55'' OLED TV LG - SONY - PANASONIC do 45000Kč

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Tony70 8. 1. 2020 14:20

samurraj :

On nemá ani tu C9 ... Někde psal, že má B8 ... ;-)
Home cinema : OLED PANASONIC TX-65JZ2000E * Ultra HD Blu-Ray PANASONIC DP-UB9000EGK * PANASONIC SA-BX500EG-K * 4 x PANASONIC SB-PF800E-M * 3 x PANASONIC SB-PS800E-M * PANASONIC SB-WA800E-M *
Music : TECHNICS SC-A600 * TECHNICS SB-C600
Tony70
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 8. 1. 2020 16:35

Mclaren F1 píše:
samurraj píše:Takových obrázků sem každý může naházet desítky. Vypovídající hodnota 0.


-- 8. 1. 2020 13:09 --

MgX píše:samurraj jak sám vidíš, je zbytečné se tímto způsobem bavit. Pro někoho je fotka více vypovídající, než reálná zkušenost.

Samozřejmě - a píšu to... ono jde o potřebu se podívat, jak řeší určité normy určitý styl obrazu, jeho nádech atp. Potom je třeba si říct, co vyhovuje mně. Znám mnoho lidí, kterým kalibrovaný obraz nesedne. Potřebují buď naprostou neutralitu a ještě s navýšenou sytostí barev, nebo dokonce vše do modra s výrazným přeostřením. Ale OK. Vyhovuje jim to tak? Ať to tak mají. Takovému člověku určitě bude zbytečné nabízet televizor s precizním nastavením barev, když ho stejně shodí svým nastavením.

Ono je výhodné si na telce nastavit několik profilů pro různá videa. Něco jiného pro SD a horší kvalitu, něco dalšího pro UHD HDR, no a něco trochu jinak pro sport... třeba. Od toho tam profil je, aby si ho uživatel nastavil a přizpůsobil.

Upozornil si zde snad smuraje na něco? Ne. A to ani po té co se k tomu sám přiznal, jediné co děláš tak tady šikanuješ mne a dokonce necháš ostatni aby mne obvinili z úprav fotek což jako jediný udělal právě samuraji? Tak co si mám myslet nikomu tady ne nadávám a ne obviňuji že lži což děláš zase ty. V čem lžu?

Výborně. Takže věta není a nebude. Lžeš v tom, že podsouváš věci, které jsem nepsal. Lehce jde totiž dohledat to, co kdo psal. Ono lze o tom i diskutovat. Tvůj úlet s nastavením profilů byl jedním z dalších vrcholů, které zde předvádíš. Bohužel.

Moderátoři rozhodnou o Tvém trestu. Můj čas pro Tebe vypršel. O případném udělení trestu budeš informován přes SZ. Stížnost směřuj přímo Markovi Lutonskému.

Možná jsi měl už dříve opustit emoce a více v klidu číst to, co Ti jiní (i já) v klidu píšou. Přišel bys na to, že je v nás jeden zásadní rozdíl. Píšu o věcech, které poměrně slušně znám, ale z druhé strany je nikomu nevnucuji. Ty vytrhneš někde na netu jakýsi obrázek a postavíš na něm svá tvrzení o kvalitě/nekvalitě, přičemž ani nejsi schopen své vyhodnocení předložit bez náležitě vypjaté emoční křivky tak, abys rozproudil flame war. A znovu po několikáté. Mně nevadí, že diskutuješ, že něco kritizuješ. Mně vadí jakým stylem vše sepíšeš a jak u toho jsi schopen ještě zbytečně dráždit a urážet ostatní.

samurraje opravdu nebudu za nic napomínat. Jeho příspěvek nikterak nevybočil z diskuze a myslím, že až na Tebe ho mnozí pochopili. Jen Ty ses ho honem jal zkoumat o osočuješ ho málem z podvodu. Ba naopak mu, jakožto zakladateli vlákna, se musím omluvit, že jsem tuto zbytečnou diskusní vložku nechal při životě opravdu nadbytečně dlouho.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod samurraj 8. 1. 2020 16:51

MgX - Mě se rozhodně za nic omlouvat nemusíš, spíše tě obdivuji, že máš tu trpělivost mu pořád dokola odpovídat.
Já navrhuji, nereagovat na Mclarenovi F1 příspěvky. Prostě jej ignorovat, dokud nepřijde s nějakým normální a objektivním příspěvkem. Ale to nechť posoudí ostatní.

-- 8. 1. 2020 16:52 --

Tony70 - Aha, tak to s tou jeho televizí jsem netušil.
samurraj
Junior

Odeslat příspěvekod mrazik 8. 1. 2020 19:10

Juuu tady je veselo. Ale tahle diskuse tu uz byla a za provokatera jsem byl oznacen ja :D
Rozsoudit C9, GZ950 neni jednoduche a diskuse jsou toho plne. Ty rozdily jsou tam drobne, ze opravdui zalezi na konkretnich pozadavcich. Chybu nelze udelat ani s jednou, ale magic ovladac, webos bych za nic nevymenil.
Ja rad pouzivam smart funkce, takze volba byla jednoznacna.
deaktivován na vlastní žádost
mrazik
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 8. 1. 2020 19:24

mrazik ne Tys určitě provokatérem nebyl, nevyvolával jsi flame war, ani nevím o tom, že bys někoho urážel. Samozřejmě je na uživateli, co pořídí. To jsem zde (a nejen já), opakoval několikrát.

Sám jsem Ti psal, že jsem rád, že sis vybral televizor, dle svých preferencí a preferencí rodiny.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jardadts 8. 1. 2020 20:29

Tady máte pěkný přehled recenzí z flatpanelshd .

https://www.flatpanelshd.com/focus.php? ... qus_thread
Přílohy
Snímek obrazovky 2020-01-08 v 20.19.24.png
TV Philips 65OLED856 , Sony UBP - X800 , Yamaha RX-A 2070 , Apple TV 4K,Focal Aria 948
jardadts
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mclaren F1 9. 1. 2020 01:08

MgX já mám stejné právo zpochybnit vše co zde napíšeš jako ty.
Nemám žádnou povinnost věřit komukoli.
Nikde sem nikoho nečastoval urážkama.
Já jsem zde nikdy ne prezentoval mnou upravený cizí obsah a přesto jsem byl nařknut z podvodu.
Ty se zde ještě zastaneš člověka který zde prezentuje plagiát?
V tomto odstavci z recenze se jasně dozvíte o co mi šlo -

Rovněž jsme porovnali GZ950 s LG C9, kde nabízí o něco lepší barevný výkon a bílý tón v HDR s lepším pohybem. C9 se svým vlastním tónovým mapováním a dynamickým tónovým mapováním pro byl však také působivý a my jsme se snažili tyto dva opravdu oddělit, pokud jde o výkon SDR. Testovali jsme také GZ950 proti Philips OLED + 934 a rozdíly mezi SDR byly opět minimální. Díky HDR vyhrává Panasonic jasnějším a dynamičtějším obrazem a přesnými barvami; kde je 934 červenější v bílé a má tmavší mapu tónu. Ale opět tu rozdělujeme vlasy. https://www.avforums.com/reviews/panaso ... view.16674 já to tam vidím, vadí mi to a mě to jako minimální rozdíl nepřijde.
O žlutém a purpurovém nádechu psali i u FZ950/FZ952 i když 99.9% uživatelů by to prý nemělo vadit.
Mclaren F1
Poslední varování

Odeslat příspěvekod MgX 9. 1. 2020 18:19

Ano a na základě Tvých „výkonů“ dostáváš základní trest v podobě „Posledního varování“. Příště to tak mírné nebude. Další diskuze k vyhodnocení Tvých aktivit zde nebude. Pakliže máš pocit křivdy, obrať se na vedení SF.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod McJobs 9. 1. 2020 19:56

macmanar píše:Panely používají všichni LG.


To je pravda, otazne ale je, kde koncia zmatkove kusy z vyrobneho procesu. V kosi? Nedivil by som sa, keby prave v OLED televizoroch od LG, kedze Sony a Panasonic nebudu platit za druhotriedny tovar. Ideal by bol OLED s elektronikou Sony/Panasonic + webOS. Android je ako system nedoveryhodny a je otazne ako bude fungovat po roku pouzivania a platforma Panasonicu je skor hlupa ako smart. Ak je ale poziadavka zo smart funkcii len YouTube + kvalitny upscaling z HD a aj SD, tak potom Panasonic.
McJobs
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod maro2455 9. 1. 2020 21:13

No uprimne ne kazdy kupuje tv jen kvuli filmum a nadech zlute u panasonicu od tech jakoze z holywoodu (je to taky vice marketingovy tah, nez aby nad tim naladenim tak moc makali, aby se to bralo tak smrtelne vazne) je mozna ok na filmy, ale na sport, hry apod je ta nazloutlost spatna.
No a stejne uz to bude pomalu historie, protoze bude obecne “holywoodem” ladeny profil, ktery se bude jmenovat Filmmaker Mode a bude jiz v letosnich tv od znacel LG, Panasonic a postupne dalsich..takze to pozlatko Panasonicu stejne konci a muzou vsichni supporteri a hateri klidne spat ;)

Jinak chlapi chce se mi tady z vas dost smat...kolik vam je abyste nemeli trochu nadhledu a soudnosti a resili na foru “tresty” ? Vsak kdyz nekdo ma nejaky jiny nazor (coz je svete div se ve svete vsudypritomne a normalni) tak to nemusite hrotit a pokud tady nekdo predklada fejky (nerikam ze je to nutne pripad v teto diskuzi, ale obecne) tak ho ignoruji a upozornim max. jednou, nebo se mu proste vysmeju a jedu k tematu dal..za me to Mgx zbytecne hrotis a delas z blbeho fora velkou kovbojku..trocha nadhledu panove.
maro2455
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod skorky 9. 1. 2020 22:46

maro2455 píše:No uprimne ne kazdy kupuje tv jen kvuli filmum a nadech zlute u panasonicu od tech jakoze z holywoodu (je to taky vice marketingovy tah, nez aby nad tim naladenim tak moc makali, aby se to bralo tak smrtelne vazne) je mozna ok na filmy, ale na sport, hry apod je ta nazloutlost spatna.


Odkud čerpáš info jakože o té "nažloutlosti"?z vlastní zkušenosti při sledování sportu,hraní her atd.na oledu od panasonicu?
skorky
Junior

Odeslat příspěvekod Tony70 10. 1. 2020 00:25

maro2455 :

Dám ti zdarma informace, ze kterých asi nebudeš nadšený. Ty "žluté" PANASONIC-y mají dnes v drtivé většině filmových studií a televizních společností po celém světě a jsou používány jako referenční monitory. A ten důvod je snad jasný i průměrně vzdělanému člověku ...

Jinak i letos jedou Japonci na vlně marketingu a nový High End model PANASONIC HZ2000 je doladěn hollywoodským koloristou a zakladatelem Company 3, Stefanem Sonnenfeldem.

Funkce Filmmaker Mode bude funkce svobodně volitelná jedním stiskem tlačítka! Není to nic, co bude muset jakýkoliv uživatel na jakékoliv televizi nuceně používat! Je na každém, zda si ten mód zamiluje, nebo ho navěky zavrhne ... Stejně tak zůstávají všechny stávající obrazové profily a některé nové ještě přibudou!
Nic nekončí, takže si ty svoje kecy ohledně nějakého "pozlátka" od PANASONIC-u nechej od cesty. Speciálně když ty televizory vůbec neznáš a OLED ani nevlastníš ...

A k té tvé přípomínce ohledně nádhledu a trestů zde na fóru. MgX je tady od toho, aby nás všechny usměrnil, pokud se tady vyskytne jedinec, který nehodlá dodržovat pravidla a ne proto, aby si honil ego, jako někteří rýpalové, kteří o dané problematice neví absolutně nic, v diskuzích se plácají jako kapr na suchu, ale kopnout si nezapomenou ...
Home cinema : OLED PANASONIC TX-65JZ2000E * Ultra HD Blu-Ray PANASONIC DP-UB9000EGK * PANASONIC SA-BX500EG-K * 4 x PANASONIC SB-PF800E-M * 3 x PANASONIC SB-PS800E-M * PANASONIC SB-WA800E-M *
Music : TECHNICS SC-A600 * TECHNICS SB-C600
Tony70
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tanguero 10. 1. 2020 09:28

McJobs píše:
macmanar píše:Panely používají všichni LG.


To je pravda, otazne ale je, kde koncia zmatkove kusy z vyrobneho procesu. V kosi? Nedivil by som sa, keby prave v OLED televizoroch od LG, kedze Sony a Panasonic nebudu platit za druhotriedny tovar.


Tohle je hodně přitažené za vlasy. Proč by LG používal horší kvalitu pro svoji výrobu a to lepší dával konkurenci? Tím by si řezal větev pod sebou. Dnes nabízí OLED i low-brand značky, takže odbyt na kusy s nižší kvalitou určitě mají. Zmetky určitě končí v koši, v dnešní konkurenci si nikdo nedovolí prodávat šunt v OLED třídě.
tanguero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dm602 10. 1. 2020 09:42

Ono kazdy nejak inak vnima podanie farieb
Mne sa viac páci ladenie
do studensich tonov .
Inému viac do teplejšich preto je to nozno pre niekoho oko u Panasonnic viac zlte .
Rozhodne je ale naladenie od Panasonic maximalne neutralne a priblizuje sa realnemu idealu.
Ohladne kvality LG oled panelov.
Urcite si Panasonic nezobere vsetko ale vybere si len tie top panely.
Ale sučasne si nemyslim ze LG tie zvysne dava do svojich Tv.
Rozhodne si ale panasonic dava omnoho viac zalezat pri ich kupe aby bolo dodrzana ich kvaltativna latka.
Ono aj ta cena naznacuje ze nemozete chciet od LG za polovicnu cenu to co ponuka Panasonic 2-3krat drahsi.
Dm602
Junior

Odeslat příspěvekod maro2455 10. 1. 2020 10:26

Skorky: poustel jsem si v datartu nahravky zimnich sportu (celkove ze sportu nejvice sleduji hokej, tak stejne nhl na ps4) a proste je ten led/snih tak nejak divne lehce nazloutly - me to vadi a ja bych si tu tv nastavil jinak...z cehoz byste tady vsichni asi zesileli jak to vubec muzu udelat. Mam radsi studenejsi podani barev. To ze tv nekdo pouziva jako referencni na filmy je mi dost ukradene, jak sledovani filmu v top kvalite je u me v soucasnosti pod 10% vyuziti tv. Ale vsak jsem to psal, ze pro lidi kteri nemaji prioriuˇtu sledovani filmu muzou byt jine znacky tv zajimavejsi (i v porovnani cenovky)

Tony: za prve se do me nemas co navazet stylem “nech si kecy”, “vubec neznas” apod.. ukazal jsi primitivitu sve osoby, ale to je tvuj zivotni boj. Takovemu primitivnimu vyjadreni je zbytecne se obhajovat ikdyz oledy mam nakoukane vic nez klasicky vlastnik jen jednoho typu oled tv..
Za druhe jestli je tv doladena nejakym koloristou z holywoodu je mi ukradene, a taky mnohem dalsim, kteri nemaji tv nemaji primarne na filmy v ultra kvalite.
Za treti to ze bude Filmmaker mode jednim tlacitkem zapnutelny a vypnutelny je proste super, protoze i neuzivatel tv jen na filmy si jednom tlacitkem hodi tv do barev a nastaveni “tak jak to mysleli v holywoodu” a nebude muset nid dlouze ladit nebo kupovat predrazeny panasonic ktery timto vynika.
Za ctvrte Mgxovu praco neznepochybnuji, jen to zbytecne hroti, nemyslim si ze by tady nekdo tal strasne opakovane porusoval pravidla tak zasadne aby to bylo neunosne...proto vam pisu ze by to chtelo vic nadhledu ;)
Jo a k tvemu poslednimu odstavci kde se zminujes o rypalich kteri si nezapomenou kopnout tak to jsi presne ty s tvou primitivni reakci na muj prispevek ohledne rady s vetsim nadhledem a informaci, ze ne kazdemu ladeni panasonic tv sedi pokud nesleduje z vetsiny casu filmy. Takze se Tony taky zklidni a koukni na netu co znamena slovo nadhled;)
Jste tady neuveritelne vztahovacni, pokud ma nekdo jiny nazor, nedejboze nekdo zkritizuje neco co sami doma vlastnite..

Mimochodem tim jak jsem si oledy nakoukal, tak jsem prave zklaman, ze na moje pouziti neni vhodna oled tv v te dostupnejsi cenove kategorii(40-50k)..protoze kazdy ma sve minusy (philips moc agresivni tlumeni jasu pri zobrazeni vetsiny bile plochy, panasonic je moc drahy na to abych koupil neco co mi barevnym naladenim osobne nesedi a musel bych nesmyslne rozladit, apod.) Oledky co se mi od lg a sony i treba panasonicu libi mi ten prinos k potencionalni dokonalosti neobhaji svou cenou.

Zkratka kazdemu muze vyhovat jine ladeni barev, jiny ton studenosti/teplosti..vsak je to kazdeho volba, neni potreba kazdymu tlacit svuj nazor ze zrovno tento vyrobce nebo tato tv to ma nejlepsi.
maro2455
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků