Slušný, levný OLED 55"

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod indeshit 19. 11. 2019 21:14

Však já jsem schyzofrenik. Sám tvrdím, že vše kromě obrazu se vždy dá nějak doladit, ale sám jsem se přistihl, že už jsem nechtěl Android bokem v krabičce, ale integrovaně. Zvuk taky lepší zabudovaný, i když mám slušný repro a AVR. Na Ambilight jsem si zvyknul a přijal ho jako velmi příjemný bonus.

Trochu občas kážu víno a přitom piju vodu ( i když můj Philips 65OLED873 nevnímám jako neštěstí. Jsou větší neštěstí na světě, než vlastnit Philips 65OLED873).

Přesto ale se přikláním k tomu, že GZ2000 je obrazově to nejlepší, co si dneska může konzument koupit. (Tím nemyslím b2b trh, kde už teď si můžu koupit MicroLED The Wall od Samsungu...ale cena bude asi pěkná dobytčárna zatím)

Cenový rozdíl oproti jiným OLEDům vnímám ale jako neobhajitelný. Alespoň já bych si ho sám před sebou neobhájil. Někdo ano, to už je každýho věc.

-- 19. 11. 2019 21:19 --

Proto aj vždy, když radím někomu konkrétní model(y) TV, přikládám "cenovýkonnosti" velkou váhu.

-- 19. 11. 2019 21:21 --

Například: OLED Philips versus OLED Panasonic, případně pokud zabrouzdáme do neOLEDových vod, tak Q80 QLED oproti Q90 je značně rozumnější volba z pohledu ekonomického a "cenovýkonového".
indeshit
Pokročilý

Odeslat příspěvekod mrazik 20. 11. 2019 10:16

GZ2000 urcite bude spicka, ale je taky cenove uplne nekde jinde - tady strasne zalezi na pozadavcich konecneho uzivatele. Ja kdyz to vezmu podle sebe, tak i kdyz jsem objednal C9, stejne mam brouka v hlave ohledne GZ950. Jenze ma zkusneost s Panasonicem je ta, ze z hlediska user-friendly je na tom hure. Treba moje stara plazma Panasonic umi EPG pouze, pokud zvolim zemi Svedsko :-) . Jasne, aktualne umi youtube atd. , ale bude to umet za 5 a vice let ? Nevim proc, ale u LG s webOS mi prijde jako trochu vetsi jistota. Muzeme tu argumentovat, ze apliakce nemusi byt dulezite, ale pokud nebudou fungopvat, pak je uzivatel nebude pouzivat, ale pokud budou fungovat dobre a jednoduse, uzivatel je pouzivat bude.
Je take otazkou, jestli normalni uzivatel, ktery si pousti DVB-T2, diva s e na stazene filmy, satelit, pozna rozdil mezi GZ950 a C9 ?
deaktivován na vlastní žádost
mrazik
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod rousini 20. 11. 2019 10:50

Já myslím, že normální uživatel odsednuvší si od TV na běžnou vzdálenost a přestajíc se nimrat v hovadinách a přejdívší do normálního režimu života (práce - starosti, děcka - škola, partrnerka - dovolená) nepozná nic.
Prostě telka bude doma, bude dobře fungovat a nikdo už se k tomu nebude vracet...
rousini
Junior

Odeslat příspěvekod kalimero73 20. 11. 2019 11:12

No, jestli můžu, tak bych k tomu měl jen pár slov. Kdo fakt bude OLED-ku používat jako
zobrazovadlo pro filmy a i má možnost přijímat kvalitní signál pro TV vysílání ( satelit, aplikace přes net ), nebude kolem pikačovin laborovat a "vychytávat" mouchy a nepotřebuje "řešit" telkou internet a používat ve větší míře aplikace ... vezme Paňáka. No a kdo chce mít jak se říká "all in one" vezme LG.

Já patřím do 1. skupiny, spíše konzervativnějšího pojetí používání TV, s důrazem na obraz a stabilitu prostředí, "smart" řeším externí krabičkou. Z androidu v TV mám tak nějak už podvědomě, z načtení stohů komentářů a recenzí u nás i v zahraničí husinu :-). V jednoduchosti je síla, z mého pohledu je Panasonic určen pro konzervativnější uživatele, kteří nechtějí nebo nepotřebují něco řešit. Prostě, jak píšeš, sednout navečer k TV, zapnout a nic neřešit .... jen si vychutnat obrázek, občas zkouknout nějaký pěkný 4k film z externího zdroje, pustit třeba klipy na Youtube apod. Je to hodně individuální, žijeme v moderní době a každý očekává od svého televizoru něco jiného, tedy jinou službu.

-- 20. 11. 2019 10:56 --

Jinak si myslím, že jak C9 tak GZ950 jsou oba vynikající televizory, chybu neuděláš nákupem jednoho ani druhého. Záleží čistě na osobních preferencích, k čemu má telka být primárně využívána.
Stereo: MA Silver RX6+NAD 317+CA Azur 640C+Technics RS-BX646 <> Home Cinema: Panasonic OLED TX-65FZ800E+Panasonic DP-UB824+Zidoo Z9S+Denon AVR-X3200W+5.0 Canton Ergo 1002 DC, Ergo CM 52, Ergo 32 DC <> Prodej: Heco Music Style 500+VP102+VP302
kalimero73
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tanguero 20. 11. 2019 13:16

Já patřím mezi konzervativní, je mi už 48 a na jaře jsem si koupil LG OLED55C8 a rozhodně nelituju volby značky. Panák byl v užším výběru a nakonec rozhodla manželka, díky WebOS prostředí a DO s gyroskopem. Tohle má LG fakt vychytané. Nepatrné rozdíly v kvalitě obrazu stejně nepoznám, pokud bych panely neměl vedle sebe, procesor má C8 výborný a kolorování od mistra z Holywoodu je mi fuk.
tanguero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mrazik 20. 11. 2019 13:53

Jo manzelka, ta sice neresi technickou stranku veci, ale jak to vypada a ta jednoznacne pro LG. Takze sice bude kroutit hlavou nad cenou, ale aspon se ji to bude libit :-)
deaktivován na vlastní žádost
mrazik
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kalimero73 20. 11. 2019 14:06

Já už taky nejsem žádnej junior :-D (46), C8 byla taky určitě dobrá volba, já mám čerstvě loňský FZ800 a
absolutní spokojenost, obrázek je jak víno, zvuk přes receiver a sloupy jakbysmet. Prostředí přehledný, jednoduchý a hlavně stabilní, odezva na DO rychlá. Filmy na tom přehraju, Youtube si pustím, vše je plynulé a bez sekání. A v normálních podmínkách perfektní kontrast, ostrost, barevnost, stabilita i jas.
A když náhodou třeba to nějaký formát nepřelouská, mám externí krabičku a ta s bravurou zvládne všechny formáty, včetně HDR, DTS apod., takže i sem tam stažené filmy nejsou problém.

Určitě je totální nesmysl, jak tu někdo v jiných vláknech psal, že OLEDY mají nízký jas. :pozor ....jó, jestli na tom někdo paří hry, tak chápu, že telku musí mít rozsvícenou jako vánoční stromeček, ale k tomu telka primárně neslouží, to by si měl každý urovnat v makovici ..... přesvícený jas, přesaturované barvy a přepálená ostrost dobrý obraz pro normální čumendu opravdu nedělá ..... je to možná hodně líbivý na wow-efekt v obchodě, ale s věrným podáním obrazu podle skutečnosti to nemá nic společného ;-) .

Takže za mě je OLED celkově ideální televize pro čumendu v podvečer a večer, kdy už má každý normální člověk za sebou všechny, ať pracovní nebo mimopracovní, aktivity a chce příjemně zrelaxovat a pobavit se pěkným filmem ve 4k, hudebním koncertem nebo třeba přírodopisným dokumentem. Určitě má smysl využít i nabízejících se placených streamovacích služeb, které obrazový zážitek mohou posunout proti standartnímu vysílání o stupínek výš.
Stereo: MA Silver RX6+NAD 317+CA Azur 640C+Technics RS-BX646 <> Home Cinema: Panasonic OLED TX-65FZ800E+Panasonic DP-UB824+Zidoo Z9S+Denon AVR-X3200W+5.0 Canton Ergo 1002 DC, Ergo CM 52, Ergo 32 DC <> Prodej: Heco Music Style 500+VP102+VP302
kalimero73
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod RADU65 20. 11. 2019 17:05

Jsou uživatelé a uživatelé...jedněm stačí že to nějak hraje,dají na rady manželky,přítelkyně jdou do obchodu a nějakou tv koupí.A pak jsou uživatelé,kterým nestačí že to nějak hraje než se rozhodnou co vlastně koupí tak nejdříve zjistí co je vlastně na trhu,sledují a pročítají rezenze a testy.Diskutují a hledají nejrůznější informace na fórech.
Procházejí elektroprodejny a sledují různé tv na živo,diskutují s prodavači...Manželčin názor se bere v potaz,ale nemá na konečné rozhodnutí žádný vliv. :roll: Po týdnech a měsících hledání informací se konečně rozhodují co vlastně koupí i když stále pochybují jestli se rozhodli správně... :shock:
RADU65
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 20. 11. 2019 20:08

Před nějakou dobou jsem na jiném fóru SF reagoval na dotaz takto... to jen pro úplnost.
MgX píše:
mrazik píše:Ja stale nevim jestli investovat do OLED nebo ,,usetrit" za LED. TV bude pouzita - obcas nejaky ten film, DVB-T2, Skylink, HbbTv. S OLED bych rad do 35k (idealne 30k). Jenze tolik casu u TV netravim a dost casto u ni usinam :-) . Ale stejne jsem uvazoval pred asi 10 lety a stejne koupil plazmu Panasonic kvuli obrazu a dodnes si nemuzu stezovat - v te dobe stali LED za prd. Vypalovani OLED se nebojim, to mi predpovidali s plazmou a za 10 let nic.
A ted nastava to dilema jakou znacku - shrnu sve osobni dojmy :
LG - vyrobce OLED panelu, trochu obava z kvality OS a nekde se psalo o trhanem obrazu. Ale kterou C9 nebo B8, B9 ?
Sony - v nekterych scenach o neco lepsi nez LG ? , Android teoreticky vyhoda
Philips - nemam zkusenosti s jejich vyrobky, ma neco navic oproti konkurenci v OLED ?

Jeste koketuji s myslenkou, ze nakup necham po vanocich, ze ceny mohou klesnout, protoze aktualne se jim dolu moc nechce.

Panasonic má mimořádnou kvalitu obrazu přímo z výroby. Nastavení barev atp. Navíc jeho nejvyšší model, by údajně měl mít také nejlepší ochranu před vypálením. Reálně nevím. Obrazově, ale super. Neviděl jsem zatím jeden jediný OLED od Paňase, který by mně obrazově nesedl. Ale neznamená to, že sedne i Tobě. Jeho barvy nejsou omalovánkové, ale přirozené. Jeho problémem byl dlouho chybějící FastScan pro Skylink. Nyní ho má. Letošní modely. Jeho problémem pro moderní uživatelstvo je příliš chudá nabídka interních aplikací a blbůstek. Někomu vadí, byť léty prověřený a osvědčený, ale příliš standardní dálkový ovladač. Opět - nové modely mohou mít dva, anebo už něco vylepšeného.

Sony má vynikající obraz a zvuk, který prochází přes panel. Tato technologie se jim povedla a zatím jsem byl vždy spokojený. Obraz má o fous horší, než Panasonic, ale má Android. Pro někoho výhoda... volnost, množství aplikací, ale možná menší stabilita.

Philips má dosti často pro mé oko méně přitažlivý obraz a u části modelů agresivnější zvuk, který vyhovuje puritánům. Super je Ambilight a možné sladění světelného řádění s dalšími produkty doma. Když je OLED od Philipsu s Androidem, bývá sem-tam problematičtější, než u Sony.

LG je taková „lidovka“ se slušným prostředím, slušnou stabilitou, jeho občasným - nemůžu napsat seknutím - zpomalením a celkem dobrou nabídkou aplikací pro našince. Občas se asi něco nemusí úplně povést, z druhé strany, co vím, reklamace jsou řešeny a následně uživatel spokojen. Znám víc LG E8 a to byla hodně povedená telka. Obrazově určitě, až na zanedbatelné detaily, které mnoho lidí asi neřeší. Zvuk má semotamo agresivnější. Někomu ale vyhovuje, pro vyšší srozumitelnost. Magic ovladač je návykovka.

Musím trvat na tom, že zatím jsem vždy u OLEDu od Panasonicu byl maximálně spokojen s věrností barev a excelentním podáním obrazu. Je to prostě špička, ať si říká kdo chce, co chce. Bohužel se pan Panasonic trochu „brání“ některým moderním požadavkům od davu, a tak ho dav tolik nechce a vybírá jinde. Bohužel. Panasonic ale uživatel doma vybalí, naladí, pustí a neřeší. Stačí přehodit profil a jede se. U ostatních to vždy není samozřejmostí. Ovšem, neznamená to, že konkurence nemá cosi přitažlivého. Má. Ne všichni respektují ultimativní kvalitu obrazu a stojí na ni výběr. Někdo chce skutečně AIO, protože manželka, děti... Nechce další krabičky, chce lehnout na pelech, zapnout a fungovat. Doba je rychlá a spotřební.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mrazik 21. 11. 2019 09:47

Jeste chvilku a zacnu litovat, ze jsem koupil LG.
deaktivován na vlastní žádost
mrazik
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 21. 11. 2019 11:53

Určitě nelituj. Předpokládám, že zakoupíš přes net, tudíž máš čas na vrácení bez udání důvodu. V nejhorším vyměníš. Nemyslím si však, že k tomu dojde, ale ano - mohu se splést.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SmokeMan 21. 11. 2019 12:09

Vubec se lg neboj, jezis, znam vsechny skupiny lidi, nekteri radi neutralni, tzv. kalibrovanej obraz (panas a nebo kalibrace, pripadne tvoje oko), a je jich nejmim..., pak sou lidi na to trosku barevnejsi podani, vetsinou LG prave a pak ti, co maj radi barvicky, samsungove...

Da se vsude pridat, vsude ubrat, ale kdyz nevis jak na to a nejsi zvidavy tak to proste nevyresis. Snad je to pochopitelny...
FX 8300@4,4GHz@1,38V, MSI 970 Gaming Pro Carbon, Sapphire Rx 480 8GB nitro+ @580 nitro+ undervolted, 16GB Corsair@1886MHz, Scythe FenrisWolf, KC2000, As2000, Scythe chlazeni
SmokeMan
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mrazik 22. 11. 2019 09:23

Tak C9 uz je doma a dojem obrovsky, hlavne u 4K videi, to se proste musi zazit. Jeste ji dnes nastavit a uzivat si.
deaktivován na vlastní žádost
mrazik
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SmokeMan 22. 11. 2019 09:30

:) klasicky wow, a ze ti je jedno, ze nemas panala? :) ze bys to asi nepoznal? :)
FX 8300@4,4GHz@1,38V, MSI 970 Gaming Pro Carbon, Sapphire Rx 480 8GB nitro+ @580 nitro+ undervolted, 16GB Corsair@1886MHz, Scythe FenrisWolf, KC2000, As2000, Scythe chlazeni
SmokeMan
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mrazik 22. 11. 2019 10:00

bylo obrovsky WOW
Nepoznal a rozhodne nelituji. Fakt jsem koukal s otevrenou pusou. Defacto u me nakonec rozhodl design, webOS a magic ovladac.
deaktivován na vlastní žádost
mrazik
Junior
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků