Repro k TV (bluetooth a 3.5 jack)

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz


Odeslat příspěvekod bylinnycaj 6. 8. 2019 07:25

Mozno niekomu pomoze.
Porovnania roznych repro pri roznych zanroch (pocuvat so sluchatkami)

npr: Microlab Solo 6C vs Edifier R2000DB
(npr: podla mna, Microlab kladie doraz na hovorene slovo (co k TV som chcel) a kladie ho pred cele spektrum, edifier ma viac teply a zabavny zvuk. Podla mna obe dobre volby...)
https://www.youtube.com/watch?v=dYKKBvdDhW8
bylinnycaj
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod pckarlos 6. 8. 2019 08:10

Microlab Solo6c jsou sice super, ale bohužel nemají digitální vstup (optický, koaxiální), a taky nemají Bluetooth.
Pro mě jsou tyto věci podstatné.
pckarlos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod SlashBJ 7. 8. 2019 11:53

Já měl podobné požadavky a nakonec skončil u těch microlab Solo 6C, k tomu převodník z optiky na analog AQ a k repro připojený chromecast.
SlashBJ
Junior

Odeslat příspěvekod pckarlos 14. 8. 2019 06:00

Objevil jsem tyto levné sloupové reproduktory Fenda F&D T-60X, a řekl jsem si, že si je pořídím, vyzkouším, popř. vrátím. Přesvědčila mě hlavně jejich cena (2.608 Kč) a výbava (integrované rádio, BT, NFC, USB, SD, bezdrátový mikrofon, karaoke, Optický vstup, RCA vstup). Mínusy pro mě: hůře přenositelné, nemají ochranný kryt samotných reproduktorů, v balení není optický kabel). V jedné zahraniční video-recenzi říkali, že F&D je prý OEM Harman-Kardon, JBL, ale co je na tom pravdy nevím. Vyzkouším, uvidím.
http://www.fendaaudio.com/t60x
https://reprosoustavy-reproduktory.heureka.cz/f-d-t-60x
pckarlos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod viking81 14. 8. 2019 06:52

No tak to som zvedavy co na ne povies, lebo za 100 EUR nemas ani slusny soundbar, ktory by mal v sebe aspon polovicu toho co maju tieto repro :) ale snad motyka vystreli a budes spokojny ;-)
Stereo: Wharfedale Diamond 11.4/Yamaha A-S701/Yamaha CD-S700
Headphones/Amp/DAC: Sennheiser HD650/Schiit Vali 2/Cambridge Audio DacMagic Plus
DAP/Headphones: Shanling M2X/iBasso IT01s
TV/BD: Samsung UE55KU6472/Xbox One X
viking81
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pckarlos 16. 8. 2019 11:17

Tak mám doma Fenda F&D T-60X. V balení není mikrofon, ani optický kabel, a není vstup na SD kartu (asi rozdílné prodejní verze u nás a v zahraničí). Propojil jsem optickým kabelem (koupil jsem PremiumCord 2m) s TV Samsung UE55KU6072U. Na TV se musí nastavil zvuk PCM, vše funguje. Já nejsem žádný audiofil, pro mě jsou tyhle reproduktory dostatečné, s basy jsem spokojený, BT bez problému, akorát FM rádio nic moc, ta interní anténa je o ničem, takže pokud jste na vesnici, nenaladíte skoro nic, a když už, tak to chrčí. Stará hifi JVC, taky s podobnou anténou, nalezla více stanic v lepší kvalitě. Ale to mě nijak nevadí. Jak jsem řekl, k TV jsou tyto repro v pohodě, ten kdo někde četl, že nemají basy, tak se plete, mají. Super je, že se basy a výšky dají regulovat pomocí DO. Pravda, že jsem doma neměl žádné "super repráky", takže nemůžu posoudit kvalitu tohoto vs. nějaké daleko kvalitnější/dražší, např. zvažované Endifier R2730DB. Kdybych měl oboje doma, teprve potom bych mohl porovnat ten rozdíl.
pckarlos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bylinnycaj 16. 8. 2019 12:44

Tak super.
Dik , ze si napisal nejake info o tomto type repra...a zakladnych funkciach.
Ako kukam, tiez ma displej, takze "neostal si slepy, bez info o zvuku". ;-)
bylinnycaj
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod viking81 19. 8. 2019 06:05

pckarlos píše:Tak mám doma Fenda F&D T-60X. V balení není mikrofon, ani optický kabel, a není vstup na SD kartu (asi rozdílné prodejní verze u nás a v zahraničí). Propojil jsem optickým kabelem (koupil jsem PremiumCord 2m) s TV Samsung UE55KU6072U. Na TV se musí nastavil zvuk PCM, vše funguje. Já nejsem žádný audiofil, pro mě jsou tyhle reproduktory dostatečné, s basy jsem spokojený, BT bez problému, akorát FM rádio nic moc, ta interní anténa je o ničem, takže pokud jste na vesnici, nenaladíte skoro nic, a když už, tak to chrčí. Stará hifi JVC, taky s podobnou anténou, nalezla více stanic v lepší kvalitě. Ale to mě nijak nevadí. Jak jsem řekl, k TV jsou tyto repro v pohodě, ten kdo někde četl, že nemají basy, tak se plete, mají. Super je, že se basy a výšky dají regulovat pomocí DO. Pravda, že jsem doma neměl žádné "super repráky", takže nemůžu posoudit kvalitu tohoto vs. nějaké daleko kvalitnější/dražší, např. zvažované Endifier R2730DB. Kdybych měl oboje doma, teprve potom bych mohl porovnat ten rozdíl.


ono sa to da poriesit tak, ze navstivis nejaku predajnu, kde maju nieco na vyskusanie a porovnas...sam mozes najlepsie posudit ci tam bude nejaky rozdiel a ak ano, ci stoji za ten priplatok napr..
Stereo: Wharfedale Diamond 11.4/Yamaha A-S701/Yamaha CD-S700
Headphones/Amp/DAC: Sennheiser HD650/Schiit Vali 2/Cambridge Audio DacMagic Plus
DAP/Headphones: Shanling M2X/iBasso IT01s
TV/BD: Samsung UE55KU6472/Xbox One X
viking81
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pckarlos 29. 8. 2019 07:14

Nakonec mi to nedalo, objednal jsem si Edifier R2730DB a porovnával přímo doma, a musím říct, že Edifier má lepší basy, celkově má takový basový lepší projev. Tohle je hrozně individuální věc, chce to prostě vyzkoušet na vlastní uši. Nechal sem si Edifier a Fenda T-60X jsem vrátil ve 14ti denní lhůtě. Jediné co se mi u těch Edifier R2730DB nelíbí je dálkový ovladač, tam opravdu udělali soudruzi chybu, to je hnus velebnosti, jak pro malý mimino, mrňavý, nehezký, na čočkovou baterii.
pckarlos
Kolemjdoucí

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků