Sony KD-65XF9005 problem, bug v TV

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod 0055 3. 12. 2019 19:11

Tak mam problem. Nejdrive jsem jej prisuzoval nainstalovane aplikaci do TV ktera tam nepatrila, pote problem v kodi, dnes se mne to same stalo pri prehravani v netflixu. Proto jej pripisuju TV, respektive jejimu FW. Mam posledni ze zari 2019.

Muj problem se projevuje tak se prehrava film, vse jede bez problemu, zadne problemy a najednou jede jen zvuk, obrazovka je tmava, seda, zvuk jede stale dal. Muzu dat pauzu, znovu jej rozjet, neni problem, ale jenz vuk, obraz nenajede. Na tlacitho HOME nebo APLIKACI nereaguje, obraz nenajede. Po nejake chvili se TV vypne. Po opetovnem zapnuti startuje s logem androida - restartovala se.

Neresil to nekdo? Nemam v TV zadne HDMI nebo anteny, doposud jsem nemel ani ethernet, jel jsem vse pres wifi. Nyni jsem wifi vypnul a napojil ethernet.

Zkousel jsem neco vygooglit, no neumim to spravne formulovat, nic jsem nenasel.

Budu vdecny za jakoukoliv pomoc. Dekuju vsem predem za Vas cas.

PS: Pekne mne to sere :twisted:
0055
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 3. 12. 2019 19:47

Nechci to svádět na Tebou vykonané experimenty směřované k odstranění reklamních upoutávek v Youtube. Nicméně uvědomuješ si, že jsou záležitosti, které výrobce oficiálně nepodporuje a nenabízí, třebas i proto, že by teoreticky mohly ovlivnit chod OS a to i přesto, že příslušné „vylepšení“ odinstaluješ?

Jak dlouho jsi zkoušel TV bez jakýchkoliv věcí, které jsou neoficiální? V té chvíli se projevilo chybování?

Odzkoušel bych, zda se tak děje vždy u každého typu videa, ať staršího/novějšího, různé formáty/kodeky. Samozřejmě bych zkusil něco s přiměřeným datovým tokem, nejen extra kvalitní videa.

Teoreticky by šlo, jak jsem psal jinde, obnovit TV do továrního nastavení, po restartu nastavit jen povinné položky, nic neladit. Na USBčko si dát nejnovější verzi OS a dle instrukcí výrobce ho tam dostat. Pokud TV dovolí. Po úspěšné aktualizaci odpojit napájecí kabel na více než pět minut. Pak znovu obnova nastavení a nakonec teprve vše nastavit naladit, tak jak potřebuješ.

Jestli Ti to bude dělat dál... a všude možně, pak reklamace.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 0055 3. 12. 2019 20:26

Je tam jen KODI, z google play, nic vic. TV je po tovarnim nastaveni a instalaci toho kodi.

Zvladla nyni prehrat cely film, cca dve hodiny. Pak jsem pustil dalsi a za deset minut opet cerna obrazovka, zvuk jede, da se to ovladat, ale jako by to nejak chciplo... Nejak uplne presne jako kdyz vyvolam ACTION MENu a dam vypnout obraz. V tu chvili se vypne, zcerna obrazovka a jede jen zvuk. Jenze kdyz to udelam pres to kontextove menu tak kliknu dalkacem a obraz zase jede. Kdezto kdyt to udela sama a dela to po delsim case tak ho zapnout nijak nedokazu. A asi tusi ze se nejak dosrala, protoze se vypne a po zapnuti najede s logem androida.

Bohuzel ji mam chvilku, driv jsem to nepozoroval, pozoruju to tak nejak s tim novym firmware. Siti to asi taky neni, dela to jak pres wifi tak pres RJ45.
0055
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 3. 12. 2019 20:30

Pozoruješ to s novým firmwarem, nebo po experimentování s nepodporovaným rozšířením?
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 0055 3. 12. 2019 21:00

To neumim posoudit, nejsem si jisty ze byla zapla na tak dlouho. Udela to proste az po nekolika hodinach, pri prvnim filmu ne. Ted bylo dalsi vypnuti, dal jsem obnovu do tovarniho nastaveni a je tam nyni jen vse od sony. Dalsi level bude flash firmware pokud pujde nainstalovat stejny, protoze novejsi neni.
0055
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 3. 12. 2019 21:31

Tak to je jediná možnost, jak dostat věci pod kontrolu v rámci domácího „žvýkání“, tedy pokud nejsi technik specialista. Pokud vezme TV flash stejnou verzí FW.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 0055 3. 12. 2019 22:45

Tak po 30 minutach obrazovka opet zcernala. TV jde vypnout DO. Po zapniti najede s logem androidu a vse funguje.
0055
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 4. 12. 2019 05:54

Hmmm. Tak jedině prubnout přehrát software. Když nevyjde/nepomůže reklamace.
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod michalko58 4. 12. 2019 08:13

Ja by som odporucal factory reset a po nom skusit prehravanie iba v stavanom prehravaci v tv. Ak by bolo vsetko ok, odporucal by som miesto KODI, ktore je zbytocne zlozite a pazrave, vyskusat prehravanie vo VLC.

Ak to nepomoze tak kontaktovat servis.

Teoreticky este moze byt problem v nejakej setriacej funkcii, ktora vypne obraz po nejakej dobe necinnosti, co mi vsak pride divne.
michalko58
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 0055 4. 12. 2019 08:58

Vcera to zacala delat po 30 minutach. je to pomerne presne, vypada to fakt na nejaky casovac. Zkusim ji jeste do hdmi podstrcit nejaky signal. Protoze ta moje ma jenom ethernet a nic vic a zkusim jestli to dela i na hdmi portech. Preci jenom drtiva vetsina lidi to vyuziva jinak.

Chtel jsem prehrat ten firmware, krici ze je aktualni.
0055
Junior

Odeslat příspěvekod 0055 4. 12. 2019 09:58

Takze dalsi poznatek, po 30 minutach opet cerna obrazovka. Nyni jsem ale nedelal zadne pikacoviny s dalkacem ve smyslu prinutit bednu aby se zapla a jen vypnul TV. bedna se vypla. Po zapnuti zadny restart, zapnuti okamzite. Tak jsem nasel stary satelit, zapojil do hdmi, zapnul na nem menu aby neco smysluplneho do toho portu vysilal a uvidime. S tim ze to vypnuti je fakt tak pravidelne, tak verim zatim tomu ze to neni vadne.
0055
Junior

Odeslat příspěvekod 0055 4. 12. 2019 11:59

Tak je asi po ni... Obraz se zasekne, kdyz posvitim na tu bednu ostrym svetlem je videt ze se nehybe a staticky. Kdyz se toto stane tak vypadne i to podsviceni. Jako ze mne to docela sere. Vzhledem k tomu ze to delalo kodi a delal to i netflix, je po obnove do tovarniho nastaveni v hdmi portu byl signal, myslim si ze neco s HW.
0055
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 4. 12. 2019 12:07

Možná deska? Myslím, že je zbytečné spekulovat. Jestli můžeš vrať, ale řekni proč, aby na ni nenarazil další chudák, anebo reklamuj. Pak dej vědět jak jsi dopadl.
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vecino 4. 12. 2019 14:38

To se mi fakt nezdá - rozhodně nechci zpochybňovat tvoje znalosti / dovednosti, ale ještě než budeš panikařit co vzít USB flashku a postupovat podle:

https://www.sony.cz/electronics/support ... s/00016450

Nechce se mi věřit, že by ti operační systém sestřelil hw v tv ... né že by to nešlo. Spíš prostě ta apka / doplněk co jsi zkoušel, tak přepsal / modifikoval systémovou patišnu a proto ti to kraví. Factory reset ti JEN smaže uživatelské úložiště (tvoje účty apod.), ale neovlivní systémové věci. Proto re-flashni systém a poté udělej znovu factory reset.
Sony KD-55XF9005 + HT-XF9000 + Xbox One X
vecino
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 0055 4. 12. 2019 15:19

Moje znalosti jsou krapet omezene, ovsem potiz je ta ze aktualizovat FW nelze protoze novy neni dostupny a kdyz tam vrazim ten nejnovejsi tak mne napise ze uz tam je a ze to usb muzu akorat tak vytahnout.

Lze nejak nucene provest flash firmware, treba z nejakeho servisniho modu?
0055
Junior

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků