Doporučení DVB-T2 set-top boxu pro nahrávání pořadů

Digitální vysílání DVB-T/S/C/, poskytovatelé, set-top boxy, diskuze kolem HD

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod teoburger 1. 9. 2019 14:02

Zdravím všechny,

potřeboval bych od někoho z osobní zkušenosti doporučit DVB-T2 set-top box pro nahrávání pořadů.

Mám následující požadavky:

1. podpora NTFS
2. nahraje pouze jeden soubor
3. nastavím časovač nahrávání, vypnu set-top box. Sám se zapne, nahrajeje pořad a zase se vypne

Vyzkoušel jsem již SENCOR SDB 5104TD, EVOLVEO OMEGA T2, TESLA Vista T2, AB CryptoBox 702T a bez úspěchu.

Díky za rady.
teoburger
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 2. 9. 2019 07:53

Něco od Technisatu?
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod teoburger 2. 9. 2019 08:04

@MgX: Protože není možné z technických specifikací a manuálů vyčíst, zda daný set-top box vyhovuje mým požadavkům, prosil jsem o doporučení "z osobní zkušenosti" od někoho, kdo daný set-top box vlastní a může mi potvrdit, že vše funguje, jak potřebuji. Který tedy model máte na mysli a víte, že splňuje dané požadavky?
teoburger
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod rejca 2. 9. 2019 08:26

Technisat mám ISIO T2 za cca 3000 Kč... Settopbox je kvalitní, ale HDD formátuje jen jako FAT32...
rejca
Junior

Odeslat příspěvekod Dagy2 11. 9. 2019 11:38

Technisat DIGIPAL ISIO má možnosť použiť USB/HDD, SD kartu a formátovať TSD technisat format, FAT32 - tieto dva formáty umožňujú potom pracovať s nahrávkami priamo v prijímači, strihať, deliť a pod.
Ďalej je možné použiť formát NTFS, EXT3, HFS, HFS+ všetko viď manuál k prijímaču str.162, bod 13.5.2 dátové systémy pre média.
Nahrávky sú prehrateľné kdekoľvek bežnými programami (TS stream), možno ich kopírovať na NAS a pod.
Možné je pretáčanie rôznymi rýchlosťami, spomalenie, zastavenie a pod.

Prijímač umožňuje rovnako ako všetky Technisaty rozsiahle programovanie nahrávok pomocou EPG, včítane vyhľadávania programu podľa textových reťazcov, nastavenie nahrávania seriálov s automatickým update programov každý deň (t.j. seriál nie je zadaný ako séria nahrávok PO-PIA 20:00÷21:20, ale podľa názvu programu a Technisat vyhľadáva každý deň pri update EPG správny vysielací čas)

Prijímač má pripojenie na NET + HbbTV, DVB-T/T2 (H265 ale len obrazový výstup 1080p), externý zdroj a dokonca čítačku Irdeto,
Cena doporučená 129 EUR, určite sa dá zohnať lacnejšie.
Dagy2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 11. 9. 2019 11:43

Díky Dagy2. Technisat je vysoce kvalitní zařízení. Sám jsem ho měl možnost osadit a vyzkoušet v několika případech. Nikdy nebyl uživatel zklamán. Samozřejmě neznám veškeré požadavky každého potencionálního kupujícího, který by chtěl AIO zařízení se vším všudy za pár stovek.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod rejca 11. 9. 2019 14:01

Když jste u toho Technisatu a máte to v malíčku... Mám právě doma ISIO, ale trápí mě jedna věc. Pouštím na tom dětem klasické pohádky z Večerníčků...

Jeden díl má pět minut a nespustí se automaticky další díl. Nenašel jsem to v nastavení. Nevíte jak na to?

(zdroj Synology DLNA)...

Zatím všechna zařízení mimo Technisatu to pouštěla automaticky. Ručně je to hrozný opruz.
rejca
Junior

Odeslat příspěvekod spyko 11. 9. 2019 19:33

Než technisat,tak radší dreambox DM525hd-dvb-t2/c,podmínka -aspoň minim.znalost enigma2,nahrají v prodejně,něco levnějšího?-telesystem TS6820 twin,dvojtuner,bohužel u něj sem čas.nahrávání nezkoušel!
spyko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 11. 9. 2019 19:34

Ano, jenže někomu právě jde o to, aby se v tom nemusel orientovat.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dagy2 12. 9. 2019 11:06

@rejca
na automatické spuštění vícero videonahrávek se ti zkusím podívat snad přes víkend. Nikdy jsem to nepotřeboval, protože krátké pohádky již nejsou můj případ a nahrané filmy s délkou 1.5 hod a více jsem nikdy neměl potřebu sledovat více než jeden :)

@spyko
přesně jak píše MgX. Ne každý má nervy na to, aby studoval Enigmu. Nahrání SW "odbornou firmou" jsem zažil jednou u VU+ a děkuji, nechci. V přístroji nefungovali spolehlivě ani základní věci (například onen střih, nechodili zápisy na kartu, takže každé 2 dny zůstala černá obrazovka bez informace co se děje, atd ... Jistě to šlo spravit ale pouze studiem, na to možná bude čas v penzi)
techniSaty používám od 2008 a nevidím v nich žádný problém - ano Linux v nich je uzavřený pro editaci a můžeš používat pouze to, co vymyslel programátor. Pokud ti toto nevyhovuje enigma open source je jistě dobrá alternativa. Otázka je, kolik uživatelů potřebuje něco navíc než umí technisat. Prezentované hlavní výhody - mít kartu v "univerzální" čtečce jsou pomalu ale jistě minulostí.
Já momentálně potřebuji mít kartu Skylink s vyšším zabezpečením (t.j. v modulu) a kartu Digi (samozřejmě také v modulu) v multituneru tak abych mohl neomezeně nahrávat vícero programů. Tohle techniSat umí dobře. Tak nemám důvod měnit.

Nicméně i Technisat sice nabízí autoinstall, který nastaví za 10 minut přístroj pro základní sledování ale využití všech funkcí chce také znalosti o tom co chci a jak nastavit.
Koupil jsem Technisat za velmi dobrou cenu vrácený do Alzy a podle konfigurace jsem viděl, že člověk který ho měl a vrátil moc o přístroji nevěděl a používal pouze základní funkce. A za základní funkce je určitě Technisat drahý přístroj. Takže bych doporučil koupit v e-shopu, odzkoušet zda mi ovládání vyhovuje, zeptal se na fóru pokud něčemu nerozumím a třeba vrátil když mi systém nevyhovuje.
Dagy2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod rejca 12. 9. 2019 11:23

Díky, díky :-)

Já bral technisat na amazon.de ve slevě (je tam na něj sleva často). Vyšel skoro třetinu levněji než tady.
rejca
Junior

Odeslat příspěvekod Dagy2 13. 9. 2019 09:48

Přesně, pokud má někdo možnost u amazon.de nebo i jiné německé e-shopy pak je cena někde jinde. Bohužel většina neposílá do CR/SR, já se snažím vyzvednout v kamenném obchodě, nebo poslat ke známým s adresou v DE.
v ČR/SR lze dobře koupit vrácené zboží nebo i třeba Bazoš a pod. nové přístroje v ČR/SR většinou jsou podle doporučené ceny technisatu a ještě v ČR přepočítané snad kurzem EUR/Kč 1:40 :-D
Koupil jsem třeba Technicorder STC za 50EUR od člověka, který změnil v bytovce SAT za UPC po optice s jejich boxem.
Dagy2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Dagy2 15. 9. 2019 21:16

@rejca
mám dvě zprávy - horší a lepší, podle toho jaký máš přesně Technisat - typ si nenapsal.
Horší zpráva je, že klasické playlisty je možné sestavit pouze pro fotky a hudbu, resp. rozhlasové záznamy. Zde je jednoduše možné pomocí tlačítka přidávat ze seznamu soubory, které se pak přehrají za sebou.
U TV záznamů, resp. videa nelze takovýto seznam vytvořit.

Lepší zpráva je, že Technisat umí přehrát za sebou u videa všechny nahrávky v libovolném adresáři přes DLNA/UPnP.
Možnosti jsou:
A/ pokud daný Technisat umí fungovat jako UPnP server (např. Technisat Technicorder SC/STC' v menu "hlavni menu>nastaveni>specialni funkce>UPnP> Poskytovatel UPnP=zap, Server UPnP=zap) je možné vytvořit v seznamu nahrávek adresář "POHADKY" a sem přesunout všechny pohádky, které chceš přehrát. Pak v menu Filmy/DVR vyber v menu NAV>Filmy/DVR jako zdroj pro přehrávaní nikoli disk na kterem jsou nahrávky ale DLNA s jménem tvého Technisatu. Vejdi do této položky a zde vyhledej adresář POHADKY. Po stisknutí tlačítka pro přehrávání se přehrají postupně všechny soubory uložené v tomto adresáři.
B/ Pokud daný Technisat (např. ISIO S3) neumí sloužit jako UPnP server, ale píšeš že používáš jako médium pro nahrávání NAS, pak každý NAS umí funkci DLNA/UPnP. Potom při přehrávání pohádek zvol uplně stejným způsobem jako zdroj pro přehrávání DLNA NAS, vyber adresář POHADKY a stiskni přehrávání.

doufám, že ti toto pomůže. vyzkoušel jsem to a funguje to dobře. Pokud by jsi potřeboval detailnější popis napiš.
Dagy2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod rejca 16. 9. 2019 16:28

Děkuji moc, zkusím :-)

Mám z německého amazonu Technisat DIGIPAL ISIO HD. TeĎ je tam pod 100 eura v akci:

https://www.amazon.de/TechniSat-DVB-T2- ... 157&sr=8-3

Přišel asi za tři dny... Jinak velmi kvalitní setopbox, rychlý, bezproblémově funguje HubbTV, HDMI CEC na automatické zapínání / vypínání TV...

Ještě mi v menu nefunguje youtube, ale jako webová stránka najel, ale to taky vyzkouším jak se to dá řešit. Zatím jsem to podrobně nezkoumal.

Díky
rejca
Junior

Odeslat příspěvekod Dagy2 16. 9. 2019 23:33

digipal podle návodu nemá funkci UPnP server, pouze UPnP renderer - tzn. DLNA server musíš spustit na NAS a v Technisatu při prohlížení nastavit prohlížení z DLNA zdroje.

Youtube změnil nějaký rok dozadu práva. tehdy aplikace youtube přestala fungovat, pouze šlo přehrávat videa přes web stránku.
Teď zkouším, protože youtube prakticky nepoužívám: aplikace se změnila a musíš se prvně registrovat.
Dagy2
Pokročilý

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků