Prosím o pomoc s výběrem - Vaše názory - PHILIPS/SONY

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod gustoh 11. 12. 2019 13:21

Ja som kupoval tu 43PUS7150 december 2015 s 5 rocnou zarukou a tusim v januari 2018 mi menili tu dosku.Nahlasil som do servisu ake chyby mi ten TV robi a povedali mi ze v ramci zaruky ak chcem mi spravia upgrade na R2.Tak som nevahal a do tyzdna som to mal hotove.Takze u mna zadarmo a TV je este rok v zaruke.V servise hovorili ze takychto upgrade v ramci zaruky robili vela.Ale dat za to 300 Euri tak to by som teraz asi nedal.Radsej daco dolozit a kupit novy TV.Tie TV Philips Android 2015 neboli moc vydarene kvoli HW ale potom to uz od 2016 bolo podstatne lepsie.Najhorsie boli PUS7100 a PUS7600.
gustoh
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod michalko58 11. 12. 2019 15:05

Jaaaj, tak to potom si dobre pochodil. Zmysel za tu cenu to nema, TV pekne dozije tak ako bola vyrobena.
michalko58
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod OndrejSpe 16. 12. 2019 14:47

Jak jsem již psal, objednal jsem tedy nakonec Philips 55PUS7304/12. Po nedobrých zkušenostech s THOMSON. Trochu jsem měl obavy z některých problémů (s Kodi apod.) z popisu zde viewtopic.php?f=1703&t=1300959&p=12360275
které se ale u mě na novějším modelu neukázaly. Níže uvádím (zatím) nasbírané zkušenosti.

PHILIPS je (za cenu asi 6,5tis. Kč navíc) úplně někde jinde než THOMSON.
Design není vůbec špatný, rozhodně mi nepřijde, že by se jednalo o nějaké levné zpracování, jak jsem se někde tady myslím od někoho dočetl. Podstavec je bytelný, neruší. Nebyl jsem si jistý, jak bude vypadat stříbrná (měl jsem TV vždy černé), vypadá super. Nakonec se skvěle hodí ke stříbrnému receiveru Pioneer a stříbrnému HTPC. Líbí se mi podstavec, otáčení (když se jde ke kabelům). Už po prvním spuštění (bez nastavování) byl obraz skvělý. Obraz se ze všech zdrojů co jsem zatím zkoušel NESEKÁ/NEBLIKÁ (haleluja... :). Na rozdíl od THOMSON Android TV zatím ani jednou nezatvrdnul, ani neprovedl samovolně funkci, kterou jsem nestiskl na ovladači (to se na THOMSON stalo několikrát). KODI jsem nainstalovat bez potíží. Rozchodil jsem pluginy (StreamCinema). KODI oproti THOMSON přehraje plynule i cca více jak 30GB 4K HDR10 HEVC soubor (THOMSON se začal sekat zhruba na polovičním souboru, jestli to nebylo zrovna internetem). U přehrávání 4K HDR v KODI mi přijdou "vybledlejší barvy" (ještě budu zjišťovat proč), snažím se toto doladit nastavením v TV, ale zatím mi snad přijde i lepší/hezčí fullHD (nějaký větší soubor). Někdy se v KODI stane, že u HEVC souboru se přehrává jen "černá obrazovka", ale to je možná jen souborem (není to vždy). Velikost obrazu při přehrávání jsem nastavil na trvalo 16:9 pak je poměr ok, jinak to v KODI přehrávalo nějaké smrsknuté. (Zatím toto asi jediné "bolesti" - tohle zase THOMSON nedělal). Přehrávání 4K HDR z youtube paráda. Na Ambilight jsem si musel zvyknout, nejdříve mi to přišlo takový divný, pak jsem vypnul všechny ostatní světla a nechal svítit jen TV a musím říct, je to docela návykové :), krásně to dotváří atmosféru. Jen bych uvítal možnost nastavit si celkovou intenzitu osvětlení, jdou měnit jen režimy. DO je příjemné, funguje parádně ze všech směrů, nemusí se mířit atp. Ale mam AllInOne ovladač (programovací včetně spouštění všech zařízení naráz atd.). Menu v TV jsou v pohodě. V běžném světle je černá černá. Neúplně černou je vidět až při sledování ve tmě a na černých pruzích. HbbTV také OK. Už obraz z HTPC (DVI/HDMI) je ostrý oproti THOMSON, kde byl takový viditelně neostrý.

Hned na začátek jsem si pustil Ad Astra a zážitek super. :) S TV jsem zatím spokojen, úplně povýšila zážitek ze sledování (bez legrace). Obraz parádní, žádné sekání/blikání (funkci pohyb jsem zapnul na volbu plynulé a přijde mi to ještě plynulejší), ambilight super. Takže díky Kutil71 za nasměrování na dobrý tip. :)

Pokud byste měl někdo ještě nějaký konkrétnější dotaz, rád odpovím.
OndrejSpe
Junior

Odeslat příspěvekod Kutil71 16. 12. 2019 17:06

Dobrý den, jsem rád, že jste spokojený. Snad Vám bude TV dlouho sloužit. Jenom poznámku k tomu ambilightu, u Philipsů někde hlouběji v nastaveních lze nastavit jas, sytost barev... ambilightu podle vlastních požadavků. Vyberete režim a potom si nastavíte intenzitu a barevnost osvětlení podle svých představ. Doporučuji spíše mírnější intenzitu, jinak Vám to může časem vadit.
Kutil71
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 16. 12. 2019 21:08

Také mě překvapilo, že OndrejSpe naznačuje nemožnost redukovat jas, popřípadě sytost u Ambilightu. Toto nastavení bylo dostupné napříč všemi modely s Ambilightem a divil bych se, kdyby se Philips rozhodl ho zrušit.

Pokud se jedná o modely s Androidem, je třeba vstoupit do rozšířené nabídky funkcí, ne, do rychlých nastavení, která se vyvolají při prvotním zavolání settingu.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod OndrejSpe 17. 12. 2019 08:33

Na Ambilight je tam tlačítko, kde jsou k výběru právě jen ty režimy. Kouknu ale ještě do té rozšířené nabídky, jestli toto ještě lze nějak nastavit. Přišlo mi divný, že by intenzitu osvětlení nastavit nešlo, jen režimy.
Včera jsem se snažil seřadit kanály a taky mi chvilku trvalo, než jsem přišel, jak na to. Nastrkají se do oblíbených, pak už se vybere kategorie oblíbené a přepínají se pak už jen ty oblíbené. Jen jsem nepřišel na to, jak ty oblíbené ještě řadit. Musle jsem to tam nastrkat, jak jsem chtěl aby to šlo po sobě.
Díky za info a tip. Dám ještě vědět, jestli jsem našel další nastavení Ambilightu.
OndrejSpe
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 17. 12. 2019 11:04

Philips má tlačítko PLUS. Jeho spuštění zavolá různé funkce a možnosti v různých chvílích. Zkus při editaci stanic. Teoreticky bys měl mít možnost do oblíbených přidat celý seznam jednorázově, prostřednictvím "klonování" seznamu. Pak v něm jednoduchým označením příslušné stanice tuto přesuneš, kam potřebuješ.
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod rousini 17. 12. 2019 11:32

Ambilight a jeho intenzita nastavit jde, včetně barvy (malby) stěny. Jen to chce do rozšířeného nastavení.
Stejně tak lze řadit TV programy, stáhni si manuál k TV...
Já souhlasím s hodnocením, je to slušná telka za pár šušňů. Žádné čekání, opožděné reakce nebo samovolné nebo vynucené restarty. Na stříbrný rámeček si chce chvilku zvykat než se začne líbit. DO je v podstatě nečitelné, nicméně křížový ovladač s potvrzovacím tlačítkem fuguje poslepu a horní skupina tlačítek pro přehrávač plus spodní skupina 1,2,3....9,0 se automaticky zapamatuje. Pánbůh zaplať za L šipku, která mj. vrací předchozí kanál a ten následující furt dokola.
rousini
Junior

Odeslat příspěvekod OndrejSpe 18. 12. 2019 13:38

Ano potvrzuji je to tak, další nastavení Ambilight jsem našel v rozšířeném nastaveni Androit TV - je to to ozubené kolečko. Lze nastavit intenzitu, barvu stěny atd. Věřím, že kanály seřadit ještě půjde, ale zatím už není ani třeba. Na stříbrnou jsem si zvykl rychle a jak jsem už psal, hodí se mi i ke stříbrnému zbytku (receiver, HTPC). Horší čitelnost na tl. se obecně uvádí u zkušeností uživatelů, ale na šipky se koukat nemusí (na tom ovladači se i šipky tak příjemně mačkají/cvakají), horší je hledání tl. Play, Stop, atd.
Mě to tedy ale ani netrápí, mam programovací AllInOne ovladač (i s podsvícením tl.)
OndrejSpe
Junior

Odeslat příspěvekod maro2455 18. 12. 2019 14:53

Jaky presne typ AllinOne ovladace mate? Potrebuji neco na tv+receiver+o2tv+android box.
Diky
maro2455
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod OndrejSpe 20. 12. 2019 10:36

Mam toto https://www.techspot.com/products/remot ... 603.47920/
Má to barevný dotykový LCD displej, funkci Aktivity, kde si můžu naprogramovat přes PC spoustu akcí - takže třeba jedním stiskem tl. ALL_ON na displeji zapnu všechny zařízení, LED světla, včetně třeba i rovnou přepnutí na HDMI, stejně tak dám tl. ALL_OFF a zase vše vypnu. "Obraz" na displeji lze posouvat/stránkovat, takže si na displej můžu dát spoustu tl., nemusím používat jen ty pevné na ovladači. Lze si nastavit i Oblíbené včetně vlastní barevné ikonky (třeba TV program nemusím si pamatovat číslo). Případně si na ovladači přepnu, který ovladač chci zrovna používat. Nastavování/programování probíhá přes USB kabel do PC a SW v PC. Umí samozřejmě načíst IR signál z jiného ovladače. Můžu si nastavit, že během aktivity (ALL_ON) chci třeba zmáčknout na TV MUTE (protože mam zvuk na receiveru) atd. Má to dokovačku na nabíjení baterie. Bohužel se už ale tento ovladač neprodává. Mam ho už asi 4 roky (možná i víc), takže ten povrch už není nic moc, lesklá část se už odlupuje. Měnil jsem v něm už baterii za novou. Baterie vydrží zhruba týden nabitá. Až ovladač zdechne, tak vůbec nevím co za něj koupím (tenkrát stál asi 2-3 tis. Kč). Jsem s ním moc spokojen. Jen jsem ho ještě nestihl přeprogramovat na novou TV (v aktivitách), ale budou svátky :) Jinak jsem z menu DO přidal nový a vybral Philips TV a už funguje. Jen jsem si přidal ještě nějaká tl. snímáním IR signálu z originálního DO k TV. Tenkrát jsem koukal ještě po nějakém logitech harmony, ten byl také nějak programovací, ale v podobné ceně neměl myslím displej. Dneska má co jsem koukal, ale stojí cca 5tis. Kč, takže nic levného. Je snad ale i něco za cca 2tis. Kč od Logitechu. Víc jsem to ale nestudoval.
OndrejSpe
Junior

Odeslat příspěvekod Kutil71 20. 12. 2019 14:16

Dobrý den, na běžné ovládání nemusíte mít tak drahé DO. Já používám na 4 přístroje:
https://www.alza.cz/ofa-comfort-essence-4-d4156216.htm
na 2 přístroje:
https://www.softcom.cz/eshop/ofa-urc712 ... 06566.html
obecně:
https://www.oneforall.com/universal-remotes/products
Ovladače jsou také učící se a podporují makra ( sekvenci příkazů) a jsem spokojený.
Kutil71
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod maro2455 20. 12. 2019 22:18

Diky, ten pro 4 zarizeni by mohl byt presne pro me. Prosim jako realny priklad..Da se udelat to jedno makro hned pro zapnuti vsech 4 zarizeni (tv, o2tv, avr, android box) a navolit na avr vystup hdmi 2 a pripadne uprava hlasitosti avr a o2tv? Diky
maro2455
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kutil71 21. 12. 2019 10:16

Já mám u ovladače pro 4 zařízení jedno makro pro vstup do zanořených nastavení TV, u druhého ( pro 2 zařízení) mám 2 makra. Jedno přepne TV z jakékoliv pozice do výchozí TV pozice, otevře seznam vstupů AV, najede na požadovaný vstup HDMI, přepne na něj a přepne dálkový ovladač z ovládání TV na ovládání set top boxu. Tedy celkem asi 10 příkazů. Ovladač umí tedy více maker ( nevím kolik) a podle návodu může mít makro maximálně 15 příkazů.
Kutil71
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod OndrejSpe 2. 1. 2020 14:39

@maro2544 Tohle přesně ten můj umí, zapnout všechny zařízení (včetně LED světel) nastavit na TV mute, přepnout vstup HDMI a na receiveru nastavit třeba vstup TV (kdyby to bylo zapnuto na jiném vstupu) s možností nastavení prodlevy mezi příkazy. To se docela hodilo u požadavku na přepnutí na HDMI, pač než se TV spustí a začne reagovat na další povely, tak bez nastavení prodlevy přepnutí na HDMI nefungovalo (provedlo se to moc brzy). Tento ovladač má i ten displej, takže lze použít i vlastní tl. na displeji (včetně stránkování), ne jen ty pevné. Makra jsou také na displeji, takže jich tam lze mít hromadu. Mam makro na zapnutí/vypnutí všeho, ale třeba i makro na zapnutí všeho ale bez TV (LED světla, mute na TV a zapnutí a přepnutí na receiver vč. vstupu) když už třeba TV běží (zapne ji manželka ne makro funkcí) a já chci zapnout už jen zbytek.
Chtěl jsem ovladač o svátcích přeprogramovat na novou TV (resp. upravit tu makro funkci) a ejhle ten SW na CD byl jen "odkaz" na WEB aplikaci (EZ-RC), které už skončila podpora a nejde ji už ani spustit. To mě tedy docela dostalo. Nepotřebuji mít aktuální verzi aplikace, stačilo by kdyby ji šlo alespoň spustit, abych si to mohl nějak zkonfigurovat. Už jsem myslel, že holt asi teda smůla a přeprogramovat to nepůjde, ale nakonec jsem googlil a narazil na SW Remote Master - RMIR, u kterého jsem si data z ovladače načetl a pak je upravil dle potřeby. Není to tak super jako bylo asi to EZ-RC, ale funguje to. Takže nyní už zase makro funguje i s novou TV. Kdyby to někdo třeba řešil: http://www.hifi-remote.com/forums/viewt ... p?t=100607

@Kutil71 Prosím. Jak se na tom ovladači pro 4 pouští ta makro funkce? Je tam na to nějaké konkrétní tlačítko? Jde si nastavit víc makro funkcí, třeba mimo zapnutí i celkové vypnutí všech zařízení, jak vybírám makro, které chci? Jak se to makro a DO programuje? Umí se ovladač naučit nějakou funkci z originálního DO, tedy snímat IR signál z jiného DO? Případně můžu změnit funkci nějakého tl. na jiné? Díky za info
OndrejSpe
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků