Náhodný výpadek při přehrávání - MOJO

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Fugazi90 7. 11. 2019 10:27

Dobrý den,

již nějakou dobu se potýkám s problémem při přehrávání hudby s převodníkem Chord Mojo. Náhodně se stává, že z ničeho nic během přehrávání dojde k "výpadku" zvuku a většinou je potřeba danou skladbu zastavit a znovu spustit přímo v přehrávači, nebo vypnout a zapnout samotný přehrávač. Zkoušel jsem Foobar a JRiver - u obou stejný problém. Jako výstup jsem měl nastavené buď ASIO (ASIO Chord 1.05) nebo WASAPI. U Foobaru používám ještě SACD a DVD-A plug-iny na podporu DSD a DVD-Audio. U JRiver jsem si v nastavení podporu DSD zapnul také. Vše spouštím vždy s "High Priority" a "Exclusive Mode". Možnosti napájení ve Windows mám nastavené na Vysoký výkon a vypnul Nastavení volitelného pozastavení zařízení USB. V nastavení zvuku mám zaškrtnuté položky "Povolit aplikacím, aby měly nad zařízením výhradní kontrolu" a "Dávat prioritu aplikacím ve výhradním režimu". K výpadku dochází při připojení přes USB 2.0 i USB 3.0. Zkoušel jsem i dva různé USB kabely - původní dodávaný s Mojo a AudioQuest Cinammon. Instalovaný mám operační systém Windows 10 1903. Vše běží na "kancelářském stroji" Lenovo ThinkCentre E73. Je to jediná vada na kráse, jinak jsem velmi spokojený s výsledným zvukem i rychlou odezvou. Nesetkali jste náhodou někdo s podobný problémem? Ještě samozřejmě můžu zkusit nastavit v přehrávači, aby se skladby předem načítaly do paměti RAM a nebo přejít na LINUX, ale to bych nechal jako poslední možnost.

Předem díky za odpověď.
Fugazi90
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod akburt 7. 11. 2019 10:49

Zkusil bych cvicne optiku a coax.Tím bych vyloucil chyby v ceste a pak zkousel,proc zlobí USB.Pokud to budou delat i ostatní vstupy,vypadá to na chybu v MOJO.
Ale jak ríkám,je to jen teoretický postup....Musís testovat.
akburt
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod martas38 7. 11. 2019 16:09

Zkusil bych to Mojo propojit třeba i s mobilem, nebo jiným zdrojem signálu. Baterie Mojo je dobrá? Výdrž zatím má? Možná by to mohla způsobovat ona, případně špatný kontakt v jejím konektoru, nebo v USB konektoru (a to jak na straně Mojo, tak u počítače). A zkus ty jiné vstupy, jak píše akburt.
Eversolo DMP-A6->Chord Qutest->Cayin HA-1A->Forza Noir Hybrid HPC->Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000->Dunu Blanche->Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+->Pioneer SX-S30DAB->Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Houbičkar 7. 11. 2019 18:19

A take bys pochopitelne nebyl prvni,kteremu vypadky,popr. ruzna praskani ci zaruseni, zpusobuje OS. Desítky jsou sviňa a nenahrava tomu take sprava ruznych nainstalovanych aplikaci a prográmků, zvlaste na kancelarskem stroji, jak pises. Problemem byvaji predevsim stare ovladače a vysoke zatezovani vyrovnavaci pameti. Pak je pochopitelne logicky na rade bud cisty audio pc, nebo ten linux.
Houbičkar
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 7. 11. 2019 21:00

Já jsem dlouho provozoval Mojo s počítačem na linuxu a musím říct, že přehrávač Audacious jen tak něco ve winckách nenahradí (jednoduchost a současně funkčnost). Hrálo to bitperfect, aniž to člověk musel nějak honit Asio drivery a podobně. Každopádně bych na prvním místě prověřil hardware, jak jsme popsali.
Eversolo DMP-A6->Chord Qutest->Cayin HA-1A->Forza Noir Hybrid HPC->Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000->Dunu Blanche->Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+->Pioneer SX-S30DAB->Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Fugazi90 7. 11. 2019 22:01

Všem moc zatím děkuji za odpovědi a vše tedy ještě řádně otestuji. Mimochodem dnes první den přehrávám z RAM a zatím bez výpadku. Jaký byste mi případně doporučili Linux pro tyto účely?

-- 7. 11. 2019 23:02 --

P.S.: baterie je absolutně v pohodě.
Fugazi90
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 7. 11. 2019 22:50

Otázka jestli jen na hudbu, nebo i na ostatní práci. Je nějaký speciální Audiophile linux, ale nemám zkušenost. Dlouhé roky jsem používal Mageia linux s grafickým prostředím KDE, které mělo docela blízko k windows. A bylo to bez problémů. Ale to je nutno vyzkoušet co by ti vyhovovalo, pokud by to bylo i na ostatní činnosti. Každopádně s hlavními větvemi linuxu jako jsou různé ubuntu, Mint, Fedora, OpenSuSe, PCLinuxOS, nebo ta Mageia atd by neměly být problémy. Jen upozorňuju, že filozofie systému je od windows odlišná, např disky jsou značené jako adresáře, jiné syntaxe atd a začátečník může narazit, ale vesměs se dá vše vygooglovat. Spousta distribucí lze stáhnout jako live CD, či flash disk a můžeš to zkusit spustit z toho média bez instalace, abys viděl jestli to bude vyhovovat.
Jo a pro začátek se raději vyhni distribucím jako je Gentoo, Arch linux a vlastně i čistý Debian, protože to je pro lidi kteří vědí co dělají a umí se kamarádit s příkazovým řádkem.
Eversolo DMP-A6->Chord Qutest->Cayin HA-1A->Forza Noir Hybrid HPC->Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000->Dunu Blanche->Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+->Pioneer SX-S30DAB->Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Fugazi90 12. 11. 2019 13:46

Nakonec zůstávám u Windows. V našem paneláku už delší dobu pozoruji, že dochází ke kolísání napětí v elektrické síti. Problém vyřešil až Audioquest Jitterbug. Nyní už Mojo jede třetí den bez výpadků. Do budoucna ještě plánuji pořídit elektrický filtr. Děkuji všem za snahu mi pomoci.
Fugazi90
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků