Sony KD-55XF9005 [obecná diskuze]

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod vecino 5. 12. 2019 22:38

Já mám na to jinej názor. Android je otevřený software (open source). Jeho přínos je právě ta otevřenost / možnost ho přizpůsobit. Chápu názor, že někdo nic takového řešit nechce a stačí mu jen přepínat programy a je spokojen. Co člověk to jiný názor a požadavky a tak to má být.

Já žádný cihly do obchodů nevracím, protože jsem nikdy nic nebricknul (nezcihlovatěl).
Sony KD-55XF9005 + HT-XF9000 + Xbox One X
vecino
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod gembi 6. 12. 2019 06:22

Nevím jestli to tu nezaznělo, ale při přehrávání videa pomocí vestavěného přehrávače jsou titulky bílé na černém pozadí, v nastavení samotného přehrávače nelze nijak změnit vzhled titulků. Ale při procházení menu nastavení jsem si všiml, že v kategorii "Usnadnění" je položka "Titulky" a v té je možné měnit všechno možné, od vypnutí černého pozadí, barvy a velikosti písma, stínování... Toto nastavení se projeví i ve vestavěném přehrávači. Po tomto zjištění už pro mě není vestavěný přehrávač tak nepoužitelný...
gembi
Junior

Odeslat příspěvekod 0055 6. 12. 2019 13:40

No, kdyz jsme u toho, taky by nebylo na skodu aby vyrobce umoznil snadny upgrade OS pomoci USB kdyz se z toho jeho zazraku stane cihla. Taky by mel zabezpecit a to verim ze je, aby se instalaci cehokoliv nedaly prepsat systemove soubory. Coz bez ROOTu taky maji. Pak by se jim mozna mohly vracet mene. Musim rict ze telefony jsou na tom teda mnohem lepe. Je to stejna analogie jako kdyby vyrobce pocitacu predistaloval windows a opetovna instalace by byla mozna jen v autorizovanem servisu za tucny poplatek. To by se jim taky vracely jak na bezicim pase. A opravnene. Muzu prohlasit ze se zivim v krapet jinem segmentu, taky elektronika v masovem meritku, ale ne AV. A na rovinu rikam ze zakaznik je pokusna krysa, z pasu to sjizdi jako hruby nedodelek a ladi se to za provozu. Ale to ti kteri akualizovali v minule dobe TV na firmware ktery sony pozastavilo asi taky vi sve...
0055
Junior

Odeslat příspěvekod vecino 6. 12. 2019 14:03

Sony se řadí mezi výrobce, kde mají špičkový a kvalitní hw, ale pokulhává právě software. Oproti jiným výrobcům - pomalejší Android, starší verze nyní 8, ale venku je 10. I TCL mají alespoň 9ku. Tady by prostě měli přidat.
Sony KD-55XF9005 + HT-XF9000 + Xbox One X
vecino
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 0055 6. 12. 2019 14:40

Taky se sony radi k zarytym a urputnym potiracum piratstvi jakehokoliv druhu -)))
0055
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 6. 12. 2019 15:47

vecino píše:Já mám na to jinej názor. Android je otevřený software (open source). Jeho přínos je právě ta otevřenost / možnost ho přizpůsobit. Chápu názor, že někdo nic takového řešit nechce a stačí mu jen přepínat programy a je spokojen. Co člověk to jiný názor a požadavky a tak to má být.

Já žádný cihly do obchodů nevracím, protože jsem nikdy nic nebricknul (nezcihlovatěl).

Možná, kdyby sis lépe přečetl co píšu, tak už nereaguješ, či reaguješ jinak. Nevadí.

V každém případě nemáš pravdu. Představa, že open source licence Ti dává jakékoliv možnosti si systém upravit je nesmyslná, zvláště pak v návaznosti na užívání dalších služeb třetích stran, resp. služeb, u kterých přijímáš nějaké podmínky atp. Tato diskuze je však zbytečná. Nejsem a nechci zde být za mravokárce a zakazovat si někomu vyrábět z TV cihličky. Mně jde jen o to, aby se taková zařízení nedostávala znovu do oběhu. Tudíž... když si vyrobíš nefunkční telku - je to Tvé právo. Ale už bys neměl očekávat, že ji někdo přijme zpět pro sekundární prodej, nebo Ti ji opraví zadarmo v rámci záruky. Ano vím, Tobě se podobná věc nikdy nestala a nikdy nestane.

0055 nebylo by na škodu přečíst si veškeré podmínky a návod k televizoru. Následně byste nepsali podobné věty. Výrobce má servis, a když se z jeho výrobku stane cihla - řeší to servis. Bohužel zde se snažíte o vyrobení cihly vy, a to svým přístupem, který výrazně koliduje s předpokládaným užitím výrobku.

Snaha očernit zrovna Sony kvůli stavu, který sis možná způsobil sám, využitím nepodporované aplikace, která ještě omezuje fungování jiné služby, je více než srandovní. Samozřejmě - pokud jde o možnost přehrát software stejnou verzí, tam problém nevidím. Zde by výrobce takový krok umožnit mohl.
Zákazník je pokusná krysa dlouhodobě, nejen u televizorů. Jestli sis toho všiml až nyní, a ještě až ve chvíli, kdy se v tom hrabeš, zřejmě jsi doposud žil v jiném světě.

Sony se řadí mezi výrobce s velmi dobrým HW, ale software pokulhává jen v rukou někoho. V dobách dávno minulých při větším nástupu Androidu na tom byly hůře, a to hlavně kvůli zvláštnímu chybování, které nešlo znovu vyvolat a u stejných modelů se stejnou verzí OS se vyskytovaly různé problémy. Ovšem poslední roky šly jejich zařízení hodně dopředu a software je v rámci Android TV jeden z nejvíce odladěných a stabilních. Některé zmínky o zjištěných zádrhelech, jdou napříč Android TV systémy, takže se nejedná o výsadu Sony.

Nasazování nových verzí Androidu není ani u mobilních telefonů vždy jednoznačné. Bohužel. Samozřejmě by nebylo od věci zajistit softwarový upgrade po nějakou dobu, tak, aby výrobky mohly být aktualizovány napříč kategoriemi na nejaktuálnější OS. On ten vývoj a úprava ale něco stojí, takže...

// a ještě dovětek... netvrdím, že jsi nemohl narazit na vadný kus, což se může stát komukoliv, kdekoliv, kdykoliv a s čímkoliv.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vecino 6. 12. 2019 16:36

Pochybuji že by někdo nepoznal, že rozbaluje tv co už někdo rozbaloval pokud záměrně nekupuje "rozbalené zboží" ... vůbec nevím proč jsme k tomuto tématu sklouzli.

Pomalost Androidu u Sony je pověstná a trvá i dnes. Jsou toho plný eng fóra (zkus googlit). Dále mám vlastní osobní byť poměrně krátkou zkušenost například s TCL 65EC780 (Android 9) a oproti "naší" 9005 je to rychlík. Pokud bychom přidali porovnání s NVIDIA Shield TV, tak se rychlostně mohou obě tv jít zahrabat.

Je to jen můj názor. Jsem s ní jinak spokojen jen si myslím, že tady je ještě dost prostor pro zlepšení.

-- 6. 12. 2019 18:22 --

Tady je zevnitř: https://www.youtube.com/watch?v=f36YY84yL3k
Sony KD-55XF9005 + HT-XF9000 + Xbox One X
vecino
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 0055 6. 12. 2019 17:25

Vzhledem k tomu ze se ta TV restartovala pri prvnim prehrani filmu co jsem ji vybalil z krabice, jeste dokonce s puvodnim sedmickovym FW je to asi jasne jak dalece mohlo k problemu prispet nainstalovani aplikace. Nevim proc bych ji mel nejdriv testovat a FW upgradovat az po nejake dobe? Proc??? Pokud je FW oficialne vydany, mel by miz zajistenou funkcionalitu. Pokud ji nema, maji umoznit i downgrade na starsi funkcni verzi. To taky u sony nejde.

Kazdopadne v android tv by mel byt v servisnim menu dostupny bootloader ktery dokaze natahnout FW z usb i totalni cihly pokud je HW v poradku.
0055
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 6. 12. 2019 18:37

vecino ono lze říci, že vždy je prostor k vylepšení. Nicméně pokud porovnáváš stabilitu softwaru, konkrétně Android TV 8 a jeho rychlost u různých výrobců, Sony na tom určitě nebyla nejhůře. Vzhledem k tomu, že přechod z Android TV 7 na Android TV 8 byl nejen z hlediska navýšení rychlosti citelný, věřím, že Android 9 by v televizorech Sony znamenal další skok vpřed.

Zabalit TV nepoznatelně tak, aby všímavý a obeznámený zákazník nic nepoznal, není zcela jednoduché. A ano, myslel jsem lidi, co kupují vědomě vrácené zboží.

Mimochodem... já mám delší zkušenost se starším TCL a co mě zarazilo, byla dost velká neodladěnost OS. Ano nová/jiná telka, nový/jiný OS = jiné výsledky.

0055 opět a znovu... pokud bys tam dával běžně dostupnou aplikaci pro Android TV, tak samozřejmě nemusíš nic. Ale když chci experimentovat, tak si alespoň částečně/nějaký ten den telku prověřím. Zvláště, když jsi znalejší a jak sám uvádíš... došlo k upgradu OS, mohl jsi prostě nejdříve televizor odzkoušet.

Ano, servisní menu umí různé věci. Už jeho název vypovídá o tom, pro co/koho by mělo sloužit.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 0055 6. 12. 2019 20:55

K tychlosti te Tv nemuzu rict asi nic. Za prve tam nic nemam a za druhe pro mne je dostacujici. Co mne ale vadi a co mel muj samsung lepsi tak to je velokost tlacitek na DO ktere slouzi k ovladani prehravace. jsou proste prtave, nepodsvetlene, na to kolik ta TV stala kdyz to byla nova modelova rada tak to je trochu fuj. Hodne fuj... Myslim si ze by tady mohli dost zapracovat.

Co je ale pro mne stale famozni, to je obraz. Moc se mne libi, nove veci s rozumnym datovym tokem jsou uchvatne. Starsi veci upscalovane jsou taky paradni. Trosku zamrzi clouding...
0055
Junior

Odeslat příspěvekod vecino 6. 12. 2019 21:33

Jak moc velkej clouding máš? Tohle je extrém ne: https://hdtvpolska.com/forum/topic/4612 ... -clouding/ ?

Myslel jsem, že u tv s direct led to je v podstatě nemožné / minimální.
Sony KD-55XF9005 + HT-XF9000 + Xbox One X
vecino
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 0055 7. 12. 2019 08:23

Oproti tomu v odkazu zcela minimalni. Ale je tam. Nevadi mne ale. S direct led to je i titulku neviditelne, je to viditelne lehce pri restartu.
0055
Junior

Odeslat příspěvekod maro2455 7. 12. 2019 09:08

MgX píše:
V každém případě nemáš pravdu. Představa, že opec source licence Ti dává jakékoliv možnosti si systém upravit je nesmyslná, zvláště pak v návaznosti na užívání dalších služeb třetích stran, resp. služeb, u kterých přijímáš nějaké podmínky....


Nechcesbyt mravokarce, ale velmi uzkostlive jim zde na foru jsi, to vidi kazdy.
Zde uzivatel ma naprostou pravdu ze android je open source. Presne z toho duvodu mam 12 let mobily iphone a ne android. Protoze to je proste open source a s tim vsechny problemy spojene. Zadny vyrobce co pouziva android nemuzu zakazat se v tom hrabat, protoze je android odjakziva open source a na tom puvodne takestavel.
Pokud si uzivatel rozese*e produkt tim ze v tom neco instaluje je jen jeho problem (nehlede nato ze problem zminovane tv byl od zacatku a tudiz ne v tom ze tam neco instaloval) a samozrejme ze ma pravo takto rozesra*y produkt vratit, reklamacni podminky vyrobce/prodejce to nezakazuji. Co s tim udela prodejce, je taky jen na nem a pokud nekdo neni hloupy tak rozbaleny pouzity produkt pozna ahned jej necha vymenit..je to v dnesni dobe bohuzel standardni praxe a ty tady moralizovanim na foru s tim bohuzel nic neudelas.
A bavte se radeji uz k tematu a ne moralnim zabomysim valkam. Ja tuto tv chci v brzke dobe koupit a info k tematu je pro me a myslim i pro ostatni vice prinosne. Diky!
maro2455
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod maro2455 7. 12. 2019 11:55

Mimochodem nemate nekdo zkusenost, jak je na tom novejsi model 65xg9505 s:
1. Rychlost a stabilita systemu
2. Aktualnost Androidu
3. Cloudingem?
maro2455
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 7. 12. 2019 16:10

maro2455 píše:
MgX píše:
V každém případě nemáš pravdu. Představa, že opec source licence Ti dává jakékoliv možnosti si systém upravit je nesmyslná, zvláště pak v návaznosti na užívání dalších služeb třetích stran, resp. služeb, u kterých přijímáš nějaké podmínky....


Nechcesbyt mravokarce, ale velmi uzkostlive jim zde na foru jsi, to vidi kazdy.
Zde uzivatel ma naprostou pravdu ze android je open source. P........

Nemáš pravdu - přečti si, co píšu. Uživatel si může podělat co chce jak chce, jestli je to open source, nebo cokoliv dalšího. Nicméně by se měl chovat v souladu se zákonem a pravidly pro využití produktu, pakliže taková jsou. Uživatel by ale neměl využívat službu po odsouhlasení podmínek a přitom se snažit omezit některé její prvky, čímž zasahuje do práv dalšího. To jak moc se jedná o problém morálky, etiky, zákona... nechávám být. Samozřejmě se instalací takové aplikace, která není zpřístupněná pro určité zařízení, může dopustit umrtvení produktu. Jen skutečný odborník dokáže sdělit, co kde projde, neprojde.

Uživatel kupující rozbalený výrobek není hloupý. Je to jeho volba, kterou má. Rozbalený výrobek se automaticky nerovná špatný/vadný. Problém, který jsem se snažil nastínit je s lehkomyslnými uživateli, kteří se vrtají ve věcech, a když jim něco nevyjde, tak je vracejí zpět v rámci zákonné čtrnácti denní lhůty, přičemž ani neceknou o tom, že něco nejde, něco podrbali. Takže za mě - je toto forma podvodu a je jedno, zda morálního, či ze zákona. „Moralizováním“ na fóru s tím udělám to, že někdo si podobný rozbalený produkt raději nekoupí (v minulosti nám zde bylo vyčítáno opakovaně, že takový nákup nedoporučujeme), a někdo další se bude vrtat jen v tom, co mu výrobce běžně umožňuje.

//Nevíš, zda onen problém byl skutečně od počátku, nebo se jednalo o cosi jiného. Uživatel produkt neodzkoušel dostatečně na to, aby mu bylo nade vší pochybnost jasné, že už v počátku - před instalací aplikace, která tam nemá co dělat - byl skutečně vadný.

-- 7. 12. 2019 16:12 --

maro2455 píše:Mimochodem nemate nekdo zkusenost, jak je na tom novejsi model 65xg9505 s:
1. Rychlost a stabilita systemu
2. Aktualnost Androidu
3. Cloudingem?


Ad1 - bezproblémová (neznám aktuální stav při momentální verzi OS)
Ad3 - zcela individuální záležitost - kusová. Na asi třech televizorech, kdy jeden byl 65" a dva 55" jsem nezaznamenal clouding v rozměru, který by překážel.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků