Sony KD-55XF9005 [obecná diskuze]

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod paulo78 20. 1. 2020 22:21

tak ano, reset a tovarenske su nieco ine, ale ludovo sa mozno aj hovori ze "resetuj tv do toavrenskeho nast".
pri jeho probleme ked updatoval novy FW by mal urobit tie tovarenske....
TV Sony KD-49XF9005---Sony Soundbar HT-SF200--Sony Xperia XZ3
paulo78
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod polda 20. 1. 2020 23:27

Tovární nastavení chápu- stav jak byl po vyrobeni, výmaz všeho poté přídaného.
polda
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod gembi 21. 1. 2020 06:35

MgX píše:Tvůj bolestivý postřeh je - bohužel - i mým. Z TV se sem tam stává honba za nejvyšším vyzářeným výkonem. To se za pár let možná dočkáme speciálních brýlí... pro sledování HDR. Brýlí, které budou chránit oči, jako sluneční.

Jinak... na každé slušné TV máš u HDR několik HDR obrazových profilů, které lze přehazovat. Některé jsou přeci jen méně jasné a do očí mlátící. Titulky u podobně vybavených filmů, to je kapitola sama pro sebe.


S těma brýlema to je trefná poznámka. Koukal jsem na to s manželkou a té to bylo také nepříjemné. Je fakt, že toto byl film se spoustou světlých scén, možná to jinde bude lepší, ale pokud tedy u HDR udává zdroj signálu jako má co být jasné, tak je na tvůrci aby to vyladil tak, aby to nebylo nepříjemné.

U běžného HDR je možné obrazový profil měnit, to je pravda. Ale pokud u této televize sleduji Dolby Vision, profil se automaticky nastaví na "Dolby Vision" a není ho možné změnit, přitom u HDR jdou profily normálně měnit (Cinema Pro, Standard ...). Jediná možnost je upravovat parametry přímo v profilu Dolby Vision. Přišlo mi, že pokud stahuji jas, tak to má minimální vliv na běžné osvětlené nebo tmavé scény, ale redukuje to právě maximální jas v těch "přepalech". To, že nemůžu Dolby Vision vypnout ani pomocí televize, ani přímo v Netflixu, je prasárna. Zavání to tím, že někdo mi určuje, co je pro mě dobré a jak to mám sledovat.

-- 21. 1. 2020 07:47 --

paulo78 píše:k hdr: problem su titulk napr. na netflix, to je priserne,ale zvykol som si.
Napr vcera som kukal noveho terminatora HDR a max jas perfect, fakt naozaj vacsina 4K sdr a hdr ked mate dobry zdroj je na tejto tv megaúžasná.
Dobrým zdrojom povazujem uz aj Kodi-stream cinema a tam verné kopie diskov ktore maju aj 50-60 GB

senzor osvetlenia pri HDR by bol asi nezmysel,lebo pri hdr sucasne tv pouzivaju max jas,a senzor by znizoval ,resp zvysoval jasnost daneho sledovaneho programu a stratil by sa vyznam toho HDR


Ale já si právě na to, že titulky jsou příšerné zvykat nechci a pokud výrobci zařízení a producenti obsahu nejsou schopni vyřešit takovou banalitu jako titulky, není pro mě HDR odladěná technologie k běžnému používání, je to pouze jejich technologické cvičení. Jinak po dlouhém laborování, jsou snesitelné titulky když nastavíte černé poloprůhledné pozadí za titulky a barvu písma zvolíte bílou, také poloprůhlednou.

Senzor světla asi nebude úplně nesmysl, když ho bude používat právě Dolby Vision IQ a automaticky ten jas regulovat podle hodnoty okolního osvětlení. Tímto nepřímo výrobci uznávají, že jas na max. bez ohledu na světelné podmínky při sledování je nesmysl. Problém je, že tuhle aktualizaci asi starší televize už nedostanou, takže nám zůstane jakási betaverze HDR.
gembi
Junior

Odeslat příspěvekod kvok 21. 1. 2020 12:44

gembi píše: Zavání to tím, že někdo mi určuje, co je pro mě dobré a jak to mám sledovat.

Tohle je princip Dolby Vision, zachování co největší věrnosti obrazu.
gembi píše:Senzor světla asi nebude úplně nesmysl, když ho bude používat právě Dolby Vision IQ a automaticky ten jas regulovat podle hodnoty okolního osvětlení. Tímto nepřímo výrobci uznávají, že jas na max. bez ohledu na světelné podmínky při sledování je nesmysl.

Tak to absolutně není. HDR tak jak je teď je tvořené na sledování v tmavé místnosti. Ten obrazový processing podle senzoru nemá snižovat jas v tmavé místnosti, ale zvýšit jas tmavších částí obrazu za světla.
kvok
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod gembi 21. 1. 2020 13:29

S tou věrností obrazu: Může být, ale přece mi ten režim nemůže nikdo nutit. U SDR mám osobně navoleno Cinema Pro, ale někomu to třeba nevyhovuje a dá si tam něco jiného. Proč to u Dolby Vision nejde? Navíc pod věrností obrazu si představím to, že obraz je co nejvíce podobný tomu, co vidím v kině, ale v kině přece HDR není. Navíc maximální jas, který je schopná televize vyzářit je u každého modelu jiný...
gembi
Junior

Odeslat příspěvekod kvok 21. 1. 2020 13:51

gembi píše:Proč to u Dolby Vision nejde?

Philips upravuje režim Dolby Vision Bright.
gembi píše:v kině přece HDR není

Dolby má kina s HDR.
gembi píše:Navíc pod věrností obrazu si představím to, že obraz je co nejvíce podobný tomu, co vidím v kině

Je to o podobnosti referenčnímu monitoru Dolby Pulsar (který mimochodem usvítí 4000 nitů).
gembi píše:Navíc maximální jas, který je schopná televize vyzářit je u každého modelu jiný...

Ano, a to se v HDR jako takovém definováno není: televize se pak může rozhodnout, když daný objekt neusvítí, zda oželí detaily, nebo jas. Dolby Vision je vytvořený tak, aby byl mezi různými výrobci konzistentní (a preferuje zachování detailů).

Nicméně zrovna u Netflixu a původních seriálů v počátku jejich HDR tvorby jsem četl analýzu, kde se právě mluvilo o tom, že ten master je špatný, protože bílá košile má přiřazený stejný jas jako svítící lampa.
kvok
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod neis 21. 1. 2020 14:09

Titulky jde solidně vyřešit v kodi. Šedá barva a na pár procent tu průsvitnost, nebo jak se to tam jmenuje. V kodi 19 prý už pracují, aby šlo nastavit barvu jakou chceš..
neis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod karsat 21. 1. 2020 17:24

upgrade na posl verzi FW nepomohl.

Info od bratra: nejdou prepinat kanaly, nereaguje ani prepnuti šipkou ani ciselnik na ovladaci.

tzn reklamovat ?


karsat píše:Ahoj, cca před rokem si bratr pořídil 55 F9005.
Za cca 2 měsíce se mu začaly dít problémy viz níže, nějak jsme to v té chvíli neřešily, ale nyní mu to samozřejmě vadí víc a víc.

Reklamace ?



viz. níže popis problémů:

1. Zamrznou programy, takže je nejde vůbec přepínat, nefungují číselníky na ovladači a ani šipky pro přepínání programů. Je nutné odpojit TV od zdroje napájení, tedy vytáhnout vidlici ze zásuvky a pak počkat až TV znovu naběhne.

2.TV se sama od sebe vypne a poté, až se nabutuje, tak se sama rozjede.

3. Při vypnutí TV dojde k vypnutí obrazu, ale zvuk je stále slyšet, cca po dobu jedné minuty, pak se vypne.

4. Hlásí chybovou hlášku "Nepodařilo se připojit na internet", nebo tak nějak podobně.
..
karsat
Junior

Odeslat příspěvekod vecino 21. 1. 2020 17:35

určitě - není co řešit
Sony KD-55XF9005 + HT-XF9000 + Xbox One X
vecino
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lindros 21. 1. 2020 18:43

polda píše:Reset bude stačit i vytáhnou ze sítě na nějaký čas pokud tam není nějaký restart. S tím hokejem záleží co máš za zdroj signálu . Od O2 v HD česká liga docela jde. NHL jak který zápas. Někdy supr ,někdy jak fotbal v Hradci na ČT4

Snad budeš mít se mnou trpělivost :) Co myslíš tím zdrojem? Mám TV zatím přes wifi a co jsem měřil, tak rychlost je cca 20 MB/s. Přemýšlím jestli nepřipojit natvrdo kabelem, kde jsem naměřil cca 40 MB/s. Vše od místního poskytovatele netu Starnet. Pak mám možnost přejít k jinému, který u nás má rychlost cca 50-100 MB/s.
Nebo myslíš tím zdrojem třeba O2, nebo Lepší TV, kterou právě teď testuji, mají měsíc za korunu. Nebo ještě můžu mít Skylink, ale nevím jestli je nějaký rozdíl v internetové TV nebo satelitem Skylink (a to buď z kabelu nebo zase přes net?
Lindros
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 21. 1. 2020 19:39

Lindros některé televizory umožňují provést jednak obnovu do továrního nastavení, tj. vymaže se vše a začneš naprosto znova s celou instalací, laděním, nastavením... anebo na nich uděláš RESET, což je nižší forma obnovy. Jen a pouze se vymažou uživatelské změny. Ale kupříkladu kanály zůstanou nastaveny. Po aktualizaci je vhodné udělat totální obnovu do továrního nastavení, zvláště, když byly/jsou problémy. Také je ještě možno v mezi kroku provést odpojení kabelu od napájení. Na fóru jsem opakovaně popisoval podrobný postup při aktualizaci a následné obnově do továrního nastavení.

Obrázek

Abys u případných problémů vyloučil formu zarušení, měl bys připojit telku k routeru kabelem, byť jen na krátký čas po dobu odzkoušení. Rychlost není vše. Nicméně platí -> vyšší bývá výhodnější pro vyšší datový tok s rezervou.

Skylink má satelitní vysílání přes družici, kdy se jedná o výborný zdroj slušného HD vysílání. Co se týká IP TV Skylink, tam už stav může ovlivnit kvalita připojení k internetu a rychlost. Jestliže máš problém při příjmu IP TV od Tvého poskytovatele, tak ho informuj kdy přesně k jakému problému došlo. Měl by reagovat.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod neis 21. 1. 2020 19:50

On je spíše problém v tom, že snad krom ČT která si dělá přenosy sama, je vysílání přímo od tv stanic často jen SD upscalované na HD. Když si zapnu na TV třeba Nova sport HD nějaký nhl zápas, tak je HD tak maximálně logo televize a potom ten samý zápas přes gamecenter 720p 60fps tak je to nebe a dudy. O2 ani nemluvě, jestli oni nemají licenci jen na nějakou druhořadou kvalitu, protože to hd nevidělo ani z dálky..
neis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rock992 21. 1. 2020 20:17

Zdravim chalani. Mam tuto telku dva mesiace a vsetko je vyborné krasne farby, az na rozmazanie pohybu, "chvenie" pri filmoch. Ide napriklad o rychly pohyb tváre a objektov. Je to dost vidno, znamena to ze mam vadnu TV? alebo to ma kazda? filmy pustam na Shield tv pro 2019 z HDD a cez KODI. Ma to nieco spoločné s tym ze filmy su natocene 24p? Uz som skusal aj obnovovaciu frekvenciu dat na 24hz aby to nerobilo a ziadna zmena. Prosim nejakych expertov o radu .Dakujem za kazdu odpoved.
Rock992
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 21. 1. 2020 20:38

Jak máš nastaveno vylepšení pohybu v menu TV? V Pokročilých nastaveních věnuj pozornost záložkám Pohyb, následně ještě Čistota.
Obrázek

Obrázek
Samozřejmě je více než vhodné, na TV odzkoušet přehrát i film z jiného zdroje, než Shield TV a KODI, abys vyloučil jejich chybu, či chybu v jejich nastavení.

V pohybových MOTION kreacích existuje nastavení, kdy je vše vypnuto, je to nastavení, které preferují puritáni. Tam se video jakoby - pomyslně - třese, tak nějak klokotá. Každý to vnímá jinak, jinak popisuje. Nebo si přihodíš nějaký ten dopočet a máš z toho plynulejší pohyb. Samozřejmě, při extrémním nastavení může dojít k obrazovým přeslechům, a to hlavně v náročnějších scénách... zvlněná vodní hladina atp.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lindros 21. 1. 2020 20:50

MgX píše:Lindros některé televizory umožňují provést jednak obnovu do továrního nastavení, tj. vymaže se vše a začneš naprosto znova s celou instalací, laděním, nastavením... anebo na nich uděláš RESET, což je nižší forma obnovy. Jen a pouze se vymažou uživatelské změny. Ale kupříkladu kanály zůstanou nastaveny. Po aktualizaci je vhodné udělat totální obnovu do továrního nastavení, zvláště, když byly/jsou problémy. Také je ještě možno v mezi kroku provést odpojení kabelu od napájení. Na fóru jsem opakovaně popisoval podrobný postup při aktualizaci a následné obnově do továrního nastavení.

Obrázek

Abys u případných problémů vyloučil formu zarušení, měl bys připojit telku k routeru kabelem, byť jen na krátký čas po dobu odzkoušení. Rychlost není vše. Nicméně platí -> vyšší bývá výhodnější pro vyšší datový tok s rezervou.

Skylink má satelitní vysílání přes družici, kdy se jedná o výborný zdroj slušného HD vysílání. Co se týká IP TV Skylink, tam už stav může ovlivnit kvalita připojení k internetu a rychlost. Jestliže máš problém při příjmu IP TV od Tvého poskytovatele, tak ho informuj kdy přesně k jakému problému došlo. Měl by reagovat.

- Díky za rady, tovární nastavení jsem už provedl, akorát nevím jak zjistit jestli se povedla aktualizace sw.
- Když by bylo připojení cca 80 MB byla by kvalita IPTV Skylink srovnatelná se Skylinkem přes družici nebo je pořád lepší družice?
- Jak nahraju aplikaci IPTV poskytovatele internetu kterou nenajdu v Google obchodě? Jestli to vůbec jde.
Lindros
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků