Pioneer SX-S30DAB - problém s přístupem na Server přes DLNA

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod borelli 18. 12. 2018 08:39

Měl bych dotaz k recieveru Pioneer SX-S30DAB, týkající se funkce Server, která ne zcela spolehlivě funguje.
V domácí síti mám přes WiFi router TP-Link provedeny rozvody UTP kabely, na kterých jsou napojeny PC, TV a Pioneer SX-S30DAB. V routeru mám umístěný a sdílený USB flash disk, kterému je přístup díky DLNA ze všech uvedených elektrospotřebičů.

Zatím co u PC a TV je tento sdílený disk bezproblémů viditelný, přístupný a stabilní, u Pioneeru je tato viditelnost pouze občasná. Zkoušel jsem připojení jak pevné přes UTP kabel, tak přes WiFi, nicméně nic se nezměnilo. Občas se disk objevil po zapnutí Pioneera, jindy napsal při pokusu o přístup „No Server“, pak se po cca 4-10 min objevil a byl přístupný - šlo z něj bez problémů přehrávat hudbu. I přes to, že se server takto objevil a přehrával hudbu, docházelo však k výpadku tohoto spojení – hudba hrála, nicméně se opět objevilo při pokusu přehrát jinou skladbu či přistupu do jiného adresáře "No Server" na displeji přístroje viz screenshot z mobilního telefonu z aplikace Pioneer remote app níže (tady je nápis "Access Denied by server").

Metodou pokusu a omylů jsem vypnul trvalé připojení k síti tedy v menu "System Setup/Hardware/Power Management/Network Standby/="Off". To částečně pomohlo. Po zapnutí Pioneera se sdílený disk objeví, nicméně je zajímavé, že pokud nejprve zapnu televizi (ke které mám přes HDMI a Optiku zapojený reciever) na kterou se dívám, a následně řekněme po 20 minutách přepnu Pioneera na NET a Server, se chyba s připojením občas znovu projeví… :roll:

Problém je v tom, že to občas funguje a občas ne a díky tomu je obtížné vytipovat, kde je problém.
Nesetkal jste se někdo z vás s tímto chováním ? Firmware přístroje je nejnovější, jeho upgrade proběhl ihned po připojení recieveru do sítě...
Přílohy
pioneerremote.jpg
borelli
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kurcatovium 30. 12. 2018 18:45

Mám stejný receiver a vypadá to na nějakou chybu ve firmwaru. Když jsem ho asi před půl rokem zapojoval, přišlo mi, že to fungovalo normálně. Hudbu mám na NASu, kde jede Twonky (DLNA server) a třeba televize obsah normálně vidí. Teď jsem z NASu nic asi 4 měsíce nespouštěl, ale na základě tohohle tématu to zkusil a ... taky nepochodil. Co vím je, že v mezičase přišel jeden FW update, tak třeba to rozbil ten? Anebo to pořádně nefungovalo už předtím a já měl zrovna jen štěstí na ty světlejší okamžiky :-D

Druhá věc, která mi na tomhle kusu vadí je, že když mám spuštěné třeba (internetové) rádio a zapnu televizi (spojeno přes HDMI/ARC), tak se receiver pomocí CEC nepřepne na správný audio vstup (tzn. TV/ARC). Dělá to i v případě, kdy byl receiver vypnutý. Když pak zapnu TV, receiver se přes CEC zapne s ní, ale opět zůstane viset poslední použitý vstup (tedy to rádio, tunein, spotify, atd.). Nejhorší je, že nevím, jestli je jen u mého kusu, nebo je to "běžný jev". Anebo je to vzájemně někompatibilní přístup k CEC u Philips TV a Pioneeru... Jak to funguje u vás?
kurcatovium
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod borelli 6. 1. 2019 10:07

Dobrý den,
K Vašemu dotazu, u mě se to chová následovně:

Mám puštěné internetové rádio, nebo FM -> zapnu TV -> Peoneer se přepne automaticky na TV (na displeji je „TV“) a z repro hraje TV zvuk.

Nastaveno je v části HDMI:
CEC=on, HDMI standby=auto(eco), ARC=auto
V sekci Power managment: vše Off

Co mě dost vadí u tohoto kousku je fakt, že pokud vypnu TV, automaticky se vypíná i Pioneer a to ve chvíli, kdy mám puštěné rádio… Nechápu proč :-(. Pokud by to bylo v modů TV, ok, ale toto je opravdu diletantství firmwaru. Tady je tuším možnost přenastavit na ARC a nebo CEC, už nevím, ale pak dochází k tomu, co popisujete pro změnu vy…

Problém ze serverem přetrvává i nadále, po 3-5 skladbách to skončí obvyklou hláškou „Server access denied“. Objednal jsem si přes ebay 64Gb mini flešku, už mě to nebaví, ta snad pojede… Co ale funguje bez (asi) problémů je přehrávání přes BubbleUPnP for DLNA/Chromecast. Je to apka, která vytvoří server a následně přes Chromecast hudbu pošle do recieveru. Na druhou stranu, toto je řešení, kdy z routeru to tahám do telefonu a odtud se to posílá do Pioneeru… To je jak škrábat se levou rukou za pravým uchem… Ale i toto má občasné svízele, o tom ale napíši později, toto teprve zkouším co a jak se chová…
borelli
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lupen33 1. 7. 2019 10:49

Ahoj vespolek, zakoupil jsem tento AV receiver a měl bych na "zkušenější" nějaký ten dotaz. Chvilku jsem se škrábal za uchem s bluetooth, abych vůbec něco připojil, ale podařilo se. Mylně jsem se domníval, že bude možno streamovat taky přímo z AV receiveru přes bluetooth do dalších zařízení (sluchátka, bluetooth reproduktor....). Mě se to teda nepodařilo.... Dále by mě zajímalo, zda se dá streamovat z AV receiveru do dalších zařízení (mobil, tablet) přes AirAudio a BubleUPnP. Opačně mi to funguje (z mobilu do AV receiveru).
Díky za případné jiné postřehy a návody 8-D
Lupen33
Junior

Odeslat příspěvekod maly_moskwic 15. 8. 2019 14:22

Ahojte majitelia tohto receivera.
Hladam nejake zariadenie aj na prijem internetovych radii a tento Pioneer ma velmi zaujal.
Ako ste spokojny s ich ovladanim pomocou DO a pomocou mobilu? Na mobilnu aplikaciu som cital dost negativne recenzie.
maly_moskwic
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 15. 8. 2019 15:41

DO skoro nepoužívám. Hlasitost se ovládám pomocí DO na TV, vstupy se přepínají automaticky a na zbytek používám aplikaci. Na IOS jede bez problémů.
Eversolo DMP-A6->Chord Qutest->Cayin HA-1A->Forza Noir Hybrid HPC->Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000->Dunu Blanche->Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+->Pioneer SX-S30DAB->Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Lupen33 15. 8. 2019 15:57

DO i aplikaci android pouzivam, vse OK. V aplikaci by mohlo byt jeste ovladani pripojeni bluetooth, to mi tam chybi. Ale ja osobne mivam vysoke naroky, tak to neres ;-) Mile me prekvapilo nastaveni pomoci mikrofonu, sam bych to tak nenastavil :-) Za me zatim dobry.
Lupen33
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 15. 8. 2019 16:20

Lupen33: Jak ti na tom hraje hudba? Na filmy je zvuk ok, ale na hudbu plochý plechový zvuk (se sloupy Jamo, SW nemám). Musel jsem tomu dost pomoct ekvalizérem.
Eversolo DMP-A6->Chord Qutest->Cayin HA-1A->Forza Noir Hybrid HPC->Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000->Dunu Blanche->Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+->Pioneer SX-S30DAB->Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 15. 8. 2019 22:23

Tady bych viděl problém spíše v těch bednách.
tombas
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod martas38 15. 8. 2019 23:12

Možné to je. Já jsem je provozoval takových 20 let se zesilovačem Technics SU-A707, který se bohužel odporoučel (teda jeho potenciometr) a zvuk byl parádní, muzikální, moc se mně to líbilo. U toho Technicse jsem používal direct, bez jakýchkoliv korekcí. U Pioneera jsem musel naladit takovou tu klasickou vlnovku rock na ekvalizéru. Potlačit středy a přidat basy a výšky. V nastavení po kalibraci to hrálo na hudbu jak tranďák, plochý středový zvuk. Na filmy ekvalizér nepoužívám. Každopádně hudba byla s Technicsem o dvě třídy lepší. Tak jak píšu plochý zvuk a je trochu slyšet i šum z repro (pokud k nim dám hlavu, u toho starého zesilovače bylo ticho). Jedná se o sloupy Jamo Cornet 175 4ohm, čili nic, co by mělo tomu Pioneeru vadit. Když jsem probíral koupi receiveru v jiném vlákně, pár lidí mě varovalo, že zvuk nebude takový a měli pravdu. Každopádně hudba se na tom poslouchá tak z 10%, tak mě to moc nepálí. Na filmy to nemá chybu.
Eversolo DMP-A6->Chord Qutest->Cayin HA-1A->Forza Noir Hybrid HPC->Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000->Dunu Blanche->Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+->Pioneer SX-S30DAB->Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 16. 8. 2019 07:36

Technics je přece jen jiná kategorie, je to tranzistorový zesilovač, zatímco Pioneer digitální, který je navíc takovým univerzálem na všechno. Možná, že si s tvými bednami prostě nesedl a jiná kombinace by hrála lépe, to bys musel vyzkoušet.
Navíc ty bedny by po dvaceti letech taky nejspíš potřebovaly alespoň kontrolu výhybek, kondenzátorů.
Dobrou zprávou je, že podobně vybavený receiver s hdmi nabízí už i Marantz, který by měl být zvukově přeci jen o kus dál, bohužel i cenou.
https://avmania.zive.cz/marantz-nr1200- ... niky-hudby
tombas
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod martas38 16. 8. 2019 10:26

Jak říkám, já si na ten zvuk až tak nestěžuju. Trošku jsem to čekal, přeci jen ten Technics byl druhá nejvyšší řada. Ženě se Pioneer líbí, hlavně ovládání, na filmy je to parádní a já poslouchám se sluchátky.
Pravda po nových bednách se ohlížím. Ale nechci za to utratit majlant. Viděl bych to tak 10-12 tisíc za bazar (tomu se vůbec nebráním. Kdyby měl někdo nějaký tip, s čím by se ten receiver dobře pároval, budu rád. Každopádně raději sloupy než regály, obývák je docela velký.
Eversolo DMP-A6->Chord Qutest->Cayin HA-1A->Forza Noir Hybrid HPC->Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000->Dunu Blanche->Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+->Pioneer SX-S30DAB->Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Lupen33 16. 8. 2019 11:37

Já mám byt v přestvbě, tak poslouchám zatím jen internetová rádia a celkem to šlape, bedny Technics SB3170. Uvidíme jak pojede bigbít z CD. Už jsem starší kousek a tak ušní charakterisitika nic moc :-] Jak psal martas38, kombinace by si měla sednout. Nevěřil jsem tomu, ale mám vlastní zkušenost. Bedny chci koupit nějaké nové, asi Dynavoice DF-5, ale nejdřív si je přes Pioneera poslechnu (budeli ta možnost). Taky bych přivítal tipy na vhodnou kombinaci.
Lupen33
Junior

Odeslat příspěvekod Lupen33 17. 8. 2019 11:19

Nejak se mi nedari prehravat hudebni videa do tohoto receiveru :-\
Z mobilu me to jde pres bluetooth, ale vzdy tak 15sekund a pak jako by se prenos zahltil, zacne vynechavat a zdechne uplne. Video na chvilku zastavim, znovu pustim a situace se opakuje. V bubble uPnPDLNA se mi drive zobrazovala dve zarizeni pro prehravani Chrmocast (ikona usb chrome) a jeste jedno, ikona av receiveru Pioneer. Pres chromecast prehravani z youtube slo, pres to druhe ne, hazelo chybu MIME code-714. Dle meho nepodporovany format MP4 pro Pioneer. Neco jsem v bubble prenastavil a uz se mi Chromecast neukazuje :-[ Z tabletu se mi bluetooth stale od Pioneera odpojuje. Fuck. Jak resite prehravani z youtube vy? o<:)
Lupen33
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 17. 8. 2019 12:04

Teď to zkouším na iphone a bez problémů to jede jak přes airplay tak přímo přes BT. Ukazuje se mně v obou případech jedno zařízení.
Eversolo DMP-A6->Chord Qutest->Cayin HA-1A->Forza Noir Hybrid HPC->Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000->Dunu Blanche->Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+->Pioneer SX-S30DAB->Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron