Výběr:Sennheiser Momentum 2/Beyerdynamic Aventho/SonyWH-1000

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod VikThor 2. 10. 2019 20:01

Zdravím vás audiofilové :-)

Prohledávám toto fórum a nepovedlo se mi nalést relevantní tema a ani zmínky o tom co by mne zajímalo.
Hledám kombinovaná bezdrátová/drátová HI-Fi HiRes sluchátka s cenou +-10.000 Kč. Nejdříve sem hledal o dost níže....od cca 2k víše, ale postupně, odhalujíc mnohé nevýhody a nástrahy, jsem se ustálil na ceně někde kolem 10.000 Kč.

Jsem poměrně náročný posluchač, potrpím si na kvalitu a pořádnou dynamiku zvuku. Poslouchám převážně metal, ale nepohrdnu ani vážnou hudbou, operou či jinou akustickou muzikou. Sluchátka jsou primárně určena domů, příležitostně na ven, na dovolenou. A i když je budu mít především doma, tak chci aby byla jak drátová, tak i bezdrátová. Ano, chápu rozdíly mezi SBC, AAC a HiRes LDAC či aptX (HD) a proto je mým požadavkem právě i přítomnost maximálně kvalitního kodeku. Odzkoušený mám aptX a kvalita je snesitelná. Ale pro přehlednost to shrnu do bodů:

1. HiFi sluchátka s vysokou dynamikou
2. cena do 10.000 Kč či lehce přes
3. drátová, ale i bezdrátová
4. kodek aptX HD + LDAC
5. výdrž baterie alespoň 20 hodin
6. uši musí být celé vevnitř - circumaurální typ

6. nezáleží mi tolik na vzhledu, ale spíše na pohodlí
7. kvalitní potlačení ruchů okolí nepotřebuji

Do nejužšího výběru prozatím zařazuji a obhlížím:

Beyerdynamic Aventho Wireless https://sluchatka.heureka.cz/beyerdynam ... e/#section
- recenze: https://avmania.zive.cz/beyerdynamic-av ... luchu-test

Sony WH-1000XM3 https://sluchatka.heureka.cz/sony-wh-10 ... e/#section
- uživatelské recenze: https://sluchatka.heureka.cz/sony-wh-10 ... e/#section
- recenze: https://avmania.zive.cz/sony-wh-1000xm3 ... est#part=1

Sennheiser Momentum 2 Wireless https://sluchatka.heureka.cz/sennheiser ... =6#reviews
- recenze: https://mobilenet.cz/clanky/recenze-sennheiser-momentum-wireless-trvanliva-kvalita-37427

----------------------------------------------------------------------------
Žádná z výše zmíněných sluchátek sem neměl možnost poslouchat, ale z recenzí a okouknutí sluchátek mám zatím tyto postřehy:
Beyerdynamic Aventho Wireless Vypadají kvalitně, softwarově nastavitelné profily vypadají hodně zajímavě. Také velmi hlasitě hrají, zvládají aptX HD a fůru dalších kodeků, jsou lehoučká, mají skvělou výdrž (více jak 30 hodin), Drivery Tesla............normálně sem už myslel, že mám vyhráno. Ale chyba lávky :-( Sluchátka sedí přímo na boltcích, jsou tedy supraaurální. Takové jsem měl kdysi Sennheisery a z toho mne nepříjemně bolely uši. Takže tím pádem tyto sluchátka asi padají, což mě popravdě docela štve!
Sony WH-1000XM3 Hudebně to asi bude fajn věcička. Má LDAC i aptX HD, slušnou výdrž (30 hodin), potlačení ruchů. Vypadají asi nejvíce se blížící ideálu, jen škoda, že působí trochu lacině, bakelitově. Oproti Sennheiseru i BD jsou fakt skoro až ošklivé :-D ALE technicky co je zkoumám, tak je to špička.
Sennheiser Momentum 2 Wireless Kvalita provedení top, ale nelze vypnout potlačení okolních ruchů, což snižuje životnost baterie. Pouze aptX, ale jinak technicky OK...líbí se mi moc.

Ve své podstatě dále hledám něco podobného, ale klidně i otevřeného typu. Venku s nima zas tolik lítat nechci. Prosím vás proto o zhodnocení mého výběru a o další tipy na jiná kvalitní sluchátka.
Děkuji :-)
VikThor
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod akburt 3. 10. 2019 11:21

Za me bych volil Sennheiser Momentum 2 Wireless over ear.
akburt
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod eiben 3. 10. 2019 12:14

Sony WH-1000XM3 vlastnim a ze zvuku jsem dost zklamany. Jestli neni nahravka v perfektni kvalite tak je zvuk takovy zahuhlany rekl bych pro moje usi malo vysek I stredu.
eiben
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Doktor Trychtýř 3. 10. 2019 12:59

Sony WH-1000XM3 jsem zkoušel v obchodě a říkal jsem si, že je to mnoho povyku pro nic moc. Drátěné Sennheiser Momentum 2 mám rád pro vyhovující naladění zvuku, pohodlí i design. Wireless verzi jsem nechtěl právě kvůli nemožnosti vypnutí noise cancelling. Na ven ale někdy používám i Beyery T51i které jsou Aventho konstrukčně podobné a musím říct, že jsou to pro mne jedny z mála pohodlných on-ear sluchátek (na rozdíl od třeba U-Jays nebo AKG-Y50BT). Zvukově jsou bych řekl o něco detailnější než Momentum 2 Over Ear. Na druhou stranu Aventho podle recenzí má být naladěno vstřícněji masovému uživateli.
Doktor Trychtýř
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod VikThor 3. 10. 2019 17:25

Sony WH-1000XM3 na mne působí, že to mají promyšlené a technicky zmáklé velmi dobře, ale to taky není všechno. Jde o to, jak se poladí zvukový projev a to, že leckomu moc nesedí a je z něj zklamaný, nečtu rozhodně poprvé.´

Zatím vedou Sennheiser Momentum 2.
Jen koukám, že jsou už i 3...ale nikde nevidím nic co by nasvědčovalo, že by byly v nečem lepší...
Naposledy upravil VikThor dne 3. 10. 2019 18:27, celkově upraveno 1
VikThor
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod eiben 3. 10. 2019 17:40

Sennheiser Momentum mam taky doma dratove a to se neda se Sonym srovnat
eiben
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hanysek3099 3. 10. 2019 18:48

Ono celkově všechny i top model o ANC BT modelů nejsou schopné zvukově konkurovat klasickým modelům v poloviční ceně. Takže je nutné hodně přemýšlet (pokud je primárním požadavkem kvalita zvuku) zda BT neoželet a nezvolit kvalitní klasická sluchátka a k nim vhodný DAP či DAC.
zdroj: Samsung Z Fold 5
Over-ear: Sennheiser Momentum 4 wireless
TWS: Technics AZ80E-K
hanysek3099
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod VikThor 3. 10. 2019 20:06

Plánuji tahle sluchadla provozovat převážně drátově k PC a později domácí audio sestavě.
Jak tak zjišťuji, tak k dokonalosti mají bezdrátová sluchátka ještě stále dost daleko. A to i hodně drahé modely. Nicméně ale i u PC budu tato sluchátka mít napíchnuta na DAC zvukové kartě. BT chci pro případy že budu chtít třebas v bytě něco dělat a přitom poslouchat kvalitní zvuk (panelák na osolený metal moc není :twisted: ). A nebo když pojedu někam, kde si budu chtít vychutnat chvíli klidu u kvalitní hudby.....opět s přenosním DAC playerem :-)
Ale je to na zvážení....nasadil jste mi brouka do hlavy. Přeci jen dávat dvojnásobek jen za nedokonalou verzi BT........moc logicky to nezní...
VikThor
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod _daRK 4. 10. 2019 11:03

Ak planujes hlavne drat, potom skoda pozerat po BT technologii, za rovnaku cenovku dostanes u kablu urcite viac. Navyse vzdy mas moznost aj sluchatka bez BT prevadzkovat bedratovo, dnes uz su sikovne zariadenia na to, samozrejme narocne typicky stolove sluchatka by si velmi neskrtli.
Inak, ja by som tie Sony WH1000XMx tolko nehanil. Mam len verziu XM2, ale kolega ma XM3 a taky rozdiel to nie je. Ano, napriamo nehraju uplne tak, ze je clovek z nich nadseny (prebasovane, zahuhlane), ale hoci som si od EQ davnejsie odvykol, tak na mobile prinasaju po upravach tieto sluchatka ovela vacsiu radost a zvukovo nemam co vytknut. Mam stiahnute basy (cca -3dB) a mierne pridane vysky (1-2dB) a tiez pouzivam zasadne kodek LDAC a UAPP so zapnutym HiRes driver pre bluetooth. Odporucam aspon vyskusat tento setup. Chapem, ze nie kazdemu sa to moze pacit. Keby len to pohodlie este viac dotiahli, taky Bose s jeho vankusmi je na tom daleko lepsie.
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,LinkBuds S
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků