Výběr značky TV (zkušenosti s ohledem na pozemní vysílání)

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Jirka Mik 21. 7. 2019 16:06

Chci si pořídit novou TV, původní nemá DVB T2. Nejde mi tak ani o přesný typ (jen o úhlopříčku okolo 50"), ale spíše o pomoc s výběrem ze známých značek LG, Panasonic, Philips (případně jiné dle požadavku - viz další text).
Doposud používám Samsung se kterým jsem vcelku spokojen. Hledám však TV (asi spíše značku), která by již po zapnutí nabízela v přehledu naladěných kanálů co se na kterém vysílá. Můj Samsung totiž po zapnutí a stisku GUIDE tuto informaci zobrazuje jen u určitého, naposledy zvoleného kmitočtu (Multiplexu), u ostatních kanálů je v přehledu uvedeno "žádné informace". Tyto informace se doplní až zvolím tento kanál a pak se zase zobrazují informace o pořadech na této frekvenci.
Pro příklad: když zapnu TV a mám z předešlého sledování vybrán kanál ČT1, pak v přehledu programů vidím co se právě vysílá na ČT2, ČT sport a ČT Art (vysílaných na stejném kmitočtu), ale u programů Novy, Primy apod. vidím jen "Žádné informace". Samozřejmě do doby než některý vyberu atd... Takhle se chovají, bohužel, i novější TV Samsung - ověřeno u přátel.

Nemá někdo zkušenosti s jinými značkami? Rád bych měl doma TV, která po zapnutí přístroje zobrazuje v přehledu programů informace o tom, co který kanál právě vysílá.

Děkuji za pomoc a info.
Jirka Mik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kutil71 21. 7. 2019 16:52

Dobrý den, vlastním Philips PUS6262, model 2017/18. Nedávno jsem v jednom svém příspěvku uvedl:
"No ono by to chtělo, aby to ( EPG) změřil a popsal někdo, kdo tu TV vlastní. U PUS6262 rychlost načítání EPG atd. je dobrá ( do vteřiny) a načte se přehled programů u všech naladěných multiplexů.
U řady TV se po stisku EPG totiž zobrazuje přehled programů jen v rámci právě zobrazovaného multiplexu, u ostatních programů z jiných multiplexů je v přehledu uvedeno "žádné informace". Tyto informace se doplní až se zvolí některý program z těchto multiplexů. Výhodou PUS6262 je, že natáhne informace ze všech naladěných MUXů. Přičemž právě zobrazovaný program má informace téměř okamžitě.
EPG používám často ( DVB-T2). Celkově jsem s rychlostí spokojený. TV ale zase nemá android."
Ovšem musím podotknout, že při EPG se vypne zvuk, což mi trochu vadí, jinak mě EPG vyhovuje, můžu si hned po zapnutí v klidu procházet nabídku všech programů a program vyberu až zmáčknutím OK. V EPG si snadno můžu zobrazit následující den (dny) a zmáčknutím tlačítka INFO vidím podrobné informace. Předpokládám, že nové verze Philipsů to mají obdobné.
Kutil71
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 21. 7. 2019 17:56

U Philipsů se v EPG, které přeruší obraz a zvuk, lze povětšinou propracovat do náhledu pořadů s běžícím zvukem, a to za pomoci stisku žlutého tlačítka. Není to sice EPG, ale jakýsi přehled pořadů, nicméně někomu se informace může hodit.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kutil71 22. 7. 2019 08:23

Ano, je to dobrá funkce. Já ji nemám přímo v EPG. Při sledování programu zmáčknu INFO, objeví se okno s informacemi o sledovaném, případně následujícím programu, zmáčknu žluté tlačítko - objeví se tři sloupce: seznam kanálů, seznam právě vysílaných programů a seznam následujících programů, přitom běží zvuk a v pozadí je obraz. V tomto seznamu se můžu volně pohybovat a případně si zobrazit detailní informace o jednotlivých programech, přepnout do skutečného EPG nebo přepnout na vybraný pořad. Pro rychlou orientaci o právě vysílaných nebo následujících programech je to výborná funkce.
Kutil71
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jirka Mik 22. 7. 2019 09:47

Kutil71: Díky za reakci, ale já bych právě chtěl znát zkušenosti, která značka TV umožňuje po zapnutí zobrazovat info u všech navolených programů (nejen jedné frekvence). Jakou tedy máš značku a chová se tak jak bych já potřeboval?
Jirka Mik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 22. 7. 2019 10:42

Nemusí zobrazit žádná. Vždy musí načítat EPG informace z jednotlivých kanálů. Nemyslím, že některý výrobce do TV dává funkci dostupnou v samostatných STB, tj.načtení informací o pořadech do paměti s následnou aktualizací.

Jednotlivé televizory se budou lišit, ale myslím, že naprosto dokonalé to nebude nikde. Možná se pletu.
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kutil71 22. 7. 2019 13:05

Vždyť to v prvním příspěvku nahoře píši. Po zapnutí EPG či přehledu programů vidím informace u všech uložených kanálů bez ohledu na kmitočet ( tedy je jedno jaký MUX), přesně tak jak to chcete.
Pustím TV, objeví se třeba ČT1. Pustím EPG nebo přehled programů a informace vidím u všech programů, tedy i u Novy, Primy, Kinosvět atd. Prostě u všech bez ohledu na multiplex, nikam nemusím přepínat. Samozřejmě načtení EPG pro další dny nějakou chvíli trvá, ale dělá se to automaticky pro všechny kmitočty.
Kutil71
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 22. 7. 2019 18:55

Není to vždy pravdou a ne vždy se jedná o zákonitost pro každý tuner. Typicky satelitní může mít odlišnou chuť cokoliv prezentovat, jak tuner pro dvě desítky stanic z pozemního digitálu.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jirka Mik 23. 7. 2019 07:37

Kutil71: Omlouvám se, nespojil jsem si obě odpovědi, moje chyba. Děkuji za upřesnění, dle těchto zkušeností mi to začíná ukazovat na Philips, který by asi měl umět to co po TV (mimo jiné) chci. Snad se takto chovají i novější typy od tohoto výrobce.

MgX: naštěstí zatím satelitní příjem neřeším (ani o něm neuvažuji, lákavější je internetová nabídka).
Jirka Mik
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků