Náhrada starého kina

Zdroj zvuku+zesilovací prvek+reprodukční zařízení. Rady, dotazy a zkušenosti.

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod ripper6 30. 8. 2019 18:10

Tak jdu do toho :)
Jen nemeli ty 2x zadni, zrejme nizsi verze S622 :(
https://reprosoustavy-reproduktory.heur ... 2/recenze/
ale dostal bych toto a ctu lepsi recenzi na ty zadni
https://reprosoustavy-reproduktory.heur ... amo-s-801/
jen teda v barve orech k tomu, coz me zas tolik barva nevadi, me jde spis o to aby to splnilo ten zvuk a i basy :-)

"tak již bohužel nemáme skladem k těmto reproduktorům zadní efektovou reprosoustavu, museli by jsme SET doplnit ve stejné Jamo sérii STUDIO novější model, ale ten je k dispozici již pouze v barvě černá, ořech a bílá. AV receiver by byl již novější verze TX-NR686, který již podporuje všechny nové formáty pro 4K televizory vč. HDR 10+ a již má THX certifikaci"

cena ale vyssi, no prezil bych ji 27 900czk... je to i tak dobre jako celek a nebo delam blbost? :)


Ten Bi-Amp to zni zajmave a mozna to muze byt duvod, jak jeden uzivatel psal ze tam jedou basy a do nich krapet stredy :)
Napsali me toto:
Bi-Amp zapojení - je zapojení kdy do reprosoustavy zapojíte dva stereo kabely a zapojujete do čtyrech svorek - spojky na reprosoustavě odstraníte. V tomto případě využijete na receiveru čtyři kanály. Při tomto zapojení receiver rozdělí výšky od basů a proto basy vysílá jedním kabelem a druhým kabelem vysílá výšky.

To ale asi u me tak nepujde, pokud budu pak chtet casem zkusit Atmos, tak to obsadim asi tim :)
Myslim ale ze na to moje hrani by to mohlo fakt stacit :) Nejsem tolik narocnej. Treba sluchatka poznam do 5000kc a ty drazsi za 9000kc uz jsem moc nepoznal zvukove rozdil a bylo me to treba jedno.

Me co vzdycky vadilo u repraku, ze jsem dostal treba 2x repro regalove, ale melo to hrat basy a skoro je vubec nehralo :(
a nebo naopak u Genius 5.1 me uz delsi dobu vadit ze ten subwoofer spis tluce, nehraje proste normalni basy.

-- 30. 8. 2019 19:15 --

tombas píše:Je to pro bi-wire/amp, to bys mohl využít, kdyby ti zůstaly neobsazené dva kanály AVR. Způsob zapojení bude v manuálu, ale jestli to má nějaký výrazný přínos, nevím.

Jo potrebuju poradit abych se vyhnul pripadnemu zklamani se zvukem... :-l
Pokud prinesu domu tyto sloupove repro Jamo, maji na boku ten velky repro cca 200mm.
Mno a pokud bych je dal stylem ze ten bocni reprak bude smerovat do zdi, jak podle tebe daleko by mel byt od dane zdi? :)
15 - 20cm treba? Cetl jsem ze pokud to basuje smerem do zdi, zase to dela hutnejsi basy, je to tak? :)
a nebo je blbost a mam je dat radsi na proti sobe tj do prostoru? Bocni tak basaky budou smerovat k sobe i kdyz trochu sikmo, jelikoz bych je rad trochu natocil - tyto sloupy (bavim se o frontech) :)

Zadni repro tj surround, je vhodnejsi teda davat za sebe a nebo po boku tak ze kazdy repro ti smeruje skoro do ucha? :) Ja ctu totiz vzdy tyto dve volby a porad si nemohu vybrat :(

toto me zaujalo, to tam opravdu nevadi ze to dotycny nacpal mezi skrinku a zed? :-)
https://www.youtube.com/watch?v=L20jusIzU4k
ripper6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod foxfox (novy) 30. 8. 2019 19:15

Tak jsem od základů inovoval své domácí kino: prodal jsem receiver Marantz a reprobedny Yamaha (měl jsem systém s Dolby ATMOS) a koupil soundbar Sennheiser AMBEO...výsledek mě opravdu šokoval! Až takový zvuk jsem nečekal, opravdu mi to přijde lepší (možná správněji jiné), než to původní klasické DK. Provozuji to v pokoji 4x6 metrů v paneláku a bez subwooferu. Recenzenti napříč všemi světovými fóry opravdu nelžou: je to ohromující podání zvukového prostorového obrazu. Pořád se toho nějak nemůžu nabažit. Cena je sice velice vysoká, ale konstruktéři od Sennheiseru nezklamali. Vřele doporučuji!
foxfox (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod ripper6 30. 8. 2019 19:45

Jo tu recenzi jsem taky zaznamenal ;-)
https://www.idnes.cz/technet/audio-foto ... -video_nyv

ale fakt 65k to na repro nedam, to je fakt mimo uz me a tohle je skutecne kram, to se me nehodi ani kde dat v byte :-l A typoval bych to ze je to urceno spis do modernich velkych prazdnych mistnosti, kde je idealne ozvena abyse to odrazelo od sten :-) Coz u me neni tato ozvena.
ripper6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 30. 8. 2019 20:44

Já osobně bych si ty Jamo nevybral, s ohledem na umístění a akustiku místnosti bych hledal repro s basreflexem vyvedeným dopředu, případně do podlahy. Takové bedny je pak mnohem jednodušší správně umístit a minimalizovat negativní vlivy místnosti, jako je právě málo prostoru kolem nebo za bednama. Ty dostatečné vzdálenosti od stěn jsou důležité, protože místnost by měla ovlivňovat zvuk co nejméně. Samozřejmě její vliv se nedá vyloučit, ale těmi vzdálenostmi vytváříš dostatečné zpoždění zvukového odrazu a jeho rozptýlení v prostoru tak, aby přímý zvuk jdoucí z reproduktorů ovlivňoval co nejméně. Proto se upravuje akustika místnosti různými deflektory a absorbery. Cílem není absolutní zatlumení, ale naopak částečné zatlumení a rozptýlení zvuku.

Basáky v těsné blízkosti stěn způsobí nejen zesílení basů, ale často taky nepříjemné dunění nebo hučení, to ovlivní přesnost basů a jejich rozlišení, které by měly jít přímo k posluchači.
U těch Jamo to ale jsou spíše woofery, které mají hrát jen nejnižší kmitočty. Problém je, pokud se nedají samostatně regulovat a jediný způsob jak je ovlivnit je umístěním beden.

Nechceš třeba začát tím setem 3.0 a surroundy dokoupit později?
https://www.htpshop.cz/reprosoustavy/mo ... 4-set-3-0/

Nebo celá sada
https://www.htpshop.cz/reprosoustavy/mo ... 4-set-5-0/
https://www.htpshop.cz/sestavy-reproduk ... a-set-5-0/
https://www.elektronet.cz/jamo-s-805-hc ... -5-0-orech?
tombas
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ripper6 30. 8. 2019 23:05

tombas: to umisteni asi bude horsi no, jedine to mit tim basakem na proti sobe, manipulace a asi i nastaveni bude na delsi laborovani... :( Mno tak rikali lidi ze jim to hralo hezky treba repraky a ze to meli skoro u zdi i s tim bassreflexem tj trubkou a snad jen 15cm a ze ok :)
Proto se tak ptam :) Pripadne ze dalsi lidi zadni bassreflex ucpali, tak netusim na kolik to potom pokazi dojem ze sestavy ci utlumi to nizke pasmo? :(

3.0 uz asi fakt ne, to bych jak se znam nestacil pristi roky jen kupovat repraky a skoncil bych nekde na 50 000 a to uz do toho dat nechci :(

To dalsi nevypada zle co posilas, pokud by prodejce spolecne s AVR sel cenou dolu nekde k 25 - 27k... otazka je jak to potom zvlada basy a jestli bych nemusel resit subwoofer. Vim ze se tu rika ze sub pak neni asi potreba. Jenze jak poznam lidi, tak rada lidi me tvrdilo i u sluchatek a musel jsem nakonec vzit uplne jine nez co doporucil prodejce (tim nerikam ze to nebylo kvalitni). Jamo me zaujalo ze ma dole ten bass repro, a mam pocit ze se nekde uvadelo ze Jamo jsou vic na basovou i music :)

Ctu ze hodne jsou poupalarni tyto jako sestava:
https://reprosoustavy-reproduktory.heur ... -set-5_1/#

Rekni me, je narod hluchy? :D Pokud to tak blbe hraje doma tem lidem :)
A ty co jsi nyni doporucil, jsou necim znatelne kvalitnejsi nez treba ty Jamo? nez Onkyo 7805 sestava ci Magnat Monitor? :)

u tech Indiana ctu tohle:
dvojice středobasových reproduktorů o průměru 135 mm
-to ale moc na basy nebude a sub bude zrejme potreba, uz proto ze jsem cetl ze vyrobci slibuji ale prej to fyziku neosali a ze aby to hralo nejak ty basy tak to chce fakt vetsi membrany pro ty nizky pasma, snad od 8 - 10 palcu :(
ripper6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 31. 8. 2019 07:55

Budeš si to muset někde poslechnout, každý požaduje něco jiného a univerzální doporučení neexistuje.
Národ není hluchý, ale v naprosté většině případů ti lidé koupili nějakou sestavu a už neměli možnost nebo chuť ji porovnat s dalšími, takže třeba vůbec nezjistí, že by to mohlo hrát líp.
tombas
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ripper6 31. 8. 2019 11:24

tombas: zkusim to nejak vymyslet a dekuju :)
Jen by me zajmalo, kdo si koupi tohle za 500 000 tisic a potom to prodava za 100 000? Nemela by poradna sestava drzet svoji cenu?
Nasel jsem to nahodou a zaujalo me to podezrele cenou.

https://www.sbazar.cz/infernus/detail/5 ... ch-podszus

To taky z jedna variant, ale mam pratele co muzou koupit z fleku sestavu poradnou ale nikdo nechce dat ty penize :) Druhej problem je a jsem zde moc necetl... sousedi :D Casto rikaj ty lidi, ze stejne v bytovce nic pustit nemuzou :)
ripper6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 31. 8. 2019 13:16

S těmi hifi komponenty je to jako s auty. Některá si drží vysokou cenu jako veteráni a vzácné kousky jsou skoro nezaplatitelné, pak jsou takové, které byly jako nové drahé nebo byly upraveny na míru a jinak nejsou ničím unikátní. Kdo má prachy, koupí si nové nebo si nechá něco vyrobit, kdo je nemá, ten to stejně nekoupí ani za desetinu ceny, protože k tomu potřebuje adekvání a velice drahé ostatní komponenty, které by i tak vyšly na statisíce.

S těmi sousedy mají pravdu, není nic horšího, než když panelákem otřásají nedefinovatelné dunivé basy a hučení.
Jestli bydlíš v paneláku nebo bytovce, tak se subwoofer ani nekupuj, jinak tě budou sousedi nenávidět :D.
Ne, trochu přeháním, ty musíš vědět, jaké máš sousedy a co si můžeš dovolit. Přesto by bylo nejlepší napřed vyzkoušet, jestli ty basy pokryjí samotné sloupy, nebo bude ten sub nutný.
Samozřejmě adekvátní akustické úpravy místnosti dokáží soužití se sousedy i kvalitu zvuku podstatně vylepšit.
tombas
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ripper6 31. 8. 2019 14:08

tombas: Jo neni to levnej spas kdyz pozoruju ty ceny, ne ze bych nevedel ze jina znacka a sestava nehraje lepsi, ale jednoduse na to nemam. Treba pamatuju x let zpet na znacku co me zaujala Krell :) Krell asi znat budes urcite, no je to pekne draha sranda a prodejce mi to jednou kdysi poustel v Hi-Fi Store na Prikopech a nabizel me to ve sleve za 300 000czk (zesilovac + predzesilovac) jen ale netusil ze nemam ani korunu na to :D

Tak to me nevadi, ja mam naopak hodne rad basy a muzou hrat i v noci, nikdy jsem si nestezoval na nikoho :) Ja bydlim v bytovce - cihla byt v centru Prahy, ale mam vyhodu tu ze mam byt smerem do vnitrobloku, tudiz mam souseda pouze dole pod sebou :D Mno a skutecne, mladem to vadi, pristehoval se kdysi a behal vecne ze neco slysi, ze slysi i lidi chodit po chodbe a ze byl zvyklej z vesnice na absolutni ticho v 20:00. Jela i policie, ale nic nebylo zjisteno, dostal vynadano ve 23:00 a potom se odstehoval a je zase klid :D

pozn. byt a uprava, to se nikomu delat nechce, je to preci jen najemni byt kde sice zijes leta, vis ze tam mozna asi jeste budes ale vse vyklizet a ted investovat do uprav ufff

Vzniklo tim, ze jedna rodina dluzila na najemnem a odstehovala se, jinak by reprak fakt nevadil :( Subac mam vsak poznas Genius 5.1 Home Theatre System cena driv 5000czk
https://www.czc.cz/geek/za-malo-penez-h ... ter/clanek
:D
Nova rada 6000 ale je uz fakt divna, takze uz k PC bednicky nechci a to byl duvod ze prvne me zaujalo Onkyo 7805 - ty sloupove repro co lze umistit na podstavec, policku (v byte se mi to hodi). Presto ale zaroven chci zkusit nacpat do pokoje sloupy a porovnat :)

EDIT: a jeste me tu chybi jedno reseni, kam ty mlady lidi co budou chtet super repro, to budou davat? :-)
viz ukazka, kde tam dat sestavu? :D
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/dusl ... maji-76660
ripper6
Mírně pokročilý

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků