65" OLED za 50-60tis.

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod indeshit 12. 8. 2019 11:51

vznikl tak. Kdyby režisér chtěl plynulý film, tak ho tak natočí. Já to nikomu nevnucuju. Tom Cruise a Nolan jsou taky třeba dost proti tomu. Kdyby žil Patrik Svajze, tak by taky neměl rád tady todle interpolační šajze :)
indeshit
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 12. 8. 2019 12:35

Ano, bohužel zřejmě někteří nevědí, že si mohou dopočty na svém televizoru vypnout. Protože jinak by poměrně jednoduchou situaci nerozebírali. Kdo chce zapne, kdo chce vypne. Svoboda pro každého :-)
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod RADU65 24. 8. 2019 17:47

emes16 píše:Zdravím místní odborníky a diskutéry,

chtěl bych vás požádat o radu při výběru OLED tv v rozměru 65" v cenové relaci 50-60tis. Jde mi primárně o kvalitu obrazu (jak upscaling z HD,FHD tak samotné 4k, HDR)...
Využití bude primárně běžný TV HD signál a FHD/4K filmy, žádné hraní na xbox.
V seznamu figurují zatím tito kandidáti:

Panasonic TX-65FZ950E --> má sice navíc soundbar, ale ten bych oželel(dá se sehnat ještě za dobrou cenu)
Panasonic TX-65FZ800E
Philips 65OLED803
Sony Bravia KD-65AF8
LG OLED65C8PLA

Díky všem za komentáře :!:

Nějakou dobu vlastním Panasonic TX-65FZ950E takže nějaké zkušenosti už jsou.Jinak ten soundbar jsem si ze začátku taky myslel že oželím,ale je to taková kvalitnější náhrada za klasické tv reproduktory které většinou nejsou nic moc.Mohu potvrdit,že to hraje opravdu slušně i když klasickou sestavu 5.1 to nenahradí.
RADU65
Junior

Odeslat příspěvekod luek 31. 8. 2019 21:38

Přidám moji zkušenost, sekání je na Phillips 873, 803 a 903 naprosto udesny. Zkoušel jsem i LG B8, C8 a ty jsou proti tomu super, interpolacni artefakty minimální. Phillips na max motion je sice plynulý, řekl bych že o chlup lépe než LG, ale artefaktu má milion. Takže jestli se vám LG nezdá, tak vězte, že Phillips je teprve peklo. Na plynulost a nula artefaktů je pecka panák, ale loňské rady 800 obrazove naprosto nestíhají LG a Phillips. Takže LG C8 je správná volba. Někde jsem to tu už psal, ale je to marný, stejně pak píšou pomatenci že to má byt vyply, že to tak režisér chtěl...

Nechtěl, ale neměl na výběr. Představte si jak velké by byly filmy, mít 72 p.. 3x tolik co teď. Třeba 2k mkv by měl 30 giga. TV vysílání by nemohlo mít tolik programu... I ten film jako takovy, co se dřív točil na pásku by byl 3x delší... Zkrátka se stanovilo, že 24p je dostatečný kompromis a basta... Ale nevěřte tomu, ze Spielberg si přál, aby se mu film cukal... Nepřál, proste neměl na výběr. A tak se dřív snažili těm složitým záberum vyhýbat. Dnes uz ne, protože televize mají dopočet. Ale zrovna oled je v tomto ohledu horší než led... A ve finále někdo (panák) dokáže udělat dopočet kvalitní, někdo jiný (Phillips) to úplně zkurvi, a někdo (LG) je mezi...
Naposledy upravil luek dne 1. 9. 2019 08:43, celkově upraveno 1
luek
Junior

Odeslat příspěvekod skorky 1. 9. 2019 09:59

Tak a teď tu o Karkulce.
skorky
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 1. 9. 2019 10:13

Bohužel si na sekání u některých TV Philips (OLED) stěžuje/stěžovalo více uživatelů. Mám přímou osobní zkušenost, která netrvala pět minut někde ve kšeftě. Samozřejmě netvrdím, že následně nemohlo dojít k potlačení problémů aktualizací softwaru. Nicméně jak LG, Panasonic, či Sony toto v té chvíli nedělaly. Podobně kupříkladu Panasonic a Sony při agresivnějším nastavení režimů pro plynulost nevyplodily tolik artefaktů, jako Philips. Stále píšu o OLEDu.

//tady to je uvedeno i v testu na avmania.cz
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SmokeMan 1. 9. 2019 11:56

ono obcas staci vypnout ty featury, co tomu maji predchazet, dnr apod... a tradaa, obraz je lepsi a bez artefaktu... aspon vetsinou
FX 8300@4,4GHz@1,38V, MSI 970 Gaming Pro Carbon, Sapphire Rx 480 8GB nitro+ @580 nitro+ undervolted, 16GB Corsair@1886MHz, Scythe FenrisWolf, KC2000, As2000, Scythe chlazeni
SmokeMan
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod indeshit 1. 9. 2019 14:31

Philips 873 - všechny tyto barbařiny mám pochopitelně vypnuté a vše je v pohodě ;)
indeshit
Pokročilý

Odeslat příspěvekod skorky 1. 9. 2019 15:32

skorky
Junior

Odeslat příspěvekod indeshit 1. 9. 2019 15:49

Kéž by se zapojili všichni výrobci a interpolace byla defaultně vypnutá. Věnuji se prodeji TV 7 let a naprostá většina diváků interpolaci vypíná.
Videa jako Vyprávěj, Hobbit v prodejně poslouží dobře - sekaný obraz laické zákazníky vyděsí, ale pak tu interpolaci radši doma stejně vypnou a mají radši sekaný švenky kamery než mexickou telenovelu.
Všechny ty videa totiž dělal jeden člověk , aby byla šita na míru těmto situacím. Tehdá uměly 24p na vyšší framerate pouze stohercovky. Pak přišla era, kdy i LF632 LG nebo HU6900 Samsung i s 50hz panelem dokázaly interpolovat filmy. Dneska už tato videa málokdo používá, protože tak 90% vsech TV interpolovat 24p na vyšší framerate umí. Pro 100hz se používá spíš ZOH Sochi záznam, ale málokdo upozorňuje na 3 puky a podobné chyby, které zapnutá interpolace u stohercovek způsobuje.

Spousta lidí je nešťastných, protože neví, jak to vypnout.

Kdo chce, nechť si to zapne. Dle mýho lepší varianta než ta, kdy ten, co to nechce, musí hledat, jak to vypnout.
indeshit
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Mclaren F1 1. 9. 2019 15:55

skorky píše:https://www.cnews.cz/uhd-alliance-filmmaker-mode-tv Zajímavé ;-)

Ale není to moc zajímavé z pohledu diváka, v době kdy se točí ve 4k HDR ale 24 fps, tato dohoda je jen samolibostí filmařů pro které je jednoduší po natočení filmu jeho následné zpracování a střih než by tomu tak bylo u 50/60 fps.
Mclaren F1
Poslední varování

Odeslat příspěvekod luek 1. 9. 2019 20:07

No je to o tom co se komu líbí. 10 let stará plasma má pohyb naprosto plynulý a bez artefaktu. Takže pro mne je současný stav Phillips mizerný, se zapnutým motion na plno to plynule je, s artefakty, pokud motion dám na minimum, tak už prostě určitý typy filmu jsou mizerný. Například cokoli od boxu po wma, to jsou scény kde je pořád rychlý pohyb a TV se mírně skube. To je celý. Pokud někomu tohle nevadí, tak super. Mně ano, bohužel tak to dneska je, myslím si ale že se to odladi, otázka je kdy.

Celkové ale přesně to co říkám je v té recenzi co jste tu postovali. Tak jaký pohádky, já si jen stěžuju na stav co dávno popsali jiní.
luek
Junior

Odeslat příspěvekod indeshit 1. 9. 2019 20:43

Plazma taky ctila 24p a taky se na ní obraz sekal při filmech. Je to zdrojem a ne technologií.
Box je sport a ten není vysílán ani natáčen kadencí 24p.

Nebe je modrý, voda je mokrá a film se seká.

Mrkni třeba na Billy Lynn's Long Halftime Walk (Hobbit 48fps nevyšel, byl pouze do kin). Je to film točený ve vyšším FPS. Stalo se to modlou? Nestalo. Šílí z toho masa lidí, aby tak nadále natáčení pokračovalo? Nešílí. Možná je to taky tím, že ten film měl spíše technicko-revoluční hodnotu než uměleckou. (pro vysvětlení nechci rovnou napsat, že to byla sr...ka, tak to píšu poněkud jemněji). Díky metodě natáčení je ten film plynulý, ale neobsahuje artefakty. Stačí na ni "padesátihercovka", protože 60fps zdroje filmu krásně štymuje zobrazovací frekvenci televizí (padesátihercovka je vlastně šedesátihercovka, zvládá oby signály: 50 i 60)

NAOPAK.

Lidi podepisují petice proti motion smoothing. Chtějí, aby výrobci defaultně neaplikovali MCFI ve svých výrobcích.
Viděl jsi Hobbita ve vyších FPS /mluvil jsi s někým a ptal se na jeho názor? Mnoho lidí z toho naopak nemělo až tak pozitivní zážitek.
Je to asi o zvyku.

Já osobně bych to zakázal, ale ber mě trochu s nadsázkou, jsem 24pfašista :)
indeshit
Pokročilý

Odeslat příspěvekod luek 1. 9. 2019 21:04

Posledni plasmy jely ciste bez jediny chybicky, dokonalost. Musel bys videt ty tv vedle sebe, je to diametralni rozdil plazma 2011 a oled 2018... Sekani je na OLED specificka kapitola a ma to souvislost s technologii (viz rtings). A jediny co je porad na urovni plasmy je v oled Panasonic.

Nechapu k cemu je tahle debata. Ja jen potvrdil recenze co napsali jini a konkretnim lidem tady z vlakna odpovedel, ze s LG je to jeste dobry. Stejne mi pises ze se to neseka a pokud, tak to tak reziser chtel... A idelane mam vypnout motion blur... Nevim proc mam sledovat ale pak blikajici sracku... protoze tak to vypada, kdyz se vse vypne. Takhle to chce ocni klinika a ne reziser.

Cela ta debata je o nicem, koncim. Pokud se nekom libi koukat na cukadlo, at se kouka. Komu ne, at si nekupuje Phillips ale Panaka nebo Lg.
luek
Junior

Odeslat příspěvekod Mclaren F1 1. 9. 2019 22:08

Režisér to tak chce protože se mu s tím potom jednodušeji pracuje nic víc v tom není. Ale to to ideschit nikdy nepřipustí.
Mclaren F1
Poslední varování

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků