DAC (bez zesilovače) k PC (USB, USB-C)

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Towil 26. 10. 2019 23:32

Já jsem prostě toho názoru, že po x sluchátkách a rozboru jejich měření je možné si udělat obrázek co se mi líbí a co ne. Všechny sluchátka co se mi nelíbily měli podobné frekvenční křivky apod.. A naopak sluchatka co mám teď mi naprosto vyhovují, dost možná kvůli tomu, že jsem je hledal podle svých preferencí a měření jsem použil jako pomůcku. Kdybych to neudělal, tak na ně nikdy nenarazím , protože už v té době snad nikde v republice na nějaké kamenné prodejně nebyli. A k vyzkoušení už vůbec ne.
Samozřejmě posuzuju sluchátka podle svého sluchu... Jen jsem názoru, že grafy usnadní výběr. (Ale jen když je člověk sleduje a porovnává u všech sluchátek co kdy slyšel, aby si udělal obrazek o vlastním sluchu)
Stejně jako člověk co miluje vokály nebude zkoušet boomboxy, tak já nebudu hledat sluchatka s takovou charakteristikou na papíře.
Pokud někdo myslí, že to nijak nesouvisí a měření jsou k ničemu, tak je to jeho názor který mu neberu.

Jinak s tím obrazem bych to srovnal spíše k TV. Když uvidím na papíře parametry jako je úhlopřícka, rozlišení, odezva, kontrast, typ obrazovky apod, které mi nevyhovují po předchozí zkušenosti (snad každý si umí udělat obrazek o ostrosti obrazu podle PPI).. Tak budu chodit a dívat se na stovky obrazovek, abych si vybral ? Nebo si podle parametrů (a recenzí) najdu pár adeptů na které se podívám, nebo rovnou koupím...
Towil
Junior

Odeslat příspěvekod garrett2 1. 11. 2019 20:44

Zosík máš Sabaj a DAC od nich nechceš? Da2 alebo Da3? Pozri čo do nich dávajú budeš prekvapený :D Btw Da2 znie až veľmi dobre.
garrett2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zino333 1. 11. 2019 23:45

Nejakou zvláštnou náhodou som prečítal toto vlákno a teda už som sa dlho tak dobre nepobavil. :D
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Towil 2. 11. 2019 13:58

Já jsem zatím rozhodnutý pro Khadas Tone board, má celkem slušné recenze a mám možnost si na to i vylaserovat krabičku podle sebe. Líbí se mi, že by ho šlo použít i k mobilu apod...

Jinak některé názory co jsem tu psal jsem trochu pozměnil po delším zjišťování informací o převodnících apod... Některé názory zase ne... Každopádně jsem jasně psal, že jsou to jen moje osobní názory, někteří lidi ale mají radost když můžou šťourat a převracet věci co člověk pomalu ani nenapsal. Přitom po tom co jsem si pročítal některé názory na tomto fóru, tak si myslím, že spousta lidí co mají obrovské ego ani nemají technické znalosti k audiu, se jsou schopni vyloženě hádat o jejich "pravdách".
Towil
Junior

Odeslat příspěvekod Houbičkar 2. 11. 2019 15:35

A podle toho jak to ctu dal, tak nas tohle vemeno bude bavit jeste hodne dlouho.
Houbičkar
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Towil 2. 11. 2019 17:07

No každý se bavíme jinak že.. Někdo se baví normálně a někoho baví urážet lidi na netu za klávesnicí, protože asi nemá nic lepšího na práci. Nikdo tě nenutí na téma reagovat nebo ho číst. Tak ho ignoruj, děkuji.
Towil
Junior

Odeslat příspěvekod The Wolverine 2. 11. 2019 19:26

Tohle téma je (jako mnoho dalších v poslední době) krásným příkladem tzv. efektu Dunning-Kruger, kdy si začátečník myslí, že už v podstatě všemu rozumí, píše hromadu blbostí a nenechá si poradit, protože má přece vlastní názor. A zkušení z toho mají akorát srandu.
Obrázek
Vždycky jsem rád, když někdo o dané problematice začne dumat trochu víc a nespokojí se jen s porovnáváním nějakých čísel jako laická veřejnost - čím větší vzorkovací frekvence, frekvenční rozsah, víc megapixelů, tím víc Adidas. Jak jednoduché porovnat jen 2 čísla. Jen se málokomu podaří dostat na výše uvedeném grafu přes ten první peak. Když už má člověk nějaký ten teoretický základ, třeba přišel na to, že existují i nějaká měření a dá se podle nich do jisté míry orientovat, tak to chce přestat teoretizovat a začít poslouchat, poslouchat a zase poslouchat, aby mohl porovnat reálné poslechové zkušenosti se zkušenostmi, které nabyl zpoza klávesnice. Pak zjistí, že to není tak jednoduché, jak to na začátku vypadá. Přeji hodně zdaru na cestě za větší radostí z poslechu.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod akburt 2. 11. 2019 20:50

Dunning-Kruger efekt
„Problém současného světa je, že hlupáci jsou si skálopevně jistí, ale lidé inteligentní jsou plní pochybností.”

Bertrand Russell, matematik, nositel Nobelovy ceny
akburt
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod martas38 2. 11. 2019 21:47

Myslel jsem, že už do tohoto vlákna nepřispěju, ale koukám, že se to začíná ubírat netušeným směrem :mrgreen:
V životě by mě nenapadlo srovnávat cokoliv jen podle parametrů, ať už se jedná o hifi, TV, mixér a nebo auto. Obzvlášť když mám ještě vlhký řidičák a jel jsem zatím jenom ve Fábii.
Eversolo DMP-A6->Chord Qutest->Cayin HA-1A->Forza Noir Hybrid HPC->Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000->Dunu Blanche->Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+->Pioneer SX-S30DAB->Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Towil 2. 11. 2019 23:49

Já nikde nenapsal, že srovnávám JEN podle parametrů... Napsal jsem, že parametry a měření jsou dobrou pomůckou k hledaní čehokoliv.. Nejlepší je asi nedívat se na žádné parametry, koupit sluchátka, dac a zesilovač po 30 minutovem poslechu v obchodě. A místo normální diskuze vytahovat věci z kontextu.

Když už se chcete bavit tak se můžete vyšvihnout tady... Jsem zvědavý kolik odborníků pozná rozdíl mezi 320Kbps a bezztrátovým formatem na 100%. U všech skladeb.http://abx.digitalfeed.net/list.lame.html
Towil
Junior

Odeslat příspěvekod Towil 3. 11. 2019 09:31

akburt píše:Dunning-Kruger efekt
„Problém současného světa je, že hlupáci jsou si skálopevně jistí, ale lidé inteligentní jsou plní pochybností.”

Bertrand Russell, matematik, nositel Nobelovy ceny


„Jsou-li všichni odborníci zajedno, je na místě opatrnost.“

Bertrand Russell
Towil
Junior

Odeslat příspěvekod Towil 3. 11. 2019 11:44

Jinak super komunita na fóru... Za to, že jsem si dovolil tvrdit, že Superluxy 668B hrajou na svou cenu velmi dobře (s jinými náušníky), za to že jsem si dovolil tvrdit, že cena není relevantní pro posuzování kvality zvuku sluchátek a za to, že mám názor, že parametry a měření jsou dobrou POMŮCKOU při výběru čehokoliv a, že ostatní neměřitelné věci jsou subjektivní pro každého člověka, tudíž neporovnatelné, je tady už půlku celé diskuze (těžko nazvat diskuzí) naprostý shitstorm :D To, že se začnou spamovat citáty a Dunning-Kruger efekt (který spíš platí pro lidi, kteří si myslí, že jejich názor je svatý) jsem vážně nečekal :oboze ... Já jsem snad u všech svých příspěvků psal, kromě těch Superluxů, že je to pouze můj nynější názor a psal jsem to slušně.
No já na tomto fóru zatím končím, aby zdejším audiofoolům neprdla žilka, kvůli něčemu vytrhlému z kontextu. Stejně po čtení zahraničních fór apod... jsem si uvědomil, že tady jsou některé usazené názory nejspíše zaseklé 20 let v minulosti (zase jen můj názor). Dokonce se klidně vsadím, že půlka zdejších odborníků na svém drahém gearu nepozná ani 192kbps od 1000kbps ale budou pomalu mudrovat o tom, že potřebují sluchátka za 50000Kč, aby slyšeli prd víly za betonovou zdí...
Towil
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 3. 11. 2019 15:16

Já bych to shrnul do jedné věty: Ano psal jsi zde svoje názory na věci, které jsi nikdy neviděl a neslyšel a lidé se ti snažili na základě vlastních reálných zkušeností vysvětlit, že tvoje názory jsou mylné a tak celé tohle podivné vlákno vzniklo.
Eversolo DMP-A6->Chord Qutest->Cayin HA-1A->Forza Noir Hybrid HPC->Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000->Dunu Blanche->Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+->Pioneer SX-S30DAB->Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bacil2 3. 11. 2019 17:14

Towil píše: ... Dokonce se klidně vsadím, že půlka zdejších odborníků na svém drahém gearu nepozná ani 192kbps od 1000kbps ale budou pomalu mudrovat o tom, že potřebují sluchátka za 50000Kč, aby slyšeli prd víly za betonovou zdí...

... áno, takýto greenhorni môžu "tunajšiu komunitu" skutočne celkom pobaviť :mrgreen: ... ako jednorázové humorné oživenie sa to dá chápať pozitívne, ale Ty sa tu už začínaš dosť trápne opakovať :pozor

... mimochodom môj "ultra-hyper-super gear" plne postačuje na to, aby som si dokázal zistiť na vlastné uši všetko čo potrebujem na kvalitný posluch ... teda na rozdiel od rýchlokvasených internetových mudrlantov 8-)
bacilov gear__800x904.jpg
bacil2
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Towil 14. 11. 2019 11:29

Obrázek
Towil
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků