Sloupové repro Dexon Largo 130?

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod ThalesX 11. 12. 2014 15:05

Je to docela dobře možné že je třeba ten trojúhelník porušit. Některé bedny jsou přímo koncipovány tak aby zvuk šel ne přímo na uši, ale spíše kolem uší. Možná jsou to i tyto.

Ano - mozek je velmi přizpůspbivý. Po čase si umí zvyknout na některé neduhy reprodukčního řetězce a některé věci pak tolik nevadí. Při změně mu pak chvíli trvá než se přeorientuje. Děje se to i u lidí se zkušenostmi a cvičeným sluchem, ale i když i ti na vyhodnocení potřebují určitý čas tak už zpočátku umí některé věci vyhodnotit. Nejhorší je to u lidí bez poslechových zkušeností kteří jsou zvyklí poslouchat na nějakém uřvaném nebo bum-cink křápu. Když jim pak člověk pustí něco normálního tak se jim téměř vždy zpočátku zdá že to buď nebasuje, nevýškuje nebo to prostě něco nedělá a hodnocení je negativní. Teprve po nějakém čase návyku a při následném přímém porovnání se chytnou, jenže na to často nebývá čas. Ještě že nejsem prodejce HiFi techniky.

Já bych toho Trymora nechal, on si to časem přebere. Ty Teufely sice nejsou asi žádný zázrak, ale už od pohledu můžou rozumně fungovat, což se o mnoha jiných jakože značkových (nebo spíše provařených) bednách povědět nedá. A tím nemyslím estetické hledisko. Výhybka v tom také jakási je byť je na ní znát že se šetřilo, ale mnohdy jsou k vidění horší věci a to i ve vyšší cenovce. Takže proč ne? Jasně že malý svižný střeďák a páskový výškáč v těch AC bednách to nenahradí (zvláště při malých hlasitostech), ale to je normální že je něco za něco. Lze mít pochopitelně výhody obého, ale za "trochu" jiné peníze. Nebo za stejné a v lepší kvalitě, ale DIY ;-)
ThalesX
VIP uživatel
Uživatelský avatar


Odeslat příspěvekod Denis30 8. 7. 2019 21:09

Zdravím Vás
Netušíte, jaké měniče jsou použity u sloupů DEXON Largo 130? Myslel jsem, že je použito něco z jejich nabídky, ale nic takového jsem alespoň dle foto v jejich eshopu nenašel.

Dokázali by jste někdo srovnat tyto výše uvedené sloupy se sloupy VMA II S ? Zvažoval jsem jejich stavebnici, ale kladu si otázku, zda odpovídá více než dvojnásobný nárust ceny i odpovídajícímu posunu v kvalitě mezi těmiti reprosoustavami?

Děkuji Vám
Denis30
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 8. 7. 2019 21:21

Podle dostupných informací jsou všechny měniče v Largo vlastní konstrukce Dexon, vyráběny na Tchaj-wanu. Alespoň tomu tak před pár lety bylo, ale myslím si, že na konstrukci nic neměnili.
Pokud jde o srovnání s VMA II S, tak podle mého názoru jsou VMA ve všech ohledech hodnotnější než Largo, jak zvukově, tak provedením.
tombas
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bubak_Praha 9. 7. 2019 04:56

U VMA pozor na alarmujici nespolehlivost Martina Vitvara a dodaci lhuty v radu mnoha mesicu.
Bubak_Praha
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod tombas 9. 7. 2019 07:26

No jo, to by mohl být problém, ale možná by tě, jako zájemce o domácí produkci, mohly zaujmout tyhle sloupy z dílny AQ
http://www.aq.cz/obchod/aq-wega-line-21 ... a-73-2526/
není to ale stavebnice.
tombas
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Denis30 9. 7. 2019 09:02

To vypadá hodně zajímavě. Děkuju moc za tip. Pokud víte o více takovýc, budu moc rád.
Denis30
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Denis30 9. 7. 2019 17:33

Hodně mě zaujaly AQ Wega 55 MKIII, AQ Wega 73 a popř. ještě Xavian Deliziosa.
Dokázali by jste mi poradit, které z nich nejlépe vybrat pro ONKYO TX-8270?
Denis30
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 9. 7. 2019 17:53

Xaviany si musíš poslechnout, ty mají svůj specifický zvuk a ne každému sednou. Podle firemních informací je nejlepší je párovat s Yamahou.
U AQ je to zase naopak a každý model hraje s vlastním charakterem. Nějakou dlouhodobou zvukovou identitu tady nehledej.
Dobře hodnocený model je ještě Labrador, ale myslím, že už je dražší.

Budeš muset vyrazit na poslech, od stolu to nerozhodneš, nebo rozhodneš, ale tzv. naslepo (nahlucho).
tombas
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Denis30 10. 7. 2019 08:04

A kdybychom měli zůstat jen u AQ Wega 55 MKIII a AQ Wega 73, na které by padlo vítězství?
Rozumím, že Wega 73 jsou designem dál, ale pokud bychom zůstali jen u zvuku.
Denis30
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 10. 7. 2019 08:56

:hm
záleží na tvých preferencích, ne na mých a taky záleží, jakou hudbu preferuješ. 55 MKIII jsou plnotučné třípásma s objemnějším basovým základem, nezaleknou se ani tvrdší muziky, ale nečekej analytickou přesnost nebo nejjemnější detail. Citlivost je dobrá, ale výkonný zesilovač pro lepší kontrolu basů určitě bude žádoucí.

Wega 73 mají raději akustickou, jazzovou a rockovou hudbu, kde vyniknou jednotlivé nástroje. Jejich trochu měkčí podání je dobré pro relaxační poslech i na dlouhé hodiny. Opět to nejsou žádní analytičtí rekordmani pro hnidopichy, za tu cenu to prostě ani nejde.

Jako univerzálnější a všestranně použitelné bedny bych zvolil WEGA 55 MKIII, ale jako milovník jazzu, rockových balad a akustické hudby všeho druhu bych šáhl po Wega 73 s tím, že bych k nim vybíral trochu ostřejší a analytičtější zesilovač.
tombas
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Denis30 10. 7. 2019 09:23

Moc děkuji za názor. Akorát moc nerozumím tomu, co je to ostřejší a analytičtější zesilovač. Tam asi mé Onkyo TX-8270 nepatří, že? Zesilovač mám nový a měnit ho nechci,takže asi k němu lépe padnou Wega 55?
Denis30
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 10. 7. 2019 09:36

Onkyo TX-8270 je OK, váhal bych třeba u Denonu.

-- 10. 7. 2019 10:43 --

Do jak velké místnosti to pořizuješ? Pokud máš menší prostory do 20 m2, budou vhodnější Wega 73, do velkých pak spíše 55 MKIII. Taky pozor na akustiku.
tombas
Pokročilý
Uživatelský avatar

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků