Čínske Chi - Fi

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod n_a_m_e 27. 4. 2019 11:23

Které SpinFity bych k nim měl objednat? Mám úzký(plochý) kanál, bude to s těmito sluchátkami ok? Díky.
AKG K702 + SMSL SH9 + SMSL M500
n_a_m_e
Junior

Odeslat příspěvekod 4ceratops 27. 4. 2019 11:56

n_a_m_e píše:Které SpinFity bych k nim měl objednat? Mám úzký(plochý) kanál, bude to s těmito sluchátkami ok? Díky.


Moje L SpinFity som na ne nahodil iba z dôvodu, že ani najväčšie pribalené nástavce mi neboli dostatočne veľké. Mám v uchu jaskyňu... Čo musíš napchať do svojho ucha, to ti nikdo neporadí. To sa dá zistiť iba metódou pokusov.
4ceratops
Junior

Odeslat příspěvekod amarok 27. 4. 2019 16:17

LOPO_X píše:ad obr ...


Správně je to takto:
Obrázek
amarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wmartini 1. 5. 2019 17:17

DT6 od Senferu jsou opravdu hodně specifické, poslouchám je asi týden a ze začátku jsem se k tomu musel dokonce trochu nutit :-) Zpočátku totiž ty výraznější středy a hlavně jejich vrchní část, zní až trochu nepříjemně a agresivně. Rozhodně se potřebují pořádně rozehrát a ucho si ne ně zase potřebuje zvyknout. Pořád z nich mám trochu rozporuplný pocit, ale potenciál rozhodně mají. V klidnějších skladbách, akustice, nebo elektronice jsou skvělé a mají v sobě něco, co chybí většině současných chi-fi IEM, často dokážou vyvolat i příjemnou husinu. Bohužel u některých žánrů může být husí kůže z úplně opačného důvodu. Klasický rock se na nich poslouchat dá, ale za sebe bych je určitě nedoporučil někomu, kdo poslouchá převážně metal, metal core atd., při vyšší hlasitosti v nich mohou znít opravdu dost protivně. Na rozdíl od jiných perfektně zvládají přehrávání na minimální hlasitost, vím že to zní trochu divně, ale u některých hybridů pak prostě přestávají pracovat armatury, u jiných zas naopak přestávají fungovat dynamické měniče. Přibalené příslušenství trochu kazí celkový dojem, nový pletený kabel působí dost levně, je snad ještě horší, než to co přibaluje KZ k nejlevnějším modelům. Sejně jako asi většina jsem se potýkal i s tím, jaké násadky použít, to co Senfer přibalil je opravdu k ničemu. Vždycky stačilo nasadit své oblíbené pěny a hotovo, u DT6 to tak snadné není, krček je krátký a úzký. Musel jsem experimentovat a udělat hybrid silikonu a pěny, s tímhle řešením jsem spokojený, drží a dobře izoluje. Jsou to ty nejlevnější pěny z Ali, které nemají vyztužený střed (používám je na všech ostatních IEM tak jak jsou, protože jako jediné z mého pohledu nemrší nahoře zvuk), silkonový nástavec je zasunutý dovnitř a převlečený přes. Normálně silikony nepoužívám a házím vše do šuplíku, takže nedokážu říct, z čeho původně jsou. Místo původního kabelu používám lepší z příslušenství tinaudio T2, nebo ten na obrázku od TRN s prohozenými kanály, aby se daly vést přívody za ušima, oba způsoby vedení jsou docela pohodlné. Popravdě nevím jestli bych si je koupil znovu, rozhodně mají něco do sebe, ale je to takové moc dodělej (dokup) si sám. Asi jsem divný, protože mi zatím víc vyhovuje nepřesný, ale zábavnější zvuk V80, nebo měkčí a pohodovější z tin T2.
Obrázek
wmartini
Junior

Odeslat příspěvekod amarok 2. 5. 2019 08:18

Zrovna u DT6, které mají specifické výšky, je rozdíl mezi pěnovými (z číny) a silikonovými nástavci hodně výrazný. Na rock a metal mám radši pěnový, na akustiku silikonový.
amarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wmartini 2. 5. 2019 11:13

Zkoušel jsem samozřejmě i pěny, TS400, nebo ty modré od tin T2, výšky sice trochu oříznou, ale jen na konci, kde mi zrovna tolik nevadí a jsou dokonce příjemnější, než třeba na v80, u kterých s metalem takový problém nemám. Vůbec bych se nedivil, kdyby senfer kromě obměny kabelu u novějších DT6 provedl i nějaké harakiri uvnitř. Nechci nějak spekulovat a nemám jak změřit frekvenční charakteristiku, ale pocitově ty moje odpovídají spíš grafu z https://crinacle.com/2019/03/12/senfer-dt6-unboxing/ a ta se výrazně liší od starších recenzí třeba na audiobudget, jakoby posunuly naladění armatury o cca. 2-3k níž a novější DT6 měly teď trochu sklon k sibilanci. Ve starších recenzích se taky často píše o tom, že hrají docela potichu a jsou tak náročnější na výkon zesilovače, ty moje hrají naopak poměrně hlasitě. Přesto, nebo právě proto jsou pro mě výjimečné, jiné než ostatní a když dostanu chuť na metal, sáhnu prostě po jiných. Nedávno jsem měl to štěstí vychutnat si na živo koncert DMB a aparatura naladěná skutečnými profesionály měla s naladěním DT6 (berte to s rezervou) něco málo společného, když se do toho pánové opřely, tak ty vyšší středy taky doslova řezaly mozek na tenké plátky. Když teď poslouchám jejich poslední album Come Tomorrow na DT6, je ten zážitek opravdu hodně podobný tomu, co jsem slyšel v sále, naproti tomu na v80 mi zní trochu chladně, "studiově", na T2 zase pohodově, ale možná chvílema až trochu nudně.
wmartini
Junior

Odeslat příspěvekod amarok 5. 5. 2019 11:28

Neodolal jsem a plejsnul objednávku na KZ AS16. Hlavně proto, že tam mají nové výškové měniče 31736 a taky, že řada AS je známá jako ta pohodovější.
amarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod amarok 6. 5. 2019 12:38

amarok píše:Vrátily se mně z Chi-Fi tour ZS10ky a tak mám možnost je poslouchat na M0. No, stoupají v mém žebříčku mnohem víš. ... Teď koukám, že na phonografu jim přidali hodnocení pro "Vents not Blocked", a dávají devítky. A musím s nimi souhlasit. http://www.thephonograph.net/KZ-ZS10-review


Jo, tak ZS10ky opravdu vyžadují kvalitní zdroj (poslední dobou to začali i hodně zmiňovat v recenzích). Na M0 dobrý poslech, ale až s SR15 hrají výborně:
Bas je pevný a hluboký, zvýrazněné vyšší středy jsou rázem průzračné a výšky mají jiskru. Snad jen to pohodlí zůstalo pořád stejně blbé (pro mě).
Jestli se vám už někde válejí v šuplíku, dejte jim šanci ještě na svém novém Cowonu, HiBy, či co teď frčí ;-)
amarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod amarok 12. 5. 2019 09:18

amarok píše:Neodolal jsem a plejsnul objednávku na KZ AS16. Hlavně proto, že tam mají nové výškové měniče 31736 a taky, že řada AS je známá jako ta pohodovější.


Včera dorazily do republiky.
Tady je, zdá se něco jako první recenze, ale nebudu jí zatím číst https://www.headfonia.com/kz-as16-picture-sunday/
amarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bottl 12. 5. 2019 10:44

Klidně si to přečti. O zvuku tam zatím není ani slovo.
oblíbené audio:
ATH-MSR7,ATH-ADX5000, Focal Clear, HD660s, HD599, Sundara
Ibasso IT01s, ATH-E40
bezdrát: Sony WH-1000XM5 WF-1000XM5
Trust your own ears, no one else's.
bottl
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod djchucky23 12. 5. 2019 12:45

objednal jsem naslepo LZ A6..má je/slyšel je někdo?
djchucky23
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod rendyG 12. 5. 2019 13:05

Chvíli jsem nad nimi přemýšlel, myslím že to můžou být dost zábavně hrající hybridy s tonalitou do W.
Nakonec jsem se ale rozhodl pro FH5, jelikož mám raději vyrovnanější tonalitu (A6 je laděno více do véčka).
Podle mě je škoda že upustili od regulace basu jako tomu bylo u A4...

Tohle mnohé napoví:
https://blog.naver.com/gre_nada/221471828319
https://blog.naver.com/gre_nada/221345393225

edit: Symetrický kabel mám obyč z ali, k FH5 doporučuji určitě postříbřený - mám něco takového: https://www.aliexpress.com/item/Yinyoo- ... 06246.html
Vyhnul bych se těm úplně nejlevnějším, které jsou většinou jen "tin plated"..
Naposledy upravil rendyG dne 12. 5. 2019 16:29, celkově upraveno 1
Sennheiser HD580, MrSpeakers AlphaDog (diy)
Blessing2:Dusk, RE400, ZS5v1, modded: [Evos Palais, HifiWalker A1, diy "ER4XR"]
Mimby -> THX789
E1DA 9038S, ZX300, ES100, Walnut V2 (V5i)
rendyG
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Vladas77 12. 5. 2019 15:49

Jaký jsi k těm FH5 pořešil symetrický kábl?
Vladas77
Junior

Odeslat příspěvekod ramones 15. 5. 2019 16:45

Tak, dnes 15.5 dorazily SFR DT6.
Objednány 27.4. takže celkem rychle.
V uchu sedí s původními nástavci perfektně. Zatím zkusmo hráno přes mobil, ale průser to není.
Očekával jsem, že ty středy budou protivnější.
Výšky se jeví méně výrazné než u produkce KZ, ale jsou dostatečné.
Středy koherentní.
Basy dle nahrávky, nedominují, ale když je třeba, jsou tam.
Po večerech porovnám poslechem s KZ podrobnějí.
Výborné ovládání na kabelu je plus :-)

Pokračování:
Trochu jsem si tedy pohrál a porovnával DT 6 s KZ ZS 10.
DT 6 jsem po úvodním poslechu bez KZ vcelku fandil, ale porovnání dopadlo dle očekávání.
Na KZ ZS 10 opravdu nemají.
Né, že by hrály špatně, ale jejich zvuk je oproti KZ takový tenčí, nástroje, zejména bicí, menší a bez těla.
Po laborování s nástavci se staly o něco muzikálnější, než s dodávanou sadou.
Vyhazovat je však nebudu. Jednoduše se nasazují, prostě malé špunty. Ovládaní na kabelu je výborné, včetně hlasového vyhledávání na google, takže na cesty a občasný poslech v práci budou dostatečné.
Do baráku a kolem využiju KZ 5 a KZ 10 + klasická, velká sluchátka (ty jsou samozřejmě zvukově nejlepší)
ramones
Junior

Odeslat příspěvekod wmartini 16. 5. 2019 12:07

Zkusil jsem na DT6 i doporučované v diskuzi na audiobudget částečné překrytí síťky micropore páskou. Sice to trochu ty špičky okolo 7-8k ořezalo, na grafu by to asi vypadalo líp, ale při poslechu mi tam něco chybělo, jako by pak úplně zmizela už tak dost mizerná scéna a pořád jsem měl pocit nějaké disbalance L/P. Do koše určitě nepatří, včera jsem na nich poslouchal starší floydy a wow efekt se dostavil, ale pak jsem dostal chuť na genessis a Collinsův hlas třeba v invisible touch je pro mě na nich opravdu jen těžce stravitelný. Takhle rozporuplné pocity jsem měl naposledy u xiaomi hybrid pro hd, ale v porovnání s nimi jsou DT6 vlastně skoro dokonalé :-D Souhlasím s ramones, jsou to prostě takové "rychlé špunty", i když ne zrovna moc žánrově univerzální. Škoda, basy se po 14 dnech krásně rozehrály, piezo mi na výškách přijde přirozenější a příjemnější, než ty levné BA, co cpou jinde, jen nad tím vyladěním středové armatury to chtělo ještě trochu zapracovat. No a asi mohly být trošku otevřenější (vzdušnější), jak by člověk podle vzhledu očekával, bohužel mřížka na bocích je tam jen pro parádu :-(
wmartini
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků