Poraďte prosím stereo repro soustavu k PC do 15 - 20 000 Kč

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod kibars 6. 8. 2019 22:52

Ahoj,

jsem (zatím) HiFi světem nepolíbený a sháním lepší reproduktory k notebooku na stůl (=160 x 80cm, výškově polohovací).
Vezmu to v co nejjednodušší formě:

Požadavky
    * Soustava v zapnutém stavu nebručí
    * Bohatě stačí stereo, už žádné 5.1 :)
    * Poslechová vzdálenost cca 1 metr
    * Bedny budou vzadu velmi blízko u stěny
    * Poslech běžné hlasitosti, večer spíše tišší (nebo pak sluchátka). Nepotřebuji stovkama watů dráždit okolí
    * Poslech primárně hudby na pozadí při práci (pop, rock, někdy i klasická hudba), seriály, občas filmy (ty ale spíše na TV)
    * Absence "novodobých" vlastností typu Bluetooth, streaming, Spotify apod. výhodou - zvuk půjde výhradně z ntb
    * Možnost zepředu připojit sluchátka, jack 6.3mm výhodou
    * Do budoucna mít případně možnost připojení subwooferu
    * Asi vlastní DAC (přes USB), nevím, na kolik je dobrý ten v dockovací stanici (nebo to v podstatě nepoznám?)
    * Preferoval bych kompaktnější řešení. Případně možnost dát zesilovač přímo pod / na repro bednu. V nejhorším nějak pod notebook by asi taky šlo - nutno však vyřešit odvod tepla
    * Drobnosti - dostupné ovládání hlasitosti (asi vepředu), nepotřebuji dálkové ovládání
    * Cenově bych to viděl do cca 15 - 20 000 Kč. Víc si myslím, že rozdíl v kvalitě už nepoznám O:-)

Co jsem si teď za týden načetl tak k PC se asi nejvíce hodí aktivní repro. Nicméně jsem snad nenašel žádné, které by splnilo mé požadavky. Druhou cestou je integrovaný zesilovač + pasivní repro, ale tam právě vůbec nevím - možností jsou tuny a už mě to přestává bavit procházet :-D Také se bojím špatně zvolené kombinace zesilovač + repro. Rozdělení zesilovače na předzesilovač a koncový zesilovač, případně ještě samostatný DAC převodník nepřipadá v úvahu z důvodu úspory místa na stole (a násobně složitějšího výběru kombinací).

Když jsem narazil na Denon PMA-60 (https://www.avcenter.cz/Zesilovac-a-DAC-Denon-PMA-60-d6153.htm), vypadalo to na slušnou shodu. Ale moc recenzí jsem nenašel, nejsem si jistý výkonem (2x50W na 4 Ohm) a předchozí model PMA-50 v recenzi (https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/review-and-measurements-of-denon-pma-50-amplifier.7940/page-3) do sluchátkového výstupu při zátěži 300 Ohm pouští ani ne 10 mW namísto běžnějších 100 mW. Což nedokážu posoudit, ale dle nich to je "horší než dongly za $9" :-|

Background + co mám
Momentálně mám na stole již 12 let staré Logitech X-540 (https://www.czc.cz/logitech-x-540/40823/produkt) - ještě z mé éry paření her. Jedná se o 5.1 systém, ale zadní repro po přestěhování již nemám zapojené. Takže poslouchám 3.1, resp. 2.1 (center je oproti těm bokům mnohem hlasitější a z 3.1 je pak v podstatě mono 1.1 :-D ).

Nedávno jsem zjistil, že subwoofer (obsahující veškerou elektroniku) v zapnutém stavu nenápadně "brumí". Při reprodukci to člověk nepozná. Nicméně při práci, kdy někdy chci ticho bez muziky, mě z toho po chvíli začne bolet hlava. A repro potřebuji mít zapnuté kvůli notifikacím, Skype atd.

Dalším negativem je v podstatě absence středů a úplných výšek - ty satelity na to zkrátka nemají fyzikální proporce. Subwoofer je sice fajn, ale přednes je takový přebasovaný a občas rezonující. Takže basy mám nastavené na cca 10% z maxima.

U TV pak mám, nouzově, aktivní repro Genius SP HF1250X (https://reprosoustavy-reproduktory.heureka.cz/genius-sp-hf1250x/specifikace/#section). Ty bohužel také velmi silně bručí při zapnutí, ale u TV s puštěným zvukem to není slyšet.

Když jsem si je pustil na střídačku (Logitech z ntb a Genius z mobilu, oboje Spotify a plynulé přepínání mezi zařízeními), hnedka jsem objevil tu chudost zvuku v Logitech. Jediné plus, co mi chybělo naopak u Genius, byly ostřejší basy díky subwooferu.

Dále mám
* sluchátka Bayerdynamic DT 990 PRO (250 Ohm) (https://sluchatka.heureka.cz/beyerdynamic-dt-990-pro/)
* USB-C dokovací stanice "Belkin Thunderbolt™ 3 Express Dock HD" (https://www.belkin.com/us/p/P-F4U095/) - momentálně zdroj zvuku, běžný sluchátkový výstup (btw pěkně předražený USB-C dock, ale ve své době bohužel jediný)
kibars
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 7. 8. 2019 09:18

https://www.htpshop.cz/regalove/scansonic-mk-5/ s předním bassreflexem a kompaktními rozměry a k tomu zesilovač bez DO
https://www.htpshop.cz/zesilovace/scans ... fi--white/
sluchátkový výstup má 3,5mm vzadu, ale to se dá pořešit káblíkem s redukcí na 6,3 dopředu.
https://headphones.cz/sennheiser-redukce-63-35-jack
https://www.audigo.cz/Prislusenstvi/Pro ... 6-3-3-5-mm
tombas
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MartySE 7. 8. 2019 09:55

Osobně bych doporučoval zesilovač, satelity a subwoofer.
Vedou mne k tomu vlastní zkušenosti.

Ozvučení k PC jsem řešil cca od roku 2001.

Co se týče repro, prošel jsem si také fází rozmanitých sestav 5.1, mimo jiné jsem měl i předchůdce vašich Logitechů, X-530. Před cca 10 lety jsem toho nechal, a přešel jsem na stereo. Tempem co půl roku jsem vyměnil asi 10 regálových repro. Jako problém se ukázalo vyvážení kvantity a kvality basů, a také rozměry. Menší regálovky měly pochopitelně basů minimum, větší zase zabíraly hodně místa, a basy byly i tak slabé, už proto, že na stole a v blízkostí zdi byly pochopitelně problematické. Nejsem žádný basshead, ale tudy cesta nevedla. Pokud vlastníte Beyerdynamiky DT 990 Pro, které mám taky, tak jistě víte, že se jedná o sluchátka s poměrně výrazným basovým pásmem, a u regálovek vám tohle nejspíš bude bolestně chybět.

Dospěl jsem tedy k řešení 2 satelitů a subwooferu, v mém případě značky Canton (Plus C a 2x Plus XS). Nevím, jestli to je definitivní model, ale používám ho už pět let, což je v mém případě zázrak, předtím jsem to střídal jako ponožky.

A druhá věc, zesilovač. Poté, co jsem přešel na stereo, zakoupil jsem nejdříve menší zesilovač od Denonu, zvukově dost průměrný, brzy šel z domu. Pak jsem používal asi 2 roky Onkyo, zvukově slušné, výkonem slabší. Nakonec jsem zůstal u Yamahy Pianocraft, která výkonem, kvalitou zvuku a rozměry odpovídá použití u PC, a mám ji také už cca 5 let. Co se týče vámi vybraného Denonu, neznám ho a nemůžu posoudit, nevypadá špatně a výkon bude asi ok. Měl jsem celkově 2 zesilovače od Denonu, a po této zkušenosti můžu říci, že v dané cenové třídě dávám přednosti Marantzi a Yamaze.
MartySE
Junior

Odeslat příspěvekod Duke650 7. 8. 2019 10:47

V práci mám na stole staré regálovky KEF iQ3 a relativně nový kompaktní TEAC AI-301DA (předtím Denon UPA-F10). K NTB připojeno přes USB (TEAC má v sobě DAC) a naprostá spokojenost.

https://www.techradar.com/reviews/audio ... 867/review
https://www.whathifi.com/teac/ai-301da/review
FiiO K9 Pro_FiiO M11 Pro_Questyle QP1R
DCA AEON RT_Oppo PM-3_JH Angie_Tansio Mirai TSMR-3 Pro
TEAC NT-505>Lyngdorf RP-1>TEAC AP-505>KEF R700
Panasonic 65GZ1000>Yamaha YSP-2200
Duke650
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kibars 8. 8. 2019 11:21

Ahoj,

díky moc za nápady, takhle rychlé reakce jsem nečekal :)

@tombas
Máte s touto sestavou / komponentama nějaké zkušenosti? V rámci mých požadavků jste to totiž trefil velmi pěkně...
Zesilovač Scansonic A200:
Když budu mít sluchátkovou redukci neustále připojenou, nebude tam zes. posílat zvuk namísto do beden? Anebo zjistí přítomnost sluchátek až jejich opravdovým připojením či pomocí ovladače hlasitosti změním výstup?
+ Momentálně ve slevě za poloviční cenu
+ Kompaktní
+ Výkon (využiju ale u stolu 100 W?)
- Řešení vypínání (tipuju dle Youtube) přes modifikaci hlasitosti na "nulu". Vypadám možná jako hnidopich, ale tohle je pro mě závažná UX chyba. Budu muset při každém zapnutí spustit nějaký zvuk a naladit hlasitost. Absence ukazatele hlasitosti neumožňuje nastavení "naslepo".
- Nemá vlastní DAC
- Designově se mi moc nelíbí - bílý s glossy povrchovou úpravou (za tuto cenu)

Bedny Scansonic MK-5
+ Kompaktní
+ Dvoupásmové
+ Zajímavý a netradiční design (výškový "ribbon" výstup)
- Možná spodní hranice 60 Hz je výše oproti jiným bednám? (chápu, že to je daň za velikost)


@MartySE
To je ale v podstatě můj stávající stav, kterému bych se chtěl vyhnout :)
Absence těch středů mě právě moc nebaví. Momentálně se to snaží dohnat subwoofer, ale pokud jej trochu zesílím, zesiluji i basy a z dunění mě po chvíli už bolí hlava..
Se subwooferem napůl počítám do budoucna (očekávám, že občas ty basy prostě budou chybět). Aktuálně mohu vlastně připojit ten stávající (kvůli bručení jen po dobu zvukové reprodukce). Nebo budu řešit sluchátky.
Neoddiskutovatelnou výhodou je ale určitě velikost repro a jejich možné nasměrování na posluchače.


@Duke650
Zesilovač TEAC AI-301DA
Skvělé, ten vypadá úplně přesně podle mých představ! Až na tu cenu.. (kolikrát jste si tohle kdy řekli? :D)
+ Vlastní DAC
+ Sluchátkový 6.3mm výstup vepředu
+ Normálně řešené vypínání, ovladač hlasitosti má dokonce rysku
+ Robustní hliníkové provedení
- Vyšší cena (ale je teď za 12 000 https://www.gramofony-desky.cz/produkty/zesilovace/teac-ai-301da---akce/7425.html :-)) )
- Menší výkon, 2x40W do 4 Ohm (dokonce méně než ten Denon PMA-60)

Dotazy...
Velmi se mi líbí ten TEAC AI-301DA. Jen se trochu bojím toho menšího výkonu (hlavně kvůli požadavkům repro). Podotýkám, že hlasitý poslech nepotřebuju (ale zároveň nemá smysl trápit zesilovač). Stávající Logitech (2 x 7.4W + 15.4W + 25W = 55W) mám maximálně na 60%, běžný poslech tak na 40%. Ten 25W subwoofer je tak na 20%. Když to vezmu selsky matematicky (2*7.4 + 15.4 + 0.2*25)*0.4 = 14.8W. Což je asi blbost :-D Nebude to asi lineární, ale logaritmické..

Jaké aktuálně dostupné bedny byste k němu doporučili, v ceně cca 8 000 Kč? Nebo to za tuhle cenu nemá moc smysl (totálně nevyužijí potenciálu zes.)? Mohl bych teoreticky k němu přihodit ty Scansonic MK-5 (dostanu se tak na 24 000 Kč), ale v popisu píšou minimálně 30-50W zesilovač (na 4 Ohm předpokládám). Případně jaké adekvátní bedny k němu, kdybych měl nějak rozumně překročit těch celkových 20 000 Kč?

Jak je to obecně se směrovostí regálovek, když je budu poslouchat v podstatě z úhlu > 45 stupňů od osy reproduktoru? Budu je muset na sebe natočit (zaberou tedy více místa)? Tuším, že to je další parametr reproduktoru, tj. každý to má hodně jinak...
kibars
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Sesitek 8. 8. 2019 16:35

Jsem náruživý posluchač. Technicky laik. Tohle máme doma:

Repráky se dají koupit zvlášť. Subwoofer se dá koupit zvlášť. Je to designované, aby to šlo dát do sebe.

Repráky
https://audioengineusa.com/shop/powered ... -speakers/

Subwoofer
https://audioengineusa.com/shop/subwoof ... subwoofer/

Vše je aktivní. K počítači je to nádhera.
Sesitek | AMD Ryzen 5 2600 | MSI GFX 1660 Ti Gaming X 6GB | Samsung SSD 860 EVO 250GB | Crucial Ballistix Sport LT 2 x 8GB DDR4 2400 | Microsoft Windows 10 Home CZ 64bit DVD OEM | Akasa Eclipse 62 | EIZO 1920 x 1080 | GIGABYTE X470 AORUS GAMING 7
Sesitek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MartySE 8. 8. 2019 18:48

"To je ale v podstatě můj stávající stav, kterému bych se chtěl vyhnout :) Absence těch středů mě právě moc nebaví."

To je srandovní omyl, že by byly každé satelity stejné či podobné. Satelity Logitechů jsou malá plastová chrchlátka. Například ty moje jsou seriózní 2pásmová repra s poměrně kvalitním výškáčem a malým, ale slušným středobasem. Pokud byste vybral sestavu satelity a subu od renomované firmy (Elac, Canton JBL, atd.) zjistíte velmi rychle, že jde proti vašim současným Logitechům o rozdíl mnoha tříd ve zvuku.

Výhoda satelitů je v tom, že u nich odpadají odrazy zvuku ode zdí a od plochy stolu. To v případě regálovek právě u basů, ale i u středů dělá velké problémy. Nehledě na to, že regálovky jsou buď malé, a v tom případě na stole moc nízko vůči uším, nebo velké, a v tom případě zabírají hodně místa. Ale to brzy zjistíte sám. chtěl jsem vám ušetřit zkušenosti, které už mám.
MartySE
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 8. 8. 2019 21:29

@kibars: osobní zkušenost mám s reprosoustavami, mám starší model Scansonic M5, který se vlastně liší jen nepatrně jiným designem. Mám je v ložnici cca 12 m2 a poslouchám je z cca 3m, takže je to trochu jiná situace než blízký poslech z 1m, hlavně je cítit úbytek na basech, který ale z 1m bude minimální. Středy a výšky výborné, jasné a znělé.
Momentálně je poslouchám na zesilovači Topping MX3, který by taky mohl splnit tvé zadání, ale je to čína, takže určité riziko závady bez záruky tam je. Jinak zvuk je na cenu cca 2700,- Kč výborný, stejně tak vestavěný DAC i sluchátkový výstup.
Ty bedničky by snesly větší výkon než 2x 38W.
Nejlíp stejně hrají na mém Audiolabu 8000S, který jim dodá i pěkný pevný basový základ a plný zvuk se spoustou detailů.
tombas
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kibars 8. 8. 2019 23:37

@Sesitek
Vámi navržená sestava vypadají designově opravdu pěkně, zvláště ty bedny v červené variantě. Na to, že nemám rád lesklé povrchy se tyto bedny velmi povedly.
Bohužel ale nemají výstup na sluchátka a ovládání hlasitosti je vzadu. Dále to vypadá na slabší DAC - 16bit/48kHz. Na druhou stranu např. Spotify zadarmo vysílá v podobné kvalitě (44.1kHz) a nejsem si jistý, zda bych vlastně poznal rozdíl oproti řekněme 24b/192kHz :) Předpokládám, že jste více než spokojen :)
Kdybych nepoužíval sluchátka a nesahal moc na hlasitost, byly by docela slušný kandidát. Mám v záložkách ze zvědavosti připraveno několik jejich recenzí, díky za tip :)

@MartySE
Určitě se rád poučím, v audiu jsem úplný laik. Předpokládám, že satelity budou, stejně jako nyní, položené na stole. V čem se pak technicky liší od normální regálové bedny? Pokud to chápu dobře, dle vás není vhodné mít na stole repro produkující nižší střední kmitočty - ty se různě odráží (čím se to vlastně projevuje, nepříjemnou rezonancí?). Pokud je ale nedám na stůl, kdo je kde vykryje? Subwoofer na zemi?
Dále říkáte, že u malých repro dělá problém jejich nízká pozice. Ale když si tam položím ty satelity, tak na tom budu stejně? Leda že by byly na nějakém 20cm podstavci. Anebo je asi díky menší velikosti natočím na sebe?
Zítra se kouknu po nějakém Vámi navrhovaném řešení. Také neznám "renomované" firmy. Na cokoliv člověk koukne tak vůbec netuší, zvláště názvy i těch renomovaných firem jsou občas dosti zavádějící :)

@tombas
O tom Topping MX3 jsem četl hodně chvály, za ty peníze dobrá práce. Ale chtěl jsem si udělat trochu radost a jít do něčeho lepšího :)
Co se týče těch beden, pokud to chápu dobře, menší výkon zesilovače neznamená jen nižší hlasitost, ale i méně výrazné basy a celkově horší reprodukci? Takže ten Teac bude hrát hůře než ten Scansonic A200? Nebo jsou bedny, které by pěkně hrály i při slabším výkonu zesilovače?
A co ta směrovost na 1m, to nebude případně problém? Když se postavíte 80cm před a 80cm do boku od bedny?
kibars
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Duke650 9. 8. 2019 05:20

Zesilovače s 2x40 Watt (i méně) mnoho let krmily bedny v mnoha obývácích.
2x40 W k repro "na stůl" pro blízký poslech je víc než dost
Na TEACu nemohu otočit Volume doprava víc než o nějakých 35-45 stupňů (v závislosti na DR dané nahrávky), pak už je hlasitost overkill

P.S. doporučuji zapomenout na satelitní budky plus subwoofer. Bazary jsou plné dvoupásmových regálových beden. Ono i ten TEAC se dá sehnat za pár stovek EUR
Naposledy upravil Duke650 dne 9. 8. 2019 05:22, celkově upraveno 1
FiiO K9 Pro_FiiO M11 Pro_Questyle QP1R
DCA AEON RT_Oppo PM-3_JH Angie_Tansio Mirai TSMR-3 Pro
TEAC NT-505>Lyngdorf RP-1>TEAC AP-505>KEF R700
Panasonic 65GZ1000>Yamaha YSP-2200
Duke650
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MartySE 9. 8. 2019 05:22

Satelity se obvykle nedávají na stůl, nýbrž se připojují pomocí držáků ke zdi, nebo třeba i k nábytku. Já mám jeden satelit na zdi a druhý na vnější stěně knihovny.

Ty držáky mohou být třeba takové:
https://www.alza.cz/drzaky-reproduktoru ... toChange=1

Co se týče těch odrazů. Pokud vás bolí hlava od subwooferu Logitechů, položeného někde na zemi, bude vás bolet - od spíše horších - basů regálovek, položených na stole. Musíte počítat s odrazy zvuku od stolu a ode zdi. Regálovky produkují nejvíc basů okolo 80-100 Hz, což je na hlavobol jako dělané. Regálovky patří na stojany, v nejhorším případě na polici, nikdy ne na stůl, eventuálně bych uvažoval o tom, hodit je na nějaké silnější z těch držáků, co najdete v mém odkaze. Osobně mám kromě ozvučení PC i samostatnou stereo sestavu, a tam mám regálovky na stojanech. To je zcela v pořádku. Dávat regálovky na stůl je hifistický hnus, nechápu, jak vám to někdo s mozkem v hlavě může radit.

Co se týče výkonu, v tom spolukomentátoři mají pravdu. 2x40 W je pro ozvučení PC více, než dostačující. Pokud tedy nemáte pracovní stůl v open space:-)
MartySE
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 9. 8. 2019 07:28

Reproduktory na stole u počítače nikdy nemůžou sloužit pro skutečný hifi poslech hudby, na to je potřeba místnost s upravenou akustikou, pečlivě umístěnými reprosoustavami na stojanech nebo podlahové a samozřejmě zvukově sladěný celý audio řetězec, od zdroje hudby, až po kabely.
Malým reprosoustavám na blízký poslech se taky říká studiové (mini) monitory a klidně to můžou být i malé "regálové" soustavy umístěné na stole, přípdně podložené pevnými a stabilními bloky tak, aby býška výškového reproduktoru byla zhruba v ose uší posluchače, nebo je možné je zavěsit na stěnu vedle monitoru. Jsou i speciální nástěnné soustavy s malou hloubkou, aby netrčely moc do prostoru, např.:
https://www.l-e.cz/dali-oberon-on-wall-bila-8330
Vzhledem k omezenému přenosu spodního pásma nemusí být umístění bedniček přímo na stůl na závadu, ale to záleží na konkrétních podmínkách a reposoustavách. Ovšem výstup bassreflexu dozadu u takto umístěných beden se nedoporučuje.
Jak z výše uvedeného vyplývá, bedničky na stole slouží k monitorování zvuku, jeho příposlechu nebo nenáročnému poslechu hudby, ale není to hifi poslech.
K tomu výkonu zesilovače - ano, 40W je zcela dostačujících, pokud se jedná o kvalitní a stabilní zesilovače a opravdu to není jen o hlasitosti. Důležitá je i citlivost reprosoustav, která je u regálovek obecně (ne vždy) nižší, což je ovlivněno řadou parametrů a u basových reproduktorů bývá nižší než u výškových.
A právě u méně citlivých reprosoustav je žádoucí, aby měl zesilovač výkonovou rezervu, aby zvládal i výkonové špičky bez zkreslení a zajistil dobrou kontrolu nad reproduktory (nedostatečná kontrola se projevuje např. duněním nebo hučením na basech místo pevného a rychlého úderu, měkkými basy bez kontur apod.).
Staré zesilovače, např. od Tesly zvládly v pohodě při 40-50W ozvučit tělocvičnu, ale zkuste si je fyzicky a zvukově porovnat s dnešními čínskými krabičkami, o kterých je řeč výše.
Samozřejmě, že jsou i méně výkonné a velmi kvalitní zesilovače, jako např. Marantz, NAD, Onkyo... ale stojí třeba trojnásobek toho, co ty malé digitální zesilovače typu Topping, S.M.S.L apod.
Druhým hlediskem je rozměr standardních 430mm, což může při umístění na pracovní stůl dělat problémy.
tombas
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod marts 9. 8. 2019 09:39

Třeba takové Bowers & Wilkins MM-1 hrají na stole výborně - ale ty byly na tento režim provozu konstruované a patřičně naladěny. Leč jak jsem teď zjistil už se nevyrábějí.
"Life is a game you can't win. But it may be quite a lot of fun playing it."
marts
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kibars 9. 8. 2019 12:04

Zkusil jsem ještě pana Daniela z http://www.avcenter.cz a ten mi doporučil

Ten Audiolab má trochu horší ovládání (tlačítka +- namísto příjemnějšího potenciometru), ale celkově to asi nebude špatná kombinace. Jen mi teda přijde škoda peněz za ten DAC převodník v reprobednách, když do nich půjde analog z toho Audiolabu.

@MartySE
Budou ty Audioengine A2+ či Quadral Breeze Blue XL stále špatná volba z pohledu basů a jejich odrazů? Nebo případně podobně malé, ale pasivní bedny v kombinaci s tím Teacem?
Pokud i to bude moc, na jakém frekvenčním pásmu by podle vás měly začínat ty satelity?
Jinak já satelity na stěnu dát nemohu, mám polohovací (zvedací) stůl, u kterého občas stojím.

Přeorientuji se tedy na hledání menších beden s vědomím, že nemá smysl do nich extra investovat, vhledem k vámi popsaným problémům. K nim bych pak připojil nějaký ten zesilovač s dobrým výstupem na sluchátka.
Mohou tedy být 2 kombinace
* analogové aktivní repro a externí sluchátkový zesilovače s DAC (varianta pana Daniela)
* pasivní repro a externí zesilovač s DAC a výstupem na sluchátka (varianta Duke650 s Teacem)
Dává to takto smysl? Mým cílem je zkrátka kvalitnější poslech oproti stávajícímu stavu, slovo HiFi jsem tedy asi použil nesprávně :)
kibars
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Sesitek 9. 8. 2019 12:34

Ten Audioengine A2 je designovanej jako repráčky k počitači. Měl jsem je na stole ke svýmu počítači a hrajou tak jak mají.

Mrkni na jejich stránky a recenze.

Subwoofer dáš na zem a pohoda klid a budeš mít nádherný měkoučký kulaťoučký basy.
Sesitek | AMD Ryzen 5 2600 | MSI GFX 1660 Ti Gaming X 6GB | Samsung SSD 860 EVO 250GB | Crucial Ballistix Sport LT 2 x 8GB DDR4 2400 | Microsoft Windows 10 Home CZ 64bit DVD OEM | Akasa Eclipse 62 | EIZO 1920 x 1080 | GIGABYTE X470 AORUS GAMING 7
Sesitek
Kolemjdoucí

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků