Stereo zesilovač 100€ k repro JBL 270

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod trnavák 1. 7. 2019 10:49

Keď kúpiš tem SMSL daj vedieť, či si spokojný. Niektorí HiFisti majú silné predsudky k digitálnym zosilňovačom. Mnohí si to vyskúšali a spravili názor pred 10-timi rokmi, ale vývoj digitálov a hlavne DACov rýchlo napreduje a dnes je to už celkom vychytané. Mne vyhovuje, že sa obchádza analógová cesta signálu a ide sa priamo z digitálneho zdroja.
trnavák
Junior

Odeslat příspěvekod Bubak_Praha 1. 7. 2019 14:48

Co jsem psal, vychází z poselchových srovnání zesilovačů za poslední cca 2 roky. Hlavní motivací byl fakt, že dotažené "digitální" zesilovače dnes umí velmi dobrý zvuk, i když na top tranzistory stále nemají (můj názor a má poslechová preference). Ale to jsme ve stotisícových kategoriích.

Proto mě zajímalo, co (jestli) umí zahrát levňoučké digitály. Jejich zvuk (bohužel) odpovídá ceně, žádný zázrak dobrého zvuku za pár kaček se nekoná. Tím samozřejmě neříkám, že to někomu nemusí stačit, aby byl spokojený - zvlášť pokud zatím nepoznal nic lepšího.

Ale pokud tu měl vzniknout dojem, že jediný rozdíl digitálu za 100 Eur oproti klasickému AB zesilovači za třeba 15 tis. je ona chybějící "jemnost", tak je to z mé zkušenosti naprostý nesmysl. Dvojnásobný, pokud by těch 15 tis, bylo za bazarový kousek v dobrém stavu.

Nic víc nic míň.
Bubak_Praha
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod brkooo 1. 7. 2019 17:25

Prečítal som si pár užívateľských recenzií na amazone na Topping aj SMSL a fakt sa po pár mesiacoch a dokonca aj dňoch zvyknú často kaziť (samozrejme takéto recenzie sú pri každom produkte, pri týchto ich však bolo o niečo viac). Čo sa týka tých bazárových kúskov, tak to je pre mňa dosť riziko, nie je tam žiadna záruka, a tiež to môže byť nejaký kus, ktorý bol párkrát opravovaný, nemám s tým dobrú skúsenosť.

Viem, že sa ťažko dá rozhodnúť, čo by bola pre mňa najlepšia možnosť nakoľko ani ja sám neviem, medzi ktorými triedami zosilňovačov by som vedel rozpoznať počuteľný rozdiel. Asi fakt skočím do nejakého obchodu, kde sa dajú tieto veci skúsiť na vlastnej koži. Ďakujem vám moc za rady.
brkooo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod trnavák 1. 7. 2019 17:26

Digitálny stereo zosilňovač je pre 99 percent ľudí absolútne kvalitatívne dostačujúci level. Je to lepšie ako mikrosystém, soundbar alebo bežné multikanálové AVR a toto je AV fórium, nie je to hifi ani highend fórum.

Digitál nie je ani zlý štart pre začínajúceho hifistu, ktorý tak môže dať viac peňazí na finálne repráky a neskôr môže upgadovať na analógový zosilňovač.

Ja osobne som bol už unavený z neustáleho ladenia zvuku na analógovej zostave (káble ...), taktiež mi vadilo že čím kvalitnejšia moja zostava bola, tým viac si vyberala nahrávky. Ale ja chcem len počúvať hudbu, ktorá sa mi páči a nie sa nervovať, že to stále nie je dokonalé. Chcem zostavu ktorá nefarbí zvuk, ktorá stíha tempo nahrávky a má aký taký priestor a rozlíšenie. Z týchto a aj z praktických dôvodov moje NADy odpočívajú v pivnici. Taktiež som od veľkých 3p bední prešiel na menšie 2p regále. Myslím, že nie som sám, čo si povedal dosť a rozhodol sa pre downgrade. Okrem SMSL AD 18, mám ešte SMSL A8, oba zosilňovače aj po roku fungujú, hrajú cca 4 hodiny denne.

K tým poruchám, niektorí ľudia ani poriadne nevedia čo majú kam zastrčiť a zapájajú techniku pod prúdom a potom to vyskratujú, ale chybu si nepriznajú, alebo ani nevedia čo robia zle.
trnavák
Junior

Odeslat příspěvekod Bubak_Praha 1. 7. 2019 20:46

trnavak píše:Digitálny stereo zosilňovač je pre 99 percent ľudí absolútne kvalitatívne dostačujúci level


Tahle veta nedava valny smysl. Digitalni zesilovace se prodavaji od par stokorun po statisice Kc. Ty top modely jsou zvukove temer state of the art, jsou to zvukove skvele kousky. Takze na jednu stranu souhlas a na druhou stranu mi unika smysl tehle velmi obecne vety, ktera pokryva temer celou cenovou skalu, pro vlakno o zesilovaci za 300-400 Eur (klidne digitalnim).

trnavak píše:Digitál nie je ani zlý štart pre začínajúceho hifistu, ktorý tak môže dať viac peňazí na finálne repráky a neskôr môže upgadovať na analógový zosilňovač.

Precti si, o cem je vlakno. Tazatel bedny ma a shani k nim zesik v cene cca 300-400 Eur. Je holy nesmysl (logicky i fakticky) si nakup zesilovace umerneho k JBL 270 uplne zbytecne prodrazit koupi sragory za 100 Eur, ktera ve srovnani se zesilovaci, ktere tu padly jako tipy, nema sanci obstat.
Bubak_Praha
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod brkooo 1. 7. 2019 22:12

Pozrel som teda bazár a našiel som niečo, prosil by som si vás názor.

NAD
https://elektro.bazos.sk/inzerat/99430250/NAD-C-326-BEE.php

Je to síce receiver ale toto mi bolo poradené inde (o funkcie mi nejde, tie doplním iným zariadením)
https://elektro.bazos.sk/inzerat/100323677/YAMAHA-R-N500.php

Berte na vedomie že fakt neviem podľa čoho ich vyberať a či je ten NAD možné vôbec pripojiť k PC.
brkooo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 2. 7. 2019 11:36

K tomu NADu bys potřeboval ještě DAC, abys byl schopen připojit PC přes coax nebo optický výstup zvukové karty. Analogové propojení přes výstup pro repro je taky možný, ale značně snižuje kvalitu zvuku. TV taky bez převodníku nepřipojíš.
Ideální je propojení přes asynchronní USB, to má ale málokterý zesilovač.
Ta Yamaha se jeví lépe, protože má i digitální vstupy, takže připojení PC a TV by neměl být velký problém.
Ovšem USB jí taky chybí.
tombas
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod brkooo 3. 7. 2019 17:17

Oplatí sa sledovať len stereo zosilňovače, ak to chcem používať hlavne na hudbu a hry, iba sem tam nejaký seriál/film, resp. stále platí to, že na toto využitie sú stereo zosilňovače kvalitnejšie oproti multikanálovým? Na bazári totižto vidím dosť ponúk práve s multikanálovými zosilňovačmi/receivermi.

A ďalšia otázka, rozdiel v kvalite zvuku medzi zosilňovačom a receiverom v rovnakej cenovej úrovni je moc badateľný? Nakoľko predpokladám že v receiveroch je v cene zahrnutá pridávná funkcionalita.
brkooo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 3. 7. 2019 17:25

Většinou bývá rozdíl hodně velký ve prospěch stereozesilovače. Pokud to chceš převážně na hudbu, vícekanálové receivery bych z výběru vyřadil.
Eversolo DMP-A6->Chord Qutest->Cayin HA-1A->Forza Noir Hybrid HPC->Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000->Dunu Blanche->Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+->Pioneer SX-S30DAB->Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod brkooo 3. 7. 2019 20:49

Čítal som veľkú chválu na NAD D 3020, takže som by som rovno investoval aj do nového, hodí sa k mojim požiadavkom? Našiel som ho za 345, resp. NAD D 3020 v2 je za 449, ale nemyslím, že tie pridané veci v 2. verzii využijem, čo na to hovoríte?

Mohol by som týmto kúskom predísť kazivosti topping a smsl alebo sa fakt radšej oplatí ísť do tých lacnejších variant?

https://www.ketos.eu/nad-d-3020-grafit?_fid=68r6

EDIT: Tak NAD D 3020 teda nie je k dispozícii, tá stránka nemá aktuálne údaje.
brkooo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod brkooo 9. 7. 2019 21:04

Nakoniec som predsa len kúpil z druhej ruky - Pioneer A-656 od pána, čo to vozí z Nemecka. Dal som za to 170e ale býva blízko pri nás, takže s prípadnými údržbami/opravami nebude problém a tiež mi dal deň na vyskúšanie. Zobral som ho premerať v našom meste k odborníkovi a povedal, že súčiastky sú v super stave a merania boli tiež vynikajúce.

Nie že by chrčal ani nič podobné, ale chcel by som vyskúšať DAC z PC cez usb či bude kvalita zvuku o niečo lepšia ako z analógu so zvukovky (i keď viem že od zvuku z PC/TV nemôžem čakať zázraky), vedeli by ste poradiť niečo v rozumnej cene alebo sa to už neoplatí riešiť?
brkooo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 9. 7. 2019 21:14

Třeba ten HRT Music Streamer II, co je teď v bazaru
Eversolo DMP-A6->Chord Qutest->Cayin HA-1A->Forza Noir Hybrid HPC->Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000->Dunu Blanche->Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+->Pioneer SX-S30DAB->Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod brkooo 9. 7. 2019 21:27

Ako som spomenul skôr, chcel by som to v budúcnosti pripojiť aj k TV a možno ďalším zariadeniam (neviem či tam bude rušenie signálu hrať nejakú rolu ako v PC), preto by som potreboval DAC s viacerými výstupmi - najlepšie optika, usb...
brkooo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 9. 7. 2019 21:56

Tak něco takovýho:
https://www.aliexpress.com/item/3260162 ... st=ae803_4
S.M.S.L. převodníky jsou celkem chválené. Otázka kolik do toho chceš vrazit peněz.
Eversolo DMP-A6->Chord Qutest->Cayin HA-1A->Forza Noir Hybrid HPC->Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000->Dunu Blanche->Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+->Pioneer SX-S30DAB->Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod brkooo 10. 7. 2019 20:30

V prvom rade potrebujem niečo s kvalitným vnútrom, nech to nezhorí mesiac po záruke, pretože na tie smsl čítam takéto recenzie pravidelne. Dajme tomu že 300eur, môže byť aj používané, ale tá cena je zase len veľmi orientačná, som ochotný zaplatiť za kvalitnú vec. Chcem si to najprv odskúšať, keď to nezlepší poznateľne aktuálny zvuk vrátil by som to.
brkooo
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků