Levné all in one či soundbar? (10-15k)

Zdroj zvuku+zesilovací prvek+reprodukční zařízení. Rady, dotazy a zkušenosti.

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod zigi 28. 8. 2019 15:00

Ahoj,
Resim ozvuceni k TV a domacimu kinu (projektoru) a zaroven aby to mohlo fungovat na prehravani hudby pres BT (Spotify apod.). PRehravani hudhy je takova okrajova zalezitost, spis jako podtext pro navstevu, ne zadne seriozni poslouchani vazne hudby ci neceho podobneho.

Myslenka je takova, ze repro by za normalnich okolnosti bylo pripojeno pres HDMI ARC do TV. K reproduktorum by pak pres HDMI byl pripojen klasicky Android box TV (odkud prehravam filmy). V pripade, ze bych si chtel pustit film na projektoru, tak bych prehodil kabel od TV na Projektor v HDMi - ARC.

A ted otazka, co vybrat pro ozvuceni. Libilo by se mi mit prostorovy zvuk kvuli filmum. Staci klasicke 5.1, idkyz Dolby Atmos by bylo fajn :-) Podminkou je, ze zadni repro musi by bezdratove, nechci tahat kabely.

Cenove bych se rad pohyboval nekde kolem 10-12 tisic, max. 15 tisic.

Jestli jit cestou klasickeho all in one tj. receiver a repro nasel jsem Sony BDV-N5200WB za 12 000 Kc https://www.mall.cz/domaci-kino-dvd/sony-bdv-n5200wb
Ma to bezdratove repro a relativne vse co bych potreboval, jen je to trochu starsi produkt a neumi to moc nove standardy. Recenze jsem nasel relativne dobre https://www.whathifi.com/sony/bdv-n5200w/review


Nebo jit cestou soundbaru ala Samsung HW-Q60 https://www.mall.cz/domaci-kino-soundbar/samsung-hw-q60r a k tomu pak bezdratove zadni repro?

Nebo lepsi soundbar co je uz 5.1.2 ala LG SK9Y https://www.mall.cz/domaci-kino-soundbar/lg-sk9y bez zadnich repro beden.

Co bude hrat lip, soundbar nebo levne all in one kino? A z hlediska prostoroveho zvuku, bude na tom lepe vymakany soundbar, nebo levny 5.1 system?

Pripadne tip na jinou all in one sestavu, co ma bezdratove repro a je v mem cenovem pasmu?
Sierra fanda
zigi
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod RADU65 28. 8. 2019 16:39

Záleží jak je člověk náročný na kvalitu zvuku domácího kina.Tady to bude za málo peněz málo muziky.Lepší řešení je rozhodě vždy 5.1 systém,ale chce to trochu přišetřit.
RADU65
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 28. 8. 2019 17:09

Co třeba tohle?
http://www.hifibazar.cz/detail.asp?id=2492
Jinak s tvým rozpočtem bych se do žádných větších akcí nepouštěl, výsledkem by nejspíš bylo poměrně drahé zklamání.
tombas
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zigi 29. 8. 2019 12:51

Vim, ze ten rozpocet neni uplne nejvetsi, na druhou stranu 10 - 15k mi neprijde jako uplne malo na slusny ozvuceni (nejsem audiomaniak, takze nepotrebuju top kvalitu, jen aby to melo rozumny zvuk a prostorovost).

Spis mi slo o nazor na myslenku, zda je lepsi soundbar, nebo levnejsi all in one 5.1 sestavy. Protoze na soundbary tu lidi dost nadavaji, ze neudelaji poradny zvuk, jako klasicke repro sestavy. Pritom testu soundbaru je dost, kde se i vychvalujou jejich schopnosti prostoroveho zvuku. Naproti tomu najit test levnejsiho all in one se moc neda a i ty sestavy se ted moc nedelaji, spis se doprodavaji ty stare.

Uvidime, nakonec jsem objednal vystavni kus Samsung HW-N850 a k tomu zadni repro Samsung SWA-9000. Celkem za 18,5k. Trochu nad rozpocet, na druhou stranu o tridu vys, nez jsem uvazoval, tak snad to bude stat za to. Zadni repro bud necham, nebo vratim, podle toho jak dobre bude hrat samotny soundbar.
Sierra fanda
zigi
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod rejca 29. 8. 2019 13:51

Nevím jestli ti pomůžu, řešil jsem původně to samé... Soundbary... Tam je leda pseudo 5.1, protože zvuk zezadu hrát nebude a to je dle mého zbytečné. Navíc soundbary co jsem zkoušel pod 10k měli tragické střední pásmo... Řešení je přidat zadní repro - sady jsou předražené a jako celek to stejně nebude ono. Možná dražší zahrají lépe, ale cena už bude nad 10-15k. Nezkoušel jsem, ale chybí objem a prostor na kvalitní zesilovač.

All in ONE... tam jsem to odpískal s tím, že modely jsou staré a není výběr nic moderního. Vlastně je to mrtvola.

Nakonec jsem oželel prostorový zvuk (O2 TV vysílá stejně stereo) a hlavně, vzadu se na koukání sedí od kraje až po 2/3 mísnoti (velká sedačka a křeslo) a optimální poslech by měl jen jeden uprostřed, další by seděli u efektového repra na obou stranách, křeslo dokonce mimo. Tak jsem si řekl, že ne. Že se na to vykašlu.

A tak jsem si objednel stereo audio reciever Onkyo a dva sloupcové repra, které rozmístím kolem 55" TV. Reciever už mám (má digitální vstup na TV, bluetooth, FM/DAB a zbytek doplním Raspberry PI s Volumiem). Jedno sloupcové repro mám (vyexpedovali omylem jen jedno) a pro druhé si jdu dneska. Tak uvidím jestli tato cesta byla ta správná. Reciever není žádný drobek, ty vyhlazovací kondíky by se ani do soundbaru nevešly... A nebude tam hučet větrák.

Těším se domu na zapojení a testy.

All in One kino se už nevyvíjí a neprodává, soundbary jsou chabá náhrada kvalitní reprodukce (hrály střední pásmo hůř než QLED 55" sama). Tak snad tohle bude to pravé. Tedy, mám to i na hudbu, rádio... Jinak bych vzal asi AV Reciever a dal aspoň 3.0... Kdybych to měl hlavně na filmy. Skrze dialogy. A naštěstí mě DTS stopu dekóduje TV. A časem přidal efektové (dle uvážení).

Soundbar leda jako kompromis, kde nejdou umístit repra jinak než pod TV. A to ještě velmi dobře vybírat, aby to mělo nějakou kvalitu.

Jinak v dané cenové kategorii je Dolby Atmos jen marketingový tah.
rejca
Junior

Odeslat příspěvekod zigi 29. 8. 2019 14:25

Diky za zajimavy nazor a pohled na vec. Premyslel jsem, ze se na ten prostorovy zvuk vykaslu a dam jen nejake poradne 3.1 repro. Ale nakonec mi to nedalo "ochudit" se o tu prostorovost. Protoze jak rikam, hudbu je sekundarni vyuziti, primarni je lepsi zvuk TV (aby bylo lepe rozumnet) a pak hlavne ty filmy na platnu...

Nicmene se trochu obavam tech zadnich reproduktoru. Nebot je budu muset dat vedle gauce, ktery je az na konci mistnosti, takze nebudou "za" gaucem, ale vedle a lidi budou sedet blizko nich - asi budu muset snizit jejich hlasitost
obyvak.png
obyvak.png (6.56 ) Zobrazeno 3629 krát
Sierra fanda
zigi
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tapir1 30. 8. 2019 09:01

pro zigi : Surround repro může být vedle diváka, hlasitost vyřeší automatika AVR, popř. doladíš manuálně (popř. je můžeš pověsit i na zeď za gauč, pokud koupíš repro k tomu vhodné). Mnohdy je to zvukově lepší, než-li zase daleko za sedačkou. Tady zasílám odkaz na opravdu pěknou bazarovou sestavu - https://elektro.bazos.cz/inzerat/108314 ... YONKYO.php Zbytek (sub + surround) pak přikup dle možností, zvukově to bude vynikající (v této kategorii). 8-)
Audio - CA AZUR 851A, Pioneer N-50AE Casea Upgrade, Denon DVD 3910, Quadral Signum 90; Portable - Shanling M1, Beyerdynamic DTX 100 & Byron, Sony WH-1000XM2, Xiaomi Mi9 + Hiby FC3 MQA, Blon-BL03, TWS - Panasonic RZ-S500W, TV - Philips 65OLED 873
Tapir1
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků