo kupuje mě dokáže nazvednout ze židle.
Eversolo DMP-A6->Chord Qutest->Cayin HA-1A->Forza Noir Hybrid HPC->Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000->Dunu Blanche->Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+->Pioneer SX-S30DAB->Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 14. 5. 2019 20:59

Tak úplně jsem to nemyslel. :D
Beru to čistě vědecky. 8-)
Pokud se nějaká firma věnuje vývoji hi-end technologií,tak tomu musí věnovat čas,prostředky a nejlepší lidi v oboru.
Je nezpochybnitelné,že se to pak projeví v kvalitě a v ceně pro zákazníka.
Kdo to myslí s auty vážně,tak prostě na závody s trabantem(kde jsou Ferrari)prostě nepůjde. :pozor
Co je na tom k nepochopení či nesouhlasu?
A mimochodem,výborně hrající sluchátka za 5 tisíc prostě nekoupíš nikde na planetě. :pozor
Za to ručím(vlastní zkušenost). 8-)

-- 14. 5. 2019 21:02 --

"Bože co je to za řeči, že bohatý audiofil by se mnou nesouhlasil."
Souhlasil by s tebou majitel Lamborghini Gallardo,že tvoje Škoda Fabia je super?
To je bez debat.
Astell&Kern A&futura SE200, Noble Kublai Khan, 64 Audio U12t, Shanling M6 Pro, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-50
pseudomagick
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bubak_Praha 14. 5. 2019 21:10

Devialet Phantom jsem poslouchal asi hodinu a..... no je to proste lifestylova hracka, ne hifi komponent. Ono si staci precist popis vyrobce se 4500 W vykonu a nulovym zkreslenim a je jasno.... Ma zvuk na "ohurenie", naboostovany agresivni. Za stejnou cenu se da koupit DALEKO kvalitneji (ve smyslu vyrovnanosti zvuku, rozliseni, tonality atd.) sestava poskladana z klasickych komponent.

Ale hlavne je nesmysl lifestylove gadgetky povazovat za zarizeni urcena ke kvalitni reproducki zvuku. Neexistuje stereobaze, neexistuje prostorovost. Je to jen drahe a slusne hrajici ozvucovadlo.
Bubak_Praha
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod martas38 14. 5. 2019 21:15

A souhlasil by vlastník Bugatti Veyron,nebo třeba Koenigsegg One, že Galallardo je top auto? Taky by ti mohl říct, že to je bez debat.
Prostě za vším vidíš jen peníze. Pro spoustu lidí jsou sluchátka za pět výborný poslech a pro naprostou většinu je to za sluchátka nepředstavitelná částka, protože naprostá většina strká do uší pecky k mobilu za třicet korun. Spousta lidí si taky tyhle věci kupuje proto, aby si ten poslech užila a ne proto aby závodila. Taky se najdou lidi, co si tyhle věci kupují jen proto, že to stojí milion a je jedno, jestli to jsou sluchátka, bedny, auto, kolo, nebo lyže.
Eversolo DMP-A6->Chord Qutest->Cayin HA-1A->Forza Noir Hybrid HPC->Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000->Dunu Blanche->Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+->Pioneer SX-S30DAB->Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 14. 5. 2019 21:17

"Jsou výrobky které se nezpochybňují. A pak se objeví nový výrobce, který je zpochybní. Např. spousta čínských značek, jako třeba Hifiman. Nebo i ten korejský Astell&Kern. Kde máš jistotu, že to nebude za pět let překonaná značka, na kterou bude vzpomínat pár nostalgiků a světu nepovládne něco např. z Malajsie?
Omlouvám se za offtopic, ale tady to škatulkování věcí a lidí jen podle toho kolik to stojí a jak drahé věci si kdo kupuje mě dokáže nazvednout ze židle."

Ze židle se nenadzvedávej. K čemu je to dobré a užitečné?
Věci,firmy a výrobky se mění...Chce to sledovat a aktualizovat informace.
Žijeme v digitálním věku a i operační vědomí našeho biologického skafandru je synchronně upgradováno.To už je ale mimo vláknou,takže sorry.

-- 14. 5. 2019 21:23 --

martas38 píše:A souhlasil by vlastník Bugatti Veyron,nebo třeba Koenigsegg One, že Galallardo je top auto? Taky by ti mohl říct, že to je bez debat.
Prostě za vším vidíš jen peníze. Pro spoustu lidí jsou sluchátka za pět výborný poslech a pro naprostou většinu je to za sluchátka nepředstavitelná částka, protože naprostá většina strká do uší pecky k mobilu za třicet korun. Spousta lidí si taky tyhle věci kupuje proto, aby si ten poslech užila a ne proto aby závodila. Taky se najdou lidi, co si tyhle věci kupují jen proto, že to stojí milion a je jedno, jestli to jsou sluchátka, bedny, auto, kolo, nebo lyže.


Ano,máš pravdu.
Uvědom si ale,že jsi na planetě Zemi,kde kvalita není zadarmo či levně.
Příští rok se chystám na trek a nekoupím si jinou značku stanu,než od firmy Hilleberg.

-- 14. 5. 2019 21:31 --

Bubak_Praha píše:Devialet Phantom jsem poslouchal asi hodinu a..... no je to proste lifestylova hracka, ne hifi komponent. Ono si staci precist popis vyrobce se 4500 W vykonu a nulovym zkreslenim a je jasno.... Ma zvuk na "ohurenie", naboostovany agresivni. Za stejnou cenu se da koupit DALEKO kvalitneji (ve smyslu vyrovnanosti zvuku, rozliseni, tonality atd.) sestava poskladana z klasickych komponent.

Ale hlavne je nesmysl lifestylove gadgetky povazovat za zarizeni urcena ke kvalitni reproducki zvuku. Neexistuje stereobaze, neexistuje prostorovost. Je to jen drahe a slusne hrajici ozvucovadlo.


Pochybuji. :pozor
Slyšel jsi 2ks ve stereu?
Naim Mu-So patří bezesporu k all-in-one hi-end systémum.
Pokud ho jeden kus Devialet Phantom překoná,tak co o tom více napsat?
Samozřejmě,že za 2ks Devialet Phantomů se dají koupit lépe hrající repro,ale nebudou tak malé.
V tom tkví jedinečnost této firmy.
Co tak malého hraje lépe s tak brutálním zvukem?

-- 14. 5. 2019 21:54 --

"Prostě za vším vidíš jen peníze. Pro spoustu lidí jsou sluchátka za pět výborný poslech a pro naprostou většinu je to za sluchátka nepředstavitelná částka, protože naprostá většina strká do uší pecky k mobilu za třicet korun."

Vždyť ono to je všechno o penězích.
Když jsem si před lety koupil sluchátka Sennheiser IE80 za cca 5tis.,tak si můj bratr myslel,že jsem se zbláznil.
Jenže...pokud bych neslyšel jiné a dražší,tak bych i věřil,že hrají dobře.
Jakmile ale člověk byť jen otestuje jinou ligu(vstoupí do jiné dimenze zvuku),tak prostě musí zákonitě změnit názor.
Dnes mám in-eary Oriolus MK-2 za 900,-USD a EarSonics Velvet za cca 14.500,-.Oboje trají výborně,ale stále je kam se posunout.
Jde spíše o tom kam až je schopný člověk finančně zajít k uspokojení svého sluchového smyslu.
Slovo výborný je tudíž velmi relativní pojem.
Naposledy upravil pseudomagick dne 14. 5. 2019 21:57, celkově upraveno 1
Astell&Kern A&futura SE200, Noble Kublai Khan, 64 Audio U12t, Shanling M6 Pro, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-50
pseudomagick
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bubak_Praha 14. 5. 2019 21:56

Ano, to trefujes - zvuk je brutalni. Popis vhodne doplnuji vyrazy jqko naboostovany a agresivni. Ano, ma na svou velikost extremne hluboke basy. Ale bez definice, udernosti, bez barevnosti a rozliseni. Je to presne opacny pristup, jaky ma vetsina skutecne kvalitnich reprosoustav - radsi at to na dane basove frekvenci nehraje, nez aby to na ni hralo blbe.

Pristup "hlavne at je to co nejmensi a ma to brutalni zvuk" nesdilim. Mimochodem, poslouchal jsi na tom klasiku, nejakou komplexnejsi a dynamickou typu Berlioze? Vysledek je koule zvuku bez rozliseni, s agresivnim ostrym naprosto neprirozenym podanim smyccu...

Super stylovy ducatko na domaci party? Perfektni.
Hifi komponent, ke kterymu si clovek sedne, aby si uzil kopec kvalitne znejici muziky? Ani z rychliku.

-- 14. 5. 2019 22:02 --

A muj pohled k tem penezum: ano, kvalitni hifi neni levny. Pisu o klasickych komponentech, ne o sluchatkovem poslechu, to neni muj salek kavy. Ale jen o penezich to neni. Sestava za milion muze znit hur (a byt i objektivne horsi) nez sestava za 300 tis. Kc. Hodne je to o sladeni komponent, o jejich konstrukci, o vhodnosti komponent k danemu prostoru....
Bubak_Praha
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod pseudomagick 14. 5. 2019 22:04

Ano,teď s tebou souhlasím.
Rozlišení je ale výborné.Nejde ale správným směrem.
Je to ideální pro party people,kteří spojující "lifestyle-prestige-image". :D
Každopádně na tak malé rozměry to hraje neskutečně.

-- 14. 5. 2019 22:13 --

"A muj pohled k tem penezum: ano, kvalitni hifi neni levny. Pisu o klasickych komponentech, ne o sluchatkovem poslechu, to neni muj salek kavy. Ale jen o penezich to neni. Sestava za milion muze znit hur (a byt i objektivne horsi) nez sestava za 300 tis. Kc. Hodne je to o sladeni komponent, o jejich konstrukci, o vhodnosti komponent k danemu prostoru...."

Ano,všechno superdrahé nemusí znít super.
Dá se i za menší peníze sestavit hi-fi,ale pouze do určitého limitu.
Např. Bose nemám rád,i když není až tak moc drahé.
Jsou i jiné značky,které si hrají na hi-fi,aniž by zvuk odpovídal ceně.

-- 14. 5. 2019 22:20 --

No,myslím že už jsem do tohoto vlákna přispěl až moc a často tak trochu více mimo mísu. :-)
Závěrem tedy odpovím tvůrci tohoto vlákna na jeho otázku("Jsou ještě vůbec potřeba externí DACy pro mobily?")kopií textu z vlákna jiného.

Celé vlákno zde: viewtopic.php?f=1712&t=1297507&st=0&sk=t&sd=a

Text vztahující se přímo k tomuto vláknu níže:

Důležitá zajímavost.
Oriolus MK-2 hrají výborně i na mobilu Samsung Galaxy S8+.
Mnohem lépe,než Velvety s S8+(ty sednou dobře k AK300).
Pokud bych srovnával zvuk Oriolus MK-2 + Samsung Galaxy S8+ vs Oriolus MK-2 s AK300,tak si nejsem zcela jisty zda bych investoval částku za AK300 znovu.
Samozřejmě,že s AK300 hrají MK-2 lépe.
Pouze si nemyslím,že zvukový rozdíl je v ceně 26.990,-(plná cena AK300).
Astell&Kern A&futura SE200, Noble Kublai Khan, 64 Audio U12t, Shanling M6 Pro, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-50
pseudomagick
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod martas38 14. 5. 2019 22:21

Bubak: to co popisuješ mně připomíná moje začátky v první polovině devadesátých let. Já tehdy za nekřesťanský peníz pořídil vyšší řadu komponentů Technics - deck, CD, zesilovač a k tomu sloupy Jamo. Současně se tehdy začaly houfně objevovat věže Aiwa apod. S pár lidmi jsme udělali několik poslechů a v naprosté většině případů u posluchačů vyhrávaly ty věže. Agresivní zvuk, ono to nebasovalo, ale spíš houkalo, ale roztřepalo to bránici i tabulky oken. Sice při těch vyšších hlasitostech nebylo pro zkreslení skoro poznat, co na tom hraje, ale ty výše vzpomínané efekty uváděly lidi v úžas. O mé sestavě říkali, že hraje nudně. Sice bylo slyšet desetkrát víc informací (a pro pseudomagicka byla moje sestava tak pětkrát dražší než ta Aiwa), ale netřáslo to vnitřnostma a byla to pro ně nuda.
Mimochodem ten zesilovač a bedny používám k ozvučení TV dodnes (a připadá mně že to hraje stále výborně a daleko lépe, než mainstream co se pro tyto účely dnes prodává), ale začíná zlobit potenciometr. Snad to někdo bude schopen opravit.
Eversolo DMP-A6->Chord Qutest->Cayin HA-1A->Forza Noir Hybrid HPC->Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000->Dunu Blanche->Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+->Pioneer SX-S30DAB->Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Linuxing 14. 5. 2019 22:34

pseudomagick píše:Ostatně jsem taky netvrdil,že Naim Mu-So se může srovnávat s repro v dané ceně.
Naim Mu-So je pro minimalisty,kteří chtějí v bytě ušetřit prostor.
Jak už sis asi všiml,poohlížím po malých systémech s velkým zvukem,pokud možno all-in-one.
Pokud bych bydlel v nějaké vile či velkém bytě,tak by moje požadavky byly jiné.
Chci prostě něco(pokud možno jeden kus)co se dá přenést ve velké tašce.

Tak v tom případě už tvým preferencím rozumím, ale zdá se mi to škoda dát přednost minimalismu před kvalitou reprodukce.

pseudomagick píše:Už pouze věta tohoto vlákna("Jsou ještě vůbec potřeba externí DACy pro mobily?")naznačuje,že o současné elektronice nemáš aktuální přehled.
Pokud bys uvažoval racionálněji a pokud máš nějaký "lepší" mobil,tak ho prostě vezmeš a zaskočíš si na poslech do Audiga.cz.
Tvá otázka by byla zodpovězena praktickým poslechem.

Mám standardní znalosti o audiu, ale o současné audio elektronice (DACy v mobilech, DAPy) přehled nemám, proto ta otázka na DACy v mobilu a proto celé toto vlákno. Bohužel nemám mobil nebo tablet, který by byl "hudební" nebo na sobě měl samolepku "hi-res".

-- 14. 5. 2019 23:36 --

Bubak_Praha píše:ano, kvalitni hifi neni levny. Pisu o klasickych komponentech, ne o sluchatkovem poslechu, to neni muj salek kavy.

Neměl bys nějaký tip na DAC, zesilovač, repro do 30tis Kč? Nebo aspoň značku repro a zesilovače, které důvěřuješ a po které stojí za to se dívat v obchodech?
Linuxing
Junior

Odeslat příspěvekod pseudomagick 14. 5. 2019 22:39

Kolem cca 90 let jsem také měl věž Aiwu s třemi CD nad sebou. :D
Bral jsem si ji tehdy na splátky za 15.000,-. :-\
Hrála monstrózně a dlouho mi nevydržela. 8-)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Tak v tom případě už tvým preferencím rozumím, ale zdá se mi to škoda dát přednost minimalismu před kvalitou reprodukce."

Pokud bys bydlel v pronajaté garsonce,chystal se pomalu na dlouhý trek do Jižní Ameriky a věděl,že se budeš kvůli tomu stěhovat,tak bys uvažoval podobně.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Bohužel nemám mobil nebo tablet, který by byl "hudební" nebo na sobě měl samolepku "hi-res"."

Dnes už vyloženě hudební mobily neexistují a o žádných nálepkách hi-res nic nevím.
Ani jsem takový mobil neviděl.
Střídal jsem mobily jako ponožky(k vůli zvuku)a utratil přes 100 tisíc,abych našel ten nejlépe hrající. :-)
Kvalita zvuku mobilů se dá zjistit na GSM Aréně.
Astell&Kern A&futura SE200, Noble Kublai Khan, 64 Audio U12t, Shanling M6 Pro, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-50
pseudomagick
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků