Sony KDL-55HX751 vadna - vyplati se opravovat?

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Kuba78 15. 7. 2019 09:16

Zdravim vsechny, odesla mi bez rozlouceni stara televize Sony KDL-55HX751 - proste se vypla a od te doby na me vesele mrka trojite cervenou LEDkou (chyba v napajeci casti). Podle google by to mohlo byt tohle:

The 3 Blink code means that the G Board parts IC501 and IC5002 are faulty and the TV remains in standby mode. The 5 Blink code is a white balance issue caused by video out errors and the CRT drive, and means that these parts need replacement or repair.

nejde zapnout, kdyz se vytahne ze zasuvky a pak zkusi zapnout, tak to v ni cvakne, ale obrazovka nenabehne a porad jen ty tri blikani.
TV sem uz koupil novou, ale ted premyslim co se starou. Pokud je to jen nejaka blbost, nechce se mi ji vyhazovat. Oslovil sem nekolik servisu v praze, ale jen Elvia se ozvala a psali ze to tam mam dovezt a za 900 Kc mi provedou diagnostiku, ale kolik by asi stala vymena nebo oprava v pripade ze by to bylo tohle uz neodpovedeli. Tak me napada, mate nekdo zkusenost s nejakym servisem (po praze nebo po vysocine kde se pohybuji) ktery by se tim byl ochotny zabyvat a umel by to, ktery byste treba doporucili? Klidne nejaky bastlir.. Jinak ta TV asi poleti do popelnice, takze neni co ztratit.
Jako porad ta TV neni spatna a mohla by slouzit, takze dat do opravy rozumne penize sem ochotny, ale oprava za 10kkc nema smysl.. hlavne zjistit co s tim je, jestli vymenit nejake pojistky nebo soucastky nebo je odesly cely panel (pak to asi nema smysl).

diky za tipy.
Kuba78
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 15. 7. 2019 15:54

Diagnostika v servisu je jediné správné řešení. Cokoliv jiného je věštění z kávové sedliny.
Emil Pastelka
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kuba78 16. 7. 2019 09:08

a ma tu nekdo zkusenosti treba s Elvia? nebo obecne zkusenosti s opravou LED TV, na kolik co vychazi a zda se to vyplaci? jedine co sem nasel na internetu ze informace ze pokud by se menil cely panel tak se to rozhodne nevyplati, ale kolik jaka oprava koho stala sem nikde nenasel..
Kuba78
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod radon 16. 7. 2019 15:26

ad) Diagnostika v servisu je jediné správné řešení.
To nikdo nerozporuje, ale když to vrazí nějakému hobíkovi, vezme si prachy jen když TV opraví (osobní zkušenost). Ano, měl by to být schopný hobík. A podle té závady by to mohlo jít opravit pouhou výměnou nějakých součástek ve zdroji ...
Zkusil bych známé, okolí, poptat se po nějakém bastlíři.
Logitech Duet, DAC1, K701, Vincent SP-996, Monitor Audio RS1, Wharfedale SW150
radon
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kuba78 17. 7. 2019 07:30

jednoho opravare co znam sem oslovil, ten to nedela. proto sem se poptal zde, jelikoz sem predpokladal, ze diskusni forum plne odborniku nebo aspon zkusenych uzivatelu bude mit nejaka doporuceni nebo prakticke zkusenosti.
ja nechci diagnostiku na dalku na zaklade blikani trech ledek. Ja sem se jen snazil dopratrat, zda je nekdo schopny rict "jo to by mohla byt vymena nejake napajeci casti a stava to zhruba tolik a tolik" nebo "vetsinou odchazi podstviceni, meni se cely panel a stoji to tolik a tolik".

pred lety mi odesla susicka. AEG. presne po 5 letech a 2 mesicich provozu (holt nemecka technika, ***** velmi dobre naprogramovane). Rozebral sem ji a musim rict ze uvnitr byla pekne udelana, i vsechny kabely byly na spravnou delku tak akorat, zadne chuchvalce, skoro uplnej cable art. origo servis samozrejme nesmysl za vymenu cele zakladni desky, oslovil sem nejake opravare na webu, rekl ze to bude asi jen nejaky clen v napajeni, privezl, odvezl si desku, za par dni privezl prepajenou, vzal si uz nevim litr nebo dva.. a susicka jede dalsich roky jak z praku (mam dve deti, takze celych tech skoro 10 let co ji mam je opravdu v tezkem zaprahu skoro denne takze ma klidne narok na to aby uz zdechla).

stejne je to s autem - autorizak chtel nesmysl za vymenu RJ a x dalsich veci jen proto ze auto odmitlo radit. Kdyz sem rekl ze to nechci a chtel jit jinam, najednou to slo tak, ze vlastne tu RJ vymontuji, nechaji opravit smluvniho partnera a cele to bude stat asi petinu toho co chteli puvodne. a auto jezdi a radi bez problemu dalsich x let.

nejsem odbornik na AV techniku, sem neco jako pouceny uzivatel, ktery se do parametru a do moznosti trhu ponori jednou za x let kdyz zrovna vyvstane potreba obmenit nejaky ten pristroj. Domnival sem se tedy, ze pro AV techniku to funguje stejne jako v automotive nebo u ty susicky - ze proste porad existuji nezavisle servisy, bastliri, kteri maji zkusenosti a vi, ze takova a takova chyba u TV znamena vetsinou ze odesla nejaka soucastka za par centu protoze cinovy mor a neni potreba menit pul televize jen proto, ze autorizak to ma takto napsane v planech.
Kuba78
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mclaren F1 17. 7. 2019 11:54

Auto mělo mechanickou závadu, pokud by mělo elektronickou dali by ho také na diagnostiku. Sušička není TV a jediná elektronika co je v sušičce je právě ta řídící deska kde těch součástek moc není. Opravy dnešních TV už se bez diagnostiky neobejdou pokud není závada zjevná. Mám také pračku a sušičku (All in) a ta už má také diagnostiku na dálku přes telefon, technik na dálku zjistí závadu a podle ní zařídí servis, pračku buď opraví na místě nebo odvezou. Tobě se jen nelíbí cena ale buď ti ta TV za to stojí nebo ne a kup si novou. Chápu že kdysi stála 40 ale prodej už skončil a oprava se může prodražít v závislosti na dostupnosti součástek.
Mclaren F1
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Kuba78 17. 7. 2019 17:56

ano, ale jak pisu, ja nechci po nikom diagnostiku. spis tip na spolehlivy servis kde reknou jak je to doopravdy a neco umi, pripadne kdo ma zkusenost s necim podobnym, tak aby mi rekl "stalo se mi neco podobneho, zpusobilo to to a to a stalo to tolik a tolik" at mam aspon predstavu jestli vubec ma cenu to do toho servisu tahat. pokud nikdo nema, neda se holt nic delat.
Kuba78
Junior
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků