[recenze] Meze Empyrean

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod bacil2 7. 12. 2019 16:08

Hmmm ... všetko sú to veľmi pekné teoretické úvahy páni, ale nie som si úplne istý, že ste ukotvení oboma nohami v realite ...

... a možno by naozaj postačovalo iba tých "pár audiofilov z Kalifornie", ktorí by to tu (v češtine a slovenčine) nepretržite a veľmi pracne udržovali na úrovni aká by vám vyhovovala :nenapadne
bacil2
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod martas38 7. 12. 2019 16:28

Taky se asi spousta lidí odsud přesunula do podobně zaměřených skupin na FB. Pár jich tam odsud potkávám.
Jinak ten návrh se mně zdá v praxi těžko realizovatelný a pokud ano, myslíte, že to sem přitáhne lidi?
Eversolo DMP-A6->Chord Qutest->Cayin HA-1A->Forza Noir Hybrid HPC->Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000->Dunu Blanche->Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+->Pioneer SX-S30DAB->Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod rendyG 7. 12. 2019 18:51

Škoda že se Empyrean vlákno zvrhlo v tuto diskusi, nicméně jsem rád že to MHOE nakousl.

Spolupráce s Audigem by byla sice super, dostali by se k postřehům i běžní smrtelníci, kteří si prostě chtějí koupit sluchátka za přijatelnou cenu. To by mělo za následek i nárůst členů fóra, což by asi už vyžadovalo určitou kontrolu, aby si tu každý nedělal co chce.. K tomu je ale zatím daleko. Navíc, přemýšlím nad tím, jak by se Audigo tvářilo např. na to, že tu budeme např. prezentovat Verum jako nejlepší otevřená sluchátka do 15k, což je teoreticky možné, pokud se k nim dostane více lidí. Hlavně ať to tu nesponzoruj Schiit, nebo bychom nemohli říct půl křívého slova směrem k jejich značce (jako na jiných fórech) :D

Spíš bych se vrátil k myšlence rotace sluchátek, zesíků, přehrávačů.. Pokud vím, poslední kolečko s chi-fi tu rozjel mrazík, který nevím zda se ještě vrátí. Podle mě je tohle cesta, zejména pokud se chceme bavit o produktech, které není možné vyzkoušet v Audigu (mají toho dost, ale bohužel ne vše).

Nejsem zde na fóru nějak dlouho, ale už jsem se s několika členy setkal osobně a vzájemně si rozšířil obzor (párkrát i v rámci výměny poštou). Už několikrát jsem přemýšlel, zda by bylo možné svolat nějaký meet aspoň jednou za rok, ale osobně nemám tolik kontaktů, ani nevím o nikom jiném kdo by to byl schopen zorganizovat. Proto jsem určitě pro rotaci produktů přes poštu/zásilkovnu a rád v budoucnu přispěji jak svými sluchátky, tak postřehy. A nemyslím si, že na tom zajímat se případně jen o věci do 10k, případně chi-fi je něco špatné :)
Sennheiser HD580, MrSpeakers AlphaDog (diy)
Blessing2:Dusk, RE400, ZS5v1, modded: [Evos Palais, HifiWalker A1, diy "ER4XR"]
Mimby -> THX789
E1DA 9038S, ZX300, ES100, Walnut V2 (V5i)
rendyG
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zino333 7. 12. 2019 23:18

Ja sa tým užívateľom, ktorí opúšťajú toto fórum ani nečudujem. Ja osobne ho mám teoreticky rád. V podstate som tu začínal aj ja. Ale pravdou je, že skôr ako komunita, to tu funguje na báze poradne typu "poraďte s výberom toho a toho do takej a takej ceny". A niektorí uživatelia ak sa posunú do vyšších tried, zrazu nemajú s kým o svojich veciach diskutovať. Na tom nie je nič zlé, pretože sme jednoducho malý trh. Preto sa potom presúvajú na fóra typu Head-Fi alebo SBAF (v horšom prípade na ASR) a pod. Navyše, toto fórum je skôr o telkách ako o hi-fi a tiež nemám zrovna pocit, že vedenie fóra a moderátori by to tu viedli správnym smerom.

Čo tak skúsiť zorganizovať nejakú akciu? Vyberieme nejaký hotel, prenajmeme si nejakú sálu. Každý by priniesol niečo zo svojich pokladov, jeden deň by sme doobeda prišli, pozapájali a do večera by sme mohli takto spolu tráviť čas a navzájom si popočúvať veci iných ľudí. K tomu by sme si mohli dať minerálku, colu, pivko, vínko alebo nejaký dobrý rum a na druhý deň ráno ísť spokojne domov. Určite by sa spáchal nejaký pokec, kde by sme sami prišli k záveru či by malo zmysel alebo nie sa o niečo pokúšať a ak, tak akým spôsobom / resp. akým smerom. Budem realista a myslím si, že superfórum samo o sebe niečoho takého nikdy nebude schopné. A ak by sme to začali riešiť a prišli by sme na to, že by tam ledva prišli traja-štyia ľudia, sami by sme zistili, či to má alebo nemá zmysel.

Tiež mi je trochu ľúto že vlákno o Empyrean sa takto zvrtlo, ale môžeme to presunúť aj niekde na samostatnú diskusiu.
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod pavel1756 8. 12. 2019 06:48

Určitě by mělo větší váhu při budoucím potenciálním jednání s nějakým prodejcem, ať už s Audigem, nebo s někým jiným, kdyby tu už byl nějaký kus odvedené práce s pozitivními přínosy. Přesto bych myšlenku navázat s nimi spolupráci hned v začátku úplně nezatracoval.
Na začátku by asi bylo nejlepší zaměřit se na vstupní aparaturu do světa kvalitního zvuku, tedy produkty do 10 tisíc.
Osobně by se mi taky moc nechtělo někam posílat můj hlavní řetězec, ale například s Magni 3, nebo třeba i CA Solaris (to sice není do 10k) bych neměl problém. Řešit to v tomto vláknu asi není ideální. A jak tu píše odvěký pesimista bacil2, možná nestojíme úplně nohama na zemi, ale tohle je přesně ten špatný přístup, hned na začátku všechno zavrhnout, protože to stejně nebude fungovat. To je pohodlnost a alibismus.
Nejlepší by asi bylo, kdyby se několik z nás, co to myslí opravdu vážně, někde osobně sešlo a prodiskutovalo možnosti. Možná dojdeme k závěru, že to opravdu smysl nemá, ale třeba tomu bude naopak... :)
pavel1756
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 8. 12. 2019 12:30

zino333 píše:Navyše, toto fórum je skôr o telkách ako o hi-fi a tiež nemám zrovna pocit, že vedenie fóra a moderátori by to tu viedli správnym smerom.

Jakým směrem to moderátoři vedou? Je na diskutujících, o čem a jak se baví. Moderátoři nebudou hledat nové diskutéry. Prostor zde máte. A že se více řeší televizory? Ano, když více lidí potřebuje poradit s telkou, tak se zeptá a někdo reaguje.

Jednou za čas vždycky přijde na někoho depka, jak to fórum jde dolů, že se tu nic neděje. Je to přeci na Vás, chcete si pokecat o hifárně za dvě mega? Brání v tom někdo? Dostává tresty, či mu je slušně vedená diskuze v rámci pravidel omezována? Nevšiml jsem si. Všiml jsem si, kolik spammerů likvidujeme, kolik nepořádku se odstraňuje atp.

Nesvádějte svoji špatnou náladu na druhé. Jestli se někde něco děje špatného, máte vždy možnost na to upozornit - tlačítkem, přes SZ moderátory/administrátora. Odliv uživatelů nevidím. Vidím nové, kteří zde působí. Ano, část původního osazenstva odešla, ale z velké části se jedná o přirozenou obměnu. Lidé mají své rodiny, stárnou, nemají čas tolik diskutovat. Technika jim stojí doma a oni jen stírají prach. Bohužel.

Neberte tento můj příspěvek špatně, útočně. Sepisuji ho v klidu a nechci, aby takto na Vás působil. Jen je dobré vždy konkretizovat určitý problém. Pokud tedy skutečně existuje.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zino333 8. 12. 2019 13:14

MgX píše:Jakým směrem to moderátoři vedou?

Prepáč, upravím svoje tvrdenie. Nijakým. Vymžete spam, prípadne niekde autoritatívne bez logického rozmýšľania presadíte dodržovanie pravidiel, ktoré tu boli spísané pred XY rokmi bez ohľadu na to, kam sme sa odvtedy posunuli. Ak by sem niekto prišiel pred 10-timi rokmi a porovnal to s dneškom, nič sa nezmenilo. Preto si neudržíte užívateľov, ktorí by pre vás boli reklamou, prínosom. Nerobíte nič aby ste fórum posunuli. Po technickej, ani po koncepčnej stránke. Preto sa tu nikdy nevybuduje komunita dlhoročných nadšencov, ktorí by Vám to tu aj ťahali a boli inšpiráciou a zdrojom vedomostí pre nováčikov. Problém je aj ten, že Vám to je vlastne jedno. Naozaj, ani jeden administrátor ani moderátor to tu nevedie žiadnym smerom. Nijak ste neprispeli ani jeden k budovaniu komunity okolo fóra. Iba vidím, ako Vám všetci skúsení uživatelia postupne odchádzajú. Veľa z nich dokonca pre spory s vedením.

-- 8. 12. 2019 13:19 --

Ešte malý edit. Tiež to neber útočne. Ber to z mojej strany vyčítavo. Je to moja veľká výčitka voči tomuto fóru a jeho vedeniu, všetkým adminom a moderátorom.
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bacil2 8. 12. 2019 14:44

pavel1756 píše:... A jak tu píše odvěký pesimista bacil2, možná nestojíme úplně nohama na zemi, ale tohle je přesně ten špatný přístup, hned na začátku všechno zavrhnout, protože to stejně nebude fungovat. To je pohodlnost a alibismus...

... no veď sa chlapci trochu posnažte, a dokážte kto z nás (či Vy optimisti alebo ja pesimista) je viac "ukotvený v realite"! ... a keď sa Vám to podarí, tak Vám to tu kaziť určite nebudem.

... priznávam, tiež som si niekedy naivne myslel, že "hififóra na nete" môžu poznanie bežných užívateľov v oblasti "hifi" a "sluchátkového posluchu" reálne posunúť trochu dopredu ... bohužiaľ podľa mňa globálny vývoj ide opačným smerom ... a možno preto aj ten posledný skutočný "sluchátkový guru" Tyll odišiel zo scény, a ja si vôbec nemyslím že to bolo dobrovoľne :-\
bacil2
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zino333 8. 12. 2019 16:41

Čo bolo na tom Tyllovi také úžasné? Mal len prístup k akejkoľvek technike. Taká tvorba Johna Darka alebo Joshua Valoura sa s jeho tlachaním nedá porovnávať. Každý z nich je subjektívna osoba, ktorá prezentuje svoje názory, ale tí mnou dvaja menovaní to robia aspoň na vysokej úrovni. Tyll bol absolútne nezaujímavý, nudný a na mňa pôsobil ako slizský lenivý a vyžratý päťdesiatnik v havajskej košeli, ktorý v dnešnej dobe nemal čo ponúknuť. Nečudoval by som sa ak by jeho odchod bol aj nedobrovoľný. Tí čo ho donútili odísť, dobre vedeli prečo. Vedel to aj on. A ak mu dali možnosť urobiť to v štýle jeho rozhodnutia, tak ak nemal v hlave prievan, veľmi rád tú možnosť prijal. Dobre vedel, že mu vlastne urobili službu tým, ako mu ten odchod umožnili. Možno sa mýlim, ale skôr asi nie.
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 8. 12. 2019 17:20

zino333 že se věci řeší autoritativně bez logického myšlení jsem si nějak nevšiml. Nicméně chápu, že máš nějaký poznatek a potřebuješ na něm ten zbytek postavit. Ono - momentálně nepíšeš nic jiného, než jsem prezentoval já. Prostě nuda, není s kým o čem. Kdo zde je, tak mně případně nevyhovuje, potřebuji někoho dalšího, s kým si budu notovat. Sorry, od toho zde moderátoři ani administrátor není. Prostor máte. Pravidla jsou pro všechny stejná. Mimochodem - pravidla jsou poměrně jasná a domnívám se, že nadčasová. Nevznikla v době před válkou, ale před pár roky. Jejich zastarání jsem si nevšiml. Jestli někomu vadí, že nemůže druhému nadávat, nebo užívat vulgaritu kde chce - bohužel. A že by se tu denně rozdávaly tresty, to opravdu ne. Tedy pokud vynechám tunu cizokrajného spamu, který zde přistává a je naprosto mimo, často s odkazy na podivuhodné weby. Vy mnoho práce, kterou ti lidé kolem fóra udělají, ani nezaznamenáte.

Tvůj pocit, že nic neděláme, je trochu mimo. Každý den zde trávím několik hodin času, kdy místo tlachání o problémech vesmíru, se snažím radit lidem tam, kde můžu. A že se televizní sekce celkem rozjela, ale třeba sluchátka stagnují? Bohužel - asi málo radíte, diskutujete. Prostě nedávám rady typu najdi si to na Google. Ne každý je odborník. Proto zde fórum primárně je. Aby se zeptalo, pomohlo, rozebralo, vyřešilo. Slušně a každému, kdo slušně dotaz položí.

Možná by stálo za to, přestat remcat a být trochu aktivnější. Jestli máš potřebu se nechat pasivně bavit - bohužel. Od toho zde nejsme. Uvědom si, že základní směřování fóra mají na starosti majitelé, potažmo jimi zmocněné osoby, které přímo mohou ovlivňovat řadu záležitostí. My jsme zde dobrovolníci, trávící mnoho času zcela bez nároku na honorář. Tedy pokud jako honorář nevnímám neustálé urážky, křik, vyhrožování atp.

Kdyby nám na fóru nezáleželo, asi zde dávno tuto činnost zabalíme.

Uživatelé se zde střídají. Už jsem o tom psal. Nemůžu za to, že zrovna Tobě noví nevyhovují, respektive, že diskutují v jiných sekcích. Představa a to jsem už taky mnohokráte psal, že tu doživotně vydrží jedna garda, je sci-fi. Řada lidí zde prostě není kvůli svým osobním věcem, časové náročnosti života, rodině, práci atd. atd. Ano, jsou lidé, co šli zkusit štěstí jinam a tam opět a znovu remcají, jak je i ono fórum špatné a jak je tam zle. Vím o nich a čtu jejich nářky.

A vážení přátelé... bohužel často také dochází k tomu, že dlouholetí uživatelé tvořící určitou komunitu začnou nakonec jen a pouze vyhořelým stylem reagovat na začátečnické dotazy nových příchozích. Tudíž - v takovém případě je jejich aktivní účast na fóru ne zcela žádoucí. Proč? Protože by zde zůstala pouze skupinka vyvolených VIP, kteří by spolu občas prohodili pár slov na téma repro/sluchátka za milionpeněz a dál nic. Tím by skutečně došlo k umrtvení fóra.

Vážím si velice všech uživatelů, kteří zde působí dlouho, přitom jsou stále schopni a ochotni poradit obyčejnému člověku, který v něčem tápe. Vážím si jich, ale nemám žádnou možnost tyto lidi jakkoliv ocenit, ohodnotit, zaplatit jim. Jedině, že bych to zde vzal na sebe a sponzoroval. Sorry, na to opravdu nemám. Dělat práci zadarmo a ještě platit dalším.

Jestliže Ti je zde zle, zkus si od fóra pár měsíců odpočinout, třeba pak zase dostaneš chuť si přijít pokecat. Nebo buď aktivnější, při vší slušnosti a rozumu.

A mezi námi... kdo Vám brání si sem přivést podobně laděné AV diskutéry z řad kamarádů, známých, kolegů z práce.. ? Nikdo.

zino333 neber to zle. Dnes opravdu nemám chuť a náladu se s kýmkoliv přetahovat a hádat. Jen by si měl primárně každý nejdříve takříkajíc zamést před vlastním prahem a teprve následně řešit konkrétní poznatky.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zino333 8. 12. 2019 18:02

@MgX: Neviem či sme sa úplne pochopili. To čo si napísal, to ja veľmi dobre chápem. Viem, že nie je jednoduché držať to tu na uzde, v rámci slušnosti a dohliadať na pravidlá, atď. To Tebe ani ostatným nikto neupiera. Ja narážam na iné. Registroval som sa tu v roku 2006. Odvtedy sa fórum nijak nezmenilo. Žiadna invoácia, žiadne vylepšenia. V dnešnej dobe smartfónov je napríklad tento CMS na mobile utrpenie. A pamätám si niekoľko situácií, kedy naozaj aktívni a veľmi skúsení užívatelia sa kvôli hocijakým žabomyším vojnám dostali do konfliktu s administrátormi a buď dostali ban alebo sa tu na to proste vykašlali. A nie vždy išlo o jedincov, ktorí nejakým nadradeným spôsoobom reagovali na nováčikov. V niektorých prípadoch to boli užívatelia, ktorých som aspoň ja považoval za veľmi užitočných. Aktívne sa zapájali do diskusií a práve nováčikom mali čo povedať, keďže si sami prešli niekoľkoročnou cestou, ktorá ich stála nemalé peniaze. A koľko ich tu je dnes?

Predstav si, že by ste sa o takýchto užívateľov začali starať. Dohodili by ste im možno nejaké produkty na testovanie. Napísali by Vám za to recenziu a rozbehli diskusiu na fóre. Áno, boli by to istým spôsobom VIP členovia, ale ak si myslíš, že by to bolo na škodu, potom máš pravdu, škoda pre toto fórum. Lebo bez takého prístupu to tu bude potom vždy len o poradni o akej sa bavíme. To ale potom občas stačí zájsť na heureku a prečítať si k najnižšej cene recenzie a máš plus mínus to isté. Nevieš o človeku od ktorého dostaneš radu nič.

To je to o čom hovorím. Technická invoácia fóra za roky nula nula nič. A nejaká snaha o rozvoj komunity rovnako nič. To, že sa staráte o beh a administráciu fóra, to Vám nikto neberie. Inak ste ale zaspali na vavrínoch. Potenciál tu bol.

-- 8. 12. 2019 18:04 --

A tiež to nepíšem ako snahu niekoho uraziť alebo nahnevať. Nie. Len jednoducho vyčítam vedeniu a adminom, že za celé roky tu nebola žiadna snaha o nejaký progres.
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 8. 12. 2019 18:31

zino333 po obecné kritice přichází konkrétní poznatky. Tak jsi to měl napsat hned. Ušetřili bychom si čas.

Jsem tu taky dlouho, podívej se na datum mé registrace. Málo kdo to ví, ale byl jsem u toho, když se samostatné fórum avmania.cz rodilo. Byl jsem ten, který za to bojoval, psal.

Představ si ale, že řadě lidí vyhovuje právě to, jak se sem vrátí a třeba grafika fóra je pořád stejná. Přijde jim známé, přehledné a nechaotické. Co se týká Tvé výtky vůči mobilnímu vzhledu, mám ten pocit, že se připravují změny. Ale opět - toto nejsou záležitosti, které řeší MgX, Nick Cave, dockalacek. To nám v žádném případě nepřísluší. Tudíž, jestli máš podobné poznatky, můžeš je přeposlat v SZ přímo na Marka Lutonského.

Jestli zde byli nějací užiteční uživatelé a začali dělat nepořádek, fungovat proti pravidlům, nadávat ostatním, machrovali, uráželi - tak tu už správně nejsou. Že byli užiteční bohužel neznamená, že při chování, které koliduje s pravidly, slušností a zákonem, budou nepostižitelní. Na všechny lidi na fóru je pohlíženo stejně. Jestli chodíš na nějaká renomovaná zahraniční fóra, jistě víš, jaká situace je tam. Moderátor něco řekne a končí diskuze. Kdo má potřebu dál vyvádět - jde. Tam se lidé za ručičku nevodí týden, než dostanou trest. A zajímavé je, že to ostatní respektují.

Bohužel nováčky často odradí určitá radikálnost starších diskutérů, kteří jim každou drobnost vmetou do obličeje. Pak se nelze divit, že takový uživatel, zde, byť má co říct, nezůstává.

Produkty testuje redakce avmania.cz - mají na to redaktory, kteří se podobné činnosti věnují. Články vycházejí poměrně často a třeba v TV sekci se k nim bouřlivě diskutuje. Není proč, aby podobný stav nebyl v další sekci. U zápůjček se také domnívám, jak není úplně jednoduché toto zajistit. Uvědom si určitou zodpovědnost za onen výrobek. Proto testy provádějí lidé, kteří mají smlouvu a redakce ví, kdo je kdo.

Nezlob se na mě, ale jestli zde ve sluchátkách to funguje jako na Heureka.cz - tak jste na tom dost špatně. Když si pročtu reakce, tak 95 % jsou klady a zápory od lidí, kteří mají zakoupeno dva dny a ještě o tom zboží ani moc nevědí. V TV sekci takový pocit rozhodně nemám.
A ano, nevíš o člověku co Ti radí nic. Proto bys neměl nikdy stavět ze sta procent na tom, co Ti kdo napíše, ale musíš si zachovat i vlastní názor. Představa, že superznalec dá vždy superradu není úplně přesná. A diskuze by případné odchylky měla v rámci seberegulace eliminovat. Od toho zde jste - ti zkušení.

Technická inovace fóra není na bedrech nás, ale jinde... viz napsáno výše. Nechci se falešně hájit, chovat alibisticky, ale bohužel nejsem v pozici člověka, který dokáže podobné záležitosti ovlivnit. Potenciál tu stále je. Bohužel jsou tu i sociální sítě, kde si lidé na jedné kupě řeší zdraví, sex, AV techniku, menstruaci sousedky atp. Neberu jim to, ale mně vyhovuje přehledné diskuzní fórum.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod BabetakCZE 8. 12. 2019 18:59

Taká tvorba Johna Darka

To je ten, co dává kliky od dvěří na DACy a tvrdí, že pak hrají líp? :D :D :D
Gustard A26 - Headamp GS-X Mini - Sennheiser HD 800
BabetakCZE
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zino333 8. 12. 2019 20:26

MgX píše:...

Myslím, že by sme našu debatu mohli pokojne ukončiť kompromisom, pretože Tvoje argumenty plne beriem, ale tiež si myslím, že moje výčitky tiež nie sú úplne mimo.

BabetakCZE píše:
Taká tvorba Johna Darka

To je ten, co dává kliky od dvěří na DACy a tvrdí, že pak hrají líp? :D :D :D

Neviem, napísal som, že všetci majú subjektívny názor na veci o ktorých je ich tvorba. Ja som narážal najmä na formu. A myslím si, že pre vedenie Innerfidelity bola Hertsensova forma nepostačujúca, ak za jeho odchodom skutočne nebolo jeho vlastné rozhodnutie, o čom sme tu polemizovali.
Ale pošli link, zaujíma ma o čom hovoríš. :-)
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod BabetakCZE 8. 12. 2019 20:30

https://youtu.be/Dvz2SaHzn3U
Tak to není klika, ale zarážka :tleskani .
Pro mě není tak důležitá forma, jako spíš obsah.
Gustard A26 - Headamp GS-X Mini - Sennheiser HD 800
BabetakCZE
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků