TCL 55DC760 s Android TV 8 Oreo

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod warcraftan 1. 5. 2019 20:50

Zdravím, vlastním televizi 55" TCL U55C7006 asi od ledna/února.

teď po dlouhodobém nastavováním a flashováním/přehráváním různých verzí softwaru můžu konečně konstatovat, že všechno funguje jak má.

Pro moji úplnou spokojenost akorát chyběla podpora HBO GO, nepodporuje 4k obsah jako třeba Netflix, ale moje angličtina není tak dokonalá, abych si mohl troufnout sledovat filmy v anj dabingu a HBO GO má tu podporu čestiny přecejenom lepší :-) (i když se Netflix posledních pár měsíců hodně snaží, doporučuji sledovat jejich fb cz/sk skupinu)

Snažil jsem zprovoznění HBO GO řešit pomocí multimediální centrum zvané KODI, ale neúspěšně. Dělal jsem to podle tohoto návodu, ale buď jsem nedodržel všechny kroky, nebo jsem to neuměl, tak jsem to vzdal, až do teď kdy se právě na polském forum objevila (nebo prvně možná na italském?) nová verze v528, která opravuje chyby a pak vám už HBO GO fungovat konečně bude. Nebyl to jen problém můj, byl to globální problém a na polském forum je na to přímo zalozené téma.
Podle mě Kodi je dokonalý nástroj, jak můžete zvednout úroveň televizi o ještě lepší interface. Kdyby nebylo pár videí na YT, jak kodi nainstalovat a jak jej používat, myslím, že by dost lidí mělo problémy, není to úplně jednoduché jak nainstalovat třeba windowsy, ale když tomu strávíte pár hodin, tak to zvládnete.

Když je k této televizi přímo založené téma, napadá mě se sám sebe zeptat, jestli můžu TCL doporučit :?:

přirovnal bych to ke starým časům android telefonům (nebavíme se o vlajkových lodí za X desítek tisíc jako ani o vlajkových lodí TCL), kdysi jsem měl Xiaomi Redmi 1s, software od výrobce se mi lagoval a vydrž na baterii byla katastrofální, po dlouhodobém hledáním na zahraničních forech (XDA) jsem telefon ruzně flashoval, nahrával nové ROM, kernely, scripty apd. a to samé bych přirovnal k TCL, papírově vypadá dobře, ale software pokulhává ze strany oficiální podpory TCL, buď se na ně čeká dlouho, nebo budete muset zavítat na polské TCL forum a krkolomně si obsah překládat do češtiny pomocí "přeložit stránku" všechno toto zabere čas, váš volný čas.

Co je ale pozitivní zpráva? pokud se nebojíte do android systemu zasahovat, pokud se nebojíte flashování, jste trpělivý a věříte, že komunita lidí může alespon částečně chyby androidu odstranit, tak je to TV přesně pro vás, protože prosím (jako neúplný znalec TV) si uvědomte, že kupujete TV za 13k a ne za 20k, pokud chcete všechno tohle obejít a koupit si TV stylem chci zapojit a dívat se, tak si připravte podstatně budget větší, protože tohle je android a jak známe android z telefonu, i tady na TCL vám může spadnout aplikace ;-)

Díky za přečtení mé amaterské "recenze", chtěl jsem se jen k tomu tak vyjádřit třeba k těm, kteří o TV a její koupi uvažují. Snad jsem neporušil nějaké pravidla. bb
warcraftan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ofer1790 2. 5. 2019 08:33

v528 je už i na oficiálních stránkách TCL.eu Na ruském fóru už jsem zahlédl i v534.

Btw pro HBO GO v Kodi momentálně používám EU plugin celoevropský plugin - instalujte přes repository, viz na GitHubu sekce download. Funguje v pohodě, ještě je ve vývoji, tak například řazení položek je podle původního názvu, takže pokud máte zobrazování nastavené na lokální názvy, nezobrazují se položky podle abecedy. Existuje i jen verze vyvíjená u nás. Více info případně na https://www.xbmc-kodi.cz
Ofer1790
Junior

Odeslat příspěvekod Ofer1790 3. 5. 2019 08:08

Pro update z oficiálních stránek je trošku jiný postup, který zachovává aplikace a nastavení na rozdíl od Update.pkg. Btw Kiki z polského fóra se zmiňoval, že už testoval Android 9, který by měl být pro TCL v září :-)

Postup pro update z oficiálních stránek:

Software update by user menu
Note:
Please check the current installed software version on your TV.
If the software version is V3XX, then you can update your TV to Android version O (V5XX).
If the software version is V5XX, your TV is already with Android version O but you can update with this last version (V52.
If the software version is V1XX, Do not update your TV with this software and contact TCL.
Software upgrade procedure:
Unzip the file ‘MT58_Android O_V528.Zip’.
You will get a folder in the name of ‘V8-T658T01-LF1V528’. Please open it.
Please save the software file ‘V8-T658T01-LF1V528.zip’ at the root of the USB drive formatted in FAT32 (do not save file in any other folder).
Insert USB drive in ‘USB 2.0’ slot of the TV.
A Pop up information appears on screen, press OK on Cancel.
Now press the Home button in the remote:
Press OK on the icon: Settings.
Scroll down to the line: About.
Then go to the line System update.
Select Local update.
TV will verify the SW automatically, and shows popup menu to inform the user about the “New upgrade file found, verifying...”
After successful verification, Now TV will shows popup menu to inform user about “Click OK, the TV will restart and start upgrading. Do not power off during update!”
Press OK.
Upgrade will take some time.
Do not switch off, unplug, and remove USB drive until upgrade is complete.
When reflashing is successful, TV should restart automatically.
Remove the USB drive from the USB port.
Upgrading time duration:
If the software is upgrading from V3XX to V5XX, then it takes around ~12 to 15 minutes.
If the software is upgrading from V5XX to its last version (V52, then it takes around ~5 to 7 minutes.
To check the current installed software version:
Press the Home button in the remote:
Press OK on the icon: Settings.
Scroll down to the line: About.
Then go to the line Contact us.
Here you can check the current installed software version of your TV.
Ofer1790
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 3. 6. 2019 21:15

Oficiální v528 odstraňuje vícero uživateli popisovaný problém s HbbTV a samovolnými restarty DC760. Bug však trochu zůstává ve hře, byť ne v tak dramatické formě. Na stanici s aktivním HbbTV nevylistujete seznam stanic přes tlačítko OK, ale jen přes LIST. Tam, kde HbbTV stanice nemá, jede obojí.

První verze Kuki opakovaně hlásí při jakémkoliv zavolání menu chybu síťového připojení. Dvojka to nedělá. Kuki v první verzi a sledovanitv.cz se sem-tam bezdůvodně zavřou a uživatel skončí na domovské obrazovce.

Satelitní tuner je bída, hrůza a děs. Chybí FastScan, AutoDiSEqC a seznam družic nezná Astru 23,5°E. Při přehození na satelitní tuner dochází většinou k zakostičkování. Až teprve po pár vteřinách se stav uklidní. Je úplně jedno, která stanice je zrovna aktivní.

I novější software obsahuje nedokonalý překlad položek do naší mateřštiny. Stejně tak chyby v diakritice u teletextu a problémy s diakritikou při přehrávání s interním přehrávačem z USB flešky.

Zlobí rychlý start. Jede/nejede. Jak se mu chce.

Negativa sem nedávám, abych tupě plival na TCL. Jen, že software a jeho vyladění dělá hodně.
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod warcraftan 8. 6. 2019 18:43

čaute,
nevíte jak tuto blikající otravnou zprávu odstranit? Při sledování TV mě to ruší.
Přílohy
tcl.jpg
warcraftan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod warcraftan 22. 6. 2019 20:33

vyřešil jsem to factory reset, ale jsem zvědavý, kdy něco zmáčknu nebo kdy se mi to znovu objeví...
warcraftan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod petromyl007 28. 8. 2019 07:42

Zdravím, chci se zeptat. Vlastním TCL U75C7006 aktualizován na nejnovější nabízený firmware 543.
Při přehrávání video souborů, které obsahují zvukovou stopu DTS, receiver, který je připojený přes SPDIF detekuje pouze PCM stream. Když zapnu jiné video s AC3, receiver přepne 5.1 popřípadě 2.0 přesně tak, jaká je stopa u daného souboru.
Aktualizaci jsem dělal z verze 479, kdy mi právě zase naopak fungovaly pouze DTS soubory a AC3 byly mrtvé.
Všiml jsem si, že ve verzi 543 chybí v menu přes ozubené kolečko, zvuk - DOLBY DIGITAL PLUS nabídka, kterou předešlá verze obsahovala.
Chtěl bych se zeptat, je tu někdo, komu přehrávání DTS funguje dobře přes SPDIF? Popřípadě někdo, kdo využívá audio výstupu HDMI? Někdo, kdo by mi mohl potvrdit, že DTS přes HDMI jedou v pořádku?
Pořídil bych si HDMI Adapter z Ebaye.
Děkuji všem
petromyl007
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod amber.cz 3. 9. 2019 09:00

Funkční postup, jak zprovoznit Skylink Live TV na android TV (případně na android TV boxu) v prostředí KODI je zde : https://www.youtube.com/watch?v=NIQR3YcnRa0
amber.cz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lukas Stejskal 3. 9. 2019 10:27

Vlastním 7006, aktualizoval jsem různé rom z polského fóra. Kterou považujete za stabilní? Jde mi o to, že jsem stejnou televizi koupil svým rodičům, aby se neustále dokola nerestartovala při DVB-T. Nové verze 543 a 544 mi tuhnou, nejstabilnější mi přijde zatím 528. Existuje někde na netu changelog?
Lukas Stejskal
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lukas Stejskal 4. 9. 2019 10:00

Ještě prosím dotaz na záruku. Někde se uvádělo, že televize TCL mají záruku 42 měsíců. Co je na tom pravdy?
Lukas Stejskal
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Drunkoslav 14. 10. 2019 08:57

Ahojte, vlastním TV Thomson 55UD6426 a mám stejný problém jak psal Ofer1790 - Při zapnutém HbbTV se tv občas restartuje, nejde seznam programů pomocí OK, atd.

Vyřešil to někdo? Způsob aby šlo nechat HbbTV aktivované ale TV nezlobila?
Drunkoslav
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tiberi 14. 10. 2019 16:08

dotaz na vlastníky TCL -lze vypnout při poslechu hudby obrazovku ? případně jsou tady majitele tcl 640-680 jak jste spokojeni s tv ?
i53470,asus p8z77-m,Arctic Cooling Freezer 13,1xRAM Kingston 8GB DDR3 1600MHz,sapphire7850,Seasonic M12II-520 520W,CoolerMaster Elite 311,2x af f12pwm
tiberi
Junior

Odeslat příspěvekod jiri.mrazek 25. 10. 2019 22:30

Obrazovka vypnout nejde.

Mimochodem podle všeho už nedostaneme update na android 9.0 (Pie) na to že je už venku 10.0 (Q) tak je to dost bída. Nečekal jsem že u TV kterou jsem kupoval ihned po začátku prodeje u nás - září 2018 se po roce nedočkám aktualizace na novější verzi androidu. Za mě tedy zklamání.
jiri.mrazek
Junior

Odeslat příspěvekod tiberi 28. 10. 2019 18:48

díky za info... ví někdo jaky je záruční servis TCL při velikosti obrazovky 55 ... probíhá to u zákazníka nebo pro něj dojede servisní firma nebo jej třeba někde odeslat?
i53470,asus p8z77-m,Arctic Cooling Freezer 13,1xRAM Kingston 8GB DDR3 1600MHz,sapphire7850,Seasonic M12II-520 520W,CoolerMaster Elite 311,2x af f12pwm
tiberi
Junior

Odeslat příspěvekod suldaX 15. 11. 2019 19:19

Ahoj, může prosím někdo potvrdit jestli na DC760 funguje update na Android 9, případně do budoucna i 10... ? Díky
suldaX
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků