jaké REPO k TV

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod kraljan66 22. 8. 2019 09:35

Ahoj všem a předem se omlouvám, že zde dávám dotaz, který se stále opakuje. Snažil jsem si témata projít i přes to nemám jasno.

Mám plátno a k tomu staré bedýnky. Původně jsem chtěl koupit onkyo 3800 rád bych zvuk posunul.
Využití 70% televize, zbytek audio(přes BT, WIFI...). Rozpočet receiver 10tis, repo 15tis= případně dokupování po částech.
Nemyslím, že potřebuji nejnovější audio formáty(dolby atmos), tzn si zahrávám s myšlenkou bazarového náčiní, pokud mi to přinese vyšší kvalitu zvuku, z bazaru se mi zamlouvá tento:
http://www.hifibazar.cz/detail.asp?id=4255

A nový Marantz NR 1509, ale bude tam nějaká přidaná hodnota...?
A čemuvůbec nerozumím, k čemu je potřeba aby audio receiver uměl 3D, 4K atd...? Přece to nijak nezpracovává a pracuje jen se zvukem, či se pletu?

REPO = zde nejsem absolutně schopen cokoli říci, neměl bych mít v předu problém s sloupovkama, ale pak to bude o vzhledu(barva třešeň) aby to žena posvětila. Zadek + SUB nevím, protože si nejsem jist zda mi na to zbydou peníze = tzn bych šel cestou postupného dokupování. Mohou být předky klidně repo regálové ostatní nemám tušení.

Místnost jsem narychlo nakreslil...tzn rozlozeni asi +- klasicky, jen ten SUB bych měl na boku = nemělo by snad mít zásadní vliv..nebo ano?

Obrázek

Díky tomu kdo mi dá zpětnou vazbu či nějaké info.
K
kraljan66
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 22. 8. 2019 13:11

Tohle je dobrá a ověřená kombinace pro zvukově méně náročné, ale přesto dalece převyšuje běžné all in one systémy domácího kina v podobné ceně.
https://www.htpshop.cz/reprosoustavy/da ... assic-one/
https://www.htpshop.cz/av-prijimace/marantz-nr1509/

I když video přes AVR pouze prochází, je potřeba, aby specifikace konektorů omožňovala tento průchod, tj. 3D, 4K apod. Navíc by měl podporovat např. HDMI CEC pro zpětný přenos signálu z TV do AVR, nejnověší audio formáty pro přehrávání hudby a zvuku videa atd.
Bohužel už několik let staré AVR narážejí právě na chybějící podporu nejnovějších formátů, jak audio, tak video.

Na SW si připrav dalších cca 8-12 tis., aby to hrálo a jen nedunělo.

-- 22. 8. 2019 14:18 --

Ještě lépe vybavená alternativa k tomu Marantzu za podobnou cenu:
https://www.htpshop.cz/av-prijimace/onkyo-tx-nr575e/
tombas
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kraljan66 22. 8. 2019 18:17

SW ...? Na co presne? EQ?Film prehravam pres kodi v libreelec(orezany linux)
Bedny/set co odkazujes jsem jiz videl, nemelo by vetsi smysl/prinos koupit za 10k pouze 2 sloupy a pozdeji prikoupit? Myslim ze bych v klidu nejakou dobu se stereem vydrzel...V nejednom foru je razeno koupe bazaru namisto novych...co si o tom myslis?

Receiver neboli rikas ze je v mem pripade(sledovani filmu v 3d, 4k atd) starsi HW na skodu a mel bych koupit neco z novych rad ze? Ma myslenka byla pislat pres optiku zvuk a obraz primo, jen nevim zda mne to SW umozni(budu muset otestovat)..To onkyo zkouknu diky;-)

ps ten tvuj set je v cerne a to nemohu. Našel jsem ještě tyto 2 sety a to:
Heco https://www.rodel-audio.cz/produkty-heco-victa-prime-set-502-detail-162?variant=1081

Magnat https://reprosoustavy-reproduktory.heureka.cz/magnat-monitor-supreme-2002-set-5_0/recenze/#section

a dočetl jsem se slušné recenze na DALI, kde bych koupil jen sloupy a do budoucna zbytek...? Bylo by to výrazně lepší jak pro KINO tak pro hudbu? Mimo jine zde vyrazne levneji jak vsade jinde asi bude za kus...
https://www.salonydenon.cz/cs/MM/Znacky/DALI/SPEKTOR/SPEKTOR_6?color=LIGHT_WALNUT

Klidně s tím ONKYO avr co jsi doporučil...
kraljan66
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 22. 8. 2019 21:05

SW = subwoofer
Koupit jen lepší sloupy je samozřejmě dobrá taktika, jen si pohlídej, abys za čas dostal dokoupit ten zbytek ze stejné řady a provedení.

Ono je vůbec na zvážení, zda nepořídit pouze stereo receiver a sloupy, ušetříš spoustu peněz a na hudbu to bude hrát podstatně lépe než AVR v podobné ceně.
tombas
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kraljan66 22. 8. 2019 21:16

Chapu ...jenze ja vetsinu casu tomu dam na film...ty sestavy jsou bidne...? (Pozoruju ze se zamotavam co vlastne chci:-) )
kraljan66
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 22. 8. 2019 22:48

Dali je OK, ale cena je za 1ks, tak pozor! Ty ostatní jsou... jak to napsat slušně? Slabé :)
Pokud jsi navíc limitovaný barvou, tak budeš mít hodně zúžený výběr.
tombas
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod sozi 23. 8. 2019 09:36

Uvazujes dobre. Ak to chces na film, treba jednoznacne AVR. V tejto entry level je vsetko +- rovnake, takze si vyber, co sa ti bude najviac pacit (alebo manzelke :)
Ist len cez optiku by bolo skoda. Nove HD formaty totiz optika nepodporuje. Navyse AVR znamena audio-video receiver. A ono AVR nemusi ale aj moze spracovavat video signal. Moze v nom byt totiz o dost lepsi upscaler ako v TV a mozes ho vyuzit prave na toto a TV pouzivat len ako monitor.
Ak by si to nemal prepojene cez CEC/ARC HDMI prisiel by si aj o take zaujimave funkcie, ako ze sa ti AVR zapina / vypina spolu s TV, ovladanie hlasitosti ovladacom z TV. No a ked mas pripojenych viacero zariadeni (playstation, BD player, settop box, CD, media player,...) neprepinas vstupy na TV a AVR, ale iba na AVR a to prepne vsetko tak ako treba, navyse, kazdy vstup bude mat nastavene svoje parametre zvuku (direct, Dolby surround,...) a aj obrazu ak treba.
Co sa tyka reproduktorov, oblubene tu na fore su Q Acoustics. V danej cene si ich kazdy pochvaluje. Aj ja som ich dal svagrovi do obyvacky a je nadmieru spokojny. Pozri si 3050, myslim, ze farebne si vyberie aj manzelka. No a este jedna rada. Rovno si k nim kup center. Je totiz dolezite, aby predne 3 repro boli rovnakej rady. Zvukove pole bude potom krasne homogenne a pri prechode zvuku zlava doprava ani nebudes vediet kedy, ktory repro hra. S tymito 3 repro si urcite dlho vystacis. A ked budes chciet dokupit zadne, tam uz to take tragicke nie je, kupis nake mensie repro na stenu, alebo mensie regalovky. A dovtedy si tam mozes zavesit nake efektove mini-krabicky. Vzadu aku-taku sluzbu spravia.
Ked budes mat stlpy, je mozne SW nebudes potrebovat. Ja som tiez upgradoval na stlpy a SW isiel hned prvy vecer na bazar.
sozi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kraljan66 26. 8. 2019 10:17

Ano na ty Q aucu 3050 jsem take koukal, ale uz se pomalu zacinam dostavat pres limit.
Nicmene diky za info jedno z toho vemu a necham se prekvapit, min to bude hrat lepe nez me soucasne plast bedynky od philipse :D
kraljan66
Junior

Odeslat příspěvekod MarekKE 26. 8. 2019 11:10

kraljan66 : Divím sa, že nikto ťa ešte neopravil v tom, že nevieš ako sa hovorí v slangovom výraze reproduktorom, resp. reprosústavám...... že REPO.... :tleskani :lol:
Čo je to REPO ? Ja poznám len REPRO....
Prípadne som vygooglil, že existujú filmy REPO MAN, OPERATION REPO.....
To je ako písať miesto TELEVIZE vymyslené slovo TEVIZE alebo TELIZE, a opakovať tú chybu aj naďalej...
Nerozumiem tomu, hlava mi to neberie... :hm

Admin, ak chceš, tak môj príspevok zmaž, ale uznaj.... V dnešnej dobe plnej "liberalizmu" je už takmer pravidlom sa neozývať k tak do očí bijúcemu X krát opakovanému skomoleniu slova, aby náhodou "niekto na niekoho neútočil", atď....
Ľudia, prečo ste ho nikto neopravil ? Prečo nenapíšete používateľovi kraljan66, že robí chybu v názve, a miesto REPRO opakovane píše REPO ? Pretože sa bojíte, že admin to nazve útokom ? Pretože vám systém tak vymyl mozog, že "aaaa...radšej sa nestarám, aj keď je to tragické, že miesto REPRO píše opakovane REPO, ako keby to bol cudzinec"..... Proste mi príde POKRYTECKÉ, že dotyčného kraljan66 NIKTO NEOPRAVIL....

Už si prestavujem situáciu, ako ide kúpiť spomínané "REPO", a povie predavačovi "Dobrý den, máte u vás na prodejně REPO Dali XYZ" ? Predavač sa spýta "...Prosím ?" .... Jan :"Jestli máte repo Dali XYZ se ptám :-)" ..... predavač : "....REPO ? ..." .... Jan : "Ano.... ?....".... Predavač : "Pane, to jsou REPRO, když tak" .... Jan : "(je ticho...a rozmýšľa, prečo ho nikto neopravil keď hovoril vždy o REPO miesto REPRO, a cíti sa ako vôl)"....
MarekKE
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod kraljan66 26. 8. 2019 14:26

já nechápu MarekKE, že se ti chce vypisovat tak dlouhý elaborát k něčemu, co lze jednoduše označit za chybně založené vlákno ...asi se kopeš do.... :twisted:
místo elaborátu co kde jak, jsi spíše mohl poradit, ale buď v klidu REPO jsem vybral, ty mudrlante :-D


Ps. zjevně oba použili to co mají v hlavě a neřešili <-> jako ženský ;-)
kraljan66
Junior

Odeslat příspěvekod MarekKE 26. 8. 2019 15:39

kraljan66 : Tvoj argument je veľmi ... zvláštny ? Takže - chybne založíš vlákno, a potom TÚ CHYBU zámerne opakuješ v príspevkoch ? Chybu na úrovni vynechania jednej spoluhlásky v slove. Keby si opakoval chybne formulovanú otázku, to by bola vec neschopnosti formulovať otázky - to by som BOL TICHO, ani by som necekol. Ale chybne založiť názov vlákna (REPO miesto REPRO), a potom tú chybu opakovať (z dôvodu ?) X krát v príspevkoch, tomu vážne nerozumiem..... Jediné "logické" vysvetlenie (ktoré ale snáď NEMôŽE byť realitou) mi príde to, že si si pomyslel : ..."Tak... urobil som preklep v názve vlákna, ale neviem to už zmeniť .... Budem teda miesto "repro" používať slovo "repo", aby som nikoho neuviedol v omyl že o čom sa vlastne bavíme, či o REPE, alebo o REPRE, keďže v názve vlákna som zadal slovo "REPO"...Je pravda, že slovo "repo" minimálne v tejto súvislosti nepozná nikto z užívateľov fóra, ale aspoň tú jednu chybu v názve vlákna (alebo témy, či topicu) budem opakovať, a X krát opakovaná chyba sa tak stane NORMOU, na akú ma nik neupozorní, pretože každý sa dovtípi, že mám na mysli repro, hoci píšem repo, pretože mám taký zvláštny "grif" v písaní na klávesnici, že to "r" za písmenkom "p" tam skrátka neťuknem..."...

:lol:
MarekKE
Trvalý BAN


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků