Domaci poslech komplet do cca 10 000,-

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod zino333 6. 2. 2020 20:13

Zamiešam sa tu do toho aj ja trochu.

Najskôr k viacerym modelom slúchadiel. Čo sa týka materiálnych vecí, ja žijem minimalistickým spôsobom života. Ak si kúpim niečo nové, obyčajne vec, ktorú novou vecou nahrádzam predávam. Neznášam preplnený byt haraburdami a neznášam plytvanie. Čo sa slúchadiel týka, veľmi som si chcel nechať moje LCD-2C ale čím ďalej tým viac rozmýšľam nad ich predajom. Jednoducho nechcem držať 2 slúchadlá. Rovnako to mám s inou technikou. Asi jediný rozdieľ sú hodinky, ale to je iná téma.

A k tomuto vláknu. No ani to dlho netrvalo a sme doma... Skús tomu ešte dať čas. Zahorenie nie je fáma. Rovnako aj mozog si musí zvyknúť na nový zvuk. Aspoň mesiac ich počúvaj a uvidíš. A ak ani po mesiaci to nebude lepšie, tak potom si spomeň ako sme ti tu viacerí hovorili, že máš pridať a nekupovať hovadinu. Ale bol si múdry. Dobre ti tak. :)
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zarkow 6. 2. 2020 21:03

Wagi, narazil jsi na limit sluchátek. Já měl 3 roky Shure 940, které hrály fajn i z telefonu. A když se připojily k zesíku a CD, OK zlepšila se dynamika, prostor i detail. Ovšem to měřítko zlepšení má hodnotu 25 tis, což pro lidi nepostihnuté hifi koníčkem je asi dost těžko pochopitelné. Když by sis poslechl top sestavy, co tu někteří kolegové mají, rozdíl bude ihned jasně patrný, ale bude cena adekvátní rozdílu ve zvuku? Nebude. Dokonalé Hifi je prostě drahý špás a je třeba se vnitřně "smiřit" s úrovní, která je pro každého finančně akceptovatelná. Primárně by měl člověk poslouchat muziku a ne techniku. Samozřejmě jsou to spojené nádoby, lepší železo přinese víc zábavy a úplně oddělit se mi to nedaří.
Čím lepší a dokonalejší sluchátka, tím víc se projeví i vliv řetězce. Ale taky do nich musíš pustit adekvátně kvalitní nahrávky, pak je to paráda. V opačném případě nastane spíše rozčarování a super rozlišující sestava může být v tomto ohledu i kontraproduktivní. Poslouchám sice jen CD, ale každé je nahrané jinak, rozdíly bývají výrazné. Byl to i jeden z důvodů, proč jsem aktuálně vyměnil "lupoidní" Shurky za možná o něco technicky méně dokonalé ale o to více přirozenější HD 600. Věřím, že časem červík opět zahlodá, ale jako vždy bude u mě mít peněženka zase hlavní slovo :-)
CA 340C (Casea Lynx), SPaudio SC1, Eufonika H5 Miflex, CW Hypa 1, ADL Furutech iHP-35S, Sennheiser HD 600, kabeláž od Viktora Majdáka
zarkow
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tibormi 6. 2. 2020 22:08

Wagi1 Ahoj. Jo jo, ještě tomu dej čas. Ale mám pocit, že se dostáváme k chybnému bodu č. 1 a to jsou tvé sluchátka. Tvá zestava je slušný základ, na které se nemusíš bát provozovat i lepší a dražší sluchátka do 20k. Časem bych jí doplnil o Eitr nebo nový Unison usb.
Já to mám momentálně teď trochu podobné, má sluchátka hrají skvěle taky z telefonu. Ale na zesilovači je prostě cítit ta větší kontrola, rozlišení atd a to hlavně při delším poslechu.

Takže si něco půjči, možná hledáš úplně jiný zvuk, světlejší, nebo Ti zvuk vyhovuje a chceš něco detailnější a to se dostáváme k HD600, no uvidíš :-)
tibormi
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Wagi1 7. 2. 2020 08:21

Kazdopadne jsem rad, ze posloucham ;)
Provedu srovnani a bud se rozhodnu investovat nebo ne, uvidim jestli uslysim rozdil. Kazdopadne zase neco nasporim.... Ono to nehori a koupit hned sluchatka za 10k, taky nemuzu :)))

Jinak ja to srovnat nemuzu, ale chapu tady z tech debat ze od urciteho levlu se vydaje zvedaji nasobne a kvalita zvuku roste v procentech, nebo jejich desetinkach tam nastesti nemirim ;)

Ono i tak jsem mel celkem kliku ja slusny ceny pri nakupech.... Ten limit mohl bejt vetsi, ale ze jo.
Wagi1
Junior

Odeslat příspěvekod tibormi 7. 2. 2020 15:19

Hej, chci se zeptat, že jaké káble používáš na přepojení modi a rHeadu? A jaký softvér na přehrávání? Vše je potřeba pečlivě nastavit :D :P

-- 7. 2. 2020 15:21 --

A hlavně se už vyprdni na mp3 :D
Shanling M6 Pro + RRA RNHP + Quad Era-1, Audio Technica WP900
tibormi
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Wagi1 7. 2. 2020 15:31

Kable jsou Schiit - Pyst, software ladim a hledam nejlepsi vopbu, takze zatim nic na stalo, co se tyce formatu mp3 a flac max. vetsina hudby co posloucham se stejnev lepsi kvalite sehnat neda
Wagi1
Junior

Odeslat příspěvekod tibormi 7. 2. 2020 17:47

Tak skus foobar2000, je zadarmo, ram disk plugin si nahraj, Asio ovladače jestli to Modi podporuje a flac pak úplně stačí.
tibormi
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Nick Cave 8. 2. 2020 13:40

OT diskuze promazána, pokračujte prosím dále bez zbytečných urážek a vzájemného napadání
Yamaha AX-900, Yamaha AVX-500, Marantz CD67, Harman/Kardon HD750, Kenwood GE- 7030, Cabasse MT32 Alderney, Focal JMLab Chorus 707
Nick Cave
Moderátor
Uživatelský avatar


Odeslat příspěvekod Wagi1 10. 2. 2020 14:12

Takze Sennheiser HD 599, jsem poslal do sveta a odepsal 500,- ;)

Kazdopadne mam asi tyhle tipy a neco uz mam domluvene, jine bych pripadne ocenil zapujcku. Nebudu kupovat sluchatka pouze na zaklade recenze, kdyz stojej mezi 5-10k.

Sennheiser 600/ 650 - zajisteno
Hifi man 300/400 - 300- zajistena
Verum One - schanim
Audio LCD 1/2 - schanim

Osobne idealne Praha, drobne mobilni jsem taky, domluva jista - idealne den, dva ale vezmu zavdek i odpoledne. Nebranim se pripadnemu odkupu, pri rozumne dohode.
Wagi1
Junior

Odeslat příspěvekod tibormi 11. 2. 2020 06:46

Hej ideálně běž do Audiga se svou sestavou na celé odpoledne a máš to :-)
tibormi
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Wagi1 11. 2. 2020 07:11

O Audigu samozřejmě vím, mám tam celkem dobrou zkušenost, ale nechám si ho až, jako poslední záchranu.....
Wagi1
Junior

Odeslat příspěvekod hanysek3099 11. 2. 2020 07:52

výhodou audiga je možnost porovnávat přímo jednotlivé modely v reálném čase, takže budeš mít přímé srovnání. Nevýhodou, že nemají zdaleka všechny z Tebou uvedených modelů. Jinak moje nabídka platí, jen bude nutné počkat až dorazí nové polstrování pro Senny a potom se domluvíme co a jak. Pokud by si následně měl o některá sluchátka zájem, nebráním se rozumné dohodě.
zdroj: Samsung Z Fold 5
Over-ear: Sennheiser Momentum 4 wireless
TWS: Technics AZ80E-K
hanysek3099
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Wagi1 11. 2. 2020 08:16

Jasne pocitam s tim :) nepospicha to.
Ano nemaji vsechny modely - stim nic neudelam... Ale preci jenom pokud to pujde davam prednost domacimu poslechu...... Ony ty sluchatka muzou proste hrat jinak ve 2 rano ve ztichle domacnosti a pri spravne nalade, nez tam ale pokud nebude zbyti, aspon to mam moznost slyset.
Wagi1
Junior

Odeslat příspěvekod zarkow 11. 2. 2020 09:01

Domácí večerní poslech je značka ideál, celkové ticho dělá strašně moc a rozdíl jsem vnímal i u uzavřených sluchátek. Ale i v Audigu je to pro základní výběr v pohodě. Důležité vzít svoje železo. Škoda jen, že sehnat k poslechu Verum 1 bude asi dost problém, přitom papírově pro tvou muziku by to mohla být lepší volba než Senny. Ale uvidíš ještě co Audeze, ty v Audigu naštěstí mají.
zarkow
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků