Onkyo a repro s certifikací Dolby Atmos

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod dosla 7. 9. 2019 10:00

Ahoj!
Mám zde rychlý dotaz, jak by mělo být vše správně sestaveno (vlastně nakoupeno) pro správné fungování receiveru a setu domácího kina tak, aby hrálo Dolby Atmos.
Receiver Onkyo TX-NR575E s certifikací DA bych rád vybavil sestavou pro domácí kino, vybráno mám https://www.l-e.cz/receiver-onkyo-sks-ht528. Bude receiver umět hrát v DA na této sestavě nebo musí být i reprosoustava s touto certifikací?
V obchodě automaticky doporučují vyšší model https://www.l-e.cz/catalogsearch/result/?q=sks-ht588, který to zvládne určitě, ale rád bych věděl, jak to vlastně funguje a nestačil-li by základní model s tím, že vše zvládne receiver.
Díky!
dosla
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tapir1 7. 9. 2019 12:22

Jasně, rozdělení audio kanálů ma na starostí dekodér v avr. Dolby Atmos musí obsahovat nahrávka/master jdoucí do avr. K plnohodnotnému jsou potřeba stropní repro....
Tapir1
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tombas 7. 9. 2019 13:47

Minimální konfigurace repro pro DA je 5.1.2 (případně 5.0.2 bez SW). AVR je v pořádku, k sestavě repro potřebuješ dokoupit další dva atmos reproduktory.
Každopádně tahle základní sestava reproduktorů je hodně nouzové řešení (i když levné) a nějaký kvalitní zvuk nečekej ani v domácím kině, natož při stereo poslechu hudby.
tombas
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dosla 7. 9. 2019 16:19

Jasně, díky za reakce. Stačilo zapojit selský rozum.. Repro nemají žádnou certifikaci na DA, u SKS-ht588 je zkrátka konfigurace 5.1.2 a tím pádem, když jim to tam je receiver schopen poslat, tak hrají DA. V tom případě je ale tato sestava zbytečně drahá, když konfigurace 5.1 a samostatné dva reproduktory vyjdou levněji.

O tom, že je to základní sestava vím, trošku mne děsí to slovo nouzová, ale zvážím ještě to rozpoložkovat a kupovat sestavu postupně.
Ptát se na doporučení nějakého konkrétního výrobku je asi zbytečné, pohledám na fóru, nicméně co kdyby O:-)
dosla
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod e1 11. 9. 2019 23:27

tombas píše:Minimální konfigurace repro pro DA je 5.1.2 (případně 5.0.2 bez SW).

Trochu ťa opravím, minimálna konfigurácia pre Dolby Atmos je 3.1.2, resp. 3.0.2 bez sub. ;)
e1
Junior


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků