Sony KD-55XF9005 [obecná diskuze]

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod MgX 1. 12. 2019 16:21

miki77 pár názorů...

1. Nejsem sateliťák, ale onen modul s CW kódováním není pro moderní televizor už vhodný. ICE karta je na pohodu, ale měl bys využívat CI+ modul s podporou Irdeto. Neposílám Tě honem kupovat nový modul, jen kdybys měl problémy (a že někdy televizor píše nesmyslné hlášky, které se týkajíc úplně něčeho jiného, takže je zmaten i pokročilý uživatel). K běžným účelům se využívají moduly SMIT (je to takový ten fialový typ - na avmania.cz webu k nim máš článek). Nejlepší by bylo si nějaký půjčit - v dobré prodejně není problém (nebo kamarád) a vyzkoušet. Nyní se už možná tento „fialový“ neprodává a byl nahrazen novější revizí, která má jinou povrchovou nálepku. Moduly hledej a konzultuj u specialistů. Doporučil bych omko.cz.

Některé moduly mohou mít připravenu aktualizaci, kterou ale uživatel nikdy nenaládoval. Netuším, jak je to u Tvého Technisatu.

2. Nevím na co si troufáš a nemám čas dohledávat informace od když TV máš (omlouvám se). Ale... předpokládám, že aktualizace OS se provedla automaticky. Jak máš připojen TV k netu? Kabel/Wi-Fi? Osobně bych stáhl nejnovější verzi OS na flešku, samozřejmě překontroloval, že jde o OS k mému TV, pročetl instrukce výrobce jak přesně aktualizovat a zkusil znovu přeinstalovat OS tím nejbezpečnějším způsobem. Ne všechny TV akceptují aktualizaci stejnou verzí softwaru, ale velká část s tím problém nemá. Nutno odzkoušet.

Jak v takovém případě postupovat? Provedl bych totální obnovu do továrního nastavení a při následné povinné instalaci provedl jen nezbytně nutné kroky, určitě bych vynechal ladění nových kanálů atd. atd. Pak spustil z vložené flešky aktualizaci. Po úspěšně provedené aktualizaci dle instrukcí od výrobce, bych televizor odpojil od zdroje napájení na více než pět minut. Následně udělal reset a teprve nyní vše nainstaloval, nastavil, naladil.

Nenutím Tě do toho - píšu to i pro ostatní, kdyby se něco dělo. Nemám přímou zkušenost s touto verzí OS na Tebou zakoupeném TV. Mám ale opakovanou zkušenost, že nejen TV Sony jsou občas vybíravější k modulům. Pro mě trochu paradoxně právě vadily Technisaty (vadily v poslední době). Pravdou je, že jediný, tzv. certifikovaný modul, pokud se nepletu, tak už zůstává jen SMIT. Samozřejmě o nic nejde, když vše funguje. Teď čtu na omko.cz u nové verze modulu Technisat, že s ním mají dobré zkušenosti i u TV Sony, avšak nemá Skylink certifikaci. Je to prostě na odzkoušení.

3. Jo a ještě drobnost. Vydělal bych na více než pět minut baterie s dálkového ovladače.

4. A ještě mně prozraď co a jak nastavuješ před laděním satelitních kanálů. Využíváš FastScan? Ladíš následně i DVB-T?

//a upravil jsem Ti tu fotku. Není nutné vystavovat čísla karet atp.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod miki77 1. 12. 2019 18:54

MgX:

1. Modul s CW kódováním asi už není vhodný, nicméně nemám s ním žádné problémy (nevím jestli můj problém s ním souvisel) žádné nesmyslné hlášky apod.

2. Myslíš aktualizace modulu nebo TV? Modul jsem asi neaktualizoval, zkoušel jsem to teď přes menu v TV, ale nic to nedělá...V TV je Android 8 aktualizovaný přes USB, stejně tak jako nejnovější FW (6.6545)

3. Zkoušel jsem resetovat ovladač - nepomohlo

4. Po totálním resetu jsou tam ta nastavení jako wifi, oblast, smluvní podmínky, poloha apod. pak mi to nabídne jestli chci ladit sat. kanaály, dám OK, najde mi to Astry, OK, začne ladit programy, doladí a na OK již ovladač neragoval. Asi po desátém ladění mi to už potzvzení nenabídlo a rovnou se rozjela ČT1, nevím, asi se Sony bůh nade mnou slitoval. DVB-T neladím.

Snad jsem to napsal srozumitelně.
Jinak TV jede, tak se v tom už šťourat nebudu.
miki77
Junior

Odeslat příspěvekod spyko 1. 12. 2019 19:29

Modul CW bych do novějších tv nepoužíval,zastaralý bez aktualizace,karty do něj budou už brzy odpojeny,pamatuji si že i Smit fialový měl vyjimečně problémy,ale v enigmě-nevím jak v androidu,snažil bych se pokud to jde vyměnit u operátora i zastaralou kartu,bohužel už nemám dostatečný přehled-před rokem šel satelit z domu,na samsungu 8002jsem měl problémy i se starým CImodulem conax UPC/kabel/,ale šel ještě aktualizovat,nový sw už nevyjde,!
spyko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod gembi 2. 12. 2019 07:27

MgX píše:Alespoň nějaký pozitivní posun. Zkus, a když cokoliv zjistíš, napiš. Díky.

Tak tu menší flashku 16GB to prostě nenačte, i po novém naformátování na NTFS. Všude jinde funguje normálně. Jestli je to tím, že je 10 let stará...
Pro jistotu jsem zkusil i 2 externí pevné disky které mám doma. U nich dokonce při připojení do portu vyskočí nabídka co chci dělat (nechápu proč u flash disku ne??) a když vyberu aplikaci "Video" tak se děje následující:
1. Menší disk 2,5" 256GB bez externího napájení - spustí se aplikace Video a snad pět minut to "něco dělá s diskem", než se objeví seznam videí s miniaturami.
3. Větší disk 3,5" 3TB s externím napájením - spustí se aplikace Video, opět pět minut disk "chroustá" a poté to spadne do úvodní hlášky, že je připojen disk a co s ním chci dělat, když vyberu Video, celá situace se opakuje...Takže k souborům se nedostanu.
Tohle nechápu, u 10 let staré TV jsem mohl po zapojení disku asi za 5 vteřin procházet adresářovou strukturu.
Dělá tohle někomu vestavěný přehrávač? Je opravdu tahle nepoužitelný? Bohužel jsem ještě neměl čas hledat jiný přehrávač a pořádně si s televizí "pohrát", ale zatím je tohle dost zklamání, že bez nějakého složitého laborování nefungují tak základní věci jako načítání obsahu z externího média...
Máte doporučení na nějaký přehrávač ideálně takový který by uměl audio passthrough přes HDMI do připojené ho soundbaru HT-XF9000?
Věřím tomu, že nakonec to nějak rozchodím, ale je fakt, že manželka se dost diví, co jsem to koupil, když si nemůže ani přehrát video disku a budu to muset teprve "nějak rozchodit" :-)
gembi
Junior

Odeslat příspěvekod 0055 2. 12. 2019 10:47

Mam stejnou zkusenost, pripojil jsem SSD kde bylo cca 300GB dat, byly tam windows a vsechny soubory a ze jich tam mam neskutecnou hromadu, po pripojeni jsem tu TV zadrel, prestala reagovat... To se jim fakt moc nepovedlo... Podle mne se snazi naindexovat obsah, jestli jsou tam statisice souboru tak to nepobere a zkolabuje. Nic moc teda -))
0055
Junior

Odeslat příspěvekod radon 2. 12. 2019 15:13

TV není počítač, ale spíše mobil s průměrným CPU. Takže připojovat jen disk datový (bez OS), se složkami Filmy a Foto. Prvotní indexace bude trvat déle, ale pak už bude indexovat vždy jen přidané fotky z posledního dne.
No a 3TB disk a mobil, to také nejde dohromady. Zkusil bych variantu NAS nebo HTPC.
Vyčítat TV, že neobsahuje střeva z desktopu za 15.000 Kč není fér.
Logitech Duet, DAC1, K701, Vincent SP-996, Monitor Audio RS1, Wharfedale SW150
radon
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 2. 12. 2019 19:38

miki77 píše:MgX:

1. Modul s CW kódováním asi už není vhodný, nicméně nemám s ním žádné problémy (nevím jestli můj problém s ním souvisel) žádné nesmyslné hlášky apod.

2. Myslíš aktualizace modulu nebo TV? Modul jsem asi neaktualizoval, zkoušel jsem to teď přes menu v TV, ale nic to nedělá...V TV je Android 8 aktualizovaný přes USB, stejně tak jako nejnovější FW (6.6545)

3. Zkoušel jsem resetovat ovladač - nepomohlo

4. Po totálním resetu jsou tam ta nastavení jako wifi, oblast, smluvní podmínky, poloha apod. pak mi to nabídne jestli chci ladit sat. kanaály, dám OK, najde mi to Astry, OK, začne ladit programy, doladí a na OK již ovladač neragoval. Asi po desátém ladění mi to už potzvzení nenabídlo a rovnou se rozjela ČT1, nevím, asi se Sony bůh nade mnou slitoval. DVB-T neladím. A taky se snažím, když mám jakýkoliv problém, fungovat s netem přes kabel, nikoliv přes Wi-Fi. Pak až vím, že je vše OK, se přepnu.

Snad jsem to napsal srozumitelně.
Jinak TV jede, tak se v tom už šťourat nebudu.

Ad 1... zkoušel jsem schválně před časem vícero modulů i těch starších. Jen velmi málo moderních televizorů s nimi nemělo problém. Ono se to někdy projeví tak, že TV napíše... není signál, po přepnutí nenaskočí program a opět - není signál. Jindy Ti budou kostečkovat programy, zlobit EPG s načítáním atd. atd. Může se i kousnout televizor. Samozřejmě ho pak rozchodíš, ale...
Neříkám... běž si koupit modul... říkám... mysli na to, že řada problémů, i těch, které budou vypadat jako problém v něčem jiném, může způsobovat starý CW modul.

Rozdíl je, tento modul použít v samostatném starším STB, který s ním bude komunikovat v přirozené kompatibilitě. Ale i zde mohou přijít problémy.

Ad2... modul aktualizovat, TV aktualizovat. Pokud jsi FW TV aktualizoval dle popisu výrobce a to přes USBčko = dobrá cesta. Jen, pokud jsi to neudělal, bych TV klidně na celou noc odpojil od napájení. Pokud tedy v noci nekoukáte na pohádky :-)

Ad4... Ty popisuješ ladění, které provádíš příliš obecně a netuším tak, jakou cestu sis pro naladění kanálů vybral. Zda FastScan, nebo běžné ladění. Samozřejmě lze překontrolovat nastavení DiSEqC přepínače. Nicméně u FastScanu s AutoDiSEqC se tím zabývat nemusíš. Pokud jsi naladil a jedeš, máš nastaveno evidetně dobře.

Ono nenaskočení stanice po ladění, bych klidně dal na vrub použitému modulu a chybné komunikaci. Samozřejmě se mohu mýlit. Jestli se nepletu, tak závěrečné potvrzení ladění není třeba pro uložení stanic. Pravda je, že já lidem většinou ladím satelit a po něm ještě DVB-T tuner. Takže ty kroky jsou trochu jiné.

Jasně... klidně se drž pravidla... jede, tak nedrbať :-) Určitě se nenech zatlačit do potřeby cosi zkoušet. Když budou problémy, nevyhneš se.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Zulah 2. 12. 2019 19:40

Treborr píše:
Zulah píše:Ahojte.
3 týždne vlastním tento TV. Už po troch dňoch mi nešiel zapnúť. Musel som ho vypnúť z elektriny. Neriešil som to, nakoľko som si myslel že možno Android. Po týždni zas a dnes (18.11.2019) ráno znova.
Večer normálne vypnem TV a ráno nejde zapnúť. Ide zapnúť až čo ju vytiahnem z elektriny znova pripojím. Neviete čo by to mohlo byť? Niečo v nastaveniach (nič som nemenil),Android, alebo to je na reklamáciu?

Ďakujem za rady


Mě se tohle taky občas děje a začalo to po ruční aktualizaci na poslední verzi Androidu. Před tím jsem tam měl (asi) 7 a nikdy se to nestalo.


Ja som na radu MgX odpojil všetko,nechal len kabel na internet a zatial vpohode. Uvidím čo čas prinesie.

gembi píše:Tak tu menší flashku 16GB to prostě nenačte, i po novém naformátování na NTFS. Všude jinde funguje normálně. Jestli je to tím, že je 10 let stará...
Pro jistotu jsem zkusil i 2 externí pevné disky které mám doma. U nich dokonce při připojení do portu vyskočí nabídka co chci dělat (nechápu proč u flash disku ne??) a když vyberu aplikaci "Video" tak se děje následující:
1. Menší disk 2,5" 256GB bez externího napájení - spustí se aplikace Video a snad pět minut to "něco dělá s diskem", než se objeví seznam videí s miniaturami.
3. Větší disk 3,5" 3TB s externím napájením - spustí se aplikace Video, opět pět minut disk "chroustá" a poté to spadne do úvodní hlášky, že je připojen disk a co s ním chci dělat, když vyberu Video, celá situace se opakuje...Takže k souborům se nedostanu.
Tohle nechápu, u 10 let staré TV jsem mohl po zapojení disku asi za 5 vteřin procházet adresářovou strukturu.
Dělá tohle někomu vestavěný přehrávač? Je opravdu tahle nepoužitelný? Bohužel jsem ještě neměl čas hledat jiný přehrávač a pořádně si s televizí "pohrát", ale zatím je tohle dost zklamání, že bez nějakého složitého laborování nefungují tak základní věci jako načítání obsahu z externího média...
Máte doporučení na nějaký přehrávač ideálně takový který by uměl audio passthrough přes HDMI do připojené ho soundbaru HT-XF9000?
Věřím tomu, že nakonec to nějak rozchodím, ale je fakt, že manželka se dost diví, co jsem to koupil, když si nemůže ani přehrát video disku a budu to muset teprve "nějak rozchodit" :-)


HDD musíš dávať len do silnejšieho USB 900 mA , bočné slabšie 500 mA sú len USB.
https://www.avforums.com/review/sony-kd-55xf9005-x900f-review.14564#lg=content-14564&slide=2
Tiež som sa trápil a už to je v pohode,chvílu trvá pokiaľ to načíta, pokiaľ to zapínam a vypínam (HDD) ale nič strašné.
Ale po pravde už to niak neriešim ako som si nainštaloval Kodi a Netflix.
Naposledy upravil Zulah dne 2. 12. 2019 19:53, celkově upraveno 5
Zulah
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 2. 12. 2019 19:44

gembi máš Android TV, kde můžeš odzkoušet další přehrávače. Udělej to, odzkoušej, co Tobě a rodině bude vyhovovat nejvíce. Většinou skutečně na začátku dochází k indexaci obsahu disku. Následné připojení a využívání bývá plynulejší. ALE... mít na HDD kde co, včetně různých nemediálních souborů, nemusí prostředí televizoru dělat dobře. Také mají omezení v počtu složek a podsložek/struktuře a počtu souborů, které jsou na nich uloženy. Většinou bývá zmínka v manuálu.

Bohužel se přehrávač v moderní TV občas chová hůř, než ve starší. Stává se. Taky kompatibilita s dalším HW nemusí fungovat skvěle a bezproblémově...
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod miki77 2. 12. 2019 20:58

MgX píše:
miki77 píše:MgX:

1. Modul s CW kódováním asi už není vhodný, nicméně nemám s ním žádné problémy (nevím jestli můj problém s ním souvisel) žádné nesmyslné hlášky apod.

2. Myslíš aktualizace modulu nebo TV? Modul jsem asi neaktualizoval, zkoušel jsem to teď přes menu v TV, ale nic to nedělá...V TV je Android 8 aktualizovaný přes USB, stejně tak jako nejnovější FW (6.6545)

3. Zkoušel jsem resetovat ovladač - nepomohlo

4. Po totálním resetu jsou tam ta nastavení jako wifi, oblast, smluvní podmínky, poloha apod. pak mi to nabídne jestli chci ladit sat. kanaály, dám OK, najde mi to Astry, OK, začne ladit programy, doladí a na OK již ovladač neragoval. Asi po desátém ladění mi to už potzvzení nenabídlo a rovnou se rozjela ČT1, nevím, asi se Sony bůh nade mnou slitoval. DVB-T neladím. A taky se snažím, když mám jakýkoliv problém, fungovat s netem přes kabel, nikoliv přes Wi-Fi. Pak až vím, že je vše OK, se přepnu.

Snad jsem to napsal srozumitelně.
Jinak TV jede, tak se v tom už šťourat nebudu.

Ad 1... zkoušel jsem schválně před časem vícero modulů i těch starších. Jen velmi málo moderních televizorů s nimi nemělo problém. Ono se to někdy projeví tak, že TV napíše... není signál, po přepnutí nenaskočí program a opět - není signál. Jindy Ti budou kostečkovat programy, zlobit EPG s načítáním atd. atd. Může se i kousnout televizor. Samozřejmě ho pak rozchodíš, ale...
Neříkám... běž si koupit modul... říkám... mysli na to, že řada problémů, i těch, které budou vypadat jako problém v něčem jiném, může způsobovat starý CW modul.

Rozdíl je, tento modul použít v samostatném starším STB, který s ním bude komunikovat v přirozené kompatibilitě. Ale i zde mohou přijít problémy.

Ad2... modul aktualizovat, TV aktualizovat. Pokud jsi FW TV aktualizoval dle popisu výrobce a to přes USBčko = dobrá cesta. Jen, pokud jsi to neudělal, bych TV klidně na celou noc odpojil od napájení. Pokud tedy v noci nekoukáte na pohádky :-)

Ad4... Ty popisuješ ladění, které provádíš příliš obecně a netuším tak, jakou cestu sis pro naladění kanálů vybral. Zda FastScan, nebo běžné ladění. Samozřejmě lze překontrolovat nastavení DiSEqC přepínače. Nicméně u FastScanu s AutoDiSEqC se tím zabývat nemusíš. Pokud jsi naladil a jedeš, máš nastaveno evidetně dobře.

Ono nenaskočení stanice po ladění, bych klidně dal na vrub použitému modulu a chybné komunikaci. Samozřejmě se mohu mýlit. Jestli se nepletu, tak závěrečné potvrzení ladění není třeba pro uložení stanic. Pravda je, že já lidem většinou ladím satelit a po něm ještě DVB-T tuner. Takže ty kroky jsou trochu jiné.

Jasně... klidně se drž pravidla... jede, tak nedrbať :-) Určitě se nenech zatlačit do potřeby cosi zkoušet. Když budou problémy, nevyhneš se.



Nový modul mám v plánu, je fakt, že to sem tam nějakou hlášku o signálu napsalo, ale nějak sem to neřešil. Určitě zakoupím.
K ladění - Nastavení kanálů - digitální ladění - nastavit satelit - pevná anténa, DiSEqC - Skylink CZ - a jede to. Pak to po mě chtělo potvrdit OK, to nešlo. Potom to nakonec naběhlo.
TV nechám přes noc odpojenou, na pohádky nekoukáme, no někdy... 8-)
Jinak díky za dobré rady a ochotu poradit.
miki77
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 2. 12. 2019 21:09

miki77 rádo se stalo. Když umím a je čas, rád poradím. Vadí mně, když ty bedny stávkují :-)

Zkoušel jsem právě staré moduly a mám poměrně větší zkušenost u vícero TV. Nový „přebarvený“ SMIT lze někde koupit už od 770,- Kč, mám pocit. Nicméně vždy ho kup tak, abys mohl případně vrátit. Nebo DualDecrypt od Technisatu. Nevím, zda bych primárně nedal přednost tomu, co má certifikaci od Skylinku. Ano - u SMITů se dosti často nedaly vypnout info hlášky, u Technisatu ano. Jestliže Tě toto téma zajímá, projdi si je a načti.

Hláška o signálu je na 90 % spojená s modulem. Oni spíše budou přibývat... i takové zvláštní anomálie. Nikdy netušíš, ve které chvíli a proč TV zrovna komunikuje s modulem, byť na ní děláš něco dalšího. A telky mají ve zvyku házet hlášky, které dosti často matou.

Ad ladění... ano, to jsem chtěl vědět. SKYLINK CZ na závěr... takže využíváš FastScan.

Moduly vždy vyměňuj při zcela vypnuté TV, nejlépe s odpojenou napájecí šňůrou.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 0055 2. 12. 2019 21:56

Chtel bych se zeptat zdali tady nekdo provozuje na te televizi s poslednim firmware KODI. Ja zacinam mit pomerne velky problem, KODI mne pri prehravani po 4 hodinach zhavaruje. Zhavaruje tak ze dal jede zvuk, ale obraz je zamrzly, TV moc nereaguje. Po zastaveni tlacitkem stop se po nejake chvili sama restartuje. Po restartu uz KODI nenajede. Dam v aplikacich manualne ukoncit, otevrit, nenabehne. Dam ukoncit, vymazat data v mezipameti - nenabehne. Ma snahu, objevi se uvodni logo, dal ale nic.

Nesetkal jste se nekdo s timto problemem? Jako docela mne to stve... Pokud to jede jen jeden film, tak zadny problem. Necham ji trosku zchladnout a uvidim zdali bez reinstalu nabehne...

EDIT: Takze nepomohlo... musel jsem dat odstranit vsechny data, pote to nabehlo jako pri prvnim startu... To je tedy pro mne docela nemile. Jedu pres wifi, ale predpokladam ze by to nemelo mit zadnou souvislost, naopak ta AC wifi bude mit vetsi propustnost. No nic, wifinu asi odpojim a zapojim RJ45...
0055
Junior

Odeslat příspěvekod 0055 2. 12. 2019 23:16

S velkou pravdepodobnosti za to muze neco se siti. Zkusil jsem maly test, protlacit z NASu 200mbps bitrate a samozrejme nacital nacital, sekundu pustil, nacital. Dal jsem zastavit a byl polomrtvy, neprehral uz jiny soubor. Takze vycistit mezipamet, restart a uz to teda zase jede.

Netusim co ten router s tim vyvyadi, stane se to vzdy az po nejake delsi dobe. Neresili jste nekdo?
0055
Junior

Odeslat příspěvekod gembi 3. 12. 2019 06:37

MgX píše:gembi máš Android TV, kde můžeš odzkoušet další přehrávače. Udělej to, odzkoušej, co Tobě a rodině bude vyhovovat nejvíce. Většinou skutečně na začátku dochází k indexaci obsahu disku. Následné připojení a využívání bývá plynulejší. ALE... mít na HDD kde co, včetně různých nemediálních souborů, nemusí prostředí televizoru dělat dobře. Také mají omezení v počtu složek a podsložek/struktuře a počtu souborů, které jsou na nich uloženy. Většinou bývá zmínka v manuálu.

Bohužel se přehrávač v moderní TV občas chová hůř, než ve starší. Stává se. Taky kompatibilita s dalším HW nemusí fungovat skvěle a bezproblémově...


Našel jsem akorát omezení maximální velikosti a to pro nahrávání 4TB a pro čtení/přehrávání 16TB, oboje systém exFAT nebo NTFS. Na připojeném 3TB disku byly pouze video soubory, takže jich tam jsou řádově stovky a přesto přehrávač při načítání po 5 ti minutách zkolaboval, ale jiné přehrávače samozřejmě zkusím.

Ještě jsem včera zkoušel tu menší flashku 16GB naformátovat na exFAT, nepomohlo to. Pak jsem ještě ze zoufalství zkusil použít jiný nástroj, než formátování přímo ve Windows 10. Použil jsem Rufus (nějakou starší verzi z roku 2017) a přeformátoval zpět na NTFS. A hle TV najednou flashku najde a videa z ní přehraje. Přitom parametry formátování jsem nastavil naprosto shodné jako při formátování přímo ve Windows 10. Tak třeba to někomu pomůže pokud by mu televize nechtěla načíst disk.
gembi
Junior

Odeslat příspěvekod neis 3. 12. 2019 18:43

Tak telku už mam otestovanou v domácím prostředí a nelituji ani koruny. Android šlape bez problému, jen se po čistém zapnutí musí chvíli počkat, než se vše spustí, pak už jsou reakce solidní. Kodi jede nádherně a to je podstatné. Ale uznávám, že jsem celoživotní androidista a ten systém mi sedí náramně i v mobilu. Trošku mě zamrzelo, že po 10 letech budeme muset oželet hodiny v rohu televize, protože na A8 ( mimochodem aktualizaci na A8 mi to nenabídlo, musel jsem instalovat ručně)nejdou udělit práva na překrývání.

Co se týče obrazu tak fakt paráda, barvy brilantní, černá opravdu výborná, ale to jsem očekával. Co mě však uchvátilo je HDR, některé filmy jsou opravdu až dech beroucí. I hry neskutečně ožily. Scéna kdy se v posledním Codku otevřely dveře nějaké chajdy a venku pražilo slunce, fíha ty paprsky slunce a poletující prach, no pecka. Stejně tak ruzné odlesky vody, působí až neskutečně reálně. Zase některé hry vypadají spíše hůře, ale to se do budoucna určitě zlepší.

Televize dokáže krásně "převést" i SDR obraz na "HDR" funkcí xtended dynamic range, avšak tam nastává problém u filmu s titulky, protože tato funkce rozjasňuje nebo ztmavuje i je a to je fakt peklo pro oči ( ještě si pohraji s barvou titulků). Ale v HDR obsahu je to fakt super, tam i na vysokých nastaveních funguje local dimming i xtended dynamic range skvěle. Až na této televizi, jsem konečně poznal co znamená skutečné HDR(a to bych fakt chtěl vidět telky s ještě lepší svítivostí) . Pro příklad na kolegové Q6 jde sice HDR poznat, ale žádné wau to neudělá, cokoliv slabšího by snad ani nemělo mít právo na značku HDR.

Slabinou je asi jen blooming a lehká vinětace. Podsvícení dokonalé není, ale v mém nastavení nejde vidět nic, na staré sonce to bylo mnohem mnohem horší..

Celkově pecka televize a vůbec nelituji, že jsem ji dal přednost před tcl ec780, protože jak píšu výše nejvíce mi vyrazilo dech HDR a tam umí podle specifikaci TCL maximálně číst metadata..
neis
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků