Zidoo Z9S

CD přehrávače, DVD/Blu-Ray/HD-DVD přehrávače a rekordéry

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod stani 15. 3. 2019 17:20

Zakládám extra toto vlákno pro přehrávač Zidoo Z9S, protože původní vlákno, kde se o tomto přehrávači bavíme, je určeno pro tipy na různé přehrávače.
Ještě jednou bych chtěl poděkovat uživateli kalimero73 za opravdu dobrý tip, a s dovolením sem přepostuji některé odkazy.

Koupil jsem ho zde, 5.3. jsem jej objednal, zaplatil přes PayPal, a 11.3 mi ho GLS dovezl.
V balení je vše, vč. 2.0 HDMI kabelu, jen baterie do DO nebyly součástí balení.

zidoo1.jpg
zidoo2.jpg
zidoo3.jpg


Takže jdem na to ;-)

Poté co jsem přehrávač zapojil, přišlo nemilé překvapení… :-( Ach jo, říkal jsem si, zase další nepovedený výrobek.
Při prvním zapnutí totiž naskočí Úvodní základní nastavení – a jako první je volba jazyka. Samozřejmě jsem vybral češtinu, potvrzuji OK, nic se neděje, zkouším jiná tlačítka, nic, nic! Prostě volba češtiny nejde potvrdit. Takže restart, úvodní nastavení se už neobjevilo, jdu rovnou do Quick Settings OtherLanguage – zvolím češtinu, tentokrát je zvolena a zaškrtnuta. Ovšem nic se neděje, vše je pořád v angličtině. Jdu na Úvodní obrazovku, vše v angličtině. Jediné co je v češtině, je když na Úvodní obrazovce zvolím APPS, tak pak jsou jen pouhé 2 ikonky s českým popisem – jedna z nich je Nastavení – kde už je vše v češtině, ale jedná se o nastavení Androidu. Nic, říkám si asi starý firmware, jdu opět do Quick SettingsOtherUpgradeOnline update (jinak přehrávač si sám automaticky nastavil LAN připojení k netu, a to funguje – vyzkoušel jsem), je tam verze 1.6 (vím, že už je dávno verze 2 a výše), dám tedy Online Update, ale napíše mi to Your software is up to date :-D :-(
No nic, jdu tedy na forum, kde jsou nejnovější firmware, stáhnu si na flešku nejnovější stabilní (2.1.30) – zip se nerozbaluje, může se nahrát i na flešku kde už jsou jiné soubory, zastrčím do přehrávače, u Upgrade zvolím USB update, a už to jede, vše automaticky, poté samovolný restart a je to tam. Ovšem i když je zaškrtnutá čeština, vše je pořád v angličtině… Ach jo… :-(
Takže zkusím ještě jednu „fintu“, dám tovární nastavení (Restore Factory). Po restartu naběhne opět Úvodní základní nastavení, ale situace se opakuje, češtinu prostě nelze potvrdit. :-( V zoufalství připojuji bezdrátovou klávesnici, zkouším potvrdit Entrem, zkouším různá tlačítka jak na DO tak i na klávesnici, ale nic… Takže restart, jdu se podívat do nastavení, tam je čeština zaškrtnutá, firmware nejnovější. Zkouším ještě zkusmo nastavit třeba němčinu, ale vše je pořád v angličtině, i když tady kupodivu s jednou výjimkou - Úvodní obrazovka je v němčině.
Vzdávám to…

zidoo4.jpg


Pak se tedy soustředím na menu a nastavení (i když je vše v angličtině). Vše je krásně přehledné, jednoduché, nic se neseká, vše je plynulé a svižné, tak to má být. :-)
Jak už jsem psal, přehrávač jsem připojil LAN kabelem k routru a přehrávač si nastavil připojení k netu automaticky, vůbec jsem se nemusel o nic starat. Wi-Fi jsem nenastavoval, to jsem vypnul.

V recenzích se píše, že to má prý ZDMC přehrávač (fork KODI), ale v nastavení – PlaybackStream player vidím jen dva: Nuplayer a Native Player – oba dva se mě zdají být stejní, mám zaškrtnutý ten Nuplayer. Vlastně na Úvodní obrazovce je ještě HOME THEATER 2.0 (ale ten jsem ještě nezkoušel), zmiňovaný ZDMC nikde nevidím, a to ani pod APPS. Pozn.: přitom zde vidím, že u přehrávače jde ruština a i ZDMC přehrávač je přítomen. Ale tady zase ale píší, že je potřeba ZDMC nainstalovat, tak nevím..
Ale to vůbec nevadí, na Úvodní obrazovce zvolím MEDIA CENTER a už si mohu vybrat z připojených disků libovolný film. Jo, připojení disků a jejich načtení je velmi rychlé, a to vč 2TB HDD.
Jak už psal kalimero73, přehrání filmů z disků je opravdu otázka pár kliknutí, paráda. :-)
Filmy jsou seřazeny dle složek a abecedy – ale dá se pohybovat pouze směrem od A do Z, ne i naopak, jak jsem byl zvyklý u mého stařičkého WD TV HD LIVE.
A pro volbu titulků, zvukové stopy, atd., se na DO jednoduše zmáčkne Menu a je to opět vše přehledné a účelné.

Jinak DO je perfektní, má všechny funkce, podsvícená tlačítka, jedno tlačítko dokonce přepíná funkci myši a horních 5 zvláštních tlačítek jsou učící se.

Samotné přehrávání je perfektní i obraz. Nic se neseká, zatím jsem nezaznamenal, že by to něco nepřehrálo. A to i dokonce jeden UHD film co mám (2160p.UHD.BluRay.X265.10bit.HD) na mé HD 8bit TV to hraje velmi dobře, i když obraz je oproti té samé verzi filmu co mám v HD, poněkud tmavší, ale to jsou prý všechny UHD 10 bit filmy. Takže převod z UHD na HD funguje skvěle, taktéž přehrávání 3D: tady se přehrávač zeptá, zda to má přehrát v 2D nebo v 3D.

Takže přehrávání filmů je perfektní.
Ovšem další problém nastal, když jsem se přes vestavěný prohlížeč (Chrome) připojil k netu a šel na YouTube přehrát nějaká videa. Přehrává je OK, ale bez zvuku… :-( Zatím jsem nepřišel na to proč.
A ještě jedna věc: na jedné flešce mám 2 videoklipy, jeden je v mp4 druhý v avi. Ani tady to nepřehrálo žádný zvuk. Ovšem musím dodat, že zvuk nepřehrál ani můj starý WD TV HD LIVE. Také nevím čím to je, ale předpokládám, že by mohl být problém v předávání zvuku mezi přehrávačem a sestavou Onkyo, na kterou je přehrávač napojen (ovšem ani v Onkyu jsem žádný zádrhel v nastavení neobjevil), protože připojím-li flešku přímo do TV, televize přehraje soubory vč. zvuku.

Jinak přehrávač nemá HDR+, HDR10+, ani Dolby Vision (vysvětlivka).

Resumé po krátkém vyzkoušení: i přes popsané dílčí problémy, je to velmi dobrý přehrávač, oproti Formuler Z7+ , který jsem původně zamýšlel, je rozdíl obrovský, vlastně nesrovnatelný. Ačkoli je Zidoo také Android, vše je přehledné a jednoduché, vše už je přednastaveno, netřeba nic ladit, nic stahovat, zkoušet, laborovat. Ten kdo psal tu „recenzi“ na ten Formuler Z7+, tak to je spíše PR článek.

Recenze Zidoo Z9S: tady a tady.
Srovnání Zidoo Z9S s OPPO UDP-203: zde.
Forum: tady a tady.

Jinak samozřejmě případně sem doplním nové poznatky.
stani
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod stani 16. 3. 2019 10:57

Takže další postřehy:

- s tím zvukem, jak popisuji v prvním příspěvku, tak jsem zkusil Zidoo zapojit pomocí HDMI kabelu přímo s TV. Jak videa z YouTube, tak i zmiňované dva videoklipy z flešky jsou vč. zvuku. Tudíž je na vině Onkyo, ale netuším jak.

- HOME THEATER 2.0: je docela dobrá funkce, ale také nefunguje ideálně. Pominu-li, že načte "plakáty" v češtině cca jen u třetiny filmů, je nemožnost ten zbytek zvolit třeba v angličtině. Když chcete změnit jazyk, tak vám to ohlásí, že vymaže všechny naskenované a skenovat bude znovu ve zvoleném jazyce.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
stani
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JJezevec 16. 3. 2019 12:08

Děkuji za otestování, ale nějak se mi nezdá to vaše nadšení. Výrobek za £154.99 (cca 4800,-Kč) s nefunkčním/polofunkčním přepínáním jazyků?
Třeba se vám časem povede nějak to opravit, když tak dejte vědět jak?
JJezevec
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod stani 16. 3. 2019 12:16

Nadšení pramení z toho, že ač je to Android, ovládání a funkčnost je podobné jako u přehrávačů s uzavřeným systémem. K tomu vynikající obraz i zvuk. Žádný hučící větrák. Zatím přehrál úplně všechno (na rozdíl od jiných přehrávačů,kde se také tvrdí, že přehrají vše, ale realita je pak jiná).
Pročítal jsem fora u ostatních Android přehrávačů a je to stejné jako u zmiňovaného Formuler Z7+, tedy samé laborování, stahování a nastavování různých patchů, root, neustálé "ladění", nefunkčnosti, hledání řešení.

To celé vyváží onen základní nedostatek s češtinou.
Až budu mít čas, zeptám se na to v oficiálním Zidoo foru.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
stani
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kalimero73 16. 3. 2019 15:49

Ahoj Stani,
jsem rád, že jsi spokojený a obraz i zvuk je podle představ. Jinak je to přesně jak píšeš,
i když je to androidí přehrávač, tak ta uzavřenost systému spíše pomáhá a všechno jede
hezky svižně a plynule a žádný přiblblý "dolaďování" není třeba. Dobrý potřehy i praktický poznatky, to se určitě hodí. Myslím, za ty prachy solidní kup :-). Jediná vada na kráse je ta čeština, taky mám česky jen nastavení
pro android, ale neřeším to .... :-D na funkci to nemá vliv, díky za dobrý postřehy, zatím čus Máca
Stereo: MA Silver RX6+NAD 317+CA Azur 640C+Technics RS-BX646 <> Home Cinema: Panasonic OLED TX-65FZ800E+Panasonic DP-UB824+Zidoo Z9S+Denon AVR-X3200W+5.0 Canton Ergo 1002 DC, Ergo CM 52, Ergo 32 DC <> Prodej: Heco Music Style 500+VP102+VP302
kalimero73
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod stani 19. 3. 2019 09:52

Takže je to jasné. :mrgreen: 8-S

Právě jsem dostal email od podpory Zidoo:
Sorry about the problem you met, we are afraid that Czech language is not supported yet.
We will feed back this issue to tech department and hope they could add this language in the future
.

Ale zřejmě i s ostatními jazyky to není růžové: jak jsem psal, německy je pouze Úvodní obrazovka, ostatní je také v angličtině. A u toho srovnávacího videa, je ve španělštině pouze hlavní menu, submenu je také jen v angličtině.

Uznávám, je to docela nedostatek, ale pro mé přehrávání filmů, je to podružná záležitost. Pro mě je hlavní že to opravdu přehrává vše a ve velmi dobré kvalitě, jak obrazové tak zvukové. Dokonce se mi zdá, že obraz i zvuk je lepší než u mého stařičkého WD TV HD LIVE, ačkoli by měla být kvalita stejná.
Momentálně mě více vadí problém s připojeným Onkyem.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
stani
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod stani 22. 3. 2019 17:16

Problém se zvukem vyřešen! :-D

Jen podotýkám pro nováčky v této diskuzi, že na vině nebyl Zidoo, nýbrž AVR Onkyo.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
stani
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod stani 26. 3. 2019 21:05

Takže další příspěvek. Tentokrát o ovládání. Nepoužívám mobilní aplikaci, ale jen DO a některé věci jsou docela vychytané.
DO.jpg


Nemusí se vše ovládat jen přes tlačítko menu - kde lze nastavit zvukovou stopu, titulky, atd., ale i získat informace.
menu.jpg


Tyto funkce lze vyvolat jedním klikem samostatnými tlačítky ve spodní části DO - SUBTITLE, AUDIO, INFO...
info.jpg


Vedle tlačítek REV A FWD lze k přetáčení (posunutí) vpřed a vzad použít i šipku vpravo nebo vlevo na kurzoru. Navíc když se tato šipka použije, objeví se informace o délce filmu, odehraném a zbývajícím čase:
lista.jpg


Šipky nahoru nebo dolu se používají k přeskakování na kapitoly (k tomu slouží taktéž tlačítko PAGE). Taktéž je možnost přiřadit k barevným tlačítkům jednotlivé funkce dle libosti.
tlacitka.jpg


Ovšem nejzajímavější je spodní tlačítko vpravo dole v rohu - FILE. Pomocí něho se dostaneme na poslední používanou složku/disk. Tudíž už se nemusí po zapnutí přístroje chodit přes Úvodní obrazovku na MEDIA CENTER.

Jo a ještě něco, v úvodním příspěvku jsem se asi chybně vyjádřil, že se na disku lze pohybovat u názvů filmů jen od A do Z, a že můj WD TV HD LIVE to umí i naopak. Tím bylo myšleno, že u WD se prostě šipkou jede dál přes Z se zase dostanu na A. Ale u Zidoo je to podobné: na konci seznamu je šipka s TOP, a když ji kliknutím potvrdím, okamžitě se dostanu zase na začátek.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
stani
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kubikt 10. 4. 2019 14:06

Ahoj,
měl bych prosbu na ty, kteří vlastní Z9S. Hledám na trhu mediální přehrávač, který by byl schopen zobrazit obrázky/fotky v nativním 4K rozlišení (3840x2160). Mám fotky z full frame zrcadlovky upravené do 4K rozlišení 3840x2160 a jediný způsob jak je zatím můžu zobrazit v plné kvalitě na 4K TV je připojit disk s fotkami do TV a použít interní TV prohlížeč (což není úplně praktické).
Měl jsem koupený Dune HD 4K Pro (skvělý přehrávač na video), ale fotky nějakým způsobem napřed interně přesamploval do FullHD 1920x1080 a TV je potom zase přesamplovala a zobrazila v 3840x2160. Ve výsledku vypadala 4K fotka na TV hůř než jen FullHD fotka.
Z Dune HD podpory mi odpověděli: Unfortunately, at the moment, all Dune models can display photos only in FullHD resolution. The only way to display them in 4K is to encode them as 4K video file.
Chtěl bych 4K HDR přehrávač, který umí nativně zobrazit fotky v rozlišení 3840x2160.

Prosím, můžete mi vyzkoušet jak je na tom Z9S?? Fotky pro otestování můžu snadno nasdílet ...
kubikt
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod stani 10. 4. 2019 18:41

Nový obsáhlý test (v angl) s nejnovějším beta firmware.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
stani
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod orlov 10. 4. 2019 18:45

kubikt: Moja čínska krabica X96 s OS CoreELEC to v pohode dokáže.
orlov
Junior

Odeslat příspěvekod stani 11. 4. 2019 18:41

kubikt: takže to funguje?
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
stani
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod stani 27. 4. 2019 10:33

Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
stani
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod stani 27. 4. 2019 15:47

Dnes vyšlo pro Zidoo Z9S nejnovější firmware: 2.2.61.
Čeština v menu zatím bohužel stále není.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
stani
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MarVer82 11. 6. 2019 04:44

Ahoj,
Jak se to ma s 3D, pusti to jenom plne bd iso, nebo i sbs/ou? Nevim proc mi najednou nejdou tyto mkv v kodi na xboxech, jestli nejaka aktualizace, neviiiim...
Dikes.
MarVer82
Junior

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků