Sluchátka na cestování

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod pokrocilyamater 8. 7. 2019 21:45

Zdravím všechny příznivce kvalitního poslechu. Dovoluji si po půlhodině hledání založit nové vlákno s takto obecným názvem, ale s více konkrétním obsahem dotazu uvnitř. Pokud je někde na můj dotaz dostatečně zodpovězeno, omlouvám se za zbytečné vlákno a prosím o nasměrování.

Co se týče poslouchaných žánrů, většinu tvoří metal od těch nejtvrdších, až po "klidnější" např. symfonické a avandgarde odnože. Poměrně často ale sáhnu i ke klasickému rocku a tím druhým extrémem může být v mém případě klasická hudba, kterou také často vyhledávám.

Řadu let vlastním Beyerdynamic DT990, které s rozumnou zvukovou kartou a kvalitním sluchátkovým zesilovačem dělají to, co mi svým projevem docela vyhovuje. Tato kombinace je ale na stůl a bez cestovních ambicí z celé řady důvodů. Pro cestování mám také několik let in-ear Etymotic MC5, které mi ale nevyhuvují ze dvou důvodů. Nejdůležitějším je jejich nepohodlí pro mé uši. Zkrátka, po několika hodinách poslechu mi působí otlaky v uších, že je další poslech nepohodlný až nepříjemný. I přes řadu vyzkoušených typů ušních nástavců se mi nepodařilo najít takový, který by byl dlouhodobě pohodlný. Celodenní cestování se tak stává testem, dokdy to hodlám snášet, místo relaxu. Druhým důvodem je jejich zvukový projev, který není na mnou poslouchané hudební žánry optimální a DT990 poskytují výrazně přesvědčivější projev. Provedení in-ear u sebe tedy do budoucna zavrhuji. Anantomicky na to moje uši prostě nejsou stavěné.

Hledám tedy uzavřená kvalitní sluchátka pro delší poslech na cestách s dobrým tlumením okolního ruchu, pohodlím a cestovní velikostí s pouzdrem do příručního zavazadla. Pravděpodobně tedy supraaurální sluchátka, která dokáží bez zkreslení přesvědčivě zahrát hluboké basy a současně detailně vykreslit zbytek spektra tak, aby bylo možné přesně rozlišit jednotlivé nástroje, vokály a současně poskytnout dojem otevřeného vzdušného prostoru.

Teď zpátky na zem.. ..vyhlédl jsem si u Beyeru T51p a DT1350, které by (větší) část z výše uvedeného mohli splnit a chtěl bych vás požádat o jejich srovnání, názor, další možnosti a samozřejmě také o reálné zkušenosti. Cenový limit psát nebudu, ale to neznamená, že neexistuje..

Díky za pomoc a rady
pokrocilyamater
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 8. 7. 2019 22:11

Nevím, jestli ti má rada pomůže, ale rozhodně bych in-eary na cesty nezatracoval. Etymotic jsou extrém s šíleně hlubokým usazením a pro mě s podivným zvukem. Tvoje zvukové představy by mohly uspokojit nějaké lepší hybridní špunty. Já mám na cesty FiiO FH5 a basy zvládají víc než dobře. Pohodlí je taky v klidu. Z vyšší cenové hladiny např. Oriolus Forsteni. Špunty půjdou líp vybudit, budou přenosnější, pro leckoho pohodlnější atd. Já sám jsem přešel i doma na in-ear, když jsem zjistil, že i kousky za 3 tis. často zahrají líp a detailněji než třeba DT880, které jsem dřív doma poslouchal. Žánry poslouchám pravděpodobně podobné jako ty.
Eversolo DMP-A6->Chord Qutest->Cayin HA-1A->Forza Noir Hybrid HPC->Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000->Dunu Blanche->Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+->Pioneer SX-S30DAB->Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pokrocilyamater 8. 7. 2019 22:32

Díky za odpověď, asi by se dalo najít i něco pohodlnějšího, ale in-ear jsem pro sebe zavrhnul - definitivně. Zviklat by mě mohla jen nějaká přesvědčivá osobní zkušenost, ale té se svým přístupem vyhýbám.. :-))
Během cestování používám (zatím) mobilní telefon, protože není mnoho důvodů to měnit. Vybíral jsem totiž naschvál typ s kvalitním integrovaným DAC a zesilovačem, který dokáže slušně vybudit i moje DT990, 250 Ohm. S DT1350 ani T51p nebude mít nejmenší potíže i kdyby byly výrazně méně citlivé než jsou. Pokud bych naznal, že to přinese hmatatelné výhody, dokoupím i přehrávač na cesty.
pokrocilyamater
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 8. 7. 2019 22:57

Pokud seš z Brna či okolí, zviklat se tě můžu pokusit. Pokud ne, vřele doporučuji navštívit obchod, či někoho, kdo ti tvá vybraná sluchátka umožní vyzkoušet, protože není nad osobní poslech.
Podle mého názoru telefon DT990 250ohm dostatečně vybudit nedokáže, říkám to jako majitel DT880 250ohm a předpokládám, že co se vybuditelnosti týče, bude to podobné, ne-li stejné. Jo hraje to, dá se říct, že i celkem nahlas, ALE.....
Eversolo DMP-A6->Chord Qutest->Cayin HA-1A->Forza Noir Hybrid HPC->Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000->Dunu Blanche->Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+->Pioneer SX-S30DAB->Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Rada25 9. 7. 2019 13:15

Pokud jsi nakousnul ty beyery, prodavam aventho wired. Osobni poslech mozny v brne.
Rada25
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tonik666 9. 7. 2019 13:26

ATH-MSR7

pouzivam, na metal extremne vyhovuji, jsou i skladne. Mohu nechat poslechnout v Pze.

radsi bych koupil starsi verzi, nez nove msr7b, kvuli vedeni kabelu.

Presel jsem z AKG K450, MSR7 jsou vyrazne lepsi. Beyery DT990 jsem mel take, opet MSR7 vyrazne lepsi. Mam ted Meze 99 Classics do kancelare a MSR7 maji universalnejsi zvuk, vic mi vyhovuje mene basu MSR7 nez Meze, i kdyz Meze jsou take fajn.

Jeste trochu rozvinu co posloucham pro predstavu - Post metal/ Sludge metal/ Drone/ Stoner (Neurosis, Isis, Electric Wizard, SunnO)), Nadja, Ufomammut, Cough) az po Post rock (Godspeed You Black Emprero, Mono, Russian Circles) po Grind, Black metal a dalsi ulety (Full of Hell, the Body, Wolves in the throne Room, Darkthrone, Dimmu Borgir), obcas i popularnejsi veci. (Lana del Rey, Megadeth)
Lotoo Paw S1/Schiit Fulla 2 + Meze 99 Classics/Grado RS2e
Shanling M0 + ATH-MSR7 (Grado SR60i, AKG K451)
tonik666
Junior

Odeslat příspěvekod pokrocilyamater 9. 7. 2019 20:20

Díky za reakce, kouknu se na uvedené typy. Ty ATH-MSR7 vypadají dost slušně. Jsou sice větší, ale budou alespoň o to více pohodlné. Můžeš se prosím více rozepsat o charakteru zvuku a rozdílech mezi DT990? Ty mám myslím naposlouchané velmi dobře za ty roky. Líbí se mi že mají výměnný kabel.

Jsem z Vysočiny, takže někde napůl mezi Brnem a Prahou. Jiné roky bych mohl nadhodit možnost setkání a zkušební poslech na Brutalu, ale letos to časově nezvládám a vyjímečně nepojedu.
Ty DT990 můj mobil zvládne lépe než integovaná zvukovka v Lenovu T580 (což nevím jak je velká reference), ale až s dobrým sluchátkovým zesilovačem s výkonovou rezervou se naplno ukáže, co v DT990 je. Takže vlastně ano, souhlasím s tím, že je nedokáže pořádně vybudit. Pokud bych snad narazil s přenosnými sluchátky na tento problém, dokoupil bych časem i odpovídající přehrávač.

Co se týče konkrétních metalových odnoží, poslouchám black, death, brutal death a dále přes symphonic black, melodic death, doom, až například po avandgarde. Z těch známějších kapel zmíním: Emperor, Dimmu Borgir, Dying Fetus, Enslaved, Ulcerate, Crematory, Kataklysm, Opeth, Satyricon, Eluveitie, Haggard, My Dying Bride, Epica, Therion, Waltari a mnoho dalších.
pokrocilyamater
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tonik666 9. 7. 2019 21:43

Posloucham z Shanlingu m0 a sluchatka hraji pekne, nejsou moc narocna. Z mobilu by to melo byt ok.

DT990 mi prisly velmi svetle a mely moc vysek. MSR7 oproti tomu hraji neutralne, ciste, a maji prave tak akorat basu aby moc nedunely u zanru, kde je basu vice.

Na Brutal letos take nejedu, takze to jsme na tom podobne.
Lotoo Paw S1/Schiit Fulla 2 + Meze 99 Classics/Grado RS2e
Shanling M0 + ATH-MSR7 (Grado SR60i, AKG K451)
tonik666
Junior

Odeslat příspěvekod _daRK 10. 7. 2019 09:58

Tolko stupencov tvrdej muziky pohromade (s vynimkou Rada25)... nedalo mi nepridat sa :)
Hoci si odporca IEM, na cestovanie je to urcite lepsia volba, lebo ak chces lepsie odhlucnenie (predpokladam, ze nechces drahe aktivne ANC), potrebujes velke nausniky a to budes vyzerat ako Otik z Vesnicko... Skusil by som iBasso IT01 - na metal su vyborne, mne odhlucnovali najviac z IEM, ktore som skusil. Vratit ich mozes do eshopu vzdy.
Ak uz trvas na svojom, tak tie ATH-MSR7 budu urcite dobra volba.
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,LinkBuds S
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod my.dre 10. 7. 2019 10:34

Já bych dal špuntům taky šanci, protože Ety jsou co se týče pohodlí extrém a většině lidem to pohodlí nesedne. Jako levnou alternativu bych doporučil EZ Audio D4, sluchátka stojí lehce přes dvě stovky, ale hrají skvěle. Navíc pokud Ti špunty nesednou, nebudeš na tom skoro nic tratný. A pokud sednou, můžeš se podívat výš.
my.dre
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pokrocilyamater 10. 7. 2019 19:07

S tím "Otíkem" mi to asi vadit nebude. Potřebuju je primárně na cestování, takže v mém případě je typická situace "20 hodin po letadlech s čekáním na přestupy". S těmi Etymotic je to hrůza, po třech hodinách z nich už bolí uši a není nad to se někde nad ránem v Dubaji ke konci cesty kopat během 8 hodinového přestupu nudou do zadku.
Ještě jsem zkusil, jen pro vyzkoušení, na ebay objednat pro ty Etymotic adaptéry z paměťové pěny, jestli budou použitelnější než ty silikonové a uvidím.
Ty Etymotic jsou oproti DT990 takové nebasové, studenější a pro metal nemastné, neslané. Beyerům bych přebytek výšek určitě nevytknul, ale třeba to je tím, že jich s věkem slyším čím dál tím méně.. :-)
pokrocilyamater
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod marty63 16. 7. 2019 07:40

Takže i já se připojím se svým názorem. Jsem příznivec in-earu, ale bohužel mi začaly otíkat zvukovody a doktor mi je zakázal. Hledal jsem tedy na cesty do práce nějakou náhradu. Podmínky: kategorie na cesty (ne "Otík" like), uzavřené a okolo uší - sluchátka s mušlemi na ucho nesnáším. Na Audigo Praha jsem narazil právě na model AT MSR7, který parametrově splnil moje požadavky. Vyrazil jsem si ho vyzkoušet a řeknu pouze jedno. Nikdy v životě jsem nenarazil na sluchátka, která by mi sedla jak pohodlím, tak zvukem na první dobrou. Vždycky jsem si musel chvíli zvykat. Nejsem vysloveně hifi purista, upřednosňuji mírně zvýrazněná okrajová pásma. Na cestě do práce poslouchám hodně žánrů - rock, metal, hiphop, DnB, Funk - kromě klasiky - tu jedině doma. Mám přehrávač Cowon Plenue D, kde mám vyřazena všechna "zvuková udělátka". Takto vybaven od Hendrixe po Marcuse Millera jsem s playerem přišel do Audiga si sluchátka vyzkoušet. Asi hodinu jsem poslouchal všechny možné donesené žánry a musím konstatovat, že AT si s nimi poradily excelentně. Zvuk měl správnou důraznost, basy nikde neduněly, výšky nebyly ostré - to nesnáším. Prostě pro mě zvukový ideál. Pohodlí z mého pohledu naprosto excelentní, ale to bude individuální. Jedině bych uvítal trošku větší izolaci od okolí, ale to by asi bylo na úkor komfortu. Na stránkách Audiga u tohoto modelu mají obrázek, kde se říká, že sluchátka mají mírně zvýrazněné středy a výšky na úkor basu. To se mi nezdá - zvukově mi to přijde jako jemně zdůrazněný bas a výšky.
Za mě rozhodně tento model stojí za vyzkoušení. Bohužel AT provedla "inovaci" kdy standardní kabel nahradila nějakým proprietárním a rozhodla se pro vedení do obou mušlí. Já měl štěstí a stihl jsem koupit tu starší verzi. Prodavač ovšem říkal, že jsem přišel za pět minut 12. Asi jo, přede mnou jsen týpek, kterej přijel až z Plzně tuhle variantu bral taky. :-)
iAudio X5L, iAudio 7, FiiO X3 1st, Cowon Plenue 1, Cowon Plenue D
Fischer Audio DB02 Mk II, Soundmagic E50, Soundmagic E80, Sennheiser HD650
marty63
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bottl 16. 7. 2019 08:21

To vedení kabelu do obou mušlí u MSR7b je z důvodu aby jsi mohl používat i balanced kabel a výstup.
bottl
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tonik666 16. 7. 2019 10:10

To vedeni kabelu z obou musli vnimam jako klicovou nevyhodu pri uziti jako prenosne (nosim je ven, na doma mam jine). Balanced kabel nepotrebuji. Takze za me palec dolu.
Lotoo Paw S1/Schiit Fulla 2 + Meze 99 Classics/Grado RS2e
Shanling M0 + ATH-MSR7 (Grado SR60i, AKG K451)
tonik666
Junior

Odeslat příspěvekod marty63 16. 7. 2019 11:56

tonik666 píše:To vedeni kabelu z obou musli vnimam jako klicovou nevyhodu pri uziti jako prenosne (nosim je ven, na doma mam jine). Balanced kabel nepotrebuji. Takze za me palec dolu.

Přesně to byl důvod pro koupi té starší verze.
iAudio X5L, iAudio 7, FiiO X3 1st, Cowon Plenue 1, Cowon Plenue D
Fischer Audio DB02 Mk II, Soundmagic E50, Soundmagic E80, Sennheiser HD650
marty63
Mírně pokročilý

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků