Čínske Chi - Fi

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod 4ceratops 17. 5. 2019 09:50

Pokiaľ sú k dispozícii vhodné penové nástavce, odporúčam ich vyskúšanie na DT6. Ja peny inak nemusím, ale v prípade DT6 sa mi osvedčili.
4ceratops
Junior

Odeslat příspěvekod LOPO_X 17. 5. 2019 12:06

Tak už je mám taky a za tu cenu pohoda. Bál jsem se toho pieza ale žádné řezave výšky se nekonají.
LOPO_X
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod amarok 17. 5. 2019 22:43

4ceratops píše:Pokiaľ sú k dispozícii vhodné penové nástavce, odporúčam ich vyskúšanie na DT6. Ja peny inak nemusím, ale v prípade DT6 sa mi osvedčili.

Jj, pěnovky u nich zahladí výšky, ale taky zesvětlí středy, což některý hudbě a vokálům svědčí. (A taky oříznou basy, zahustí nástroje, atd...)
amarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod amarok 22. 5. 2019 23:04

AS16 jsou skvělý. Opravdový top klasse s charakterem. Jsou světlejší - v extrémech ukřičené - ale s extra basem. Plný a kompaktní zvuk. Detailů je naprostý dostatek, jen občas schází více vzdušnosti.

To ZS10 Pro jsou celkem klasika do V s parádním, mocným basem, teplejšími středy a světlými výškami, které mají jen pár ne-kritických chybek. Jenže tahle klasika má taky hodně detailů. Na svou cenu :shock:
amarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wmartini 31. 5. 2019 09:09

Předevčírem mi dorazily v záchvatu marnotratnosti objednané čínské pseudo customy Tiandirenhe TD1 (alias hillaudio altair alias paiaudio DR2, i když těžko říct, jestli všechno dělá jedna fabrika a jestli všechny používají stejné měniče, korpusy jsou identické). Přiznám se, že jsem je bral víceméně kvůli jejich vzhledu, nebo spíš tvaru, což zní u sluchátek docela barbarsky. Ale je to určitě první věc, která na nich upoutá - široko daleko žádná rovná plcha, dlouhý krček zaručující skvělou izolaci a usazení, netradičně umístěný měnič, vše odlité z epoxidu (žádný PVC) do jednoho bezešvého monolitu, barevně výrazně odlišené faceplaty a MMCX. Celkově prostě perfektně zpracované, lehoučké a v uších sedí dle očekávání dokonale, neskutečně pohodlné. Podle obrázků jsem měl trochu obavy z velikosti, ale v reálu nejsou o moc větší, než prťavé TRN V80, jen ten krček mají delší. Pohledově z uší nijak zvlášť nevyčuhují, ale spát se na nich na rozdíl od V80 nedá :-) Myslím, že ani něžnější pohlaví by s nimi nemělo mít žádný problém, naopak díky vzhledu byste s nimi jako s dárkem mohli slušně zabodovat :-)
Od jednoho dynamického 10 mm měniče na ucho jsem žádný velký zázrak nečekal, o to příjemnější bylo moje překvapení, když jsem je poprvé uslyšel! Podle očekávání dominují basy, jsou objemné, ale čisté, kdo si na ně potrpí, bude určitě spokojený. Přitom ale nemůžu říct, že by to bylo za hranou poslouchatelnosti. Střední pásmo je kapku posunuté na pozadí, ale vokály tím nijak neutrpěly, obzvlášť některým ženským to spíš prospělo a neunavují tolik. Vysoké mě asi překvapily nejvíc, docela si na detaily potrpím a nedokázal jsem si představit, že se ještě smířím s něčím nehybridním. On to ale nakonec vůbec není takový průšvih, je vidět, že když se na měničích nešetří i ta jedna dynamika se ctí zvládá celé pásmo. Na pro mě nečekaně dobré úrovni je i scéna, nevím jak se jim to povedlo, ale zní otevřeněji a šiř, než třeba u DT6. Musím říct, že je to docela příjemná změna, netvrdím že jsou dokonalé, jde o to co od nich kdo očekává. Jsou to klasický V-čka, kde ale výšky tolik neřežou a neunavují. Mám rád původní tinaudio T2, ale přestože mají zdvojenou dynamiku, TD1 je jasně přehrávají v podání basů i detailů, jsou dynamičtější a zábavnější. Na V80, nebo DT6 samozřejmě v rozlišení na vysokých nestačí, ale to je jako porovnávat jabka s hruškama. Zkrátka z něčeho, co jsem si pořídil spíš jako kuriozitu do postupky v počtu měničů na ucho :-) se nečekaně stala docela zajímavá alternativa. Objednával jsem je na ali bez kabelu za cca 20$, ten doporučuju případně dokoupit zvlášť, slibně vypadá za svou cenu třeba ten nový 6 core od TRN. Přišly v praktickém pouzdře s balením obyč bílých špuntů. Na obrázku jsou v kombinaci s bluetooth modulem TRN BT10, se kterým jim to náramně sluší a přes aptx i slušně hraje. Na dalším je moje postupka, kde je vidět, že TD1 nejsou žádná monstra :-)
Obrázek Obrázek
wmartini
Junior

Odeslat příspěvekod amarok 5. 6. 2019 07:20

Pobavilo
as16-1.jpg
as16-1.jpg (28.12 ) Zobrazeno 5325 krát
amarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod akburt 5. 6. 2019 13:22

A to nevís,ze kvalitní potisk zlepsí prednes,rozsírí scénu a celé to projasní.Dokonce jsem cetl,ze i v basové slozce doslo ke kvalitativnímu posunu a zlepsil se zejména subbas.
akburt
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod amarok 8. 6. 2019 08:45

Kdepak potisk. To ty mrakodrapy na Manhattanu.
Obrázek
amarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ramones 8. 6. 2019 09:51

Recenze i v našich končinách jsou pochvalné.
ramones
Junior

Odeslat příspěvekod amarok 8. 6. 2019 18:03

Mě na nich vždycky překvapí, jak mají výrazné a přitom dobře zkrocené a rovné výšky.

To ty zs10 pro-čka ... kdyby měly alespoň o půl db na výškách míň, byly by vychytaný. Často si místo nich beru ven klasický zs10, který mají víc basu, líp izolují a jsou zvukově i napohled pohodovější. S KZ stříbrným kabelem se trochu projasní, ale na detaily Pro-ček nemají.
amarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wmartini 22. 6. 2019 16:00

Včera mi dorazila nová geerace "monitorů" IM2 od TRN. Jsou to jednovaječná dvojčata s Yinyoo ASH, ale liší se jiným naladěním zvuku. Vzhled a tvar se fakt povedly, i když je korpus trochu střízlivější oproti třeba TD1, doslova vklouznou do ucha, kde se pak ani nehnou a ani po dlouhém poslechu nikde nic netlačí a v pohodě se s nimi v uchu dá i spát. Jde o klasické hybridy s 8mm dynamikou se zdvojeným magnetem a jednou armaturou. Každý měnič má vlastní zvukovod k minimalizaci interference a to, že není armatura umístěná přímo v krku sluchátek je jednoznačně plus. Zvuk má sice typickou V charakteristiku, zvýrazněné basy, ale oproti první generaci údajně i vylepšené středy, a já oceňuju hlavně to, jak se jim povedlo ukočírovat výšky, aniž by tím utrpěly detaily. Díky tomu je v nich na rozdíl od DT6 pro mě radost poslouchat rock, nebo metal, ale vlastně i cokoliv jiného. Za mě je to důstojná alternativa k KZ ZSN PRO, ale soudě podle dostupných grafů spíše pro ty, kdo stejně jako já není alergický na silnější basy.
Obrázek

P.S. Měl bych ještě uvést, že nepoužívám přibalený kabel, ale černo-stříbrný 8 core také od TRN. Je to důležité, protože se zvuk celkem výrazně liší. S přibaleným jsou IM2 trochu temnější, s menší scénou i dynamikou. Zvláštní je, že třeba na V80 jsem po záměně kabelů žádné slyšitelné rozdíly nepociťoval a pokud ano, považoval jsem to spíš za placebo.
wmartini
Junior

Odeslat příspěvekod seporepo 21. 8. 2019 08:14

pre majitelov DT6 - aky je priemer krcka pre vymenu nastavcov ?

vdaka
seporepo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod 4ceratops 21. 8. 2019 09:56

Ad seporero: Potrebné údaje v priloženom linku:
https://audiobudget.com/product/Senfer/DT6
4ceratops
Junior

Odeslat příspěvekod seporepo 21. 8. 2019 11:47

dik, takze 4,5mm
seporepo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod 4ceratops 21. 8. 2019 14:11

Áno, ja som si na ne kupoval peny z Aliexpressu s týmto rozmerom otvoru a sedia, nezvliekajú sa. Odporúčam však nástavce na krčky nasunúť až úplne na doraz. Prajem pekný deň.
4ceratops
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků