Solidní 2.1 systém k PC (Edifier S350DB alternativa)

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod -Marty- 24. 5. 2019 18:05

Zdravím,
už několik měsíců hledám 2.1 repro k PC s Creative Soundblaster Z co není úplný odpad a bude znatelně lepší než moje 11let staré Microlab FC 330/Modecom Modecom MC-2110, které má už mnoho neduh jako třeba rezonance při jistých vyšších frekvencích a další... Znamená to že by měli mít tweeter (výškáč) a nevypadat jako plastová hračka kde se platí za blbosti jako třeba RGB atd. Nejdůležitější je ale samozřejmě aby to hrálo co nejlíp na svou cenu, což je pro mě max 8000kč. Vypadá to ale že takové repro vpodstatě neexistuje, ne pro mě bohužel.
Jediná možnost kterou je Edifier S350DB je totiž pro mě nesnesitelná. S vědomím že to je vpodstatě jediné 2.1 sem je musel bohužel vrátit. Pískají totiž ať jsou napojeny na jakýkoliv zdroj co jsem zkoušel. Mnoho lidí by to nejspíš ani neslyšelo ale mě z toho bolely a zaléhali uši plus mě v nich začalo VELMI pískat... Nevím, možná k tomu přispělo i to že jsem slyšel zvuky které jsem z reproduktorů nikdy předtím neslyšel, včetně výšek, které u mých stávajících repro vpodstatě neexistují a jsem k tomu všem na výšky celkem i citlivý.
Hledám tedy alternativu k Edifier S350DB. TEDY 2.1 repro kolem 8000kč co bude hrát aspoň tak dobře. Bylo by dobré kdyby taky podobně dobře vypadali, to ale už není tak důležité.
Jsem si vědom možnosti koupit 2.0 + subwoofer, pro mě ale zbytečně složitá i ve výsledku nákladná možnost. Navíc ty samostatné subwoofery co jsem viděl jsou i pro mě zbytečně dobré, řekl bych. Ve výsledku to ale stejně bude nejspíš jediná možnost...
Celkem mě zaujali Edifier R2000T a i levnější R1700T a R1800T i když mají pro mě zbytečné featury tak vypadají esteticky velmi dobře. Údajně i tak hrají. Tak nějak ale pochybuji že si knim budu moct dovolit přikoupit samostatný subwoofer, ale. Rád bych se ale mýlil.
Prosím tedy o radu, sám si totiž už rady nevím.
-Marty-
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pseudomagick 26. 5. 2019 06:34

Co třeba trochu připlatit a koupit si Presonus Eris E4.5 + Temblor T8 či moji neoblíbenou značku Bose,konkrétně Bose Acoustimass 5 series III. :-)

Zde: https://imusicdata.cz/presonus-eris-e4.5-temblor-t8

Zde: https://www.obchodvpraze.cz/Bose-Acoust ... -d4650.htm

Další možnost je M-AUDIO AV32.1,ale to tě asi neuspojojí. :pozor

Zde: https://www.melodyshop.cz/studiove-moni ... gJtW_D_BwE

Pokud jde o levnější Edifier tak místo Edifier R2000T bych si spíše vybral Edifier R2730DB.
Třípásmo s bassreflexem vpředu a zvuk bude zřejmě hutný.Jsou ale veliké. :D

Zde: https://www.tiphardware.cz/edifier-r2730db.html
Astell&Kern A&futura SE200, Noble Kublai Khan, 64 Audio U12t, Shanling M6 Pro, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-50
pseudomagick
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Linuxing 26. 5. 2019 14:00

Já teď momentálně také vybírám repro. Můj finanční strop je sice 2-3 násobný oproti tvému, ale i tak si myslím, že to nebude žádný zázrak. Nechci tady vystupovat jako odborník, protože jím nejsem, ale z toho co jsem přečetl si dovolím tvrdít, že kupovat 2+1 (stereo+SW) do 8tis. Kč není dobrý nápad. Za tu cenu budou ošizené i bedny i SW. Raději bych vybral za tu cenu co nejkvalitnější 2+0. Mně byly za tu moji cenu doporučeny značky Dynavoice, Wharfedale, ale v tvojí ceně tam asi nic nenajdeš.

Za tu tvoji cenu jsou dobře hodnoceny na WhatHifi tyhle https://www.whathifi.com/reviews/elac-debut-b52 , ale jsou pasivní, takže bys potřeboval ještě zesilovač a tím bys byl hodně nad limit 8tis.

Z toho Edifieru mám dojem, že to je obyčejná supermarketovská značka na úrovni Geniusu, raději bych se díval na aktivní studiové monitory v nějakém specializovanějším obchodě kde prodávají audio techniku, např. https://www.audiotek.cz/zvuk-recording/ ... -monitory/ . Pokud opravdu trváš na SW, tak ho kup právě ve spojení se studiovými monitory.

Tady je třeba nějaká recenze co jsem náhodou našel https://avmania.e15.cz/jbl-305p-a-306p- ... itory-test .
Pozor: u kvalitnější audio techniky je často udávaná cena za ks, nikoliv za pár.

Můžeš mrknout i zde https://www.whathifi.com/best-buys/hi-f ... p-speakers , ale v tvojí ceně je tam jen ten první, ale má Bluetooth a vlastní DAC, což zase může být na úkor kvality reproduktorů a navíc si je v ČR asi nikde neposlechneš.
Linuxing
Junior

Odeslat příspěvekod -Marty- 26. 5. 2019 17:40

Je to špatný co se 2.1 setů týče, bohužel. Vím že kupovat SW zvlášť k 2.0 je mimo cenu co jsem ochoten za to dát...
Za ty měsíce co se to snažím vyřešit jsem tohle všechno už zjistil, ano. S350DB nebo 2.0 a žádný lowend...

Na Edifier R2730DB jsem samozřejmě už taky narazil. Bylo by ale lepší mít SW zvlášť na zemi, aby mi nevibroval celý stůl s monitorem.. ale ne že bych si mohl dovolit moc si v mé situaci vybírat :hm Plus, a to se týká i jiných studiovek, nejsou údajně magneticky stíněné, což by teoreticky mělo vadit, když jsou k PC a budou vedle monitoru, nebo ne snad ?

JBL 305P vidím hodně často doporučované, vím o nich.

Z toho Edifieru mám dojem, že to je obyčejná supermarketovská značka na úrovni Geniusu

Tvůj dojem z Edifieru je irelevantní jestli si je neviděl nebo neslyšel osobně. Jak jsem psal ty S350DB jsem měl, a to co píšeš je velmi daleko od pravdy, kdyby to tak nebylo, tak bys mi doporučil alternativu kterou hledám, mimochodem. Nevím kde jsi na tohle přišel...
-Marty-
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Linuxing 26. 5. 2019 20:58

"Tvůj dojem z Edifieru je irelevantní jestli si je neviděl nebo neslyšel osobně. Jak jsem psal ty S350DB jsem měl, a to co píšeš je velmi daleko od pravdy, kdyby to tak nebylo, tak bys mi doporučil alternativu kterou hledám, mimochodem. Nevím kde jsi na tohle přišel..."

Přišel jsem na to z tvého komentu kde popisuješ, že "v nich začalo VELMI pískat". Navíc je nevidím v žádných obchodech z audiotechnikou. Když si tu značku vyhledám na Heuréce, tak ji vidím jen cca ve čtyřech menších obchodech s počítačema.
Linuxing
Junior

Odeslat příspěvekod Linuxing 26. 5. 2019 22:00

-Marty- píše:...tak bys mi doporučil alternativu kterou hledám, mimochodem.

Pokud tedy trváš na 2+1, tak na tvém místě bych měl v hledáčku tyto:
https://www.audiotek.cz/samson-mediaone-5a-37614.html
nebo
https://www.audiotek.cz/samson-media-on ... 23176.html (má výstup pro externí sub)
+
https://www.audiotek.cz/samson-media-one-10s-86406.html
Linuxing
Junior

Odeslat příspěvekod malabar 3. 6. 2019 01:02

Ahoj, nevim jestli je to ot, ale rozhodne to neni rada. Spis neco jako zkusenost :
Kamarad si pred par tydny koupil k pc zesik NAD D3045 a KEF LS50. K tomu "nejaky" kabely (repro, usb a power). Kdyz mi oznamil, ze je "zahoreno" , jel jsem na navstevu - na poslech. Prohnali jsme tim NADem kdeco. Od uplnyho shitu (youtube) pres hi-res a mqa audio format, no a skoncili u dlouheho porovnavani B.Smetana - Ma Vlast ve vydani hi-res a flac ceskem, nemeckem a japonskem. Nebudu napinat, bylo to skvele.
Mate-li rozpocet a usi - vrele doporucuji ! :)
malabar
Junior

Odeslat příspěvekod Linuxing 3. 6. 2019 12:34

Takže ty Kefy mají tak špatný integrovaný zesilovač a DAC, že si k nim musel koupit další za 20tis Kč? :shock:
Linuxing
Junior

Odeslat příspěvekod Viktor69 3. 6. 2019 16:02

LS50 jsou pasivni, aktivni jsou LS50 Wireless
Viktor69
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Linuxing 3. 6. 2019 17:45

Aha, to jsem si nevšiml. Díval jsem se na Heuréku a tam mají pod názvem "KEF LS 50" popis i zadní fotky k Wireless. Každopádně jestli tazatel chce subwoofer, tak ho asi 13cm repro bez SW neuspokojí. Tím spíše, že jeho budget je 8tis Kč.
Linuxing
Junior

Odeslat příspěvekod PetrP7 4. 6. 2019 13:20

Jestli chceš doopravdy přesný zvuk, zvaž i řešení https://frontman.cz/kurzweil-ks-40a-bez ... e-monitory
PetrP7
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Viktor69 4. 6. 2019 15:43

V tech Kurzweilech jsou menice Edifier :)
download/file.php?id=56766&t=1
Viktor69
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod -Marty- 4. 6. 2019 19:32

Jelikož je zřejmé že nic podobného S350DB neseženu, tak jsem to tak nějak vzdal, plus nemám náladu ani čas vyvracet nepodložené "pocity" o značce Edifier...

Možná si je objednám znova a pokusím se na to zvyknou, pokud je to vůbec možné, protože se to časem spíš zhoršovalo (tím myslím vliv toho pískání na moje uši, ty repro pískají pořád stejně, začne to po chvíli jejich chodu...) :hm

Tohle je celkem vtipné. Ten větší měnič vypadá i jako ten z S350DB/S880DB a dalších.

PetrP7 píše:Jestli chceš doopravdy přesný zvuk, zvaž i řešení https://frontman.cz/kurzweil-ks-40a-bez ... e-monitory


Viktor69 píše:V tech Kurzweilech jsou menice Edifier :)
download/file.php?id=56766&t=1


Jak mluvíte o zesilovači, to pískání které by mimochodem ani drtivá většina lidí neslyšela, by se možná i externím vyřešila. Je to ve výsledku blbost, samozřejmě... Jenom že to musí jít ze zesilovačů, narazil jsem I na další případy kdy to lidem dělali zesilovače i na mnohem dražších repro než 8K, mimochodem.
-Marty-
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 4. 6. 2019 21:07

Linuxing píše:Já teď momentálně také vybírám repro. Můj finanční strop je sice 2-3 násobný oproti tvému, ale i tak si myslím, že to nebude žádný zázrak.


Já za cca 20t zvolil do pracovny Klipsch R-51PM (2.0) + Klipsch R-100SW (subwoofer), připojeno k PC přes USB (takže to funguje jako zvuková karta) a dost spokojenost se zvukem za ty peníze. Samotné bedničky teda hrají tak od 80-90Hz nahoru (dle výrobce 65Hz), takže sub je dost nutností, a dobře jej sladit. A kromě toho to fakt dost dobře vypadá.
Radek.Hulan
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zino333 5. 6. 2019 12:47

Teda ja som neprečítal celú diskusiu, tak neviem či sa to neriešilo, ale prečo si ich neskúsil reklmaovať? Pískanie určite nemá byť vlastnosť výrobku a je to závada. Ak by to mali všetky tie repro, potom ide o konstrukčnú chybu samotnej elektroniky. Totiž vec sa má tak, že v rámci Tvojho rozpočtu asi nič lepšie nezoženieš. Rôzne aktívne monitory budú naprieč značkami porovnateľné a na subwoofer rovno zabudni. To nebude subwoofer ale kladivo na rezonáciu lebky. Tie Kurzweil KS40 čo tu padli nie sú žiadna sláva aj keď majú vcelku pozitívne hodnotenia. Podobné výrobky by som bral s veľkou rezervou. Z hovna bič neupletieš. Či ako sa to hovorí?

-- 5. 6. 2019 13:48 --

Pouvažuj nad Microlab SOLO7C alebo SOLO9C.

-- 5. 6. 2019 13:49 --

Osobne by som ešte dal šancu Edifier zostave. Z toho najlacnejšieho je to ok.
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků