Sony KD-55XF9005 vs. Samsung QE55Q70R

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Denis30 27. 2. 2020 07:47

Ví někdo, jakou frekvenci má PWM u Philipsu?
Denis30
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod indeshit 27. 2. 2020 08:20

Proč 100hz podmínkou? Jsi fanouškem umělých dopočtů?
Jak máš na současné TV nastaven Motion tentononc na současné?
Jak píše Zafata , když si koupíš 100hz a vypned ten motion srágor, tak si to pak ani nemusíš kupovat a jen spláchneš prachy do záchodu.
Když 100hz nemáš v režimu interpolace, není nutné si ji pak kupovat.
indeshit
Pokročilý

Odeslat příspěvekod CADSTUDIO 27. 2. 2020 08:22

Videl jsem rozdil mezi 50a 100. Chci 100,pres to nejede vlak. Hlavne na sport.
CADSTUDIO
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tanguero 27. 2. 2020 08:47

Dopočet snímků u filmů je hnus velebnosti a každý kdo není slepý, musí Soap Opera efekt rozpoznat. Výsledek pak vypadá uměle, jako by bylo všechno uhlazováno v PhotoShopu. Pro mě nekoukatelné, z filmů to dělá divné polo-animáky. Plazmy měli technologii, která byla k promítání filmů nejvhodnější. Obrazové body se při zobrazení snímku excitovali - zazářili a pak postupně pohasínali, až do rozsvícení dalšího snímku. Toto citlivé osoby byly schopné rozpoznat jako blikání, ale většina lidí to neviděla a naopak to pomáhalo plynulosti zobrazení pohybu.
LCD a OLED naopak snímek drží celou dobu a pak ho nahradí dalším - SAMPLE AND HOLD. Aby byl obraz plynulejší, tak se buď dopočítávají mezisnímky, nebo se vkládají černé pauzy, ale tím se sníží jas a obraz začne viditelně blikat.
tanguero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Zafata 27. 2. 2020 08:48

Ja sleduji tydne 2x fotbal a podle moznosti 2x nhl.
Jinak cyklistiku a sem tam nakej ten skok na lyzich, biatlon.

Fotbal a zbytek sportu je naprosto v klidu. Jedine kde mi chvili trvalo si zvyknout je NHL. Jenze to je dost extrem to NHL. Skoro vsude tam maji dost nizko polozenou kameru a lita to z jedne strany na druhou. Tam to neni ideal ani na 100hz. Kazdopadne nutit te samozrejme nebudu. Ja totiz take porad chtel 100hz pak jsem koupil Samsunga NU 8002 jenze prisel mi vystaveny kus tak jsem vratil a pak uz nebyl nikde. Tak jsem vzal Philipsa s tim, ze bude aspon na 2 roky nez koupim Oled. Za 10k 50Pus7303 a za ty prachy proste pohoda i na sport. Zadny blooming, prehraje snad vsechno, kodi, hbo go, netflix a ze mene sviti je z meho pohledu ted nakonec dobre.

HDR poznat ve hrach na konzolich opravdu jde. U filmu je to nic moc. Zas mi to vynahrazuje ambi.

Pro me nema vyznam utracet vic jak 18k za lcd. Kdyz uz poradnou Tv tak jedine Oled. To je ovsem jen muj osobni nazor. Koupit si Lcd za 30k a pak muset vypinat, nebo snizovat svitivost atd aby se na to dalo divat no ne dekuji.
Zafata
Junior

Odeslat příspěvekod Kutil71 27. 2. 2020 10:22

Tose52:" (ptž co tak čtu tak video kodeky nejsou tak velký problém jako DTS). Případně jsem četl že lidé ještě používají sw convertery, což se mi zdá pro mne nejideálnější vzhledem k tomu že si stáhnu tak 15 filmů za rok, tam se ale obávám posunu zvuku a poklesu obrazové kvality, jaké máte zkušenosti."
Převod DTS není žádný problém, stáhněte si výborný program XMedia Recode, video nastavte na kopírovat, audio na převést ( vyberte vhodný kodek) a film máte převedený za 1-2 minuty v originální kvalitě obrazu. Samozřejmě lze také převádět Xvid, Divx, tam už by to bylo horší, se ztrátou kvality obrazu. S tím ale nemám zkušenosti, nepoužívám.
Kutil71
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod indeshit 27. 2. 2020 10:31

CADSTUDIO: neviděls to náhodou v obchodě třeba na ZOH SOCHI ukázce (hokej) ? Taková klasika, co ukazujou prodavači.
U dopočtů se tam trojí puk, mizí, no prostě hnus.

Ani RTINGS nekladou při sportech důraz na to, jestli je to 100hz panel nebo 50hz panel. !!!! Mrkněte na to.
Frekvence je k ničemu, když má zdroj jenom 50/60hz.
100hz na sport je bullshit, kterej si někdo vymyslel, aby se lépe obhajovaly ceny dražších modelů, které jsou sice třeba lepší, ale není to díky tomu, že mají vyšší frekvenci.

Response time (odezva) je důležitější než frekvence.
Snad Film Maker tento humus vymítí a většině lidí to ovlivní vkus "k lepšímu". Mnoho lidí totiž nechá, co je defaultně nastaveno a prostě to tak přijme, že to tak je. Výrobci tím k...í tu filmovou kulturu. Telenovelář, ať si to zapne, ale zastávám ten názor, že by to mělo bejt vypnutý a případně zapnutelný pro toho, kdo to tak chce. ROZHODNĚ NE ZAPNUTÝ OD ZAČÁTKU, ABY PAK ČLOVĚK MUSEL HLEDAT, KDE TO VYPNE. Nechápu, kdo to nevidí. Je to prostě sajrajt. Někomu se to teda líbí, ok, ale ta vedleší negativa Soup opera efektu jsou naprosto nezpochybnitelná a zřejmá.

Tanguero - jsi můj člověk ;) , film nemá vypadat jak natočenej domácí videokamerou, je to film, nechceme pohyb jak Charlie Chaplin, chceme film.
indeshit
Pokročilý

Odeslat příspěvekod neis 27. 2. 2020 10:56

Zafata je to o preferencích, někdo si koupí low-end philips a je nadšený z ambi a na obraz kašle a druhy chce zase špičkový obraz a nevadí mu prvotních 30min ladění a pár tisícovek navíc :) já bych zase v dnešní době jako primární TV bez pořádného reálného HDR nechtěl, protože ten kvalitativní skok je obrovský. Ale je to hodně o zvyku, dokud člověk nepozná lepší, tak je spokojený stim co má, což je většinou lepší, hlavně pro peněženku :D Primární máme xf 9005 a druhou telku máme tcl ec660 a svoje si splní na výbornou, ale obrazově je to nebe a dudy. Vyplatí se připlatit 2x tolik? Jak pro koho! Pro obyčejné diváky a důchodce ne, ale pro milovníky filmu a her jednoznačně ano, ano a ano :D
neis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Zafata 27. 2. 2020 11:34

Milovnik filmu si koupi Oled, ale jinak s tebou souhlasim.
Zafata
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 27. 2. 2020 16:57

CADSTUDIO píše:Videl jsem rozdil mezi 50a 100. Chci 100,pres to nejede vlak. Hlavne na sport.

Pokud nelpíš na co nejnižší ceně, ber 100 Hz. Nenech se ani urazit, ani donutit čímkoliv. Prostě chtěj to své.
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod nevo7 27. 2. 2020 17:10

Tak ktorý teda? /čakám v kútiku duše na lepšiu cenu 65Q70R/
Vedel som, že mám vždy zapnutý auto motion plus, na plynulý, nedávno som dával čistý. Len som tiež úplne nechápal tu telenovelu, myslel som úplne čistý obraz ako bývajú indické seriály na našom Wau či Doma. Ale skúsil som tú ukážku Hobbita a bez AMP sa to nedá pozerať, rozmazané, bolia ma z toho oči /ako keď akčnou kamerou čo dá 30 szs natáčam 360° otočku v jednej sekunde/.

Tiež som za 100Hz. Nie je to ideálne pri športe -tie straty dráhy puku sú vidieť /to by chcelo staré televízory, ešte keď robili 200Hz/, ale pri 50Hz sú to len rozmazané šmuhy.
nevo7
Junior

Odeslat příspěvekod CADSTUDIO 27. 2. 2020 17:36

Presne tak. Jsou tam smouhy. Nikdo me nepresvedci, ze 100hz je horsi nez 50...
Naposledy upravil Nick Cave dne 27. 2. 2020 17:58, celkově upraveno 1
Důvod: odstraněna citace předchozího příspěvku
CADSTUDIO
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 27. 2. 2020 18:08

Bohužel ultimativní uživatelé mají pocit, že jejich volba musí být primárně vhodná pro každého. Svoboda výběru je sprosté slovo. Samo - kdo slyší na nižší cenovku - OK. Já teď dva dny koukal na staré 50Hz IPS LG a neměl jsem nějaké deprese. Taky jsem viděl padesátihertzové TCL - a jo. Nicméně když si pustím 100Hz model s VA panelem, mám prostě větší radost a větší svobodu v nastavení. A to nemluvím o OLEDu. Taky vidím obraz ostřejší. Klapající pohyb prostě vnímám negativně. Moc si ho všímám a tak jedu v tom, co vyhovuje víc. Nikomu však neberu jeho volbu. A nikomu taky za ni nenadávám, nevysmívám se a nepeskuji ho.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod indeshit 27. 2. 2020 19:35

Já taky nikomu nic neberu, jen se snažím edukovat, že dopočty jsou humus ;). (vždyť to tu razím už tak 5 let aspoň :) ..furt tu stejnou písničku)

-- 27. 2. 2020 19:36 --

CADSTUDIO : šmouhy ale nejsou dány frekvencí, ale odezvou !!!

-- 27. 2. 2020 19:39 --

MgX ... a ty ne a ne tu anketu vytvořit :). Abychom viděli názor mnoha lidí. Kéž by to mělo tak aspoň 200 respondentů, aby to bylo relevantní.
indeshit
Pokročilý

Odeslat příspěvekod CADSTUDIO 27. 2. 2020 19:51

To je pravda, smouhy jsou odezvou, nechal jsem se unest. Samozrejme, ze cerny puk na bilem lede bude dycky problem, zejmena zvyrazneny u bloomingu. Nicmene kdyz jsem viděl ten poskakujici mic na 50hz, tak me jimala hruza, ze si nekdo todle dneska koupi.
Naposledy upravil Nick Cave dne 27. 2. 2020 21:16, celkově upraveno 1
Důvod: předchozí příspěvek se necituje!
CADSTUDIO
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků