settopbox DVB-T2 pro sledovani filmu z PC

Digitální vysílání DVB-T/S/C/, poskytovatelé, set-top boxy, diskuze kolem HD

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Persbrandt 15. 11. 2019 08:54

Ahoj, snad muj dotaz nebude prilis pod urovni tohoto fora.
Potreboval bych poradit nejaky pokud mozno co nejlevnejsi, ale spolehlivy DVBT-2 settopbox, ktery by krome klasicke funkce DVBT-2 (tu potrebuju urcite) umoznoval pohodlne sledovani filmu a videi v pocitacovych formatech, ktere mam v PC a muzu je zatim sledovat jenom na PC.

Konkretne by ten pristroj mel splnovat nasledujici:

- prehrat bez problemu pocitacove filmy v nejbeznejsich formatech jako .avi, .mkv, .divx, .mp4, mozna i .mpeg a nektere dalsi, pres USB konektor, a to nejen z flashky, ale i z externiho disku, samozrejme bez vlastniho napajeni (mam takovy ten mensi, snad 2,5"). Ten externi disk je podminka (vim, ze to i u STB je mozne, mel jsem v ruce jeden celkem levny STB DVBT-1 znacky Alma, ktery to umel). Bohuzel eshopy tuto vlastnost casto presne neuvadeji, i proto se zkousim ptat na zkusenosti tady.
Bonusem by samozrejme bylo, kdyby se mezi temi filmy na disku dalo v manazeru souboru toho STB pohodlne prechazet.

- pokud mozno hezky citelne a dostatecne velkym pismem zobrazit ceske titulky z titulkovych souboru, tam je hlavne dulezity ten format .srt, ostatni jsem moc nepouzival, snad jeste okrajove .sub.

- nahravat na ext. disk TV vysilani, vcetne moznosti si zacatek a konec nahravani zadat do casovace, tam mi na tom formatu nahravek tolik nezalezi, nebude tragedie, kdyz nahravky nepujdou pustit na PC (nekde jsem snad cetl, ze s tim byva problem)

- musi mit SCART konektor (nejlepe dva, pro pripojeni DVD), ze zacatku bude pouzivan se starsi analogovouTV, ale bonusem bude, kdyz bude mit i HDMI, pouzitelne potom pro novou TV

- prijemne by bylo, kdyby v DVB-T2 rychle preladoval mezi kanaly, na tom starem mi to celkem trvalo, ale neni to podminka.

PS: - jeste dalsim bonusem by bylo, kdyby ten STB nahodou mel bud nativni podporu pro Youtube, O2 TV nebo Skylink, nebo kdyby bezel na Androidu, do ktereho by ty aplikace pro tyto sluzby sly stahnout. Ale to uz je dalsi level a je mi jasny, ze tam by byl asi vyrazny cenovy skok, pokud se vubec najde nejaky STB, ktery to umi.
Klicove ale pro mne zustavaji ty vlastnosti umoznujici pohodlne sledovani pocitacovych filmu i z externiho disku.

Sorry, ze jsem to zformuloval tak narocne. Mate nejaky tip?
diky
Persbrandt
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Amateer 15. 11. 2019 16:48

Nejsem možná plně kompetentní odpovídat, nevím co znamená "co nejlevnější" ale vzhledem k požadavkům mám alespoň tip podle mých zkušeností. GoSat 7075 COMBOi https://www.parabola.cz/clanky/6244/gos ... tv-a-hevc/ .

Z AV souborů přijímač podporuje formáty MKV, AVI, MP4 a MOV........Samozřejmě, že přehrání konkrétného souboru záleží na tom, z jakých kodeků byl soubor vytvořen. Takže ne vždy všechny soubory přehrajete.......GoSAT GS 7075COMBOi má podporu hybridního televizního vysílání HbbTV, přístup na Youtube, umožňuje nahrávat na externí pevný disk dva HD (SD) programy a zároveň třetí HD (SD) program sledovat ze dvou různých multiplexů.

Myslím, že sehnat DVB-T2 příjmač s možnostmi které požadujete včetně SCART, bude poněkud problém. A taky si myslím že má větší smysl koupit právě nějaké kombo s T2 i satelitem (DVB-S/S2), kde budete mít právě mnohem více funkcionality. Možná by stálo za to, koupit prozatím nějaký laciný set-top-box za pár stovek, který toho moc nesvede a pak jak píšete si pořídit novou TV, která už může být "chytrá" s aplikacemi a s možností přímo přehrávat soubory prostřednictvím disku nebo flešky. Ale jak píšu nejsem odborník, jen laicky nahlížím. ;-)
Amateer
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Hulk-X 17. 11. 2019 13:08

K tomu GoSat 7075 COMBOi mám dotaz, pokud někdo bude schopen odpovědět. Je mi jasné že nahraný pořad nebo film nemusí být schopný přehrát PC nebo jiný přehrávač, s tím počítám. Ovšem dokonce jsem někde četl že pokud dochází k úplnému nahrání, tedy že se nahraje veškerá zvuková stopa včetně případného originálu, včetně titulků, teletextu a prostě všeho, že jde přehrát pak jako záznam pouze než si karta a přijmač stáhnou ze satelitu nové aktualizované data. Takže pokud si v pátek nahraju film, budu o víkendu pracovat a v pondělí se na něj budu chtít kouknout, může se mi stát že budu mít smůlu, protože dojde k aktualizaci kódů. Bohužel jsem našel pouze informaci že jde nahrávat celý obsah, tedy že nejde nahrát pouze například pořad, čili obraz a zvuk bez dalších doprovodných funkcí.

Je to skutečně tak, že nahrávka vyžaduje stejný kód jako při nahrávání? To je pak k archivaci naprosto nepoužitelné a pro záznam k pozdějšímu zhlédnutí hodně nejisté.
Hulk-X
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dagy2 17. 11. 2019 23:28

Tento týden jsem někde na jiném fóru četl že snad GoSat skončil...
napríklad slovenská plustelka ponúka STB nejaké Amiko na Androide. Kěd chceš prehrávať filmy nerozumiem prečo na to potrebuješ STB DVB-T2 je iných plno možností ale ak to musí byť tak potom ten android by ti mohol vyhovovať.
Viac ti k tomu nedám, android nie je v žiadnom prípade moja krvná skupina.

K dotazu Hulk-X - to čo píšeš o nemožnosti prezerať nahrávky sú dve veci (a platí to pre kodované vysielanie, čo nie je prípad DVB-T/T2 v ČR zatiaľ):
A/ 3 dni pozerania (resp. u nových kariet Skylink už len 1 deň) platí v prípade, že prijímač nahráva zakodovaný program a dekoduje ho dodatočne. V prípade že neprebehne dekodovanie v čase, keď kľúče na karte sú identické s nahratým programom je nahrávka ďalej nepoužiteľná.
B/ u prijímačov Skylink Ready a TV platilo, že nahrávka je použiteľná "nekonečne dlho" ale len na prijímači, kde bola nahrávka vyhotovená, t.j. nedá sa preniesť do PC alebo iného prijímača a TV. Tým je životnosť nahrávky obmedzená na životnosť prijímača. Pri jeho poruche sú nahrávky nepoužiteľné.
Dagy2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Hulk-X 18. 11. 2019 00:08

Dagy2 píše:A/ 3 dni pozerania (resp. u nových kariet Skylink už len 1 deň) platí v prípade, že prijímač nahráva zakodovaný program a dekoduje ho dodatočne. V prípade že neprebehne dekodovanie v čase, keď kľúče na karte sú identické s nahratým programom je nahrávka ďalej nepoužiteľná.
B/ u prijímačov Skylink Ready a TV platilo, že nahrávka je použiteľná "nekonečne dlho" ale len na prijímači, kde bola nahrávka vyhotovená, t.j. nedá sa preniesť do PC alebo iného prijímača a TV. Tým je životnosť nahrávky obmedzená na životnosť prijímača. Pri jeho poruche sú nahrávky nepoužiteľné.

Mohl by si mi tohle prosím trochu objasnit? Myslíš tedy že platí buď A nebo B, nebo B platí pouze u nekódovaných pořadů/kanálů? Nebo to znamená že pokud mám přijmač Skylink Ready, tak mám možnost sledovat i obsah nahraný na zakódovaném kanálu po "nekonečně" dlouho?

V praxi se třeba konkrétně mě jedná o to, zda si můžu nahrát v pátek film z Filmboxu, v sobotu dokument na National Geographic a v neděli si nahrát film na AXN, a pak se na vše podívat třeba příští víkend, kdy budu mít volno? To celé na příjmači Skylink Ready a externím disku.
Hulk-X
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kutil71 18. 11. 2019 09:34

Dobrý den, roky používám Technisat Technistar S2 pro příjem Skylinku a nic není kódované.
Po síti pomocí programu Mediaport nahrávky stahuji do PC, kde je dál bez problému zpracovávám. Jinak s příjmem nemám žádné problémy, měl jsem i rozšířené placené balíčky. Kdyby to nešlo zpracovávat v PC, skončil bych se Skylinkem, stačil by mě příjem DVB-T2 ( ten je nekódovaný).
https://satelitni-prijimace.heureka.cz/ ... e/#section
https://www.parabola.cz/clanky/4589/tec ... -prijimac/
"Záznamy je pak možné upravovat na PC, což je velká výhoda oproti všem certifikovaných přijímačům s vestavěným dekodérem Irdeto, kde to z licenčních důvodů není možné. Samotný přijímač ale disponuje také střihovými funkcemi, které jsou u uživatelů přijímačů TechniSat velmi oblíbené."
Kutil71
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 18. 11. 2019 20:23

Jenže část záležitostí je vždy o konkrétním řetězci... o konkrétním přijímači, konkrétním modulu a konkrétní kartě. Cokoliv máš jinak-nověji, už může poskytovat odlišný výsledek v rámci nahrávání a volného přístupu k nahrávce.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dagy2 18. 11. 2019 21:33

Súhlasím s tým, čo píše kolega Kutil71. Technisat Technistar s2 nie je Skylink certifikovaný prijímač podobne ako aj iné Technisat prijímače, preto nahrávka je nahrávaná dekodovane a je možné ju prehrať kedykoľvek a kdekoľvek.

skylink certifikované prijímače s čítačkou Irdeto nahrajú programy dekodované, tzn. dajú sa prehrať kedykoľvek, za týždeň, za mesiac, za rok.
Použitie nahrávok je však obmedzené na prístroj na ktorom boli nahraté, tzn. archivácia programov trvá len toľko, koľko je životnosť daného prijímača. Ak zdochne v záručnej dobe, predajca prijímač vymení ale nahrávky sú v ťahu.

o TV sa momentálne moc nezaujímam, pretože môj našťastie stále funguje a navyše ho používam len ako monitor. Preto nepoznám aktuálnu situáciu u TV, v minulosti všetky TV nahrávali nahrávky podobne ako certifikované skylink prijímače - viazané na daný kus prijímača na ktorom bola nahrávka urobená.
Dagy2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 19. 11. 2019 19:58

Dagy2 domnívám se, že valná většina moderních značkovějších televizorů to má stejně, jako certifikované přijímače s čtečkou. Nahrávku nepoužiješ nikde jinde. Ba co víc... někdy stačí nová verze FW a celý archiv nahrávek je v háji. Dosti často se to popisuje přímo v licenčních podmínkách atp.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dagy2 19. 11. 2019 21:27

Díky za info MgX, toto som nikdy neskúšal aj keĎ môj starý LG z 2011 už takúto funkciu mal.
Jeden čas ale existoval nejaký soft pre Samsung, ktorý dokázal nahrávky z TV "odšifrovať" a dali sa voľne prehrávať. Ale to je zrejme s novými OS na TV tiež minulosť.
Dagy2
Pokročilý


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků