Jaká první magnetoplanární sluchátka pořídit?

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod bessinka 4. 12. 2019 19:07

Dávám za pravdu příspěvkům výše. Taky jsem si tím prošel. Různé Shitty , Arcamy, Audio GD, Hifiman he 400i ,náušníky a pod. akorát to stálo peníze a zůstával pocit, že to není ono. Samozřejmě, že každý máme nějaký finanční limity. Za mě druhý rok Hifiman he 560 + Hypa 1, která přehraje všechno do 20 000 Kč. Nedávno na bazaru za směšných 4500 Kč. Komu jde opravdu o pravdivý zvuk, tak nesmí dát na první dojem a design.
I po roce se znovu a znovu divím co z toho leze. Také bych nepodceňoval změnu originál sl. kabelů.
bessinka
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod BabetakCZE 4. 12. 2019 19:52

Zase bych to s tou Hypou nepřeháněl.
Oproti Arcamu má lepší prostor a o něco lepší detail, ale zní víc "plechově".
Arcam mně připadal přirozenější s lepší atmosférou.
Gustard A26 - Headamp GS-X Mini - Sennheiser HD 800
BabetakCZE
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bessinka 4. 12. 2019 20:50

No a mě připadal Arcam ,že má agresivní výšky a menší hloubku basů + unavující poslech.
bessinka
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod eldirian 4. 12. 2019 23:07

akburt píše:
eldirian píše:O LCD-1 jsem něco četl, ale nevím. Release date mají 11/2019. Nějaké recenze už jsou, vypadají dost plastově na první pohled. HE 400i jsou tady v bazaru za cca 4100. Nové HE 4XX z Dropu jsou za 150 dolarů včetně dopravy. Verum 1 je sázka do loterie, bojím se toho, ale na papíře vypadají v té ceně nepřekonatelně.
No a skutečně teď na bazaru někdo prodává HE 560 za 13500 Kč. Ale ten inzerát k tomu je takový pro mě osobně odrazující, nevím, jestli to od takového člověka chci. Tím by to ale asi bylo vyřešené, prý jsou nové. Ale přijde mi to divné, sluchátka za 25 000 prodává za polovinu, přestože jsou dle slov pána "netknutá, hrána 6 hodin"???

jeste nedávno(cca 3-4 mesíce zpet) byly HE 560 na sluchátka.net za 13600 v akci.Dlouho jsem o nich uvazoval,ale udrzel jsem se :-).
Takze za tu cenu to klidne muzou být funglovky.
A jeste k tem Beyerům,zkus si poslechnout T5 2gen.,,za me také super....


Podle recenzí jsem se dočetl, že tam zas až takové zlepšení proti HE400i není. Rozhodně ne za takovou cenu. Takže to pro mě asi padlo.

Jsem zvědavý na ty Audeze. Půjdu poslechnout a jestli to bude ono, tak si holt počkám, až se objeví na bazaru. I když ono dát jednou za pár let +- jednu výplatu a udělat si radost, to není nic tak hrozného. Od čeho jsme na světě? Jsou to sice materiální věci, ale dávají nám něco nehmotného, no ne? :)

Jak jsou na tom takové Aeon Flow Open? Dneska jsem je viděl na bazaru. Nějakou recenzi jsem četl, ale kdo ví.

//Trošku off-topic ohledně převodníků a zesilovačů. Jsem zastánce toho, koupit rovnou něco pořádného. Ale zároveň rozhodně ne za tisíce dolarů. Ona tam je hranice slyšitelnosti. U DAC stačí, aby byl "čistý". Spousta lidí to řeší, ale udělat ABX slepý test, tak vyjde pravda najevo. A zesilovač má být jen zesilovač - tzn. dát sluchátkům dost "síly", aby se ukázaly v plném světle. Rozhodně nemá zvuk nijak upravovat. No, což se ale stejně ve výsledku určitým způsobem děje.
Na kouzelné kabely nevěřím. Pokud jsou odstíněné, z čisté mědi a mají solidní konektor, víc netřeba.
Hodně mi otevřelo oči Audio Science Forum (https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php) a blog od NwAVguy (http://nwavguy.blogspot.com/)
_daRK píše:Na ten zosik (ale aj DAC) treba mysliet, ze tam uz nejaka Fulla alebo FX Audio X6 stacit nebude, neviem, co mas doma, nechce sa mi citat cele vlakno. V konecnom dosledku vyjde v podstate lacnejsie, ak si clovek kupi naraz nieco fakt dobre, ako ked sa k tomu splha pomaly a so stratami pri predajoch. Len tu uz fakt treba navstevu u znameho alebo audiga.Ak ta moznost nie je, potom bud precitat vela recenzii a zariskovat. Ja by som si napr. pred par rokmi ani nevedel predstavit akekolvek nadsenie zo sluchatiek, ktore mam doma dnes, temnejsi zvuk nemusi byt pre kazdeho a niekto sa k nemu musi dopracovat casom.

P.S. HE400i by som nenazval zakladnym modelom, mozno z pohladu Hifiman ano, ale nie z pohladu konkurencie. Maju sice svoju dobu uz za sebou, ale je to taky bezpecny uvodny krok do sveta lepsieho audia. Najma ak su stale na bazaroch. Mna pri predaji velmi potesilo, ked si ich novy kupujuci pri osobnom prevzati skusal a bol z nich nadseny rovnako ako ja na zaciatku.

Mám Topping D10 a Aune X7S. Pokukuju po THX AAA 789 z Dropu, ale čeká se na něho půl roku. Nebo Aune S7. Ale to až s odstupem času. Spíš číhat, co se objeví po bazarech. Nejdřív sluchátka.
Topping D10 | Aune X7S | Sennheiser HD58X
eldirian
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod martas38 4. 12. 2019 23:44

Nic není na této planetě stoprocentní a ideální a proto mají na výsledný zvuk vliv i zesilovač, převodník, kabeláž a to v pořadí jak jsem napsal (když vynecháme samozřejmě konec řetězce, sluchátka). Pro někoho dobře, pro někoho ne, kdyby tomu tak nebylo, nebylo by tolik výrobců. A mimochodem ty kabely nemusí být z čisté mědi, mohou být postříbřené, nebo přímo ze stříbra a to má na výsledný zvuk docela velký vliv. Tím myslím kabel u sluchátek.
Eversolo DMP-A6->Chord Qutest->Cayin HA-1A->Forza Noir Hybrid HPC->Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000->Dunu Blanche->Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+->Pioneer SX-S30DAB->Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod BabetakCZE 5. 12. 2019 09:50

Aeon Open by v tvém případě moc smysl nedával, protože je ještě tmavější/zastřenější než HD 650. Nicméně i LCD2C jsou hodně temné, doporučil bych ti vyzkoušet LCD2C + LCD2 + LCDX + Hifiman Ananda.

LCD2 i LCDX + Ananda jsou o dost neutrálnější.
Gustard A26 - Headamp GS-X Mini - Sennheiser HD 800
BabetakCZE
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dropadred 5. 12. 2019 09:56

eldirian píše:Mám Topping D10 a Aune X7S. Pokukuju po THX AAA 789 z Dropu, ale čeká se na něho půl roku. Nebo Aune S7. Ale to až s odstupem času. Spíš číhat, co se objeví po bazarech. Nejdřív sluchátka.

Úprimne, s tým, čo máš, sa plne nasýť slúchadiel, vôbec sa netráp zdrojmi, tie máš super.
Audio-GD R2R-11 > MrSpeakers Alpha Dog, Hifiman Edition XS; Dragonfly Red > ...Noble Uni, Fiio FH5
dropadred
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zino333 5. 12. 2019 17:14

Ja som bol v minulosti tiež neveriaci Tomáš a káblové špekulácie som považoval za voodoo. Omyl. Až vlastné uši ma presvedčili. Kabeláž určite nezanedbávať.

DAC je vcelku tvrdší oriešok. Keď som dostal do rúk môj Chord 2Qute a zapojil som ho prvýkrát, tak som si povedal, že tam zas tak veľký skok nie je. No len ono je to inak. Časom som začal vnímať, že ma hudba ktorú mám napočúvanú zrazu upozorňuje na pasáže, ktoré ma nikdy nejak nefascinovali predtým. Pred 2 rokmi by som tvrdil niečo asi podobné, že stačí poctivý DAC a netreba to hrotiť. Až som skúsil Chord. Neviem či chcem niekedy DAC od inej značky.
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod akburt 5. 12. 2019 17:41

to zino333,Tvoje slova nejen co se kabelů týká,ale i Dac od Chordu mohu podepsat.Chord je trochu drazsí,ale jak tady mnozí tvrdí s jejich výrobky se muzika vychutnává :-).
akburt
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod martas38 5. 12. 2019 18:58

Je to přesně tak, každá část řetězce má vliv. Škoda, že ten Chord je alespoň pro mě víc než trochu dražší. Chtěl bych časem Hugo2, ale ta cena je brutus. Spíš by mě asi vyhovovala stolní verze Moja. Ta baterka je trochu opruz.
Eversolo DMP-A6->Chord Qutest->Cayin HA-1A->Forza Noir Hybrid HPC->Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000->Dunu Blanche->Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+->Pioneer SX-S30DAB->Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MHOE 5. 12. 2019 21:09

V ramci soucasnych omezeni tazatele (finance, zkusenosti) jsou filozoficke diskuze na tema prevodniku a kabelu docela mimo tema, nemyslite? :-)

Doporucuji se zamerit pouze a jen na sluchatka, zbytek je v tuto chvili vedlejsi. Svet sluchatek je natolik rozmanity, ze je nejprve treba zjistit, k cemu posluchac inklinuje. Tento proces typicky zabere nekolik let, nebot pouze dlouhodobe vlastnictvi ruznorodych modelu pomuze dostatecne vytribit sluch a preference.

HD58X je velmi dobry start. Netreba se hned hnat dale.
DESKTOP: Roon | Fiio R7 | Susvara (mod)
PORTABLE: Roon | Fold3 | Deva Pro (mod) + LinkBuds (eq)

MEASUREMENTS: MiniDSP EARS | Fulla 2 | HD650

REVIEWS: Viz "Web" v profilu
MHOE
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bessinka 5. 12. 2019 21:19

Chtěl planáry.
bessinka
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MHOE 5. 12. 2019 21:25

Presto plati muj nazor, ze HD58X jsou kvalitni volbou na uvodni "sebekalibraci". Navstevam Audiga a pripadne koupi modelu, ktery zaujme, nikdo nebrani, v tuto chvili to vsak rozhodne nevidim jako nutnost. Tazatel ma evidentne nedostatek zkusenosti, chce to tedy vice poslechu (nabirani zkusenosti) a mene cteni na internetu.
DESKTOP: Roon | Fiio R7 | Susvara (mod)
PORTABLE: Roon | Fold3 | Deva Pro (mod) + LinkBuds (eq)

MEASUREMENTS: MiniDSP EARS | Fulla 2 | HD650

REVIEWS: Viz "Web" v profilu
MHOE
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tajnik 5. 12. 2019 21:36

Chtěl planáry.
tajnik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lo-fi 5. 12. 2019 22:16

chtěl planáry...
lo-fi
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků