Sony KD-55XF9005 [obecná diskuze]

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Mokrous 20. 7. 2019 09:50

Televize se občas sama zapne v noci, videopřehrávač SONY neumí titulky a deformuje obraz/mění poměr stran, (VLC s tím problém nemá), aplikace Airscreen koliduje třeba s YouTube a kompletně vše zasekne, takže jedině odinstalace a factory reset. V YouTube se často stane, že příkaz Play/pause z vrzajícího ovladače se zacyklí a škube se třeba půl minuty, pak se zase uklidní a funguje. V aplikaci TIDAL se převrství texty přes sebe a nejde přečíst názvy skladeb a tak dále do nekonečna. Nemám nervy ani chuť dál cokoli instalovat a zkoušet.
Tahle telka (Já 49") prostě umí dobře pohyb a upscaling a barvy jsou taky celkem příjemný i když v ani jednom profilu nejsou podle mne reálný a s dobrým zdrojem obrazu je fakt příjemný se na něco dívat. Nedávno mě rozsekal starej E.T. puštěnej přes IPTV. Dali si asi záležet a využili celých 6Mbit na maximum a byla to fakt krása. (Ihned po tom nová US produkce a obraz byl ***** stejně jako děj :-) :-/ ) Bohužel obazovka je jako zrcadlo a ve dne to je děs a v noci zase obtěžuje blooming. Ale tam je to situace od situace a hlavně je to znát na logu stanice a při přepínání a tam, kde se zkrátka černá a bílá přímo u sebe. Nejhorší ovšem je šílená citlivost na změnu pozorovacího úhlu, kdy se už na 10˚mění barvy a hlavně černá na šedou a zpět. Jak se člověk usadí a nehýbe se, tak se to dá vydržet a zvyknout si, ale nedoporučuju se kývat zleva do prava, to člověku zkazí náladu. Ale to jsem odbočil od softwaru. Zkrátka mohla by to být skvělá TV, ale muselo by se dobře udělat všechno a ne zase jen půlka, jak je poslední dobou zvykem asi u všech...
Mokrous
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pirek.jan 21. 7. 2019 20:47

Já za sebe můžu říct, že jsem s TV i novým firmware naprosto spokojen. Na video používám perfektní program Nplayer, HBO go a Horizon go šlape naprosto v pohodě. Obraz paráda.
pirek.jan
Junior

Odeslat příspěvekod Mokrous 24. 7. 2019 14:10

Jojo, neskutečná paráda :lol:

Akorát pozor na restart. To zřejmě SONY škodí víc jak potopení do vody...

Následoval další epileptický záchvat ovládání YouTube (škubání a problikávání ikon a nemožnost se někam dostat a zobrazit kompletní nabídku) a nepomohlo nic, žádné restarty, odpojení externích zařízení, ani vymazání mezipaměti. Zatím jsem to nahrál jen na mobil a asi to uplouduju na YT, až budu mít náladu a čas a pak sem dám odkaz. Každopádně od té doby YT opět nepoužitelné. Blbne i komunikace se set top boxem, se kterým to předtím šlapalo OK. Tak jsem si řekl, no co... Večer místo filmu dáme další Factory reset a hodinku, dvě nastavování a instalací..., ne? Pohoda. Ale ouvej, co čert nechtěl, nejde spustit Factory reset ani jeho nadřazená složka. Po kliknutí na řádek, jen problikne a zavře se. Opakovaně a restart TV nepomáhá. Bomba! Tak jsem ji vyrval ze zdi a večer ještě jednou zkusím a jinak jede do servisu. Opravdu bezva uživatelský zážitek a už vím, že další TV nebude SONY. Prostě nikdy víc! Prodejce měl pravdu, když mne varoval. Ano, motion a upscaling je asi nejlepší z TV na trhu, ale ze zbytku člověk prostě zešílí. A to telku používám jen jako zobrazovač ze set top boxu a na YT, výjimečně VLC a TIDAL. Nic dalšího jsem si už netroufl po marných pokusech instalovat. Do ničeho jsem nehrabal a jen dal OTA update, když ho KD 49-XF9005 sama nabídla.
Mokrous
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 24. 7. 2019 18:47

Děkujeme za detailní popis problémů. Chápu, že jsi rozladěný. Nicméně nic není bezchybné. Tudíž, pokud máš neřešitelný problém, dej telku do servisu. Pokazit se může cokoliv. Toto co popisuješ pro mě běžné chování Tebou zakoupeného modelu ale není. Ostatní uživatelé stejné problémy nepopisují. Já tento televizor nějakou dobu provozoval a YT byl vytížený hodně. Ovšem, že bych tam měl nějaké trhání atp. to opravdu ne.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mokrous 24. 7. 2019 21:48

Nevím co za kus jsem zase chytil, ale je to opravdu lahůdka...

Po návratu z lesa jsem TV vrazil do elektriky a zkusil Factory reset znova a zase nic. Prostě v nastavení nešla rozkliknout záložka "Úložiště a resetování", resp. šla, ale po 0,5sec. se zase zavřela a shodila celé menu nastavení na úvodní obrazovku. Další 3 restarty nepomohly, ale nechtěl jsem se vzdát bez boje a tak jsem zkoušel všechno možné včetně nesmyslů typu změna jazyka a země plus restart a nic. Znovu nastavení TV a nic. Nakonec jsem si všiml, že mám jiný čas i datum, který se změnil během těch restartů a tak jsem dal nastavit čas ne z vysílání, ale ze sítě a pak jsem znovu asi po padesáté klikl na záložku "Úložiště a resetování" a ona najednou nespadla a dovolila mi milosrdně stisknout obnovu továrních dat. Takže teď chvilku před půlnocí znovu nastavuju obraz a zvuk a další a modlím se, aby se to zase neposralo.

Takže bych rád napsal speciální příručku na ovládání Android TV pro začátečníky i technicky pokročilé.
Znění: "Prostě na něco furt mačkejte do zblbnutí, dokud se někdy něco nestane. Logiku v tom nehledejte, je to Android" Důležitá slůvka jsou "něco" a "někdy". :tleskani
Mokrous
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Paveljr 25. 7. 2019 09:26

To je slušnej mord s televizí. Sám mám 65XE9305, ale s podobnými problémy jsem se teda nesetkal. V minulosti se TV občas restartovala - např 1x za 3 dny, což bylo otravné, vyřešila to rada někde na netu - vypnout zobrazování HBBTV červeného tlačítka. Údajně špatná implamentace od programů primy může HBBTV rozhodit a způsobit restart androidu - jestli je to pravda nevím, ale vypnutí funguje...
Každopádně kvalita obrazu je výborná a neměnil bych...
SONY 65XE9305
Sony DN1080 receiver
Paveljr
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod gustoh 25. 7. 2019 12:44

To nie je standardne spravanie sa TV.Myslim ze skor ci neskor ju odnesies do servisu a verim ze ju daju do poriadku.Mam dva Philipsy s Androidom a slapu oba ako hodinky.Ani jeden zasek.Dalsi TV bude zase Philips s Androidom.
gustoh
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ali4e 25. 7. 2019 13:36

Moja skúsenosť - Sony 55X8509C cca 3 roky a 70XF8305 cca mesiac absolútne bezproblémové mašiny. YouTube, netflix, dlna, ULTIMO 4K satbox funguje ako ma. Nemám naladené programy v TV, takže s týmto nemám skúsenosť. Ale Philips 49PUS7180 si robí čo chce. Chcel som do spálne ambilight, tak mam skoro ambiinfarkt. Mam na Philips pripojený len Odroid C2 s Libreelec, ale TV si robí co chce, reštartuje sa, kedy chce, raz nabehne bez zvuku, raz bez obrazu, inokedy je obraz len v 1/4 obrazovky. Technik sa bol pozrieť, výsledok - TV je v poriadku...
Apropo, nekúpi niekto Philips? :)
Ali4e
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pirek.jan 25. 7. 2019 13:47

Za mě taky žádné zásadní problémy. I HBBTV v poho. To Morkrous- Jak psal admin, odnes to do servisu.
pirek.jan
Junior

Odeslat příspěvekod gustoh 25. 7. 2019 15:20

Ali4e...Ja mam 43PUS7150 a spraveny upgrade na R2 a Oreo v nej.TV ide 2 roky v kuse bez zaseku a to jej davam celkom dost zabrat.Tiez nepouzivam vnutorny tuner.Mozno si si mal spravit aj Ty upgrade na R2 a mal by si pokoj.Ak ju mas v zaruke tak by si to este mohol skusit reklamovat a ziadat ten upgrade.
gustoh
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lubo.p 5. 8. 2019 09:49

Po dlouhodobém pročítání recenzí a fór hlavně AVmania jsem v březnu koupil TV Sony KD65XF9005 po několika měsíčním užívaní mi to nedá a musím napsat několik řádků.
Uvedenou tv jsem koupil hlavně kvůli výbornému obrazu a možnosti instalace Kodi, ale nemůžu si odpustit napsat pár negativních věcí, mám nainstalován poslední Oreo a sleduji televizní vysílání přes Skylink i DVB-T2.
-po spuštění se stále opakuje hláška chyba karty a několik řádku informací o kartě.
-přepínání programu strašné 5 až 6 vteřin.
-i přes twin sat. konvertor nelze jeden program nahrávat a na druhý koukat nebo při nahrávaní sledovat Hbbtv.
-opakovaně se u sat. programu rozhazuje diakritika a velikost písmen u informacích o pořadu a Guide, na pár dní vyřeší restart.
-i po vypnuti automatické aktualizace programu se u preferovaného i standardního satelitu ladí do seznamu nové programy nebo rádia.
-samozřejmě externí disk po vypnutí tv stále připojen, vyřešeno flashkou.
Lubo.p
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jirkau 5. 8. 2019 10:09

Ahoj, a KODI běhá na té Sony telce dobře?

Zatím mám kodi na externím android boxu, ale začal se děsně zadírat (je to nějaký číňan, 2 roky nemá podporu a video se začalo trhat, občas dojde i k restartu) tak ho teď měním za Raspberry Pi 4B. Ale zároveň pokukuju po nové televzi (mám plasmu, na filmy dobrá, ale pro PS4 dost omezující, má rozlišní jen 1024x768). Tak si říkám zda neušetřit peníze za Rpi a nevzít rovnou OLED telku s Androidem.

Klasickou anténu nepoužívám, mám IPTV od T-Mobile a jinak jedu filmy z NAS přes Kodi
jirkau
Junior

Odeslat příspěvekod engine_er 12. 8. 2019 10:55

Ako ste spokojní s Local Dimmingom na XF9005? Váham medzi XF9005 a 55Q8DN a podľa recenzii má Sony oveľa lepšie (príjemnejšie) vyriešené lokálne stmievanie. Vie mi to niekto potvrdiť?
ULN WS: i5-13600K + 64 GB DDR4 + KC3000 1TB + SX8200 1TB + M500 256GB + Kingston UV400 240GB + 2x HGST 1TB Himuro + RX570 4GB + RM750x + Xonar DGX+ CS2731
DSLR: Nikon D780 + Nikon 24-70 f/2.8 + Nikon 35 f/1.8 + Nikon 50 f/1.8 + Nikon + 85 f/1.8 + Godox V1
engine_er
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kakajan 13. 8. 2019 12:00

Lubo.p píše:Po dlouhodobém pročítání recenzí a fór hlavně AVmania jsem v březnu koupil TV Sony KD65XF9005 po několika měsíčním užívaní mi to nedá a musím napsat několik řádků.
Uvedenou tv jsem koupil hlavně kvůli výbornému obrazu a možnosti instalace Kodi, ale nemůžu si odpustit napsat pár negativních věcí, mám nainstalován poslední Oreo a sleduji televizní vysílání přes Skylink i DVB-T2.
-po spuštění se stále opakuje hláška chyba karty a několik řádku informací o kartě.
-přepínání programu strašné 5 až 6 vteřin.
-i přes twin sat. konvertor nelze jeden program nahrávat a na druhý koukat nebo při nahrávaní sledovat Hbbtv.
-opakovaně se u sat. programu rozhazuje diakritika a velikost písmen u informacích o pořadu a Guide, na pár dní vyřeší restart.
-i po vypnuti automatické aktualizace programu se u preferovaného i standardního satelitu ladí do seznamu nové programy nebo rádia.
-samozřejmě externí disk po vypnutí tv stále připojen, vyřešeno flashkou.

Tento problém aj u mňa ako som prešiel na oreo tak vypisuje hlašku chyba karty musím čakať aj 6-7 sekúnd kým naskočí obraz mám modul smit irdeto a kartu nex skylink.Zlá diakritika na guide ale len satelitné epg.Terestriálne Plustelka volná telka bez chýb.Ak nahravam skylink nedá sa pozerať ani dvbt z druhého tuneru.
kakajan
Junior

Odeslat příspěvekod dspace 23. 8. 2019 07:50

Zdravím všechny zkušenější uživatele XF9005. Pročetl jsem informace na různých fórech a ve středu jsem si dovezl 55XF9005 (původně jsem cílil hlavně na samsung RU8002, ale vedle sebe jsem je neviděl, v prodejně v datartu nicméně byly samsungy takové dost šedé; koukal jsem i na LG C8, kterou jsem si tam také původně zarezervoval, ale ta byla sice černá, ale taková bez života... tak jsem vzal sony).

Zkoušel jsem od středy odpoledne. Trochu jsem bojoval s HDMI vstupy kvůli připojení PC a PS4Pro. U PC se mi to povedlo jednou, po vypnutí televize z elektřiny ze středy na čtvrtek jsem ve čtvrtek už pc nepřipojil (buď se zobrazila zpráva není signál, nebo obraz blikal; nutno podotknout, že při připojení notebooku přes stejný kabel do stejného hdmi vstupu, vše fungovalo, bude asi problém v komunikaci grafické karty v pc s tv... nevím, vyhodil jsem a do tv nainstaloval kodi, které běží bez problémů).

Nakonec jsem PS4Pro (ve 4K) rozchodil na HDMI2 (HDMI3 používám pro spojení s AVR, HDMI4 podporuje jen HDR2K, je to i napsané v menu u vstupů, ale to jsem přehlédl, pomohly rady ne fórech v angličtině... říkám si, proč to nemají u všech vstupů?).

Včera se mi odpoledne stalo, že po vypnutí TV ovladačem TV nenašla signál PS4Pro, pomohlo asi třetí restartování andoridu (po stisknutí tlačítka vypnutí na déle jak 5s). Přesně jsem nepočítal. Dnes ráno problém podobný (měl jsem přes noc tv vyplou úplně z elektřiny). Pomohl až návrat do továrního nastavení. Teď ráno jsem to zkoušel po 30 minutách vypnout a zapnout a vše jelo.

V TV je android 7.0, verze systému PKG6.5631.0178 EUA. Hned jsem u všeho (google obchod i TV) vypnul automatické aktualizace (po zkušenostech v android mobilu i pc to není vždy lepší). Tady na fóru se psalo o novějším firmwaru, ale tv hlásí, že systém je aktuální. Novější nenajde, i když jsem včera na webu sony našel, že automatická aktualizace na novější byla opět spuštěna.

Máte někdo podobné zkušenosti?

Jsem z té TV trochu rozčarovaný. Na starém samsungu jede/jelo vše ok (žadný problém s HDMI připojením, různá zařízení, PC jelo napřímo i přes AVR, protože mám v PC monitor s rozlišením 1900*1200, byl u některé grafické karty problém v minulosti s tím, že se na samsungu správně automaticky nenastavoval formát stran, to se pak vyřešilo). I proto jsem nejprve koukal po tv od tohoto výrobce.

Jinak Sony obraz krásný (mohu doma porovnat jen se samsung 40H6500, který nahrazuji), kvalita zvuku - i když ji někde v recenzích haní - mi příjde standardní (u filmů jede do avr a repro).

Moc díky za jakékoliv komentáře.
dspace
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků